Anasayfa
5 Eylül 2023, 10:03
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada Mezar Görmek, Mezarlığa Gitmek

Rüyada Mezar Görmek, Mezarlığa Gitmek

Kayıtsız Üye
Rüyada Mezar Görmek, Mezarlığa Gitmek ne demektir Bir kişinin rüyasında mezarlığa gitmesi ne anlama gelmektedir ?


Cevap: Rüyada Mezar Görmek, Mezarlığa Gitmek

Hoca
Rüyada Kabir-Kabirler, Mezar ve Mezarcı görme tabirleri

KABİR

Rüyada kabir görmek, hapse; hapishane de kabre yorumlanır. Rüyada bir kabir yaptığını gören kimse, bir ev tamir eder.

Cenaze görmeksizin kabre girdiğini gören kimse, bir ölüden miras kalan bir evi satın alır.

Bekar olan bir kimse rüyada kabristan kazdığını görse, hile ile bir kadınla evlenir. Rüyada bir kabir üzerinde ayakta durduğunu gören kimse büyük bir günah işler.

Bir kimsenin rüyada duvar olmayan bir yerde kazdığı kabir ahiret evidir. Eğer kazdığı o eve girse o kimsenin ecelinin yakın olmasına yorumlanır. Eğer o kabire girmezse, bu rüyanın sahibine bir zararı yoktur.

Bir kimse, rüyada bir kabrin bir yerden diğer bir yere gittiğini görse, kabir sahibinin evlad veya torunlarından birisinin orada bir ev yapmasına işarettir.

Rüyada dam üstünde bir kabir kazdığını gören kimsenin, ömrü uzun olur.

Rüyada kabirleri ziyaret eden kimse hapishaneyi ziyaret eder.

Rüyada kabirler üzerine yağmur yağması, Allah (C.C.)’ın rahmetinin tecelli ettiğine yorumlanır.

Rüyada bir kabir yaptığını gören kimse evlenir.

Rüyada bir kabri mesken yaptığını gören kimse, orada ikamet eder.

Kabirler, uzak yolculuklara, üzüntü, keder, korkunç yer, zevce ve hapishanelere yorumlanır.

Rüyada kendisi veya başka biri için bir şehirde bir kabir kazdığını veya kendisi için bir kabir kazıldığını gören kimse, o şehirde bir bina yapar veya o şehirde ikamet eder.

Bir kimse rüyada bir kabrin gedik ve açık yerlerinin tamamen kapadığını görse, o kimsenin ömrü uzun ve daima sıhhatte olur.

Rüyada ölmeden kabre defnedildiğini gören kimseye, üzüntü ve keder erişir. Veya işlerinde sıkıntıya düşer. Yahut hapsedilir.

Dikilmiş bir kefenle beraber bir kabir içinde defnedilmiş olduğunu gören kimse, bir kadınla nikahlanır.

Rüyada bir ölünün kabrini açtığını gören kimse, o ölünün yol ve mesleğini talep eder ve onun yoluna uyma arzusunda bulunur. Eğer o ölü alimse o kimseye ilim ve hikmet erişir. Eğer zengin ise o kimseye mal ve zenginlik erişir. Eğer kabrinde ölüye rastlasa ve ölünün Ciri olduğunu görse, o kimseye erişecek malın haram olduğuna ve isabet edecek ilim ve hikmetin de doğru olduğuna yorumlanır.

Ölmüş bir insanı kabirde ölü olarak bulan kimse maksad ve muradına erişemez.

KABRİSTAN

Rüyada kabristan görmek, vaaza, Kur’an okumaya, ağlamaya, ölümü hatırlamaya, korkmaya ve dünyadan alakayı kesmeye yorumlanır.

Okudunuz mu?  Rüyada namazı kaçırmak

Bazen kabristan görmek, alim ve takva sahibi kimselere işarettir.

Rüyada kabristan görmek korkanlar için emniyet, korkusuz halde olanlar için de korkudur. Kabristanı görmek, korku ve ümide, sapıklıktan sonra hidayete dönmeye işarettir.

Bazen de kabristan ölüme yorumlanır. Zira kabristan ölülerin evidir.

Bazen kabristan, hapis kimseye yorumlanır. Çünkü ölü, kabrinde hapistir.

Ezan ile kabristana girdiğini gören kimse vaaz ve nasihatten anlamayan kimseye nasihat yapar. Sözüne kulak asmayacak bir adama iyilikle emreder. Cahil ve gafil olan bir kavim arasında doğrulukla şehadet ve hakkı ifaya çalışır.

Bilinen kabristanlar hak ve sabit olan bir iştir. Bundan dolayı, böyle bir yere nefsin iman etmesi için girdiğini gören kimse, girdiği o kabristandan iyilik ve hikmetle konuştuğunu ve tövbe ederek Hakk’a döndüğünü görse, hayırlı bir hizmete girer ve onda insaflı olarak hareket eder. O kabristana girdiğinde nefsini kötülüklerden menetmeyip ders almayan kimse, gafletle davranacağı bir hususta bulunur.

Kabristana girip ölülerin kemiklerini çiğnediğini gören kimse, bir tecrübe ve imtihandan geçirilir.

MEZARCI

Rüyada görülen mezarcı müşkül ve zor işleri yapan ve ölümüne kadar da bundan rahatı olmayan bir kimsedir.
Kuyuları ve dağları kazan kimse hilekar ve hilesinde akıllı ve ustaca hareket eden, kin ve düşmanlığını gizli tutan bir adamdır. Kazdığı şeyden ücret alırsa o kimse hile sahibi bir adamdır. Zira kazanmak hiledir. Mezar kazıcısını görmek, hapishane gardiyanına ve çirkin işleri gizlemeye yorumlanır.


Yorum: Rüyada Mezar Görmek, Mezarlığa Gitmek,mezarlikda dedemleri gormek

Kayıtsız Üye
Koyde bir mezarlik var. Mezarliga girerken Kapidan, birinci dedemin mezarlik da basucunda oturan birinci dedem ve ikinci dedem outurken bana bakiyorlardi. Ikinci dedem kayseri mezarlik da ama. Bu ruhya ne anlama gelir.


Yorum: Rüyada Mezar Görmek, Mezarlığa Gitmek

arifselim
Rüyan hem dedelerin hemde mezarlığa gitmen açısından çok hayırlıdır. Ferahlık, rızık, bereket ve şifa bulmaya yorumlanır. Her açıdan mezarlık görmek çoğunlukla hayra işaret eder. En doğrusunu elbette Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Patronumla birlikte dedemin mezarına gidiyorduk(dedem vefat edeli 105 gün oldu ama ben yanına gidemedim)


arifselim
Allah rahmet eylesin. Bu rüya onu özlediğine ve unutmadığına işarettir. Dedene dua et ve kabrini de ilk fırsatta dua et. İmkanın olursa hayır olarak onun için sadakalar da verebilirsin.


Kayıtsız Üye
Rüyamda eşimle birlikte akşam vakti mezarlığa gittik ve mezarlıkta bir çeşmede eşimle abdest alıyordum ama eşim mezarlığın içinde bende dışında abdest aliyordum

Okudunuz mu?  Rüyada Melekle Konuşmak

arifselim
Evinde huzur bulmaya, hayır ve iyilikler işlemeyi seven kimselerden olmaya ve gönlünün yüce olması manasındadır. Hak yolunu kaybetmiş kimseler için ise bu rüya hak yolunu bulmaya işarettir. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Ruyamda birkac kişiyle birlikte mezarliga gidiyoruz. Sonra bir mezarin basinda dua ediyoruz sonra mezari acip acmadimi hatirlamiyom ama oluyu goruyoruz gozleri sis dili sis. Cok azap içinde oldugu belli sonra cikiyoruz gidiyoruz ordan


arifselim
Bu tür rüyalar genellikle gören kişinin durumu bilinerek ancak doğru bir şekilde yorumlanabilir. Genel bir tabiri ise şöyle olabilir; rüya sahibinin sıkıntılı olduğu bir zamanda görülürse iş hayatında ya da aile hayatında yaşadığı endişenin ve üzüntünün etkisinde olduğuna yorumlanır. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Rüyamda çocuklarım annemin dayısı ve oğluyla birlikte mezarlığa gidiyoruz babamı ziyaret için(babam öleli yaklaşık 15 yıl oldu).mezarlıkta bir apartman büyüklüğünde ama topraktan oluşmuş yüksek bir yer var orda da birkaç mezar var babamın ki onlardan biriymiş.dayım diyor ki oraya çocuklarla nasıl çıkacan dursun burda sen ziyaret et gel.merdivenlerden çıkarak oraya varıyorum ama bir yandan da düşmekten korkuyorum.acaba hangisi diye bakıyorum adı yazıyor mu diye sonra buluyorum.üxerine birileri kurşun dökmüş.acaba rüyam ne anlama gelir


arifselim
Allah babana rahmet eylesin. Bu rüyanın en açık yorumu senin baban için dua etmek gerektiğine ve imkanın varsa kabrini ziyaret etmek gerektiğine alamet eder. Eğer imkan varsa babanın ruhu için fakirlere bir miktar sadaka vermelisin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda gördüm mezarliga gidiyordum ama bir odada uc tane mezar vardi ben dua ediyorken mezardan sesler giliyordu sonra gidecektim tam ordan baktim birtane mezarın ustunde birtane insan ölmus ama topraktan bir ceset o mezararin ustunden kaydi düstü onu. Bir baskasi kaldirdi tuzetti


arifselim
Rüyada kendisini mezarlıkta ve mezarların arasında görmek, bir pişmanlığa veya günahlarından dolayı duyduğu üzüntüyü işaret eder. Cesedi o şekilde görmek ise hayra vesile olacak olan şeyleri yaşaması manasındadır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda akşamüstü hava kararmak üzereyken rahmetli dedemin mezarına gidiyordum kızımla ve babamla başka insanlarda vardı ama tanımıyorum. Dedemin mezarına gittik rahmetli anannemin mezarına da gitmek istedim oda aynı mezarlik içerisinde başka ada da yatıyor fakat hava karanlık oldu diye yerini bulurum bulamam diye gidemedim uyandım sonra

Okudunuz mu?  Rüyada Nas Suresini Okumak

arifselim
Bu rüyayı gören kişinin hapiste olan bir yakını varsa onu ziyaret eder, bazende o kimsenin özgürlüğüne kavuşması manasındadır. Bir hastası varsa şifa bulması ve ona yardım etmesi olarak tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhaba
Ben hamileyim.Rüyamda mezarlığa gitmişim diyorum ki benim burada ne işim var ben hamileyim hemen çıkmalıyım burdan koşarak çıkıyorum ne demek acaba?


arifselim
Merhaba. Bu rüya kişinin işlemesi muhtemel olan suçların farkına vararak vazgeçmesi manasındadır. Mezarlıkta olmak suç işlemek olarak tabir edilir. Bunu bir ders olarak kabul edebilirsin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda annemi mezarlığa ziyarete gidiyorum mezarına papatya götürüyorum dikmek için sonra mezarın üstündeki otları temizlemeye başlıyorum tam papatya yi dikecekken bir bakıyorum annemin ismi değil ama mezarın yeri annemin mezar yeri ağlamaya başlıyorum annem nerde diye taşları okuyorum ama bir türlü onu bulamıyorum mezarı yok olmuş


arifselim
Allah rahmet eylesin. Bu rüyan anneni çok özlediğinin ve onu hala unutmadığının bir işareti olarak yorumlanabilir. Ayrıca ona bol bol dua etmeye ve kabrini de ziyaret etmeye işaret eder. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Sa ben rüyamda esimle birlikte yuksek daglardan cikip esimin kardeslerini ziyarete gidiyorduk.ama mezarlikta bayramdan dolayi çok ziyaretci vardi ama orada bir adam bana bu oldurdgmz kizdi ne ariyor bu burfa deyip ben ile ezimi kovalayip oldurmeye caliskyordu.


arifselim
Aleykum selam. Gerçek hayatta da insanın korku ve endişelerinin olduğuna, düşünceler ve streslerin bir şekilde rüyasına yansımasına alamet eder. Bazende bilinçaltı bir olaydan etkilenmekten dolayı da görülebilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhaba rüyamda önemli bir zat , evliyanın kabrine ziyarete gitmişim ama kim bilmiyorum adını kendimi Fatiha ve ihlas okurken görüyorum ne anlama geliyor acaba


arifselim
Merhaba. Bu rüya kişinin mahpus olan bir tanıdığına bazen de o kimsenin özgürlüğe kavuşmasına işarettir. Ayrıca sıkıntıda olan birisinin sıkıntısını gidermeye tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda bir kız bir mezar üstünde mezarı düzeltiyor ve ara sıra bana bakiyor bende aynı yerde az ışıkta başka bir mezarın üstünde mezar taşı yontuyordum sanki babamın mezar taşı gibi sonra o kızla eve gidip konuşuyoruz kız sigara içiyor ve sonra açık havada yıldızlar altında kar yağıyor bu ne anlama gelir.

Okudunuz mu?  Rüyada mevlana hazretlerini görmek

arifselim
Bu rüya gören kimse için hayatında değişim ve yenilik yapması anlamına gelir. Bu rüya bazende giriştiği işlerinde maddi kayıplar yaşamasına delalet eder. Allah’tan hayırlısını dile, herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Yakin zamanda arkadaşimi kaybettim onunl uzun dag gibi bir zirveye cikiyorduk ama bir anda gidiyordu o ve sonra hep gittigi bir yere gidiyorduk orasi kalablikti tanidiklarla ama birden mezarliga donusuyordu ne anlama gelir


arifselim
Allah rahmet eylesin. Ondan ayrıldığına, onu unutmadığına ve hala etkisinde kalıp üzüldüğüne işarettir. Ayrıca eksik kalan hayallere ve isteklere de tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Dedem öleli 7 ay felan oldu ve mezar taşı daha yapılmadı. Rüyamda ise önce mezar taşı yapılmış olarak gördüm ancak dedem değildi resmen mezarlıkta kayboldum daha sonra dedem nerede diye bağırırken dedemin mezarını buldum ancak kazılmış ve içinde inek ölüsü bulunuyordu ağlamaya başladım ve yanıma bir genç geldi telefonuyla evdekileri aradım her neyse o genç benle evede geldi ben evde bulunan ve dedemin ölümünden sorumlu tuttuğum kişilere saldırdım daha sonra uyandım. Ama halen rüyanın etkisini atamadım neye yorumlanır bu rüya ..


arifselim
Allah rahmet eylesin. Bu rüya öncelikle dedenin ölümünün etkisinde olduğunun işaretidir. Diğer bir yorumu ise işitilecek kötü bir habere ve yaşanacak olan tatsız olaylara işaret olarak kabul edilir. Ona bol bol dua etmelisiniz. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhaba hocam. Ben dun aksam gördüğüm ruyanin etkisnden hala kurtulamadm. Birkac tane mezar gördüm. Mezarligin ustu kahverengi toprak ve etraf biraz urkutucu ve aydinlik degil. Babamla mezarlara bakiyoruz. Birinde kuzenim yatiyor, babam mezara birseyler yapiyor ve mezardan bir seyler cikiyor boyle sungerimsi küçük parcalar halinde. Diyoruz ki bak bu ciktigina gore mezarinda rahat azap cekmiyor. Birkac tanidigimi daha bu sekilde goruyorum ve sira kardesime geliyor. Kardesim de mezarda. Ve oun mezarndan oyle seyler cikmiyor. Biz de hayattayken namaz kilmadigi için yerinde rahat değil diyoruz. Sonra ablami goruyorum o da mezarda ve o da rahat degil. Asi biri oldugu için yerinde rahat değil diyoruz babamla. Babam bana hep mezarlari gosteriyor mezarlara birseyler yapiyor sanki eseliyor gibi. Sonra kardesimin bir sans daha istedigini anliyorum ve uzuluyorum onun için. Mezarda gorduklerimin hepsi normalde yasiyor. Ben de namaz kilan biri degili. Ve bazi git gellerim vardi son zamanlarda kafamda bazi sorular vardi. Ama bir yanimda da hep bir korku vardi. Cok etkilendm yorumlayabilir misiniz lutfen. Simdiden teşekkürler

Okudunuz mu?  Rüyada müzik dinlemek

arifselim
Merhaba. İyi ve doğru yolda olmayan kimselerle arkadaşlığının olduğuna veya çevrende olduklarına işaret eder. Esasen rüyanın sana bir işaret yani bir uyarı ve hatırlatma olduğu da çok açıktır. Ahireti ve ölümü hatırlamak ve Allah’a karşı olan sorumlulukları yerine getirmek adına bir ibret olarak kabul edilebilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhaba simdiye kadar rüyalarimi uyandığımda hatirlamam veya hiç rüya görmem ama rüya görürsemde hep kuzenimin yattigi mezarlikta bana eslik eden tanimadigim birisiyle mezarini saatlerce arayip bulamiyoruz. Yattigi mezarlik avrupanin en büyük mezarlarindan biri ama ben onun mezarinin yolunu ezebere biliyorum ve her gittigimde aslinda hemen buluyorum. Rüyamda mezarlarin hepsi biribirne benziyo ve yollarin hepsi tozlu ve kapali gibi yani hangi yolu secicegimden emin olamiyorum. Etrafta hiç yesillik yok sirf toz ve eski mezarlar var. Anlamadigim sey hep kuzenimin ziyaretine gidiyorum rüyamda neden baskalarinin degil?


arifselim
Merhaba. Allah rahmet eylesin. Bu rüyan o kimseye mutlaka dualarda bulunmana dair bir işarettir denilebilir. İmkan oldukça kabrini ziyaret et ve ruhuna olmak üzere muhtaçlara sadakalar ver. Bunun dışında bu rüyaların üzerinde çok durmamak gerekir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kefkes
Ben rüyamda annemle ve bir kaç kişiyle mezarlığa Ziyarete gittim orda yürüdük falan baktım bir tam tavuk hani bembeyaz yemeklik kesilmiş tavuk tavuğu kaldırdım kenara baktım fare deliği ama fare yok sadece delik var sonra bir tane turuncuya yakın arı gördüm baktım şarkı falan söylüyor ondan sonra uyandım ama ziyarete gitmiştik yorumlarsaniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler

Rüyamda mezarlığa ziyarete gidiyorduk yakinlarimizi ziyarete yanımda annem var bir de bir kaç akrabamiz var yürüyordum baktım bir tane tam tavuk yemeklik olur ya bembeyaz onu ayagimla ittigimde altında boş fare deliği gördüm sonra turuncu renge benzer bir arı koluma konmaya çalıştı ben de onu kendimden uzaklaştırmaya çalıştım sonra dedemlerin bahçeye girdiğim zaman da arı şarkı söylüyordu rüyayı tabir ederseniz sevinirim şimdiden teşekkürler ..


arifselim
Rüyan seni çok etkilemiş olabilir ama bu berrak bir rüya değildir. Bir çok şeyin kısa kısa görüldüğü rüyaları bu şekilde tabir etmek pek mümkün değildir. En doğrusu böyle rüyaların Allah’tan hayrını dilemek olur. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada motosiklet sürmek

Kefkes
Hocam berrak değilden kast ettiğiniz ne tür ve ne anlamda berrak değil yani ?

Ruyam ne manada berrak değildir hocam yani ne gibi şeyler yüzünden ?

Hocam ne anlamda berrak değil yani ne gibi bir şey söz konusu ? Açıklarsanız sevinirim bir de o tavuk etinin içi küf tutmuştu ..


arifselim
Rüyaların tabir edilebilmesi için rüyanın yorumlanacak şekilde açık ve anlaşılır olması gerekir. Rüyanın iyice anlaşılır olması demek, berrak olması demektir. Bundan anladığımız budur. Senin gördüğün şeyleri tek tek tabir edersek yanlış yorum yapabiliriz.


Kayıtsız Üye
Selâmün Aleyküm hocam. Rüyamda ablamla bir yolda gidiyoruz sonra karşımıza mezarlık çıktı oradan devam ettik (istemesem de). Biraz yürüdük sonra karşımıza siyah bir köpek çıktı (havlıyodu galiba) hemen koşmaya başladık ama arkamızdan geliyordu. Elime bir taş aldım köpeğe fırlattım, taşı ağzına alarak gitti. Yürümeye devam ettik ama bir süre sonra yine o köpek arkamızdan geliyordu. Ben yine bir taş aldım ve önüne attım yine taşı alıp gitti.
Ne anlama geldiğini açıklar mısınız ? Allah razı olsun. Selametle.


arifselim
Aleykum selam. Hem mezarlık hemde köpeği bu şekilde görmek iyi olarak yorumlanmaz. İlk olarak bir suç işlemeye, sıkıntı çekmeye ve sürekli bir tedirginlik hali içerisinde olmaya alamet olarak tabir edilir. Sen yinede Allah’tan hayırlısını dile, herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm
Hocam rüyamda eniştemle beraber bir kabristandaydık. Kabristanın yanında birde cami vardı. kabristanın içinde dolaşırken bir gurup yolun karşısındaki eski bir mezarlığı gezmeye gidiyorlardı yanlarında bir de çocuk vardı. Sonra çocuğun babası arkalarından yetişti ve çocuğu durdurdu. Tanımadığı insanlarla gitmemesini söyledi ve çocuğu durdurdu. Sonra çocuğun babası bize yıkayıp birer salkım üzüm dağıttı. yolun karşısındaki mezarlığa baktım ve ordaki büyük balbal taşlarını gördüm. ( islamiyet öncesi türklerin mezar taşları). Daha sonra eniştemle beraber mescite gittik o imam oldu ben cemaat namaza durduk. Daha sonra cami kalabalıklaştı ve biz namaz kılarken iki cemaat aynı çatı altında olmaz ya hani cemaat bizi uyarmıya çalışıyorlardı. Daha sonra kabristandan çıkıp eve döndüm.


arifselim
Aleykum selam. Bu rüya sahibi için iyi olarak yorumlanmaz. Gam, keder, sıkıntı ve sorunlarla uğraştığı manasındadır. Ayrıca başının dertte olmasına ve bunun için çözüm aramasına yorumlanır. Cemaatle namaz kılınması iyiliklerle karşılaşmak manasında olsa da iki cemaatin aynı anda namaz kılması büyük hatalara işaret olarak tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada mantar görmek

Kayıtsız Üye
Ruyamda arkadaşim ve ablasiyla vefat etmis annelerini ziyaretine gidiyorduk, ama ortalikta mezar falan gormedim. Sadece agliyorduk, onlari teselli ediyordum. Arkadasima aglama annen seni boyle gormesin diyordum.


arifselim
Bu rüya iyidir ve hayırlı anlamlar içerir. Özellikle geçmişten kalan sorunların çözüleceğine işaret eder. Rüya sahibinin hakka ve doğruya uyarak kendisine çeki düzen vermesi manasında tabir edilir. Sende Allah’tan hayırlısını dile, herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda erkek arkadaşımın evine gitmiştim annesiyle yemek yapıyorduk ama sürekli yemeklerin içine yanlış şeyler katıyordum

Erkek arkadaşım bizim için istihareye yattı, rüyasında, beyaz bir tarakla beyaz bir seccadeyi yıkadığını görmüş. Bu rüyayı yorumlaya bilirmisiniz


arifselim
– Ne istediğini tam olarak bilememeye veya önemli işlerinde sürekli hatalara girmesine işaret eder.

– İstiharede önemli olan rüya değildir. Önemli olan işaret kişinin kalbine gelen hissidir. Bu his daha isabetli işaret kabul edilir.


Kayıtsız Üye
Ablam annem babam ve ben olmak üzere 4 kişilik bir aileyiz ablam nişanlı yakında düğünü var. Dün gece rüyamda annem babam ben ve biri daha vardı ama o kim bilmiyorum cinsiyetinide hatırlamıyorum ama ablam değildi biz aydınlık bir havada mezarlıkta yürüyorduk ama ağlamıyoduk normal yürüyüp sohbet ediyorduk ben onlarda bir adım aşağıda onlarla sohbet ediyodum yani birazcık benden yüksektelerdi konuştuğumuz konuyu da hatırlamıyorum birden uyandım sabah 5-5.30 gibi ne anlama geliyor acaba?


arifselim
İyi ve güzel bir rüyadır. Hastalıklı olanlar için şifa bulmasına, sorunlarının geçmesine ve sıkıntılarının da bitmesine işaret eder. Daima görülen rüyaların hayrını dilemek en güzelidir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Hayırlı günler hocam. Rüyamda babam ve babannemin bulunduğu kabre gitmistik annemle birlikte geceydi. Yanımızda tanımadığım bir adam vardı bize o yol gösteriyordu. Babam ve babannemin kabirlerine karşıdan baktım ve ikisinin kabrinin ortasından su fışkırıyordu ve su temizdi. O sırada annem bana seslendi ve ona döndüm. Sıl tarafımda bir okul vardı annem bana şöyle söyledi: kızım sınava girip buraya öğretmen atansan ne iyi olur babana da yakın olursun. Öylece uyandım. Rüyamın anlamı nedir ölülerimiz bir sey mi anlatıyor anlayamadım hocam.


arifselim
Hayırlı günler. Allah rahmet eylesin. Hem rüya sahibi için hemde kabri ziyaret edilenler için çok hayırlı bir rüyadır. Ölüler için rahmet ve mağfirete gören kimse için bereket ve huzura alamet olarak tabir edilir. Onlara bol bol dua edin. Bu sonuçta bir rüyadır ve rüyaların hayrını dilemek en doğrusudur. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada mürşidi kamilini görmek

Kayıtsız Üye
Rüyamda koşarak ve ağlayarak sevgilimin 6.7 ay önce ölmüş babasının mezarına gidiyordum ve o kadar aramama ragmen mezarini bulamıyordum onun. Sonrada annesiyle sevgilimin evine gidiyorum ama hiç aldırış etmiyorlar beni görmüyorlar gibiydi


arifselim
Allah rahmet eylesin. Eğer sana ve senin durumuna özel yorumlansa idi bu rüya belki isabetli bir yorum yapılabilirdi. Ancak maalesef bu şekilde bilinçaltı bir rüyadır demekten başka bir yorum yapamayız. Allah’tan hayırlısını dilemek de yeterlidir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm
Rüyamda kocam ve ablamla birlikte bir tepeye tırmanıyoruz. Dik bir tepe. Eşim benim elimden tutarak çekiyor. Orada üç tane tanımadığımız mezar var. Önemli insanlar olduklarını öğreniyoruz ve onlara dua okuyoruz. Mezarların yanında içlerinde yatan kişilerin yakınları oturuyor. Mezarlar beyaz beton ya da tuğladan.
Yorumlarsanız sevinirim


arifselim
Aleykum selam. Rüya sahibi için çok zor olan bir durumu Allah’ın izniyle çok kolay bir şekilde aşacağına işaret eder. Ordaki mezarları ziyaret etmekte duaların ve dileklerin kabulüne tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhaba
Rüyamda gerçek hayattaki nişanlımla evliyim. Ve onunla tatil giib bir yerde olmamıza rağmen her akşam dedemin mezarını ziyarete gidiyoruz ama uçan arabayla. Günlerce sürüyor bu. Uçan arabaya biniyoruz , arabayı o kullanıyor ve hızlıca sürüyor ve dedemin mezarına varıyoruz. Ancak ben her gidişte korkuyorum ve bir an önce ziyareti bitirip oradan ayrılmak istiyorum.
Acaba yorumu nedir?


Tohat
Merhaba. Aklınızda olan ve yapmak istediğiniz bazı şeyler konusundaki ısrarınız sevdiklerinizin, ailenizin size karşı çıkmasına neden olabilir. Siz bildiğinizi okumaya çalışabilirsiniz bu da hata yaptığınızda pişman olmanıza neden olabilir. Tabiki hakkıyla bir tek Allah bilebilir.


Gökyüzlüm
Rüyada mezarda yaşamak Merhaba. Rüyamda teyzemler yeni bir eve taşınmışlar bende onları görmeye gidiyorum. Evlerine gittiğimde ev topraktan yapılmıştı bir de mezarlığın tam ortasındaydı. Ben evin içine girdim kimse yoktu yalnızdım. Sonra evin içinde küçük bir kuş uçuyordu o kuşu yakaladım çok açtı kendi ellerimle beslemeye çalıştım. Bana bu rüyamı yorumlar mısınız.


Tohat
Sizinle alakalı olan durumları her zaman ve herkesle paylaşmayı tercih etmediğinize, ileride yapmak istediğiniz bir konu hakkında hazırlık süreci içinde olduğunuza ve bunu açıklayacağınız günü beklediğinize delalet etmektedir. En doğrusunu bilen bir tek Allahtır.

Okudunuz mu?  Rüyada mezardan ses gelmesi

Kayıtsız Üye
Bizim köyde adet olarak her bayram veya kurban namazı sonrası ikindi namazı sonrası mezara gidilir dua edilir rüyada mezara gittik sonra camiiye gittik ve orda imam ile cemaat arasında sohbet havasında bir muhabbet geçti ve çocuklarını gezilere götüreceğini ve bunun da 70 dolar olduğunu söyledi sonra 1 kişi ben gönderirim dedi kendi aralarında konuşurken rüya sonlandı.


Tohat
Sağlıklı olmaya, hastalık söz konusuysa şifa bulacağına, türlü tehlikelerden uzak duracağına ayrıca suç işlenecek bir davranışa da delalet eder. Hakkıyla bilen bir tek Allahtır.


Tarihçi
rüyamda mezarlıktaydım telefonla konuşuyordum içim biraz huzursuzdu mezarlıkta gezerken bir mezarın üstünde yanan bir mum gördüm bu mumun yanlış oldugunu düşünüyordum içimden bir ses şöyle söyledi kurandan bir ayet ile dilekleri yanlızca Allah kabul eder diye ve köydeki evimize geldim akşamdı çeşmeden su akıyordu evdekiler sarma sarıyordu rahmetli olan babam ve dedemi gördüm yorumlarsanız sevinirim


Tohat
Müjde alma, hayatında bereketin eksik olmaması gibi anlamlar içeren rüyanın bu özellikleri taşıyabilmesi Allah’a yönelmen, Allah’ın emir ve yasaklarına uymakla ile gerçekleşebileceğini gösteren bir rüyadır. Hakkıyla bilen bir tek Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda mezarlık ziyareti yapıyordum. Gayet huzurluydum.Kuzenim ölen babaannesinin şeytana dönüştüğünü söylüyordu. Bana çok normal bir şey soylemiş gibi geldi rüyada. Olabilir, gayet normal dedim. Rüyam bitti. Not( kuzenimin babaannesi kötü bir insan değildir. Halen hayattadır. Kuzenim bir kere ondan bir davranışı yuzunden soğuduğunu söylemiştir. O kadar. O da büyük bir kin değildir.)


Tohat
Hayırlı günler. İki tür yorumlanır bu rüya. Vefat etmiş olarak gördüğün kişinin bazı sağlık sorunlarından kurtulabileceğine, ömrünün uzamasına delalet eder. İkincisi ise, sağlık, para ve diğer hangi sorunun varsa bunlardan sonra karşılaşacağın feraha, huzura delalet etmektedir. Allah en iyisini bilendir tabi.


Esin
Rüyamda önce uçuyordum böyle kanat gibi değil ama kanada benzer bir şey vardı koluma taktığım yerle gök arasında yere yakın yanı. Daha sonra mezarlık görüyorum mezara girmeden kapının önüne çantalarım var onları bırakıyorum ama mezara yatar vaziyette uçuyorum mezarlıkların üstünden uçarak geçiyorum yatar vaziyette ama çok korkuyorum günah olacak neden böyle yatıyorum diyorum oradan çıkıyorum daha sonra ölen bir teyzemiz var onun evine gidiyorum o ölen teyzemizde orada onun elini öpüyorum daha sonra orada olan dayımın teyzemin elini öpüp annemin yanına oturuyorum. Daha sonra dayımın kızına diyorum ki işte mezarlığın önüne eşya bırakmıştım alıp gelsene diyorum oda alamam diyor işte ben hamileyim zor olacak almak diyorum oda alamam diyordu nedir acaba yorumu

Okudunuz mu?  Rüyada Namaz bozmak

23 yasında evli hamileyim. Rüyamda ilk olarak yerle gök arasında yani çok yukarıda değil uçuyorum kanada benzer bir şey var orada birkaç insanda vardı. Daha sonra mezarlık görüyorum sözde o mezarlıkta bizim köyümüzde imiş mezarın önüne inip eşyalarımı yani iki tane çantam vardı onu bırakıyorum mezarlığa giriyorum. Ama mezarlığa da uçarak yatar vaziyette giriyorum çok yakınım mezarlıklara alçaktan yatar vaziyette uçuyorum ve çok korkuyorum günah olmaz mı böyle yapıyorum ama diyorum daha sonra oradan çıkıp ölen bir teyzemiz vardı onun evine gidiyorum orası kalabalık annem teyzem dayım ve akrabalarım var herkesin elini öpüyorum. Annem de ne güzel giyinmişsin falan diyor bana. Ölen teyzemin elini de öpüyorum daha sonra mezarlığa girmeden önüne koyduğum eşyalar aklıma geliyor ve dayımın kızına eşyalarım kaldı gidip onu alır mısın diyorum oda hayır ben alamam diyor bende için rahat edecek mi falan diyorum o şekilde gördüm nedir acaba yorumu? Rabbim hayırlara çevirsin inşAllah..


Tohat
Hayırlı günler. Görmüş olduğun rüya hayırlı olmakla birlikte gerçekte de yükselmek manasında kabuk edilmekte olup itibar, mevki kazanmak, rızka nail olup her anlamda berekete nail olmak bunun yanı sıra türlü sıkıntılardan kurtulmak veya uzak durmak manasındadır. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


Kayıtsız Üye
Rüyamda lavabodaydım kafamı tam yerden yukarı kaldırırken bir şey koluma dokundu ama ortada hiçbir şey yoktu. Daha sonra da (rüyanın devamı) evimin salonundayken duştan çıkmışım annem misafirliğe gidecekti o sıra ben bahçede gelip geçen şeyler gördüm cin mi şeytan hayalet mi bilmiyorum. Evin sağ tarafında ki odada da gördüm sol tarafta bahçe de de ağlamaya başladım sonra da uyandım.


Tohat
Hayırlı görülen türün özelliğine göre yorum değişmekle birlikte genel itibari ile kişinin çevresindekileri iyi seçmesi ve bu konuda tedbirini alması gerektiği yönündedir. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


rüyada mezarlığa gitmek, rüyada mezar görmek mezarlığa gitmek, rüyada mezarliga gitmek

Bu kategoride yer alan Rüyada namaz kılmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada Mezar Görmek, Mezarlığa Gitmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.