Anasayfa
28 Ocak 2024, 11:04
Rüya Yorumu
Yönetici

İstiharede karışık rüya görmek

İstiharede karışık rüya görmek

özgee
İstiharede gördüğüm karışık rüyam
selamın aleyküm bana talip olan bir akrabam için 7 geceden beri istihare yatıyodum en son dün gece gördüğüm rüyada kırmızı gelinlik geyinmişim ama o gyindiğim kırmızı gelinlik beyaza döndü ve hatırladığım kadarıyla beyaz ayakkabı giyiyodum. kırmızıdan beyaza dönmesi hayırlımıdır lütfen bana yardımcı olun..7 gece gördüğüm rüyaların bazılarındada aynı bu şekilde beyazla siyahi karışık gördüm uyandığımdada karışık hissediyodum belkide 10 geçmiştir bu yaptığım istihareler.istişare yaptığım kışler bu kişinin çokiyi namazında dini sağlam biri olduğunu söylüyo ve gerçektende o kişi öyle benimde yakın akrabalarımdan aileside çok iyi ne yapmalıyım.lütfen bana yardım edin hocam çok acil ne cvp vericem bilmiyorum Allah razı olsun şimdiden


Cevap: İstiharede karışık rüya görmek

Ensar2
Ve aleykümüşselam. Talip olan namazını düzenli kılan, dürüst biriyse, sorduğunuz kişiler tarafından da onay verildiyse, gördüğünüz rüyalar için de kalbiniz huzurlu ve mutmainse bu iş neden olumlu olmasın!
Yine de detaylı bir şekilde araştırın. Ona göre karar verin.
Hakkınızda hayırlısı olsun.


Cevap: İstiharede karışık rüya görmek

özgee
amin Allah razı olsun.evet dürüst namazında ahlaklı ve herkes tarafından sayılan sevilen biri ve akrabamızda ancak bu kişinin babasıyla benim ailem arasında braz sorun oldu ve benim ailem istemiyo bu işin olmasını yanlız dğer akrabalarım istiyor.


Cevap: İstiharede karışık rüya görmek

HAMMADUN
< BİRAZ SORUN oldu ve benim ailem istemiyo bu işin olmasını yanlız dğer akrabalarım istiyor. >
Bu cümleye göre, diğer akrabalarınızla birlikte sizde istiyorsunuz gibi bir hal var.

Allah tamamına eriştirsin İnşaAllah. Hakkınızda hayırlı olur İnşaAllah.

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm bir kişi benim için istihareye yattı ve rüyasında makas ile oynayıp durduğunu daha sonra hafızlık kursuna gittiğini ve orada bir hocasının bebeği olduğunu bebeğin bir ayağının olmadığını ve yüzünün tuhaf olduğunu o bebeği kucağına aldığını ve o bebeği daha sonra kesip yendiğini görmüş sürekli kalabalık ortamlar görmüş çok karışık ve telaşlı rüyalar görmüş ne yapmalıyım bana yardımcı olun şimdiden Allah razı olsun inşAllah


arifselim
Aleyküm selam kardeşim. İstihareyi başkasına değil sizin kendinizin yapması gerekir. İstiharede esas önemli olan insanın içine gelen istektir. Bu istek insan için bir işaret olur.


Kayıtsız Üye
merhaba dün herkes tarafından sevilen ve akrabam olan birine yengeme istihareye yatırdım yengemde rüyasında çok alakasız olan yan komşumuzun evini görmüş komşumuzun oğlunun düğünü varmış ama gelini görmemiş evde bordo renkli mobilyalar varmış ve ev uçsuz bucaksız büyükmüş yengem o düğünde dedemi birde babamın dayısını görmüş ama babamın dayısı kötü biri. neyse yengem çok sıkılmış ama evdende çıkamıyormuş elinde düğün için takılan paralar varmış ve yarışı yeşil yarışı siyahmiş ve komşularımız çarşaflılar yengem komşumuzu çarşaflarla görmüş sizce bunun tabiri nedir

Okudunuz mu?  İstihare ile evlilik

arifselim
Merhaba kardeşim. İlk önce şunu bilmelisiniz ki herkesi kendi işi için istihareye yatmalıdır. Başkasını kendi işi için istihareye yatırmak doğru olan değildir. Bu rüya da zaten karmaşık bir rüyadır. Siz istihareye yatın ve rüya değil içinize doğan his nedir ona bakmalısınız.


Kayıtsız Üye
İstiharede para 20 kağıt para asker siyah açık mavi beyaza yakın renk gördüm yorumlar mısınız bide kuru yaprak süpüryordum


arifselim
Selamün aleyküm kardeşim. Bu rüya istihare yorumu için eksiktir biz bu şekilde yorumlayamayız. Siz bakmalısınız, eğer bu rüyadan kalktıktan sonra içinize o konuda doğan his olumlu mu yoksa olumsuz mu olmuştur. Ona göre bir karar verebilir yani bir işaret sayabilirsiniz.

Selamün aleyküm kardeşim. İstihare rüyasının anlamını bilmek gören kimse için çok kolaydır. Eğer uyandıktan sonra içinize o konuda olumlu veya olumsuz bir his gelmişse o istek size bir işaret olur.


Kayıtsız Üye
İstihareye yattım rüyamda asker forması üzerinde askere gidecek bir gence 20 ve iki tane 10 kağıt para verdim siyah gördüm çok açık mavi kürek bide kuru yaprak süpüryordum


arifselim
Selamün aleyküm kardeşim. İstihare rüya yorumu için yapılması gereken şey uyandıktan sonra insanın o konuda içine doğan istektir. Bu istek olumlu veya olumsuz olarak o konuya işaret eder. Eğer içiniz rahat değilse o zaman istihareyi tekrar edebilirsiniz.

Değerli kardeşim. Daha öncede bir kaç defa sordunuz ve cevaplandı. İstihare manasını anlamak insanın kalbine gelen istekle anlaşılır. Eğer bu istihare ile rüyadan hala net bir işaret içinize doğmadıysa o zaman istihareyi tekrar edebilirsiniz.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm ben kendim için istihareye yattım ve renklerle alakası yok gibiydi ailemle gezmeye gidiyorduk ve karışıktı birazınıda hatırlamıyorum bile ama çok korkuyorum cevabını yazarsanıZ çok mutlu olurum şimdiden teşekkür ederim .


arifselim
Aleyküm selam kardeşim. İstihareniz için hayırlıdır veya hayırsızdır diye bir cevap veremeyiz. Ama uyandıktan sonra rüyanız hakkında böyle bir his olumsuz bir manaya işaret eder.

Aleyküm selam kardeşim. Endişelenecek bir durum yoktur. İstiharede önemli olan insanın içine doğan hiştir. Eğer bu şekilde içinize o niyet hakkında olumsuz bir his gelmişse o zaman bu niyetinizin olumsuz olduğuna işaret eder.


Kayıtsız Üye
İstihare ye yattığımda hep karışık rüyalar görüyorum .Renk göremiyorum genelde hep bir koşuşturma yada tartışma ortamı görüyorum yardımcı olur musunuz lütfen


arifselim
Gördüğün rüyayı açık bir şekilde anlatmalısın ki bizde yorum yapabilelim. Karışık rüyalar yorumlanmaz. İstiharede asıl önemli olan şey senin içine gelen huzur yada huzursuzluk hissidir bu sana en doğru işaret olur.


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar sevdiğim insan var evlenmeyi düşündüğüm ailem karşı ve benim de onda emin olamadığım korktuğum durumlar var istihareyee yattım rüyamda onunla ikimizi karışık gördüm sonra da başka biri hiç görmediğim biriydi bu insan onunla birlikteydim uyandım sonra bana yorum yaparsanız sevinirim

Okudunuz mu?  İstiharede sarışın kız görmek

arifselim
Bu rüya istihare için bir işarete delalet etmez. İstiharede ya rüya çok açık bir işaret vermelidir yada senin içine gelen olumlu yada olumsuz his olmalıdır ve buna göre bir işaret kabul edilir.


Kayıtsız Üye
Hayırlı cumalar, bende 6 gecedir yatıyorm istihareye ama hep karışık gördüm bir kere pilav ve yeşil sözlük gördüm onu hatrliyorum sürekli uyanıp tekrar uyudum her uyuyusumda rüya gördüm bazılarını da hatırlamıyorum bir anlam çıkaramıyorum ne yapmam gerekiyor.


arifselim
Hayırlı günler kardeşim. İstiharede rüya görme şartı yoktur. Asıl önemli olan insanın içine o konuda gelen olumlu yada olumsuz hissidir bu sana bir işaret olur. Diğer yandan istihareyi bir farz gibi görmemek lazımdır sonuçta bir rüya veya bir his hissedilir. Mutlaka danışmak da gerekir.


Kayıtsız Üye
Ben istihare namazında rüyamda yol kenarında kaldırımda yürüyordum.Üstümde ağaçların dalları vardı.Yeşilliklerle doluydu.Yol sol taradımdaydı.Asfalt siyah miydi grimiydi hatırlamıyorum.Bu hayır mı şer mi?


arifselim
İstihare rüyasında renkler bazı yerlerde önemlidir ancak her durumda değil. Bu rüyan istihare açısından olumlu manaya tabir edilen hayırlı ve güzel bir rüyadır. En doğrusunu Allah bilir.


Ahsen
Selamın aleyküm bir yıldır görüştüğüm kişi için kendim istihareye yattığımda rüya göremedim fakat sabah huzurla uyanmıştım emin olamadığım için yaşlı bir teyzeden istihareye yatmasını istedim rüyasında genç kızlığına geri döndüğünü sokakta genç bir erkeğin yandığını ve kara dumanların çıktığını etraftakilerinde yastıklarla o erkeği söndürmeye çalıştıklarını söyledi lütfen bana bunları yorumlayabilir misiniz


arifselim
Aleyküm selam kardeşim. İstihare demek hayırlı olanı dilemek demektir ve herkesin kendisi için yapması gerekir. İstiharede his rüyadan daha önemlidir. Senin bunu hissetmen zaten yeterlidir. Ancak evlilik için danışmak ve fikir alarak hareket etmek gerekir.


Kayıtsız Üye
Peki ağaçların altından gitmem doğru yolda olduğumu , yola çıkarsam yanlış yere gideceğimi mi gösteriyor acaba?


arifselim
Hayır kardeşim rüya bu şekilde yorumlanmaz. Rüya anlatıldığı içeriğe bakılarak yorumlanır. Öyle keskin ifadelerle rüyalar tabir edilmez kardeşim.


Kayıtsız Üye
Bi arkadaşım 4 gündür benim için istihare namazı kılıyor. Ama hep karışık renkleri bir arada gördüğünü söylüyor. Yeşiliyle beyazıyla siyahıyla kırmızısıyla hep karışıkmış. Nasıl yorumlanır bu.


arifselim
İstihareyi kendin için senin yapman gerekir sünnet olan budur. İstiharedeki rüyanın anlamı olması için açık ve net olmalı. Ayrıca içine doğan his en doğru işaret olarak kabul edilir. En doğrusunu Allah bilir.


Leys
Merhaba ben istihareye yattım dün ilk defa 3 gündür tesettürlüyüm. Yeni kapandım. Sözden nisandan dönen bir ilişkim için istihareye yattım. İlk rüyada yanımda erkek arkadaşımda vardı sadece yanımda duruyodu. Gülüyoduk ama belirsiz bir şekilde birbirimize bakmıyoruz. Boynumdan göğüs kısmının üstüne kadar sarı beyaz araşıydı tenim. Uyandım rüyayı net hatırlayamadım. Sonra uykuya daldım

Okudunuz mu?  İstiharede dağ görmek

arifselim
Merhaba hanım kardeşim. İstihare rüyaların olumludur. Ancak aslında rüya değil senin içine gelen huzur yada huzursuzluk hissi daha net bir işaret olur. Evlilik için istihare yapılacağı zaman ancak araştırılır düşünülür ve buna rağmen bir karar verilmezse o zaman istihare yapılır. Ayrı ve bitmiş bir nisan için istihare yapılmaz ama barışma durumu varsa o zaman yapılabilir. Her zaman Allah’tan hayırlısını işte. Bir şeyde çok ısrar etmeden hayırlısı ne işe o olsun demek en güzelidir. Allah sana her iki dünyada çok mutlu olacağın bir evlilik nasip eylesin.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm ben istiareye birçok kişi yatırdım sürekli karışık rüyalar görüyorlar ben kendim yattım beyaz süt ve yoğurt gördüm. Sonra tekrar yattığımda ise yeşillik de o kişi ile birlikte yürüdüğümü gördüm şimdi karışık gören kişiler neden karışık görüyo bu olumsuz anlamda mı oluyor


arifselim
Aleyküm selam. İlk önce şunu bilmeliyiz; hiç bir rüyanın ve istihare rüyasının garantisi yoktur. İstihare demek hayır dilemek demektir. İstiharede esas olan senin yaptığın istiharedir. İstihare her türlü danışma, araştırma yaptığı halde bir sonuca ulaşamayan kişi istihare yapar. Senin gördüğün rüyalar olumlu ve hayırlı manaya işarettir.


Kayıtsız Üye
Merhaba ilk defa istihare ye yattım. Sevdiğim kişi ile ilgili ama çok karışık rüyalar gördüm net hatırladığım pirinç pilavı yapıyordum ve eski mahalledeki komşumun evi değişmiş komple yemyeşil bir ev ve yem yeşil bir bahçesi vardı çok güzeldi ama dediğim gibi çok karışık bir rüya idi


arifselim
Merhaba. Eğer evlilik için bir adım atılmış ve araştırmalara rağmen bir karara ulaşılamamışsa o zaman istihare yapılabilir. Bu rüya bu aşamada görülmüş ise çok hayırlı ve güzel bir rüyadır.

 


Kayıtsız Üye
Teşekkür ediyorum yorum için. Nasıl rüyalar açık işaret olur tam anlayamadım birde ilk işaret görülünce devam edilmezden kastettiğinizi açıklayabilir misiniz teşekkürler


arifselim
Değerli kardeşim. İstiharede rüyanın bir işaret sayılması için çok açık ve net bir şekilde görülmelidir. İlk işaret alındıktan sonradan maksat ise, örneğin içi huzurla dolu bir şekilde uyanmak veya manası çok açık bir rüya gördükten sonra artık istihareye devam edilmez.


Kayıtsız Üye
İstihareye yâttim sevdiğim ile hayırlı olması için rüyamda siyah pencere üzerinde beyaz tüller uçuşuyordu sabah kalktığımda ise hiç bir şey hissedemedim


arifselim
Değerli kardeşim. Eğer zaten seviyor ve istiyorsanız istihareye de gerek yoktur çünkü istihare kararsızlık geçmediğinde yapılabilir. Eğer bu şartları yerine getirmişsen ve hala için rahat etmemişse istihareyi tekrar edebilirsin.


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm
Ben çok sevdiğim eski sevgilim hakkımda hayırlı mı değil mi diye istihareye yattım. Ama rüyam çok karışıktı. Rüyamda arkadaşımdan bana bit geçiyordu. Ben baya korkuyodum. Birileri beni kovalıyordu ve kulübe üye yapmaya çalışıyorlardı. Abimin eski sevgilisini gördüm kızını kaçırmışlar ama bulmuş kızını tekrar Yanındaydı buşekilde şeyler gördüm ama sabah uyandım mesaj attım arkadaşıma sonra tekrar uyudum ve bu rüyayı uyanıp mesaj atmadan önce mi sonra mı gördüğümü de hatırlamıyorum. Ben bu rüyadan hiçbir şey anlamadım kafam karıştı. Yardımcı olursanız sevinirim.

Okudunuz mu?  İstiharede komşu görmek

arifselim
Aleyküm selam. Bu gördüklerin olabildiğince karışık ve tek bir şekilde yorumlanamayacak şeylerdir. Ayrıca eski bir sevgili için istihare edilmez. İstihare ancak evlilik için karşılıklı adımlar atılır ve araştırmasına rağmen o kimse hakkında kararsız kalınırsa o zaman bir işaret almak için istihare yapılabilir.


Kayıtsız Üye
selamın aleyküm çok sevdiğim kıymetli bir abime kendi adıma istihare yaptı çok karışık rüyalar görmüş bir kaç kerede uyanmış bu zamana kadar rüya görmemiş istihare yaptı ilk defa karışık rüyalar görmüş lütfen yardımcı olursanız sevinirim benim adıma çok önemli bir durum


arifselim
Aleyküm selam kardeşim. İstihareyi senin kendin için yapman sünnettir çünkü doğru ve sünnet olan herkesin kendisi için istihare yapmasıdır. Bu arkadaşının yaptığı ve gördüğünü söylediği karışık rüyalar sana bir işaret olmaz.


Kayıtsız Üye
S.a ben kendim için dört gündür istihareye yatıyorum evlilik için hayırlıımı değilmi diye o kişi ilk gün dışımın elime düştüğünü gördüm bembeyazdı iknci gün ise hem siyah elbise giydiğimi gördüm hemde deniz gördüm bembeyaz üçüncü gün çok karışıktı rüyam bugün ise rüyamda hem bozuk para hemde yeşil para gördüm ve düğün gördüm bide kırmızı elbise vardı an ben onu giyemiyordum rüyalardan hiçbisey anlamadım iyimi kötümü kararsız kaldım lütfen bana yardımcı olurmuşunuz acil şimdiden Allah raZı olsun


arifselim
Aleyküm selam kardeşim. Gördüğün rüyalar istihare için açık bir işaret vermiyor. Zaten önemli olan istiharede kalbinin bir yöne doğru meyletmesidir. Eğer içine ferahlık hissi gelirse bu olumlu, eğer huzursuzluk ve sıkıntı gelirse bu olumsuz olarak yorumlanır. Bu şekilde bir işaret alabilirsin.


Kayıtsız Üye
İstihareye yattım ve istihareye yatmamdaki nedenle çok alakasız rüyalar gördüm eski sevglimi gördüm eski arkadaşlarımı gördüm denizde yüzdüm çamur gördüm bol bol çimenlik gördüm bunun bir açıklama durumu varmı istihareyede suanki sevglimle evlenmek istiyorum benim için hayırlımı olur öğrenmek için yardımcı olurmuşunz


arifselim
Evlilik için istihare yapılıyorsa ilk önce o konuda istişare yapılması gerekir. Yani bilgili ve güvenilir kimselere danışmak ve o kimse hakkında araştırma yapılması gerekir. Bu istişareye rağmen kararsız kalan kişi istihare yapabilir. Ayrıca rüyada çok senin kalbinin meylettiği şey sana daha doğru bir işaret olur. Eğer için rahat etmemişse tekrar edebilirsin.


Kayıtsız Üye
İyi günler.. ben dün gece sevdiğim kişi benim için hayırlı mı değil mi diye istihare yaptım. Rüyamda çok karışık şeyler gördüm bir sürü renk vardı havanın karanlık olduğunu ve araba farlarını gördüm sizce tekrar istihare yapmam mı gerekiyor?

Okudunuz mu?  İstiharede gördüğüm bu rüya tesadüfen görülen bir rüya mı?

arifselim
İyi günler. İstiharede bu şekilde karışık şeyler görmekle bir işaret alınamaz. Ya rüya çok açık olacak yada senin kalbin bir şeye meyledecek. Kalbinin meylettiği şey her ne ise o sana en açık işaret olarak kabul edilir. Eğer için rahat etmemişse tekrar edebilirsin.


Kayıtsız Üye
İstiareye yatmıştım sevdiğim insan benim için hayırlı mı hayırsız mı diye bembeyaz bir otobüs gördüm beyaz bir gömlek yeşil tarla yeşil kavun kırmızı da soğan gördüm ama soğanı yeşil örtüyle üstünü kapattım bhnu yorumlar mısınız


arifselim
Bu görmüş olduğun rüya ve içindeki herşey hayırlı ve olumlu olarak yorumlanır. İstiharede rüyanın manası açık olsa da olmasa da asıl önemli olan kalbinin bir yöne meyletmesi yani o şeye ısınmasıdır. Eğer bu hissedilirse o zaman hayırlı olarak kabul edilir.

Ancak sevdiği kimseye istihare yapmak için ilk önce evlilikle ilgili mutlaka adım atılmış olması gerekir.


Kayıtsız Üye
Merhaba dün gece sevdiğim için istihareye yattım gece rüyamda yeşil saha gördüm ve çok karışıktı pek hatırlayamıyorum sizce yeşil saha hayır mıdır?

Peki ben çok kararsızım yani hiç bilmiyorum neyapacağımı şüpheler var içinde acaba iyimi kötümü olur diye ben napmalıyım


arifselim
Merhaba. İstihare için zaten rüya şartı yoktur. Eğer rüyan çok açık bir işaret içerirse ancak o zaman bir mana verilebilir. En doğru işaret ise insanın kalbinin hangi yöne meylettiğidir. Ona göre bir işaret kabul edilebilir.


Kayıtsız Üye
Selam aleyküm bana talip olan birisi var ve bu kişiyle biraz görüştüm ve düzgün güvenilir eğitimli ve namazında birisi ama isteharede kötü şeyler gördüm siyah bir köpek karanlıklar aynı şekilde annemde karışık karanlıklar gördü ve ailesi ile ilgili ufak problem ler yaşadık ne yapmalıyız


arifselim
Aleyküm selam. Evlilikte ilk önce yaptığın gibi o kimse hakkında araştırma yapılır. Bir sonuca ulaşan kişi artık istihare yapmaz. Çünkü istihare, olumlu yada olumsuz bir sonuç elde edemeyen kimse yapar. Sana tavsiyemiz ise, istihareye değil, istişareye uymaktır. Eğer kararsız kalır ve için rahat etmezse o zaman istihare yap. Bu rüyalar ise olumlu değildir. Hepsini göz önünde bulundurarak bir karar verin.


Kayıtsız Üye
İlk istiharemde bana bembeyaz bir kağıt verdi sen şimdi git işin bitince gel dedi sonra yengem benim için yattı rüyadan nda benim yemyeşil bir gelinlik içinde olduğumu görmüş 3 kez yaptı rüyasında beni kuran okurken görmüş ve bir adamın benim elimdeki beyaz kağıdı göstererek ondan vazgeçtiği an biter demiş sonra ben yaptım rüyamda bembeyaz koltuk gördüm beyaz atlet ve yağmur birde yengem benim için yaptığı istiharesinde kuran dağıttığını görmüş


arifselim
Bütün bu görülen rüyalar hayırlıdır ve olumludur. Asıl olan ise senin istihare yaptığında kalbinin neye meylettiği hissidir. Kalbin bir şeye meyletmesi istihare için esastır ve işaret olarak kabul edilir. Bu şekilde kendine bir işaret alabilirsin.

Okudunuz mu?  İstihare Duası ve Rüya Tabirleri

Kayıtsız Üye
İlk istiharede üzerimde kırmızı etek siyah feracem vardı ve bana beyaz bir kağıt verdi sen şimdi git ise bitince gel dedi bende kırmızı bir arabayı sürmeye çalışıyordum.
Daha sonraki istiharede evlilik hazırlığı yapılıyordu ve ben siyah çantamı çöpe atmak için çıkardım alışveriş yapıyorduk bana kırmız8 bir tencere almak istiyordu bir anda onun üzerine düştüm yağmur yağıyordu.
3.istiharede ise eğer hayırlısı kuran değilse siyah niyet ettim ve rüyamda çok karanlıktı önümde hiçbiriyle göremiyorum sadece masadaku 2 kuran kerim vardı onları görüp aldım sonra ordan çıktım ve kapıda insanlar beni alkışlıyordu ama geceydi


arifselim
İstiharede ilk alınan işaretten sonra artık istihareye devam edilmez. En açık işaret ise, istihare esnasında ve uyandıktan sonra içine doğan olumlu yada olumsuz olan hissindir. Kalbinin bu meylettiği şey sana en sağlam işaret olarak kabul edilir. Görmüş olduğun bu rüyaların anlamını kalbine danış.


Kayıtsız Üye
istihare yaptığımda rüyamda o adamı gördüm merdivenlerden annemle birlikte çıkıyordu cüzdanından beyaz bir kağıt çıkarıp merdivenin başına koydu bende onlarla gitmek istiyordum kağıdı göstererek al şen git işin bitince gel dedi sonra üzerimde siyah feracem vardı altına kırmızı etek giyiyordum daha sonra kırmızı bir arabanın içinde arabayı sürmeye çalışıyordum yengem gazi freni yönlendiriyordu ben ise direksiyonu ben yönlendiriyordum ve araba çok yavaş ilerliyor du sizce ne düşünmeliyim


arifselim
Görmüş olduğun bu rüyadan istihare için açık bir işaret çıkarılamaz. En doğrusu ise senin kalbin neye meyletmiş ona bakmalısın. İstihare sonuçta ya bir rüya yada bir hiştir ve kesin bir şey denmek mümkün değildir. İstişare et, danış, fikir al ve sonra Allah’a tevekkül ederek bir karar ver.


Kayıtsız Üye
Merhaba hocam ben boşandığı eşimle tekrar bir araya gelmek benim için çocuklarım hayırlısı diye istihareye yattım rüyada baktım kara ali kaplıcalarınca sıcak suyunda yüzü yorum bunun anlamı ne hocam hayırlı mı değilmi yorumunuzu bekliyorum teşekkür ederim


arifselim
Merhaba. Bu konuda ilk yapılması gereken şey, istişareler etmek yani sizi bilen ve tanıyan kimselere danışarak hareket etmektir. Yinede kararsız kalırsan istihare yapılabilir. Bu rüyan hayırlıdır ama asıl olan ise senin kalbinin neye işindiğidir. Bu his sana rüyadan daha isabetli bir işaret olur.


Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm. Biraz nakit ihtiyacımdan dolayı arabamı satmak istiyorum. Dün gece bunun için istihareye yattım. Rüyamda arabam için bir parça arıyordum. Kenar mahalle gibi bir yere geldim. Biraz gezindim orada. Çok perişan insanlar ve kötü bakımsız baraka gibi evler vardı. Bir anlam çıkartamadım rüyadan. Sizce nasıl yorumlanmalı bu rüya?


arifselim
Aleyküm selam. Allah sıkıntılarını gidersin kardeşim. Bu tür konularda en doğrusu ve ilk yapılması gereken şey istihare değil istişare yapmaktır. Yani durum ve sorununu bilen güvenilir kimselerin bilgisine başvurmaktır. Bu rüyandan zaten özel bir yorum çıkaramayız.

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında beton ve kerpiçten ev görmek

Kayıtsız Üye
Yıllar önce hayatımda başka biri var ken istiareye yatmıştım başka birini gördüm ve aylar sonra o hayatıma girdi 3 buçuk sene kadar bir ilişkimiz oldu ve ayrıldık şimdi de onun için yatıyorum ama bişey göremiyorum sanırım rüyamda istiareye yatıyorum rüya içinde rüya görüyorum uyandığımda güzel hislerle uyarıyorum kafam çok karışık yardımcı olur musunuz


arifselim
Şunu iyice bilmek gerekir, daima önce istişare gelir. Yani evlenmek istediği kişi için öncelikle araştırma yapmalı ve onu tanıyanlardan bilgi almalıdır. Eğer buna rağmen hala kararsızlık olursa o zaman istihareye geçilebilir. İstiharede ise rüya görülme şartı da yoktur. İçine gelen his, kalbinin meylettiği şey sana daha açık bir işaret olur.

Ayrıca istihare ne farz nede vaciptir ve daima yanılma ihtimalide vardır.


Kayıtsız
Selamün aleyküm. Ben istihareye yattığımda rüyamda bir yerde oturuyordum. Ama gece vaktiydi park gibi bir yerdi. Elimde telefon vardı ve tek başımaydım. Mesaj gönderecektim birine ama sonra vazgeçtim göndermedim sildim. Sonra kalktım oturduğum yerden yürümeye başladım ve tanıdığım birini gördüm. Saçma bir rüya ama anlayamadım hayırlı mı değil mi ?


arifselim
Aleyküm selam. İstiharede bir rüyanın işaret sayılması için mutlaka çok açık ve berrak bir rüya olmalıdır. Bu rüyan sana net bir işaret olmaz. Eğer içine bir his de gelmediyse, kalbin bir yöne meyletmemişse istihareyi bir daha tekrar edebilirsin.


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm
Ben birini çok seviyorum ama bu kişi beni tanımıyor bile ama ben ilk adımı atmadan önce istihare namazına yattım hayırlı olup olmadığını öğrenmek için ve rüyamda bu insanı önce siyah ceketle gördüm sonra beyazlara bürünmüş çok güzel bir gömlekle gördüm ve uyandığımda bu rüyanın iyi olup olmadığını anlayamadım. Bana yardımcı olurmuşunuz lütfen?


arifselim
Aleyküm selam. Evlilik için ilk adım istihare ile olmaz. İlk adım karar vermek, araştırmak, soruşturmak ve kafadaki soruları gidermeye çalışmaktır. Eğer bütün bunları yapar ve yinede kararsızlık devam ederse ancak o zaman istihare yapılabilir. Senin bu durumda istihare olmaz.


Kayıtsız Üye
Kardeşim benim için istihare yaptığında rüyasında bir elin küçük bir kutu açtığını görmüş içinde yeşil ışık çıkmış.
Ben istihare yaptım ve rüyamda onu beyaz bir gömlekle gördüm. Ama yeğemim üstünde siyah takım elbise vardı ve ağlıyordu.
Sonra mor çocuk atletleri gördüm ve yerde kirli bir peçete vardı litfen yardımcı olurmuşunuz


arifselim
Başkasının yerine istihare yapmak mekruh ve yanlıştır. Herkes kendisi için istihare yapmalıdır. Senin gördüklerin ise manası açık ve berrak değildir. İstiharede asıl olan insanın kalbinin neye işindiğina bakılmasıdır. Bu daha doğru bir işaret olarak kabul edilir.

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında lezzetli yemekler görmek

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm istiharemde elimde cam parçaları vardı ve ben onları çıkartıyordum
Elimin içinde beyaz kulaklık süngeri çıktı
Sonra bembeyaz ve güzel bir gelinlik giyen
Gelin gördüm ve basında mavi süsler vardı
Ve yanındaki kadının başında beyaz tülbent
Ve alnında beyaz bir tül sarılıydı ve beyaz peçete gördüm lütfen yorumlarmısınız


arifselim
Aleyküm selam. Bu olumlu bir rüyadır ancak İstihare rüyası eğer çok açık ve berrak ise bu bir işaret olabilir. İstiharede rüya olsun yada olmasın kalbin bir yöne meyletmesi en isabetli işaret olarak kabul edilir.


Kayıtsız Üye
İyi günler hamileyim ama olmaması gereken ve zor bir durum bu .dün gece istihareye yattım bej rengi bir tablet ilaç gördüm nesne olarak tam hatırlamasam da mavi bir renk.ardından tatlı açık yeşil bir baş örtü gördüm o başörtü köyü yeşil uçları parlak pulluya dönüştü kalabalık gördüm güzel mutlu gülen insanlar daha doğru ailemi özellikle babamı çok mutlu gördüm bende rüyamda çok huzurluydum uyandığımda da öyle bir kaç uyuyan bebek onlara şefkatle bakan kendimi gördüm ne yapmalıyım bilmiyorum ??


arifselim
Hayırlı günler. Bu istihareyi ne için yapmışsın anlamadım. Hamilelikle ilgili olarak evli bir kimsenin istihare yapması yanlıştır. Bunun dışında bir istihare açısından olumlu bir rüyadır. Ancak şunu iyi bilmek gerekir ki herşey için istihare yapılmaz.


Hanne Vera
Selamün aleyküm. Bir kişi için iki kere istihareye yattım. Birincisi korkulu rüyaydı. Sıkıntılı uyandım. İkinci kez yattığımda uyandığım zaman gayet huzurlu olarak uyandım. Sizce ne yapmalıyım?


arifselim
Aleyküm selam. İstiharede ilk alınan işarete itimat edilir. Kalbe gelen his, rüya görmekten daha olumlu bir işaret olur. Eğer birincisinden emin olamamışsan o zaman ikinciye bakılabilir. Buna göre hareket edebilirsin. Ancak daima istihareden önce istişare geldiğini bilmelisin.


Kayıtsız Üye
Bi hafta önce ayrıldığım kişi için rüyaya yattım rüya da etraf yemyeşil ve amcamın kızıyla beraber yürürken birden karşıma eski sevgilim çıkıyo saçı sakalı karışmış bir şekilde sonra bana Bi kaç defa ismimle sesleniyo sonra o gitmek üzereyken ben tebessüm eder şekilde gülüyorum bir rüya hayır mı şer mi acaba


arifselim
İstihare yapmanın nedenleri ayrıdır. Böyle bir süreçte istihare olmaz. İstihare ancak evlenmek isteyipte bir türlü karar verilemediğinde yapılabilir. Bundan dolayı istihare yapmanın da bir anlamı yoktur.


Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm Bir internet sitesinde buldum Böyle yazıyor : İstihareye yatmak için; istihare namazının ilk rekatında ”Kâfirun Süresi” ikinci rekatında ise ”İhlas Süresi” okunması gerekir. Namaz kılındıktan sonra istihare duası okunur ve ardından kıbleye doğru bir şekilde yatılır. Rüyada beyaz veya yeşil renkler görünürse o işin kişiye hayırlı olacağı, siyah ve kırmızı renkler görülürse işin şer olduğu anlamına gelmektedir. Şer olandan kaçınmak gereklidir.

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında kadın görmek

arifselim
Aleyküm selam. İstihare namazının tarifi doğru bir şekilde anlatılmıştır. Ancak istihare için önemli olan işaret rüya değildir. Böyle bir şey sünnette de yoktur. İstihare esnasında yada uyanınca kalbe gelen olumlu veya olumsuz olan his kişiye bir işaret kabul edilir. Buna göre hareket edilir. Eğer içi rahat etmezse bunu 7 sefere kadar tekrar edebilir.


Kayıtsız Üye
Bana biraz açık anlatır mısınız ne olur yani 4 yıldır birlikte olduğum sevdiğim benim için hayırlı değil mi bu anlamamı gelir ne olur cevap verir misiniz ben yatıp kalktığımda içimde huzur vardı ama bunun anlamı hayırlı değil midir o benim için açıklar mısınız lütfen


arifselim
Bir rüya hiç bir zaman kesin bir anlam ifade ediyor diyemeyiz. Biz sadece rüyanın yorumu hayırlı değildir dedik. Bu rüyan o kişi ile evliliğinin hayırlı olmadığı anlamındadır da demedik. Çünkü istihare ihlasla ve samimiyetle yapılmalıdır ve bunun sonucunda kalbe bir ilham yani bir his gelerek kalp bir yöne meyleder yani bunu hissedersin.

Ayrıca istihare olumlu işaret olsa bile o iş olacaktır anlamını taşımaz. Sadece yapmak üzere olduğu iş konusunda kararsız kalan kişi bir işaret diler ve Allah’da onun kalbini o şeye ya işindirir yada soğutur o kadar.


Kayıtsız Üye
Selamınaleyküm. Benim iki yıllık ilişkim aşırı kıskançlık yüzünden bitti. Beni ççok sevdiğini bile bile ayrıldım tekrar barışmak istiyor bende barışmak isterim ama onu tekrardan yüzüstü bırakıp yine bu kadar çok üzmeye hakkım yok barışmakta kararsız kaldığım için iki gecedir istihareye yattım ilk gece yattığım kişiden başka birini gördüm ama çok ahlaksız bir şekilde ikinci gece ise istihareye yattığım kişiyi gördüm ama önce ki gece gördüğüm alakasız diğer kişiyle dövüşüyorlardı. Uyandığımda içindr olumlu yasa olumsuz bir his yoktu sadece şaşırdım çünkü çok alakasız yıllar önce sadece bir sy kadar arkadaşça sohbet ettiğim biri bana arkadaş gözüyle bakmadığı için iletişimimi kesmiştim. Bu rüyaların anlamı nedir?


arifselim
Aleyküm selam. İstihare bir ilişkinin devamı yada bitirilmesi için yapılamaz. Sadece evlenip evlenmemek konusunda kararsız kalan kişi yapabilir. Çünkü istihare sadece helal işler için yapılabilir ve bu ilişki helal değildir.


Kayıtsız Üye
Merhaba hayırlı günler sevdiğim adamla ilgili istihare rüyasına yattyim Allah’a sığındım hayrina sığındım şu şekilde gördüm
Rüyada arkadaşımla bembeyaz dondurmalar yiyoruz ve sonradan bembeyaz bir pamuk tarlasına gidiyoruz hayır olsun


arifselim
Bu gördüğün rüyan sana istihare için bir işaret olmaz. Öncelikle evlenmek için o kişinin uygun olup olmadığı çok iyi bir şekilde araştırılmalıdır ve araştırmalara rağmen yinede kararsız kalınmış olmalıdır. Aksi takdirde bu yapılmadan istiharenin hiç bir önemi olmaz. Daha sonra istihare yaparken rüyaya değil kalbine gelen olumlu yada olumsuz olan hisse bakılmalıdır.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben beni isteyen biri için istihareye yattım ilk yattığımda hem beyaz ışık gördüm hem yeşil duvar gördüm hemde kırmızı çanta ikinci yattığımda karmakarışık rüya gördüm hatırlamıyorum bile ama içimde hep bir olumlu his var sizce yatmaya devam mı etmeliyim yoksa bu işaretler ne anlama geliyor

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında Kabe görmek

arifselim
Merhaba. İstihare Allah’tan bir işaret istemek olduğu için çok büyük bir ihlasla ve samimiyetle yapılmalıdır. İşte bu samimiyetten dolayı da kalbe gelen his en önemli işarettir denilmiştir. Eğer ki için ferahlamışsa tekrar etmene gerek yoktur. Bu rüyalarından bir işaret çıkaramayız.


Kayıtsız Üye
Merhaba, ben evleneceğim kişi için değilde bir sağlık testinin sonucunun hayırlı olup olmayacağını öğrenmek için istihare yaptım. Rüyamda üzerimde siyah üzerine kırmızı güllü saten bir elbise vardı. Daha sonra telefonuma lise arkadaşımdan bir mesaj geldi beni lisede ona kötü bir söz söylediğim için tehtit ediyordu tabiki telefon ekranı beyazdı. Sonra elime şu yeşili bir defter alıyordum. Rüyamda olumsuz şeyler hissetsemde kalktığımda iyi hissettim.


arifselim
Merhaba geçmiş olsun Allah şifalar versin. Ancak öyle bir konuda istihare yapılmaz. Çünkü istihare yapmanın amacı çok farklıdır ve ancak bir kararsızlık ve tereddüt halinde yapılabilir. Böyle şeyler için belkide hacet namazı kılıp hayırlısı için dua etmek en doğrusu olur.


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm . Ben 4 senedir biriyle görüşüyordum ayrıldık duyguları çok olumsuz yönde bir kaç sonra nisan düşünüyorduk çok uğraştım ama olmadı istihareye yatma kararı aldım daha öncesinde erkek arkadaşım bizim için yatmıştı 7 gün boyunca hep güzel şeyler gördüğünü söylediği çiçekler yeşillikler . Şimdi hakkımda hayırlı olanı istiyorum bu niyetle bende yattım ilk seferde renk görmedim sadece düş aldığımı arkadaşlarımı ve erkek arkadaşımı gördüm onunla barıştığımızı daha sonrasında yattığımda benimle beraber olmak istemediğini üzerimde beyaz bir kazak olduğunu ve önümde kırmızı bir şarap gördüm ama şarabi ben içmiyorum . Kalbime bakarak düşünüyorum ama farklı bir süreçten geçtiğim için olumlu hiç bişey düşünemiyorum bu yüzden ben yorumlayamadım ilgilenirseniz sevinirim


Tohat
Ve aleyküm selam. Renkler istiharede kesinlik oluşturmaz. Bu nedenle eğer duygularından emin değilsen aklın ve kalbin en dingin olduğu saatler olan sabaha karşı istiharelerini yapman gerekir. Rüyalarının tabiri hakkında hayırlıdır. Fedakar, güzel ahlaklı olan bir kimse olduğuna, sıkıntılardan kurtulmaya ve feraha ermeye delalettir. Fakat istihare için yeterli olmayıp yedi kere yatarak yedinin sonunda kalbin sana ne hissettirirse olumlu veya olumsuz bu hakkında hayırlıdır demek. Allah en iyisini bilendir.


istiharede karışık rüya görmek, istiharede karışık rüya görmek, istiharede karışık renkler görmek

Bu kategoride yer alan İstiharede temizlik yapmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstiharede karışık rüya görmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.