Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:48
sizden6
Abone

Perşembe günü ölüler evlerine geliyor diyorlar.hurafe mi bu?

Perşembe günü ölüler evlerine geliyor diyorlar.hurafe mi bu?

Hüzn’ü LeyL..
EsselamünAleyküm.
burda şöyle bir şey duyuyorum benim pek aklım yatmadı yani okuyorum ben hiç bir kitapta daha görmedim ,ama birşeyde diyemiyorum diyenlere benim okumamış olmam öyle bir şey olmadığı anlamına gelmez dimi en iyisi araştırmak …
Soru_perşembe günleri yani cumaya bağlayan gece ölülere yasin okuyup , sadaka çıkarılır aslında benim küçüklüğümden beri ölünün yemeği derler .’! Her ölü o akşam evine geliyor kapıda duruyor okunacak yasini veya verilecek yemeği bekliyor tabi yemek fakirlere verilior. ölüye verilmiş sayıyorlar hatta biri dediki vermezsseniz aç kalırlar (walla bana hurafe gibi geldi bu söz )..
İşte bu ölülere bir şey okunmazssa veya sadaka çıkarılmazsa o ölü boynu bükük olup üzülüormuş..
bu ne kadar doğru ?

2_bide en çok tuhafıma giden şu.!_ eskiden bu ölmüş olanlar perşembe günü sadaka almak için evlerine uğrarken görüyormuş insanlar onları ..hz aişe hz haticeyi kıskandığından keşke demiş görünmese bu ölüler duası kabul olunmuş o yüzden artık görmüormuşuz ?Reddedecektim ama araştırmadan dedim fetva verir gibi olmasın diye
..
Allah razı olsun şimdiden … cevap verirseniz seviniriz inşAllah..


Cevap: Perşembe günü ölüler evlerine geliyor diyorlar.hurafe mi bu?

Muhasibi
< EsselamünAleyküm.
forumduasi.com/sizden-gelen-sorular/191527-persembe-gunu-oluler-evlerine-geliyor-diyorlar-hurafe-mi-bu.htmlPerşembe günü ölüler evlerine geliyor diyorlar.hurafe mi bu? burda şöyle bir şey duyuyorum benim pek aklım yatmadı yani okuyorum ben hiç bir kitapta daha görmedim ,ama birşeyde diyemiyorum diyenlere benim okumamış olmam öyle bir şey olmadığı anlamına gelmez dimi en iyisi araştırmak …
Soru_perşembe günleri yani cumaya bağlayan gece ölülere yasin okuyup , sadaka çıkarılır aslında benim küçüklüğümden beri ölünün yemeği derler .’! Her ölü o akşam evine geliyor kapıda duruyor okunacak yasini veya verilecek yemeği bekliyor tabi yemek fakirlere verilior. ölüye verilmiş sayıyorlar hatta biri dediki vermezsseniz aç kalırlar (walla bana hurafe gibi geldi bu söz )..
İşte bu ölülere bir şey okunmazssa veya sadaka çıkarılmazsa o ölü boynu bükük olup üzülüormuş..
bu ne kadar doğru ? >

Ölü aç kalır boynu bilmem ne olur bunlar paravra hep uydurma şeyler…

Okudunuz mu?  Deccalin ateş ve su ile gelmesi ile ilgili hadis

< _bide en çok tuhafıma giden şu.!_ eskiden bu ölmüş olanlar perşembe günü sadaka almak için evlerine uğrarken görüyormuş insanlar onları ..hz aişe hz haticeyi kıskandığından keşke demiş görünmese bu ölüler duası kabul olunmuş o yüzden artık görmüormuşuz ?Reddedecektim ama araştırmadan dedim fetva verir gibi olmasın diye
.. >

Böyle bir şeyde yok

Okudunuz mu?  İslâm'ın esası ve dinin direği üçtür. İslâm bunlar üzerine kurulmuştur.

Cevap: Perşembe günü ölüler evlerine geliyor diyorlar.hurafe mi bu?

Hüzn’ü LeyL..
< Ölü aç kalır boynu bilmem ne olur bunlar paravra hep uydurma şeyler…
>

Dimii, Bende öyle düşünüyordum , ama şimdi net Reddedebilirim..
Allah razı olsun Hocam..


Cevap: Perşembe günü ölüler evlerine geliyor diyorlar.hurafe mi bu?

islamyolu
Yanlış tabirler kullanılmış. Ama ölülere yardımlar gider. Yok aç kalır boynu bilmem ne olur diyorlar. Belki Mecazi söylüyorlardır. Yardıma muhtaç oldukları için yasin okumak onların Ruhlarını Dinlendirir. onların adına yemek Dağıtmak Yardım etmek Amellerine yarar.

< _bide en çok tuhafıma giden şu.!_ eskiden bu ölmüş olanlar perşembe günü sadaka almak için evlerine uğrarken görüyormuş insanlar onları ..hz aişe hz haticeyi kıskandığından keşke demiş görünmese bu ölüler duası kabul olunmuş o yüzden artık görmüormuşuz ? >
böyle bir şey birisi bana anlatmıştı. İnanmamıştım. Ama onada bir hoca anlatmış. fazla üstelemedim. Hadislerde varsa inanırım. Birde ehli sünnet Alimlerimizin sözleri ise inanırım. Gerisini inanmakta şüphe ederim. Uydurmalarda çok. bunun için bir araştırmam olmadığı için hiç bir şey diyemem.


HAMMADUN
Ölüler müstesna olmak üzere, diriler Rab’bi tarafından rızıklandırılırlar ki; buna hiç bir insanın rızık verme gibi bir takdiri olmaz….

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre namazda iken dil ile telaffuz etmeden içinde bir yazı okumak namazı bozar mı?

Şehitler, diridirler. Ancak onları biz zahiren ölü görürüz. Hangi boyutun dirisidirler, Rab’bi onları zamanın hangi boyutunda ağırlar ve rızıklandırır. allah-u Alem.

Her insan öldüğünde, cesedi mezara, ruh’u kabre girer. Onlara okunanlarda, kendilerine hediye diye tevdi edilir. Bu hediyeler, hapis hayatı yaşayanlar için, bir nebze olsun durulma ve sükun bulma olur. O yüzden ölülerimizin ruhuna bir fatiha, yasin yada hatim indirmekte o ölünün açık kalan amel defterinin de güçlenmesine neden olabilir.

Diyanet meali Bakara suresi Ayet 154

Allah yolunda öldürülenlere "Ölüler" demeyin, zira onlar diridirler, fakat siz farkında değilsiniz.

Bizler farkında olmasakta, bu dünyada zahir ile hükümleneceğimizden ve bu ayeti kerimede batın olarak karşımızdaysa, saddak der, asla ALLAH YOLUNDA ÖLDÜRÜLENLERE ölüler demeyiz….

Okudunuz mu?  Tarihi Belgelere Göre Hz.Muhammed'in Yaşamı

Onlar diridirler diyorsa Rab’bim, Onlar diridirler, AMENNA VE SADDAKNA….

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


Hüzn’ü LeyL..
< böyle bir şey birisi bana anlatmıştı. İnanmamıştım. Ama onada bir hoca anlatmış. fazla üstelemedim. Hadislerde varsa inanırım. Birde ehli sünnet Alimlerimizin sözleri ise inanırım. Gerisini inanmakta şüphe ederim. Uydurmalarda çok. bunun için bir araştırmam olmadığı için hiç bir şey diyemem.

__________________ >
Bende üstelemedim ama aklımda kaldı aslında çok uyudurupta kim söyeldi diyince aslında bizzat bir hocadan duymadıkları halde işte hocalar anlatıyor diyorlar .ben çok duydum öle hurafeleri hocaya dayatıyorlar ama kulaktan dolma şeyler genelde . kimse zahmet edip bir dinimi araştırayım demediği için HURAFE lere yer açıyorlar ne diyim Allah bizleri hidayet etsin
Allah razı olsun hocam inşaAllah
.
< Ölüler müstesna olmak üzere, diriler Rab’bi tarafından rızıklandırılırlar ki; buna hiç bir insanın rızık verme gibi bir takdiri olmaz….
>

Amenna..

Allah razı olsun, İnşaAllah Hocam ..

Okudunuz mu?  İslam dininde mezheplerden birine dahil olmak şart mı?

Ercan
< Her ölü o akşam evine geliyor kapıda duruyor okunacak yasini veya verilecek yemeği bekliyor tabi yemek fakirlere verilior ölüye verilmiş sayıyorlar hatta biri dediki vermezsseniz aç kalırlar >
Ölmüş, kabir hayatını görmüş, münkir ve nekir melekleri tarafından hesaba çekilmiş, iyi bir insan ise kabri cennet bahçesine dönmüş, kötü biriyse kabiri cehennem çukuruna dönmüş ve tüm bunları yaşamış biri, rabbinin merhametine, azabına şahitlik etmiş biri dünyaya gelip bir kuldan yardım bekleyip kapıda durur mu hiç?


Hüzn’ü LeyL..
< Ölmüş, kabir hayatını görmüş, münkir ve nekir melekleri tarafından hesaba çekilmiş, iyi bir insan ise kabri cennet bahçesine dönmüş, kötü biriyse kabiri cehennem çukuruna dönmüş ve tüm bunları yaşamış biri, rabbinin merhametine, azabına şahitlik etmiş biri dünyaya gelip bir kuldan yardım bekleyip kapıda durur mu hiç? >
Allah razı olsun Hocam ,İnşaalah En doğrusunu Allah bilir bu anlatılanalr benimde aklıma uymadı . Ancak bilmeden araştırıp sormadan reddedemedim ,


HAMMADUN
Münkir ve Nekir melekleri….

Biri sağımızda, sevap defterimiz açık, bir sevaba ne kadar misliyle ekleyeceğini Rab’binin takdiriyle birlikte yazan.

Okudunuz mu?  Altın Zekatı ve Borçlar

Diğeri solumuzda günah defterimize bire bir günahımızı yazan.

Sevaplar ve Günahlar yazıldı.

Sorgu suale çekeceklermiş insanları….???? Hemde Mahkeme-i Kübra ve bizzat allah-u Taala’dan önce….????

Rab’bi yazdığı günahı hiç bir şahit bulunmaksızın, kaydından sildiği bir meleğe, defteri açtırıp tekraren o günahı hatırlatıp sorgu sual sordururmu….????

O meleğin hüküm bildirme ve cezai müeyyide uygulama hak ve selahiyeti varmı….???? Yoksa bu da hurafelerdenmi…..????

Peki ya Azrail(A.S.) RUH’u kabz edebilirmi…..???? Gücü yetermi…..???? Yoksa Azrail(A.S.) canı toplarken, RUH çıkmak istemediği o bedenden, bizzat Allah’u Taala’nın kabzetmesi ilemi muhatap kalarak çıkar….. O büyük ve muhteşem olanı çevreleyip, hükmü altına alıp, belli bir vakte kadar, kabre yönlendirip orada tutan kuvvetleri pek şiddetli olan da Rab’bi değilmidir….????

Münkir ve Nekir’e gelince. O meleklerin vazifeleri, ruh çıktığında bitmiyor. Onlar kabre kadar (Burada mezarla karıştırmayalım, Mezar bedenlerin girdiği toprak, deniz, ateş vesaire hangi hal üzere ölmüş ve hangi hal üzere kalmış ise.) Kabre kadar eşlik ederler. Zira eşlik ettikleri RUH’tur. Ancak hiç bir şekilde cebir kullanmadan, kullanmayada asla yeltenmeden, refakaten yanında kabre kadar giden ve Rab’binin hükmüne boyun eğen iki melek.

Okudunuz mu?  İnsansı ve bulutumsu siyah varlık?

Rab’binin hesap gününe kadar muhafa edeceği ve kendi vicdanı ile kendi nefsine zulmeden veya yaptıkları ile kendi nefsinden razı olanların kaldığı yerde…..

En akıllısınında üç gün kaldık diyeceği ve zamanın o denli hızlı aktığı bir mekandır kabir. Zaman hızlı aksada, o kabir içindeki azap, o üç günü binlerce yıl yapmaya yetecektir, kendi nefsine zulmedenlere. Zira allah-u Taala asla zulüm murad etmez yarattıklarına, onlar kendi nefs’lerine zulmederler.

Bu yazılanlarda ehl-i sünnete muhalif herhangi bir yazı mevcutsa, editör kardeşimden arz’ım odur ki; bu yazıyı hiç bir bölümünü atlamaksızın tamamen silmesidir.

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


_müberra_
hammadun kardeşim anlattığınız konuyu tam anlayamadım ,biraz daha açık anlatılsa


Hüzn’ü LeyL..
< hammadun kardeşim anlattığınız konuyu tam anlayamadım ,biraz daha açık anlatılsa
>

Kabirdeki sorguya İnanmıyor galiba bide ruhu azrail kabzedmiyor sadece topluyor diyor . Yanlış anlamışda olabilirim tabi bende pek anlamadım

”ölü, kendisini defnedip ayrılmak üzere olanların ayak seslerini işitir. Derken kendisine hitap edilerek,
‘Ey falanca! Rabbin kimdir? Dinin nedir? Peygamberin kimdir?’ diye sorular sorulur. Ölü, ‘Rabbim Allah, dinim İslâm ve peygamberim de Hz. Muhammed’dir’ diye cevap verir.
Bundan sonra Münker ve Nekir melekleri amansız bir şekilde bir daha sorguya çekerler. İşte bu ölünün başına gelen sıkıntı ve musibetlerin sonuncusudur.
Mümin kulun suallere doğru cevaplar vermesinin ardından bir münadi, ‘Doğru söyledin’ der. İşte bu, ‘Allah Teâlâ iman edenleri sağlam ve sabit sözde (kelime-i tevhid üzere) hem dünya hayatında hem de âhirette sapasağlam tutar…"170 âyetinin mânâsıdır.
Sonra güzel yüzlü, temiz elbiseli, etrafa mis gibi kokular saçan biri gelir ve, ‘Müjdeler olsun! Sana rabbinin sonsuz rahmeti ve içinde paha biçilmez nimetleriyle cennetler vardır’ der. Ölü, ‘Allah seni hayırlarıyla mükâfatlandırsın, sen kimsin?’ diye sorar; o,
‘Ben senin hayırlı ve sâlih amellerinim. Yeminle söylüyorum ki, ben seni Allah’a itaate koşan, isyana ise yanaşmayan biri olarak bildim. Bundan ötürü Allah senin mükâfatını versin’ der. Sonra bir münadi,
‘Bu kişi için cennet yataklarından bir yatak hazırlayın ve oradan cenneti gören bir de kapı açın’ diye meleklere seslenir. Hemen bir cennet yatağı getirilir ve kendisi için cennete bakan bir kapı açılır. Ölü, ‘Allahım! Bir an önce kıyameti kopar da aileme, malıma döneyim’ diye dua eder.

(Ölüm ve ötesi /İmam Gazali )

Okudunuz mu?  Gusülde Avret Yerleri Kapalılığı

< Sorgu suale çekeceklermiş insanları….???? Hemde Mahkeme-i Kübra ve bizzat allah-u Taala’dan önce….????
>

Yani onların sorgusu an ve an yaptığı şeyler olmuyacak şu şu günahı işledin değilde sadece dinin Rabbin Peygamberin kim diye sorulacaktır asıl sorgu Mahkeme-i Kübrada olacaktır ..İnşaalah..
(En Doğrusunu Allah Bilir İnşaAllah.)

Okudunuz mu?  Namazda rekat sayısında şüpheye düşmek namazı tekrar etmeyi gerektirir mi ?

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun sizden yazılarınızı okudum soru sormamıstım aklıma takılan soruların cevabını burda buldum esimi 40 gün önce kaybettim rabbimden tek dileğim ona kabir azabı vrmesin hiç birimize sevdiklerimizden ahiret ayrılığı vermesin rabbim herkezin yar ve yardımcısı olsun.


@hmet
ölüler ziyarete gelir mi?
< esimi 40 gün önce kaybettim >
Allah rahmet etsin. aşiniz eve gelmez bunlar hurafedir. ölüler evlerine gelir diyenler yalan söyler.


Molla_Efdal
Değerli kardeşimiz;

Ölülere dua edilir, Kur’an-ı Kerim okunur. Hurafe olan ölünün aç kalması vs… gibi dinimizi bağdaşmayan konulardır. Belki de ölülülerin rüyada aç kalkması ya da boynu bükük olması, bulunduğu yerde sıkıntı çektiği anlamda yorumlanabilir. Lakin gerçek anlamda aç kalma gibi durumlar söz konusu değildir.

Okudunuz mu?  Allah'a Söz Verdim Yine De Yapmam Gerekir Mi ?

Kayıtsız Üye
Kardeş sen şimdi diyosunki ölünün amel defteri açıktır ve okunan kuran oraya yazılır.peygamberimiz (s.a.v) diyorki insan ölünce amel defteri kapanır 3 şey hariç.sen şimdi amel defteri kapalı olana yasinmi veya hatimmi hediye ediyon? Ben diyorumki bidattır. ölüye sadece dua edersin yani ellerini açar bağışlanmasını dilersin


ölüler evlerini ziyaret eder mi, ölüler eve gelirmi, ölüler yanımıza gelir mi

Bu kategoride yer alan İmanımı sağlamlaştırmak için ne yapabilirim? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Perşembe günü ölüler evlerine geliyor diyorlar.hurafe mi bu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.