Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:57
Tasavvuf
Yönetici

Zikrullah Marifetullah ve Üveysilik Yolu

Zikrullah Marifetullah ve Üveysilik Yolu

YunusEmre
Bismillâhirrahmânirrahîm

Rahman ve Rahim Olan Allah’ın adıyla;

Allah’ın ve Resulünün selam ve bereketi üzerinize olsun Ey hane halkı! Selamların en güzeli siz kardeşlerimin üzerinize olsun inşaAllah..

Hamd alemleri Rabbi olan Allah’a olsun, salat ve selam o kutlu Nebi(SAV) efendimize onun Aline ve Ashabına ve geçmiş tüm peygaberlere salih kullara şehitlere sıddıklara hızır a.s ve sevdiği tüm evliyalara olsun ebeda

Sizlerle burada zikir ve marifette yaşadıklarımızı paylaşmaya çalışacağız. İnşAllah bu sayede sizlerle birlikte yol alarak marifeti ve islamı idrak etmeyi, Allah ve Resulünü sevmenin yolu anlatmaya çalışacağız.

Öncelikle tanımlama olarak ZİKİR kelimesi anlam olarak insanda tarikat kavramını çağrıştırıyor. Aslında zikir kelimesi anma hatırlamadır. Kul marifete girdiğinde Cenab-ı Allah ona zikrini ögretir. Ve yaptırır ki bundan sonra yolculuk başlar aşka doğru.

YAŞA ve GÖR iddialı bir kelimedir. Bu zikri yapan tüm kardeşlerimiz bir çok güzellikler yaşadılar ve yaşamaya da devam ediyorlar…

Öncelikle Üveysilik Nedir ve Üveys Zikri Nasıl yapılır onu açalım..

Üveysilik cismanî olarak görüşmeleri mümkün olmayan kişilerin rüya veya hal yoluyla manen görüşmeleridir. Yani Evliyanın ve Hızır'(as) ın nuraniyetinden veya Peygamber varisi olan Mürşid-i kâmillerin ruhaniyetinden faydalanarak manen yetişenlerin gittiği yolun adına Üveysi denir. Bu yolun piri Veysel Karani Hazretleridir. Bu yola da Üveysilik yolu denir.
Peygamber (S.A.V) Efendimizi gözleri ile görmediği halde müthiş bir aşkla bağlı olan Veysel Karani hazretleri bu aşk ve bağlılığıyla ulvi makamlara ulaşmıştır. Öyle ki Efendimiz (SAV)’in Üveysi karni ihsan ve iyilikte tabiinin hayırlısıdır övgüsüne mahzar olmuştur.
Veysel Karani Hazretleri Peygamber Efendimizi görmeden, maddi değil, manevi feyzinden yararlanarak tekâmül etmiştir. Bu yolla pek çok evliyaullah yetişmiştir. Üveysilik denince şu dört zümre anlaşılır.

a)Peygamber Efendimizin ruhaniyetinden feyz alanlar
b)Veysel Karani Hazretlerinin ruhaniyetinden feyz alanlar
c)Mürşid-i Kâmilin ruhaniyetinden feyz alanlar
d)Birde Hızır (a.s) aracılığı ile irşad olanlar.

Bunlardan bazılarını örnek olarak verirsek:

Ebul Hasan Harakani (ks) Hazretleri, on iki yıl Beyazid-ı Bestami (ks) Hazretlerinden manen feyz almıştır, seyri sülûkunu tamamlamıştır. Abdullah Tusteri Hazretleri de öyledir. Aynı şekilde Bahaüddin Nakşibendî Hazretleri, Abdulhalik Gucduvani Hazretlerinin ruhaniyetinden feyz almıştır. Lâdikli Ahmet Efendi Hazretleri, Hızır’dan (as) feyz almıştır.
Büyük üstadımız Bilal Baba Hazretleri de üveysilik yolundan yetişmiş bir Mürşidi Kâmildir. Ukkaşe (ra) Hazretlerinin manevi terbiyesi altında seyri sülukunu tamamlamış ve irşad vazifesi ile görevlendirilmiştir.
Bilal Baba Çevresindeki bazı insanlar Ukkaşe (ra) Hazretlerinin böyle bir manevi terbiyede bulunamayacağını söyleyerek, itiraz edenlere cevaben; Evladım üstadımızı sorarlarsa Veysel Karani’dir deyin derdi.
Üveysilik yolunun tek manevi yetiştiricisi Veysel Karani Hazretleri değildir. Bu yolun manevi yetiştiricileri başta Peygamber Efendimiz olmak üzere, Hızır (as) ve Mürşidi Kamillerdir. Mürşidi Kamil olmayanlardan üveysilik yolunda yetiştirici olamaz.
Mürşidi Kâmilin bedeni ölür, ruhu ölmez. Mürşidi Kâmilin ruhu, kınındaki kılıca benzer. Ölümünden sonra ise cismani alakalardan soyulduğu için kınından çıkmış kılıç gibi olur. Ruhaniyetleri anıldığı yerde hazır olur.
Üveysi olanlar içinde hiç şüphesiz en dikkate değer olanlardan bir zatda büyük Selçuklular devrinin meşhur şeyhlerinden Ebu’l Kasım cürcanidir. Silsile-i şerifi Cüneyd-i Bağdadi hazretlerine ulaşır. Bunun yanı sıra Kübrevilik tarikatının kurucusu olan, Moğol istilası sırasında şehit düşen Harezmli şeyh Necmüddin-i Kübra Hazretleri de üveysilikle tanınmıştır. Necmeddin-i Kübra Hazretleri gibi Moğol istilası sırasında vefat eden Feriduddini Attar hazretlerinin de kendisi bizzat üveysiydi.
Bütün çağlar boyunca İslam tasavvufunun en meşhur siması olan Muhyiddin b.el-Arabî Hazretleri de üveysiydi. O bizzat kendi anlatışına göre Hızır (AS) müridi olmuş ve onun vasıtasıyla seyr-i sülukunu tamamlamıştır.

Okudunuz mu?  Nefs Ve Ruh

Bilali NadirHz.

Bir süre sonra oradan da ayrılmak mecburiyetinde kalmış ve son olarak Hûlefâ-i Kadirî’den Şeyh Hafız Ali Efendi’ ye gitmiştir.Şey Hafız Ali Efendi "Ben sana ders veremem; kim sana ders veririm derse yalan söyler. Sen, Üveysî Veysel Karanî’ nin, Şeyhsiz yetiştiği gibi yetişeceksin. (Peygamberimiz, Veysel Karanî’yi Şeyh’siz yetiştirdiği gibi, hiç görmeden manen yetişti.) Her yüz yılda bir; aynı Veysel Karanî gibi, Peygamberimizin ruhani yardımı ile Müceddid yetişir. Bunlara Üveysî derler. Sen de bunlardan birisin evine git çalış. Allah (cc) sana verecektir" demiştir.

Evinde tek başına müzekkin nufus kitabı mucibince çalışan Bilal Nadir Hz.leri bunun yanında çok defalar Şeyh Abdulkâdir Geylâni Hz.ni, Nakş-bendî Muhammed Bahaattin Efendiyi ve Seyyid Ahmed-ür Rifâî Hz. lerini rüyasında görmüş ve manevi yardım almıştır.

Özellikle Hz. Şeyh Abdulkadir-i Geylânî Hz.leri kendisine nasıl yatacağını, nasıl uyuyacağını ve nasıl çalışacağını uzun uzadıya tarif etmiştir..

Şimdi Üveys Zikri Nasıl Yapılır Onu açalım:

Günün aydınlığında ve akşamın karanlığında olmak üzere günde 2 kere yapılır..

bir kere Euzu besmele cekip 100 kere tevbe estagfurullah diyoruz.

Besmelesiz en az 132 defa salat-şerife okuyoruz ( sayı sınırı yok dilediğiniz kadar arttırabilirsiniz ) 2000 çeşit salavat var kısası uzunu farketmez nasıl kolayınıza geliyorsa onu okuyunuz kısasında da uzununda da her salavatta 10 rahmet vardır.

Daha sonra 11 ihlas ve 1 fatiha okuyup şu duayı yapıyoruz: Allah’ım senin rızan ve izninle okuduğum salavatların ve okuduğum surelerin sevaplarını Yüce Peygamber Efendimiz SAV ruhuna tüm ashabının alinin sahabelerinin ehlibeytinin ruhlarına salih kulların ruhlarına hızır a.s ve sevdiği tüm evliyaların ruhlarına şehitlerin ve sıddıkların ruhlarına bizden önceki ümmetlere gönderilen tüm peygamberlerin ve nebilerin ruhlarına mana alemindeki tüm öğretmenlerin ruhlarına ve dünyadaki öğretmenlerimizin ruhlarına ve üveys kardeşlerimizin ruhlarına hediye ettim hediye ettim hediye ettim sen kabul buyur ya Rab. Amin. diyip duamızı ediyoruz.

Okudunuz mu?  Bir Veliye Bende Olmak (Y. Sultan Selim)

Sonra tek euzu besmele ile en az 100 olmak kaydıyla LA İLAHE İLLALLAH yani kelime-i tevhid söylüyoruz ( sayısı sınırı yok dilediğiniz gibi arttırabilirsiniz )

Peygamber efendimiz SAV hergün ya 70 kere ya da 100 kere estagfurullah cekerdi onun gunahlarından arınmak için değilde hergun en az 70 veya 100 makam yukselirdi o yuzden bir onceki makama yeteri kadar şükredemediğini düşündüğü için 70 veya 100 kere estagfurullah cekerdi. bu sabit bunu 100 kere cekiyoruz arttırmadan. Bizim cekmemizin sebebi ise gunahlarımızın affı için bilip bilmeden gunah işliyoruz gunahkarız o zaman tevbekar olup Allah ın sevdiği kullardan olmayı meyletmek amaç zira Allah tevbe eden kullarını çok sever.

Salat-ı şerife ve tevhid e gelince sayı sınırı yok burdaki ölçü Rabbinin seni ne kadar anmasını istiyorsan sende onu o kadar anmalısın.

Allah Teala buyuyor ki: ‘beni bir kere ananı ben bir kere anarım habibimi bir kere ananı ben 10 kere anarım hemde daha hayırlı bir ortamda’ diye buyurmaktadır.

Yukarıdaki hadisi kudsiden de anlasıldıgı üzere Alemlerin Rabbi bir olan ALLAH kendi adı anıldığında bir kere habibinin adı anıldığında 10 kere anıyor. Burda sevgiliye verilen önemi görebiliyor musunuz? Habibini bir kere anan bir olan ALLAH habibini andırana kimbilir neler yapmaz.. En güzelini Rahman bilir..

Kur’an-ı Kerim’de Rabbimiz buyuruyor ki:

"Şüphesiz Allah ve melekleri Peygamber’e salât ediyorlar. Ey iman edenler! Siz de ona salât edin, selâm edin." [Ahzab Suresi- 56]

"Kıyamet günü bana insanların en yakını, bana en çok salavât okuyandır." [Tirmizi, Salât 357]

Kim bana bir defa salât getirirse, Allah da ona on salât getirir ve on günahını affeder; on derece yükseltir. (Nesei, Sehv, 55)

Yeryüzünde Allah’ın seyyah melekleri vardır. Onlar ümmetimin selâmını (anında) bana ulaştırırlar. (Nesei, Sehv, 46)

ve daha çok hadisler mevcut bunlar salavatın anlamını anlatan hadislerden bazıları.. salavat getirmenin önemini açmaya çalıştık şimdi gelelim 11 ihlas ve 1 fatiha nın hikmeti ve dua nın sırrına;

3 ihlas 1 fatiha küçük kuran hatmine denktir 11 ihlas 1 fatiha daha çok kuran hatmine denktir. siz salavatların ve surelerin sevaplarını önce peygamber efendimiz s.a.v ruhuna hediye edip sonra yukarıda yazdıgımız şekilde Allah ın dostlarına peygamberlerine sevdiği kullarına hediye gönderiyorsunuz..

Bunu biraz daha açalım aramızdan birisi ölse cenazesinde fatiha okuyup rahmet gondeririz ruhuna, namazlardan sonra salavat getirip fatiha okumamızın sebebide peygamber efendimiz s.a.v ruhuna hediye gondeririz. biri ölse arkasından yasin-i şerif okunup ruhuna hediye gondeririz yani mana alemindeki hediyenin yeri dinimizde sabittir. Biz ise bu zikirde sabah aksam gunde 2 kere hergun Allah’ın sevdiği kullarının ruhlarına hediye gonderiyoruz gerisini siz düşünün. Biz sultanlara hediye gönderiyoruz onlar Rabbimize sormuyorlar mı zannediyorsunuz bize bu hediyeleri kim gönderiyor diye? hali nicedir diye? İşte kimbilir bizde onlardan ne dualar alıyoruz ilerleyen yazılarımda sultanlar hediyeleri kimin gonderdiğini merak edince ziyaret etmek istiyolar ve geliyolar geldiklerinde de misk kokularını bırakıyorlar dunyada daha önce böyle bir koku almamışsınızdır o kadar güzel ki.. Rabbim sizlere de yaşatsın inşaAllah..

Okudunuz mu?  İslamiyette rabıta var mıdır? Şeyhe rabıta yapmak caiz mi?

Gelelim kelime-i tevhid e LA İLAHE İLLALLAH önemini açalım salat-ı şerifelerle 11 ihlas bir fatiha ile sema kapılarını açtık tevhid söyleyerek söylediğimiz her LA İLAHE İLLALLAH aracısız olarak yani melekler olmadan direk Allah a ulaşır.

Peygamber efendimiz SAV buyuyor ki: Benim ve diğer tüm peygamberlerin kullandığı en faziletli söz LA İLAHE İLLALLAH

Yine buyurmakta ki : Zikirlerin en faziletlisi LA İLAHE İLLALLAH tır.

Allah teala buyuruyor ki: tevhid söyleyen benim kaleme girmiştir. ( yani bir kale düşünün içinde Rabbimiz ve bir çok lütuf nimet var onun kalenin anahtarı da LA İLAHE İLLALLAH

LA İLAHE İLLALLAH kelime anlamı Allah’tan başka hiçbir ilah yoktur. demek marifet anlamı ise Allah’ım seni çok seviyorum demektir. Sakın nefsinize ve vesveselere aldanmayın kalben sevebilecekmiyiz ya da seviyor muyuz demeyin Allah sizin özünüzdekileri zaten biliyor lakin dil söylemeden kalb nasıl söylesin? bırakın tevhid dilinizden kalbinize aksın herşey zaman asla pes etmeyin..


Cevap: Zikrullah Marifetullah ve Üveysilik Yolu

termal
Evet Hz Veysel Karanı zikri önemli bir zikir olmakla bırlıkte buyuk güzellıklerıde beraberınde getırıyor ınsanlara…Bende bır üveysım yanı Hz Veysel Karane zıkrını yapıyorum..Umarım herkes bu zıkırle tanısır tez zamanda…


Cevap: Zikrullah Marifetullah ve Üveysilik Yolu

YunusEmre
KARDEŞLERİMİZİN ÜVEYS ZİKRİNDE YAŞADIKLARINI KENDİ SESLERİNDEN DİNLİYORUZ..

Kardeşlerim bu güzellikleri yaşayan sadece bizler değiliz bu zikirde olan tüm kardeşlerimiz yaşamaktalar.. Bizim kara kaşımız kara gözümüz için değil Zikrullahın yüzü suyu hürmetinedir..

Kim BEN olduğum için yaşıyorum derse yazıklar olsun onlara..

Rahman hiçbir ihtiyacı olmadığı halde kur’an da melekleri de hitabına katarak BİZ demekte.. Biz kimiz ki BEN diyelim kardeşlerim? Yaşayın ve Görün inşaAllah..


Cevap: Zikrullah Marifetullah ve Üveysilik Yolu

yasemin
< Bizde bir tek makam var o da HAYRET MAKAMI Marifette yolculuk yapmak isteyen ve buna karar veren insan görecek ve yaşayacak ki hep Allah’ın eşi benzeri olamayan sanatı karşısında , hep "HAYRETTE" kalacaktır Bize Rabbimizin müjdeleri en büyük makamdır. >

Bu cümleleri biraz daha açarmısınız? Yani ; bu sadece üveysilere özel bir durum mu ? Herkeste olabilir mi , olanlar yani bu durumla karşılaşanlar – şöyle söylim hayreti arttıkça hayran kalanlar – , bir yeremi bağlanmalı ??


YunusEmre
Yasemin kardeşim,

Okudunuz mu?  Nefis-Akıl İlişkisi

BU makamı tarikatte yaşayanlarda olabilir buna tarikatin marifeti denir. Ancak tarikatte yaşanan marifet halleri anlatılamaz. Çünkü verilenler sırdır anlatılırsa sır fahş etti diye kesilir. Tarikatin hariçinde olupta sadece Allah ve Resulüne olan muhabbetlede bu haller kısmen yaşanabilir..

Marifette yaşanan bu hadiselere verilen armağanlara şaşkınlıktan dolayı marifet makamına hayret makamı denmiştir.. Kul yaptığı ibadetler karşısında aldığı bu çokça hediyeler sebebiyle hayrettedir..

Bu yaşananların sebebi birincisi tevhid üzere olmak ikincisi ise ihlas ve samimiyet çizgisinde yürümektir. Buna muhabbet ve sevgiyide katarsanız hem yapılan ibadetlerde hemde Allah ve Resulüne bağlılıkta hayret arttıkça hayranlıkta artar..

Ankebut Suresi 69 da ” Bizim yolumuzda nefsiyle mücadele edenlerin bize gelen yollarını kolaylaştırırız ve onlara yollarımızı gösteririz ” ayetinin sırrıdır bu yaşananlar..

Bağlanmaya gelince; Veysel Karani HZ.leri nereye bağlıydı? Unutmayın ki hepimizin Allah’ın kulu ve Şanlı Peygamber efendimiz SAV ümmetiyiz.. Bağlanmak gerekiyorsa buna bağlanmak lazım vesselam..


Kayıtsız Üye
Uveysi zikrini nasıl nerden ogrendiniz ayrıca bilal baba hz.lerinin dersi ve bu uveysi dersi farklı yoksa bir bağ mı vardır


Kayıtsız Üye
Bende yeni tanıştım bu zikirle, gerçekten Rabbim’e şükürler olsun iyiki bulmuşum bu yolu iyiki nasip olmuş. Marifeti öğrenmek ve hakikati yaşamak herkese nasip olmuyor. Nasip eden Allah’a hamdolsun. İyiki böyle bir konu açılmış diğer kardeşlerimizde inşAllah hak yolunu bulurlar vesile olunur böylelikle.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum ben gülay kardeş zor gunlerimde tanıstim sayfanızla herşey Allahtan zaten sürekli zikirlerim vardi çok şükur tarikatlar topluluklar bu konuda ben uyamiyardum bana göre degildi kendim icimden geldiği gibi duz ederdim en buyuk duam Allahim beni bırakmaydi uveyislik zikri yasa ve gör bana çok uygun geldi ilk gece aslan basi gibi kukredi bir şey korktmak için yapıyor benim guvencem var diye duşundum ve uyandim belimde bir agri vardi nok ta bir yer orda sanki kablo tamiri yapargibi birseyler hissettim tamir ediyorlar diye gayri ihtiyari bir şey duşundüm bu gün ise gunduz zikrimde uyumuşum kısa boylu kel biri saldirdi bana beni bacaklarınin arasında sıkıştirdi bana kötüluk yapacak diye korktum çok buyük bir çaba ile kurtuldum ve onu omuzunu kolumu isırdım ısirırken cenesinde bir kaç kili tras etmis oldugunu gordüm birde kulagında daha önce her isimin ters gitmesi işimin evimin herşeyin alt üst olduğu bir dönemde evde büyü muska ararken temizlik yaparken dolaplarin arkasindan uc tane çubuk buldum yuvarlak gevremis ikisi birbirine çiviliydi capraz hala evdeler çozemedim biri kisa ayri olan benim 2 oglum bir kizim var gördüğüm rüyada o mahluk her neyse isirdığımda elimden kurtulup o kisa çubugu alıp kizıma saldırdı orda uyandim

Okudunuz mu?  Gavs Nedir? Ne Anlama Geliyor?

Kayıtsız Üye
Yunus emre kardesim ben çok bilmem internet ortamini cevap verin bana ne olur ruyam hakkinda siteyi takip edicem umarim cevabinizi bulurum birde ricam uskudarda hudai hazretlerine yakin bir sultan varmis yine uveyislik frumlarinda okudum onun yeri hakkinda bilginiz varsa benide bilgilendirirmisiniz lütfen


Kayıtsız Üye
Bende bu yola girmek istiyorum ama nasıl basliyacagimi bilmiyorum hemen zikiremi basliyacam ne olur cevap verin yani abdest alip niyetmi edip zikrimi cekicem


Şem’a
Bir Müslüman önce dinini öğrenmeli, iman bilgilerini, ilmihal bilgilerini, Peygamberimizin hayatını öğrenmeli sonra zikirle meşgul olmalıdır


Kayıtsız Üye
Sevgili kardesim ben birak Peygamberimizin hayatını…. bir hadisini bile doğru düzgün okumuş insan degildim. Uveys zikrini yapmaya başlayınca a dan z ye herseyi öğretti Rabbim hamdolsun… "Kolaylastirin zorlastirmayin sevdirin korkutmayin" HZ. MUHAMMED SAV


Dayf
Veyselkarane sitesinde Sana bir evliya öğretmen olarak verilir. Bizi diğer zikir ehillerinden ayıran en önemli özellik budur. Yaşayan nefs sahibi bir kul verilmez. Herkesin öğretmeni ayrı olabileceği gibi sana bu zikri öğretenin evliyası da olabilir. Bunlar senin bilmediklerini, ya da yanlış bildiklerinin doğrusunu sana öğretirler. Bu kalbine ilham olduğu gibi rüyada olur, perde kalkarak olur. Ne demek istediğimi yaşarken öğreneceksin. Daha fazla açamam, açsam da anlatamam. Sonuçta anlayamazsın. Çünkü aklın bu marifet dünyasında bilebilirliği yok. Ne öğretilirse onu kavrar, daha fazlasını değil. İşte o evliyanı sana sevdirirler ve seni de ona sevdirirler. Yanına varır varmaz ilahi kokuları sana koklatırlar. Yaşa ve gör yazıyor. Bir fetva sitesindede Ruhlarla iletişime geçme ya da onlardan yardım isteme, onlardan terbiye ve eğitim alma anlayışı İslam’a aykırıdır. Bu anlayışın Taoizm, Budizm ve Yahudilik gibi dinlerin tesiriyle Tasavvuf’a girdiği anlaşılmaktadır diyor


Kayıtsız Üye
U veys olmak için yapmanız gerekenler
Abdest almak
Günün aydinligi ve gecenin karanlığında aşağıdakiler yapmak
1.Euzu besmele
2. Tövbe estağfurullah 70 ayda 100 kere fazla olmayacak
3. Salavat(istediginiz salavat olabilir uzun kisa siz secin) en az 132 olacak şekilde istediğiniz kadar çok (132 PEYGAMBERIMIZIN EBCED DEGERINDE AHMED ISMINE KARSILIK GELIR BUDA EVLIYALAR ARASINDA ANILDIGI ISMIDIR
4. Ihlas ..11 tane ve 1 tane fatiha okuyup hediye edilecek
Şanlı peygamberimizin mübarek ruhuna ehliyetine ashabina alisine sevdiklerine
Bizden onceki ummetlere gönderilen bütün peygamberlere ve nebilere onların ailelerine
Evliyalara sehitlere halifelere ( evliya ismi sayabilirsiniz istediğiniz kadar )
Mana alemindeki hocalarimiza dünyadaki hocalarimiza himmet eden sultanlara ezelden ebede tüm uveyslerin ruhlarına hediye ettim hediye ettim hediye ettim ( b agisladim demek edebe uygun değildir hediye edilir)
5. Bir kere Euzu besmele ile en az 100 La ilahe illAllah demek

Okudunuz mu?  Evliya Mertebeleri

Gün içinde sayısız salavat ve tevhid çekilebilir ama yukarıdaki sırayla günde 2 kere aydınlıkta ve karanlıkta yapilacaktir


Kayıtsız Üye
Bunlarin biri bitiyor otekisi basliyor,gulen cemaatinide gorduk..ilimli islamdi bilmem neydi nasıl canavarlastiklarini gorduk,birileri cikiyor masAllah hizir a.s la peygamberimizle mana aleminde gorustum sacmaliklarini yayiyor,arayis içinde olan kisilerde bu tuzaga dusuyor.Fetoda peygamberimizle gorustugunu talimatlari ondan aldigini soyleyip bir yigin beyin yikamis sonrada onlari canavarlastirdi,Arkadaslar lütfen bunlar gibi istismarcilara meydan vermeyin! Daha sinsi yuzlerini gostermediler.Hasa onlar Allahmi ki yasayacaklarinizi sirasiyla kendi tekellerindeymis gibi anlatiyorlar.Istediginiz kadar zikir cekin Allahin izin verdigi kadarini yasarsiniz muharrem hoca dedikleri kisinin soz verdiklerini degil.Zikir elbette çok guzeldir Lailahe illAllah zaten her muslumanin zikridir,kafalarinca kendilerine ozel verilmis bir zikir gibi anlatiyorlar ve muharrem hocada yasanacaklarin sozunu vermis.Lutfen birilerinin dinimizi somurmesine izin vermeyin! Yillarca somurulduk su an islam alemi kan agliyor.Muharrem hocaniza rica edinde sacma sapan kendi elindeymis gibi yasayacaklarinizin yol haritasini verecegine,bir ise yarasinlar.Kendini seyh ,alim diye tanitan Allahla kandiran peygamber kandiran seytana tapanlar birde islam cografyasinda oldurulen cocuklar için kollarini kipirdatsinlar,islami cokertmeye calisan avrupanin,amerikanin israilin kopekliklerini yapacaklarina,kerametlerini birde ortadoguda akan kani durdurmak için gostersinler.


Kayıtsız Üye
Kime danistiysam bayanların özel günlerinde ihlas ve fatiha süresini okunabilir mi diye okunamaz diyorlar nasıl olacak ara vermeden yapamiyacagiz ne olur acil cevap vaktin boşa geçmesini istemiyorum


arifselim
Kuranı kerimden olan ayet ve sureleri adetliyken okumak caiz değildir. Kadınlar adetleri geldiğinde bu tür dualarına ara verebilirler. Bazı alimler ise kısa bazı sureler için ve ayetler için adetliyken de dua niyeti ile okunması caizdir demişlerdir.


Kayıtsız Üye
Evet musluman kardesim sizde yasayabilirsiniz içinde Allah aşki ve peygamber sav aşkı olan herkes yasayabilir


Kayıtsız Üye
Benim esime anlattim dun bu zikri korkularim var dedim eşim ben.baslarim dedi ve basladi ben tedirgindim hak.yol mu diye ve 8 aydir bu zikri düşünüyorum kendim rüyamda tarik isimli bir kadin.gordum kadin.yasli fakat resimlerde cok.genc ve güzel uyaninca tarik suresiyle baglantisi var.midir diye dusundum lütfen yorumlar misiniz


arifselim
Rüyada Tarik isimli bir kadın görmeniz ile tarik suresinin bir bağlantısına yorumlamak zordur. Öyle bir mana çıkarmak aslında doğru da olmaz. Tarik yol anlamındadır. Allah’tan hayırlısını dileyerek Allah’a havale edebilirsin.


Kayıtsız Üye
İyiki bu zikirle tanışmışım Rabbimin büyük lutfü çok zikir çektim ama bunun kadar güzelini görmedim. Allahı anmak isteyenler derdine çare bulmak isteyenler üveysi zikrini yapın hayatınız değişşin . YAŞA VE GÖR

Okudunuz mu?  Râbıtanın Şartları ve Uygulanış Biçimi

Kayıtsız Üye
Allahın Resulumuzun ve Sevdiklerinin selam ve bereketi üzerinize olsun kardeşlerim.Banada Rabbim bu zikri karşıma çıkardı Hamdolsun alemlerin Rabbim olan Allahimiza.Yapin yaşayın ve görün tek kelimeyle.Bu güzelliklerden faydalanın diye yazmış kardeşimiz Allahım izi Resulumuzu sevme yolu aşk yolu bu .Comertlilerin en cömertlisi merhametlilerin en merhametlisi Rabbimiz.Ben sizi tanımam sizde beni tanımazsın başka amaç için neden yazılsinki .hemen baslayin kurtulus yolu bu ilimlenme yolu bu ask yolu sevme yolu nefes alma yolu bu yol izin verirseniz bu zikirle beraber yasadigim lutuflari yazmak istiyorum bir kaç tanesini Allahin izni ile.Huzur verdi Rabbim, nurlarini gosterdi, namaza baslatti, teccelli hali yasadim elhamdullillah, ogretmenlerim verildi, siddiklik muhrum vuruldu , icimden bise gecirdimmi karsimda buldum, kazalardan korunmustum elhamdullillah, rahmani kokular, verildi elhamdullillah, salih ruyalarim basladi, hastaliklarim vardi alindi çok sukur, yildizlarin yaklasmasi aya bakarak cekerken yaklasmasi daha bircok sey kardeslerim kisa tutmak için detayli anlatmadim Rabbimin izni ile basladim yasadim ve gördüm Elhamdullillah verenin sani cooooooooooo yuce.Seni ,Resulumuzu, sevdiklerini bende coooo……….k seviyorum benim bitanecik Rabbim .Alemlerin Sultani benim Rabbimm.YASAYIN VE GORUN kardeslerim kimse sizi zorlamiyo ama bizim yasadigimiz guzellikleri sizde yasayin sizde bu sofrada bulunun diye baska bir art niyet yoktur .Allahimiza emanet olun.


Kayıtsız Üye
Bu yola gireli 7 ay oldu Rabbimi buldum başka söze gerek yok Rabbini bulan başka ne arar ki
Hamdolsun Alemlerin Rabbi olan Allahıma ,
Alemlerin Rabbi olan Allahıma Hamdolsun ta ezelden ebede Şanlı peygamberime salatu selam olsun 🌹


Kayıtsız Üye
Allahin selami üzerinizde olsun. Ben kendimce ibadetini yapmaya calisan biriydim. Amacim Allah’a yakin olmak ve günahlarimin affi.. sürekli nette dua arayisi içindeyken üveys zikri karsima tesadüfen cikti. Videolari izledim. Yazilari okumaya calistim ve akabinde 4gün önce basladim. Fakat hiç bir sey olmadi. Sadece bir defasinda uykumda Allah her seyi gören bilendir denildigini duydum. Benim bu durumumun bir aciklamasi varmi. Merak içindeyim.


Kayıtsız Üye
Netten pek anlamiyorum. O yuzden yanlis yere yazdiysam affedin. Ben 4gündür zikre basladim. Henüz bir sey görmedim. Sadece bir defa Allah her seyi gören bilendir dendi rüyamda. Bana yol gösterin lütfen. Yasadiklarini paylasanlar hemen hissetmisler kerametlerini. Su an çok üzgünüm.


Kayıtsız Üye
Hakan canPolat ben rüyada peygamber efendimizi gördüm savaşa gidiyorlardı atlarla yanımdan geçtiler gittiler bir baktım dağın aşağısında düz bir ovada mola vermişler atları dinlendiriyorlar kimisi kılıcını keskin ediyor kimi kazanlarda yemek yapıyorlar ben onları seyrediyorum oanuzunboylu biricübbeli sakallı yanıma geldi bana sende savaşa gelmiyormusun dedi bede benim kılıncım yok dedim ozat bana beni takip et biraz yürüdük bir siyah çadır bana git oçadıra gir orda sana kılıç verilecek bende siyah çadıra girdim kapıdan içeri girer girmez peygamber efendimiz senin kılıcınmı yok evet dedim yerde bir sandık kapağı yok içi demir parçaları ile dolu efendimiz o sandıktan bir avuç demir parçaları alıp benim avuçlarıma kattı bunu kendine kılıç yaparsın içimden bu demir parçalarını nasıl kılıç yaparım düşünürken o sırada peygamberimiz avuçlarını açıpgeri ver dedi bende o demir parçalarını efendimizin avuçlarına kattım efendimizin avuçlarında bir anda parlayan kılıç oldu al bu senin kılıcın aldım o sırada uyandım sabah namazı okuyordu rüyamı açiķlarnısınız

Okudunuz mu?  Mümin in kalbi Allahın evidir.

arifselim
Rüyada peygamber aleyhisselamı görmek o rüyanın sahih olması anlamına gelir. Bu şekilde bir rüyayı ancak genel bir yorum ile tabir edebiliriz. Rüyayı gören kişinin kendisini daha çok Allah’ın rızasına yaklaştıracak amellerde bulunmasına tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
bende bu zikre bir arkadaşım vesilesiyle başladım tam üç ay yaptım lakin vadettikleri hiçbir şeyi yaşamadım sebebini sorunca cevap veremediler Yaşa ve gör sloganıyla yola çıkılmış ama ne hikmetse bir ben yaşayamadım gerçek olup olmadığından emin değilim


Kayıtsız Üye
Yaa hicmi omrunuzce bu zikirleri yapmadiniz iyi ki buldum hayatim degisti falan sozleri okuyorum sanki vahiy gelmiste ilkkez ortaya cikmis sozlermis gibi davraniyosunuz hamd olsun kendimizi bildigimizden beri soyledigimiz zikirler


Kayıtsız Üye
Merhabalar zikri oldugu gibi mi yaptınız.Yani ende yapıyorum iki ay oldu.Fakat tabiki gökten yağmıyor bazı seyler.Bende hep bısıler vesile oldu.Moral olarak çok kötüydüm.Aman aman bir degisiklik olmasa da yani aslında ben dünyevi iki istek için başlamıştım.Fakat bir sakinlik geldi.Aman bosver gibi bir sakinlik.Bırakınca kotu seyler yaşanır diyorlar o sebeple bırakmsyada korkuyorum.Sizde.anormal bısı oldumu


Kayıtsız Üye
Sn Mumsema yazarları!..
İlmî yetkinliğiniz nedir bilmiyorum. Ama, İslâmî kavramlar arandığında aramalarda sizler de çıkıyorsunuz. Ancak mesela biraz önce "Üveysilik" kavramını aradığımda sizin cevabınız gibi ama aslında bu kavramı sûistimal eden bir tasavvuf taklitçisi aldatıcı grubun kendilerini övmek için yazdıklarını aynen alarak cevapladığınızı gördüm. Bu nasıl bir anlayış?..
Hani araştırmacılık?.. Hani ilmî olmak?..
Bir işe girdiyseniz Allah aşkına doğrusunu yapın.. Zira konu İslâm ise, hiç şüphesiz vebali vardır!..


ACİLSERVİS
Bir kaç günde bir gelip burada sitenizin reklamını yapmaya çalışıyorsunuz. Gördükçe siliyorum buna mı alınıp vuracak yer arıyorsunuz? Bahsettiğin yazıyı bir üye konu açıp paylaşmış. Forumun ne olduğunu önce öğren sonra gel eleştir.


Kayıtsız Üye
bir kul yarın ne olacağını bilmeden yasa ve gör diyemez. Bunu bir dedirten var. Üstelik senin dediğin mantık ile ilerlemiyor yani bir insanın sözlerine inanmakla alakalı bir durum değil her birey bizzat kendisi yaşıyor bu lütuflari keramet kişide değil yani zikirde. Bu zikir zaten herkesin yapabileceği ve yapması gereken bir zikir ama kimi insan karşı çıkıyor demek ki özel bir yanı da var 🙂

Okudunuz mu?  Şeyhe rabıta etmek şirk değilmidir?

Kayıtsız Üye
Yaklaşık bir ay kadar zikri yaptım. Bu zikirden önce bir mürşide bağlı idim fakat kendisiyle görüşne imkanım olmadığından bu yolu denemek istedim. Zikre başladım fakat herkesin bahsettiği huzuru bulamadığın gibi içim daralmaya başladı. Salih dedikleri sembolik rüyaları gördüm ama bunların yorumu su-i zan içeriyordu. Kendileri size nefsinizin gösterilmediği ve manevi kokular alınmayan yol batıldır diyor. Ben de mürşidimle bunları yaşadığımı söylememe rağmen rüyalarımı mürşidim aleyhine yorumladılar ki kendileriyle çeliştiler. Bu devirde gerçek şeyh mürşit yokmuş. Ne iddia, sana gösterilmiyor olmasın! Üstelik bizde şeyhlik efendilik yok demelerine karşılık rüyalarımı yorumlayan rehber öğretmenleri öğretmenlik taslamayı pek bir seviyordu. Ben mürşidimde bunu görmedim.


Kayıtsız Üye
Zikri yapanlar sürekli lütuf yaşamazlar.Bazen Allah hiç lütuf yaşatmaz.Ya da sürüsüyle yaşatır ve bir anda kesilir.Kulum lütuflar içinmi bana kulluk edecek yoksa benim rızam için mi.Lütuf olmasa da emrettiğim üzere beni sabah akşam anmaya tövbe etmeye devam edecek mi diye bir sınavdır. Lütuflara takılmayın.En büyük lütuf Rabbimin sabah akşam kendisini anmamızı nasip etmesidir.Bundan büyük lütuf mu olur.Başlamak ve bırakmak ta onun izniyle.Siz gayretle devam edin kardeşim.En büyük lütuf O nu anmayı nasip etmesi ve zikretmekle gelen huzur.


Kayıtsız Üye
Ey güzel kardeşim.Kulu perde yapma zikrinle aranda.Marifet yolculuğunda herkes kusurlarından arınmaya çalışır.Sen takılma öğretmendi vs idi.Kusursuz kul var mı şu Cihanda.Peygamber efendimiz Allah un habibi dahi günde en az 70 kere tövbe edermiş bağışlanma dilermiş.Sen zanda bulunupta kirletme kalbini.Zikretmeye bak.Bu yolda öğretmenlerin izle mutlaka sınanacaksınız da der okuduysan.O sınavı veremeyen de olur.Kulun kusuruna takılma.Enaniyeti yenmek zor.O da öğretmenliğiyle sınanıyor.Nefsi büyüklenecek mi diye bir sınavda


Kayıtsız Üye
Safiye Alkan Allahın selamï Bereketi Üzerinize Olsun Üveys kardeşlerim Allah sizlerden Razï olsun sizi izliyorum Bende sizingibi ilim yarïşın dayım yıllar dan beri Rabbime Dua zikir eder durur dumm Çok şey yaşadım yalnız odrak edemedim sayanizde Doğrusunu buldum Şükürler olsun Muharrem Hocamızdan Allah Razı olsun..Selam saygılar. 20.gün oldu sizin gibi zikir e başladım Nefsimi gördümm Adım verildi Ayse …ve Asiye diye Gayipden Çağrıldım Şükür yaradan Rabbime .Saygılar selamlar.


Kayıtsız Üye
Yani anlayamdıgım bir şey var bazi kardeslerimizin yazdiklarinda. İlla siz Rabbinizi ve peygamberinizi lutuf yasamak için mi anarsınız. Yok zikri yapmısta hicbirsey olmamış. Zaten sen nefsin için, dünyalık için, çıkar için yapiyorsun bunu demektir. Sen Allah ve resulunun sevgisi için, onlara layık olabilmek için yap zikri ondan sonra yaşa ve gör. Gunde 2 kez tovbe etmek mi yanlis olan salavat cekip hediye gondermek mi yoksa kelimeyi tevhidi soylemek mi. Biraz mantik ya, aklınızı kullanın kardeş. Islam bir zumreye yada bir topluluga ait bir şey degildir. Müslüman olan herkes bu sekilde ibadetini yapip Rabbine yaklaşabilirler. 1bucuk senedir veysel karane zikrini yapıyorum. Rabbimin cokca yardımını ve guzelliklerini yasadım. Bu zikri bulup yapmayan kardesimiz varsa nefsini dinleme güzel kardesim başla çünkü hepimiz ölecek yaştayız. Geç kalma, boyle güzelliklerle dolu bir yoldan bir gün bile eksik kalma. Zikri bulduran ve sabah aksam kendisini ve resulunu anmama izin veren alemlerin Rabbi olan Yüce Allahıma hamdolsun⚘⚘⚘

Okudunuz mu?  Seyr-u Sülük Nedir?

Kayıtsız Üye
Kardeşim sen sabırla devam et zaten en büyük lütuf Allah’ı anabilmek değil midir. Ve mutlaka bir sebebi vardır bende bir kaç şey yaşadım ama lütufları öyle çok sık yaşamıyorum sürekli soruyordum diğer üveys kardeşlerim bir çok şey yaşıyor benim çok sık yaşayamama sebebim nedir hikmeti nedir diye Rabbime hamd olsun idrak ettirildi ki nefsim daha bunları kaldıracak güçte değilmiş.


YunusEmre
Allah ve Resül’ün selam ve bereketi üzerinize olsun kardeşlerim, bu konuyu ben yıllar önce açmıştım. İnsanları Üveysilik yoluna, Veyselkarane sitesine ve dolayısıyla Muharrem Karabay isimli şahısa yönlendirdim.

Zikir Allah’ın zikridir ona ne şüphe! Fakat son zamanlarda çıkan ses kayıtları ve videoları beni ve bu yola girmiş arkadaşlarımızı dehşete düşürmüştür. Kitabında ve sitesinde kullandığı bilgilerin tamamı (Ç)ALINTI çıktı, şeriat bilgisi sıfır, insanları dini kullanarak kandırıp resmen kitap alsınlar diye baskı yapıyormuş ve en kahreden kısmı sahabelere ve bilal habeşi hazretlerine küfürler ve iftiralar..

Kitaplardan aldığı bilgileri üzerine uydurma yorumlar yaparak kullanıp sözde kendisi marifet üveysilik ve hakikatın yaşayan tek öğretmeni benim demiş. Bu konuyu açtığım için, bilerek yada bilmeyerek insanları bu adama yönlendirdiğim için kendimden utanıyorum şu an.

Konuyla ilgili ses kayıtları ve videoları bir arkadaşimiz burada paylasmis, ayni seyleri baska konuda acmak forum kurallarina aykiri oldugundan konu linkini veriyorum:

forumduasi.com/konu-disi-basliklar/355205-bilal-i-habesi-hz-lerine-kufreden-uveys-muharreme-tepki.html

Bu konuya destek vermenizi rica ediyorum.

Hakkınızı helal edin lütfen…


üveysilik, veysel karani zikri, üveys zikri

Bu kategoride yer alan Günümüzde yaşayan şeyhler hakkında başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zikrullah Marifetullah ve Üveysilik Yolu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.