Anasayfa
8 Ağustos 2021, 15:16
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada ilişki görmek gusül gerekir mi

Rüyada ilişki görmek gusül gerekir mi

soru8
merhaba arkadaşlar itiraf etmek gerekirse 11 yaşındayım ve bir kızım 9-10 yaşında ihtilam oldum o zamanlrda gusül abdestini bimiyordum ama işin garibi bir kızlaydı benimde kız olmama ramen neyse pek önemsemedim ve sabah kalktığımda altımın ıslak olduğunu gördüm ama meni değildi eminim idrardı o zamnlarda sabah kalktığımda altıma fazla kaçırıyordum ama meni değildi idrardı dünde başka iki kişiyi yaparken gördüm rüyamda anladıınız siz arkadaşlarımda vardı sabah kalktım ama ıslaklık yoktu şimdi size sorum şu ben cünüp olurmuyum ve ihtilam boşalmamı
demek acil yardım edin herşeyi çok kafaya takıyorum lütfen acil yardım

Okudunuz mu?  Rüyada İncil-i Şerif görmek (İmam Nablusi)

Cevap: Rüyada ilişki görmek gusül gerekir mi

@hmet
Rüyada uygunsuz şeyler görmek önemli değil, önemli olan rüya görülse de görülmese de meni çıkmasıdır.


Cevap: Rüyada ilişki görmek gusül gerekir mi

AmiralBristol
İhtilam Olduğunu Hatırlayan Ve Fakat Islaklık Görmeyen Veya Gören Kimseye Gusül Gerekir Mi ?

Okudunuz mu?  Rüyada İnsan Dişi görmek (İmam Nablusi)

İhtilâm (düş azmak) ergenlik çağına giren erkek ve kızlarda sık sık meydana gelen hallerden biridir. Bazen boşalma olur, bazan olmaz. Hangi durumda gusül gerekir? Konuyla ilgili hadîsleri ve müctehid imamların tesbit, görüş ve istidlallerini naklettikten sonra bu sorunun cevabı ortaya çıkar.

Okudunuz mu?  Rüyada İş bulmak, iş teklifi gelmesi

Havle bint Hakim (r.a.)’den yapılan rivayette, deniliyor ki:

Havle (r.a.) Peygamber (a.s.) Efendimiz’den kadının rüyada erkeğin gördüğünü görmesi hakkında sordu. Peygamber (a.s.) Efendimiz ona şöyle buyurdu:

"İnzal vaki olmadıkça (meni akmadıkça) kendisine gusül gerekmez. Nasıl ki erkekten meni gelmedikçe kendisine gusül gerekmiyorsa…"[191]

Okudunuz mu?  Rüyada isim görmek neye işarettir

Ahmed b. Hanbel aynı hadîsi şu lafızla tesbit ve rivayet etmiştir: Havle (r.a.), Hz. Peygamber’den (a.s.) rüyasında ihtilâm olan kadından sordu. Peygamberimiz (a.s.) şu cevabı verdi:

"Islaklık gördüğü zaman gusletsin!"[192]

Hz. Aişe (r.a.)’dan yapılan rivayette, demiştir ki:

"Resûlüllah (a.s.) Efendimiz’den, ıslaklık görüp ihtilâm olduğunu hatırlamayan adamdan sordu. Şöyle buyurdu:

"Gusleder…"

Ayrıca ihtilâm oluğunu hatırlayıp kendinde ıslaklık görmeyen adamdan soruldu. Buyurdu ki:

Okudunuz mu?  Rüyada İshal görmek (İmam Nablusi)

"Ona gusül gerekmez…"

Bunun üzerine Ümmu Süleym (r.a.), "Kadın onu (ıslaklığı) görür de kendisine gusül gerekir?" diyerek hayretini belirtti. Resûlullah (a.s.) ona:

"Evet kadınlar ancak erkeklerin bir parçasıdır."[193]

Hadîslerin ışığında müctehid imamların görüş ve ihticacları:

a) Hanefilere göre:

Uykuda ihtilâm olup ıslaklık görmeyen erkek veya kadına gusül gerekmez. İbn Rüstem kendi Nevadir’inde diyor ki: "Adam ihtilâm olup meni cinsel organından dışarı çıkmazsa, kendisine gusül gerekmez. Kadın ihtilâm olur da ıslaklık fercinin zahirine çıkmazsa, fine de gusletmesi gerekir. Çünkü kadın oturduğunda fercinin açık halî söz konusudur. Islaklık bu durumda dışarı çıkmış sayılır.[194]

Okudunuz mu?  Rüyada inşaat görmek

Adam uykudan uyandığında yatağında veya elbisesinde mezyi gibi ıslaklığa rastlar ve uykuda ihtilâm olduğunu hatırlarsa, bi’l-icmâ’ kendisine gusül gerekir. İhtilâm olduğunu hatırlamazsa, İmam Ebû Hanîfe ile İmam Muhammed’e göre, yine de gusletmesi vâcib olur. Çünkü ıslaklığın mutlaka bir sebebi vardır. Uyku ise ihtilâma elverişli sanılan bir haldır. Mezyin ince oluşu, hava ile veya kişinin aldığı bazı gıda sebebiyle bağlantılı görülebilir. O bakımdan ihtiyaten gusül edilir.[195]

Okudunuz mu?  Rüyada İltifat görmek (İmam Nablusi)

b) Şâfiilere göre:

Erkek veya kadın uykuda ihtilâm olur da uyandığında ıslaklık görürse, gusül gerekir. Islaklıktan maksad meninin dışarı çıkmasıdır. Kadında ise, oturduğu zaman cinsel organının açık vaziyeti, yani görülen kısmı onun dış kısmı sayılır ve ıslaklık oraya kadar gelmişse, gusletmesi gerekir.

Okudunuz mu?  Rüyada ikiz bebek görmek

Islaklığa rastlanmadığı takdirde, mücerred uykuda ihtilâm olduğunu gören kimseye gusül gerekmez.[196]

Ancak uykudan uyandığında elbise veya bedeninde gördüğü ıslaklığın meni veya mezyi olduğunda şüphe ederse, kendisine herhalde gusül gerekmez. Ancak ihtiyaten meni olduğunu düşünerek gusleder. Ama mezyi olduğuna daha çok kanaat getiriyorsa, o takdirde, ıslaklığı yıkadıktan sonra sadece abdest almakla yetinir.
KAYNAK: ilimdunyasi

Bu kategoride yer alan Rüyada içinde renkli balıkların olduğu akvaryumlar görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada ilişki görmek gusül gerekir mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.