Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:44
sizden03
Abone

Allah insanın kalbini mühürlemesi bilinebilir mi?

Allah insanın kalbini mühürlemesi bilinebilir mi?

kral2a_1988
Ben daha önce hiçbi insana yakışmayan bir günah işledim ve bu günah benim belimi kırdı hep bunu nasıl yaptım diye düşünüyorum tövbe ettim sonra dinden çıktımmı diye düşündüm ve bunu araştırdım sürekli aklıma dinden çıkaran söz ve davranışlar geliyor ya kalbim mühürlendıyse ben ne yaparım ozaman hergün tecidi iman yapıyorum sanki hep amellerim boşa gidiyor gibi gelyor sevap işleyeyim diyorum nası olsa yine aklıma kalbıme bısey gelir bısey dusünurum gıder dıyorum aklımdan atamıyorum hdr gun cehennem korkusuyla yaşıyorum yaşamak çok ağır bu günahlarla .


Cevap: Allah insanın kalbini mühürlemesi bilinebilir mi?

kral2a_1988
kimsenin bir fikri yok heralde olsun yınede Allah razı olsun…


Cevap: Allah insanın kalbini mühürlemesi bilinebilir mi?

islamyolu
kardeşim Can boğaza gelmeden tövbe etsen Allah tövbelerini kabul eder. Sana şeytan vesvese veriyordur. sen namazlarını bir huşu içinde kıl. Allah’a bol bol tövbe et. huzuru bulursun. vesveselerede Aldırma. Allah en büyük günahı bile affediyor. Hatta diyorum şirki bile. kalp mühürlenme konusu vardır. mesela 3 kere cuma ya gitmeyen insanın kalbi mühürlenir diye bir hadisi şerif var. ama o mühürüde açmak senin elinde. Allah bağışlayandır , Affedendir , Merhameti bol olandır. Allah hiç bir kulun cehennemde yanmasını istemez. sana Anandan bile daha çok Acır , üzülür Allah..

Okudunuz mu?  İslamda kaş almanın hükmü

Cevap: Allah insanın kalbini mühürlemesi bilinebilir mi?

kral2a_1988
peki kardeş benim sana şu sorum olacak mesela irademle karşı çıktığım bir düşünce sanki içimden biri sürekli dikte ediyor içimden gelen düşünceye irademle karşı geliyorum sanki içimde Allah’a haşa isyan eden biri var ben irademle karşı çıkıyorum bu düşüncelere sanki karşı iki kisiligm var ama tabikı beni mutlu eden Allahı sevmek bu düsünceler benı dinden cıkarmaz demı?


Guray
o gelen ses vesvese kardeşim sen ona aldırış etmezsen sana zerre kadar zararı olmaz Allah’ın izniyle.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken parmağım kanıyor mu kanamıyor mu çözemedim, gusül aldım ama şuan korkuyorum

Ebu Hüreyre (radıyAllahu anh) anlatıyor: Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)’in ashabından bir kısmı ona sordular: "Bazılarımızın aklından bir kısım vesveseler geçiyor, normalde bunu söylemenin günah olacağına kaniyiz." Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm): "Gerçekten böyle bir korku duyuyor musunuz?" diye sordu. Oradakiler "Evet!" deyince: "İşte bu (korku) imandan gelir (vesvese zarar vermez) dedi." Müslim, İman 209 (132); Ebu Dâvud, Edeb 118 (5110).


kral2a_1988
Ya bazen öyle oluyor ki kendimi haşa Allahın karşısındaymışım gibi hissediyorum hemen tövbe ediyorum genel olarak bütün dünya müslüman olsun Allahı sevsin istiyorum daha önce çok büyük günahlar işledim şimdi icimden bunlar gelince acaba kendimmi istedim diyorum sen zaten yanmışsın gibi seyler gelıyor cunku ısledıgm günahta Allah hakkh var. Allah örtmezse çok zor işim. ben Allahla aram artık iyı olsun istiyorum ama içimden bu sesler gelince sürekli dinden cıkmısım gibi geliyor sürekli iman tazeliyorum..

Okudunuz mu?  Küçükken yapılan günah

kral2a_1988
yazdıklarımı okuyun nasıl sesler geldignı az çok tahmin edersiniz buraya yazmak istemiyorum kimsenin aklına takılmasın diye


Guray
Kardeşim vesveseye kulak asma onlardan sorumlu değilsin uygulamaya geçene kadar sen böyle yaparsan o seni dahada kötü hale getirir sakın dinleme sen onları. Sen ibadetinle meşgul ol aklına kötü bişey geldiğinden eüzü besmele çekmeyide huy edinirsen Allah’ın izni ile sana zararı olmaz


kral2a_1988
mesela çok sevdigm biri hakknda çok kötü şeyler geliyor sanki onun ebedi cehennemde kalması gibi iradem bundan nefret ediyorum irademle karşı koyuyorum Ailemle konuşmak istemiyorum benden onlara falan geçer diye bu düşünceler.budamı vesvese benden onlara geçmez değilmi bana deli diyebilirsıniz ama neyapayım korkuyorum


kral2a_1988
Euzü besmele diyorsun kardeş peki ben daha önce büyük aptallık ettim hasa karşı geldim sonra tövbe ettim çok pişmanım artık hiç bı zaman kahkaha atarak gülemiycem eğlenemiycem keske yansaydım hani o hadıste yanmayı tercih ettikleri sözler varya iste onlar öfkeyle ağzımdan çıktı şimdi bunları yaptıgm söyledigm Rabbim beni korur mu bilemiyorum ?

Okudunuz mu?  Münafıkların alametlerinden olan zemzem suyunu içememelerini açıklar mısınız?

Guray
dünyada tevbesi olmayan günah yok kardeşim sen bu pişmanlığını tevbe ve dua ile süsle Rabbim zalim değildir umutsuzluğa düşme çünkü umutsuzluk kafirlerin özelliğidir hadi toparlanda yen şu kötü düşünceyi 🙂

Şüphesiz Allah insanlara hiçbir şekilde zulmetmez; fakat insanlar kendilerine zulmederler. (Yunus / 44)


kral2a_1988
Allah yasak etmese bide Ailem var iste onlar yaşlanack kim bakacak annem dayanamaz diye bazı şeyler aklımdan hep gecıyor ama neyse Kandil akşamı Allahın affı belki diyorum belki affeder.


Guray
belki deme Allah’ın rahmetinden şüphen olmasın


kral2a_1988
Allahın rahmetinden şüphem yok kardeş sadece benim rahmete layık olup olmamamda sorun…


islamyolu
Kral2a kardeşim. Hz Vahşi (R.A) hatırla. neler yaptı Hz Hamza ya. ama Tövbe etti Tevbenin sonunda Sahabe oldu. Şeytan bile Hz Musanın yanına geliyor. Allahla konusan peygamber senmisin diyor. Hz Musa (A.S) ise evet benim diyor. peki sen kimsin diyor.. şeytan ise o zaman Allah’a söyle beni affetsin diyor. Musa (A.S) ise söyleyince. Allahu Teala şöyle diyor: ona söyle gitsin Ademin mezarına secde etsin onu affedecem. şeytan ise ben dirisine secde etmedim
ölüsünemi edecem diyor.

Okudunuz mu?  Arapça Duaya amin demek ? Hocayı uyarmalı mıyım camide ?

yani bu hadisi şeriftende çok ders çıkarılıyor. Tabiki Takdir ilahi şeytanın öyle diyecegini Allah biliyor. secde etmeyeceginide biliyor. ama Şeytan secde etse şeytanı bile affedecek. O kadar merhameti bol Olan Allahtan nasıl ümit kesilir.

Bişr Hafi hazretleri. içkiciken sarhoşken. Bir Allah yazısı sokakta buluyor Alıyor evinin baş köşesine asıyor. sonra İman ediyor. ve Evliyalık gibi mertebeye yükseliyor. daha neler var neler . Sende gelmişsin belki bana rahmet göstermez diyorsun.. Allahtan ümit kesilirmi.


kral2a_1988
Doğrudur göstermez demiyorum ben kendi günahımı çok görüyorum sadece o yüzden umutsuz oluyor insan ama Allahtan umut kesilmez biliyorum.

Okudunuz mu?  Ben şirke mi girdim?

EarthQuake®
Selamun aleyküm. Kardeşim bu dünyada (peygamberler harici) günahsız insan yok. Herkesin küçük büyük sayısız günahı mevcut. Rabbimiz o kadar affedici ki, bize o kadar kapılar açmış ki (örneğin kandil geceleri) "kulum gelsin de affedeyim" diye bizi ayetlerinde sürekli teşvik ediyor. Mevlana’nın dediği gibi, ne olursak olalım yine de bu yolda kararlı olmalıyız, -ne derece günah işlersek işleyelim- asla Rabbimizin mağfiretinden ümidi kesmemeliyiz. Aklına gelen vesveseler şeytanın ACİZ tuzakları. Kimin zayıf noktası varsa oradan yaklaşıyor iblis. Sen aklına gelen bu tür vesveselerden Allah (cc)’a sığın, hiçbirini önemseme, üzerinde düşünme, irdeleme ve dile getirme. Hemen başka şeylerle ilgilen, güzel şeyler düşün. Unutma, sen ne kadar üzerine düşersen, şeytan adımlarında başarılı oluyor demektir. Ona iradeni teslim etme. Dualarla, ibadetlerle, tövbelerle Rabbimizin sonsuz mağfiretine güvenerek yaşamını sürdür inşAllah. Hayırlı kandiller. Dualarda buluşalım.


kral2a_1988
gerçekten teşekkür ederim ama belki bunlardan daha büyük günah işledim bilemiyorum öfke ve gafletle yanlış bir muhakeme yaptım aklımdan geçene göre o an kızdım ve olmadık bir kötü söz söyledim ama kendine gelince başımdan kaynar sular döküldü gerçeğin öyle olmadığını gördüm şimdi yaşayan bir ölüyüm sanki keşke o an ölseydim diyorum biliyorum ıslam hak dindir insan nefsine yanmayı kabullendiremiyor ama cehennemde haktır biliyorum benim en çok pişman olduğum konu Allahin karşısına nasıl çıkacağım,Allah günahları örtermiş ben sabah akşam bunu düşünüyorum acaba benimkini örtermi tek amacım imanla yaşayabilmek o yüzden belki bunlar sürekli dinden çıkmaktan korkuyorum çok zor yaşamak bu şekilde.

Okudunuz mu?  Haram et ile ilgili ayetler hadisler

Tuana Almila
Bak abiciğim ben senden küçüğüm ama bir ara benim de aynen öyle olmuştu çok şükür şimdi iyiyim dikkat ederseniz kardeşlerim şeytan kalbinde boş olan insana gitmez içinde iman sevgisi,Allah sevgisi,Allah korkusu olana hücum eder çünkü en çok dayanmadığı şey Allahu teala’ya secde etmektir ve bunun için içimize vesvese verir ve insana olmadık kötü şeyler söyletir o kadar kötü ki ”Allahım yardım et dayanamıyorum artık yalvarırım ne olursun ”dediğin o ses kısılır şeytan Allah’ın ismini duyunca kaçar.Çünkü şeytan insanların içine vesvese vererek onları yoldan saptırmaya can atar çünkü kötü kötü olmazsa yapmazdı işte kendisi gibi kötü yapmak istemesidir bu yüzden abi sana şunu diyeyim takma o vesveseleri sana tavsiyem ne zaman öyle olsa ”Euzibillahimineşeytanirecim”de ve gidip abdest alıp namazını kıl beni en çok rahatlatan namaz ve Kur’an dır.O vesveseleri takmamanı isterim çünkü şeytan daha çok ilerletir Allahtan korkup ,ona dua ettiğin zaman namaz kıldığın zaman daha çok rahat hissedersin kendini fazla düşünmemeye çalış fazla düşünürsen daha çok kötü olur.Ve unutma Allah bağışlayan ve kudreti çok olan,herşeye gücü yeten,çok merhametli,ve kulunu bağışlayandır eğer tevbe edip ona itaat edersen sen affedecektir.Bende artık takmamaya çalıştım ve çok şükür iyiyim şimdi Allah’a emanet ol Rabbim için ferahlatsın içine öyle bir iman sevgisi versin ki şeytan kaçacak delik arasın 🙂

Okudunuz mu?  100 Kere Küfre düşen 100 Kere şehadet edip tevbe etse dine dönebilir mi ?

kral2a_1988
kardeşim Allah razı olsun senden ama benim durumum sadece vesvese değil geçmişte işlediğim günahlar benim belimi kırdı şimdi şeytanın tek yaptığı onları bana karşı kullanmak


Tuana Almila
Adı üstünde ŞEYTAN şeytan dendi mi akla kötü şeyler gelir için huzursuzlanır çünkü o bizim düşmanımızdır ve insanları da kendisi gibi yapmayı sever ama sen içini ferah tut yani onu takma.Dikkat et abi o sana niye hatırlatıyor ”Bak böyle yaptın boşver kılma namazı zaten cehennemde yanacaksın”der ama asıl cehennemde ebedi olarak kalacak olan o’dur sana neden yapıyor seni Allahtan uzak tutmak için içine kötü şeyler atmak için.O senin üzüldüğünü görünce daha çok sevinir çünkü o umutsuzluğu sever umutlu olan sevmez umutlu olan Allah’a inanıp ,güvendiği içindir yani sana karşı kullanması ise senin Allahtan uzaklaşmanı istemesidir Allah’a secde etmeyen biri sence Allahın kullarına böyle davranmaz mı evet. Unutma Rabbim insanlara melekler de yollar iyi bir ses geldimi sana kulak ver misal: ”Rabbin insanları affeder şeytana uyma”der iyi ses bu ‘dur kötü olan ise şeytanın yaptığıdır Rabbim için ferahlatsın sana dua edecem hergün :))

Bu kategoride yer alan Bıçak satmak günahmı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah insanın kalbini mühürlemesi bilinebilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.