Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:07
sizden4
Abone

Asosyal olmak ve çözümü

Asosyal olmak ve çözümü

yarelerimtuzu
Ben çevremde çok durgun sessiz sakin biri olarak biliniyorum gerçekten de öyle insanlarla biraraya gelince naber nasılsın nasıl gidiyorsun sorularından başka aklıma konuşacak hiçbir şey gelmiyor dolayısıyla sessizlik oluyo lütfen bunun için çözüm önerileriniz varsa yazın?
kitap da okuyorum ama olmuyo mesela hiç arkadaşım yok geçen face ye bir resim atayım dedi profil resmi olarak hiç kimse beğenmedi sınıfta arkadaşlarım mahallede falan kimse beni arkadaşı olarak değilde işte öyle biri var diye gördükleri için beğenmediler bir aktivite olduğunda mesela bende gelmek istiyom fakat beni arkadaşları olarak görmedikleri için hiç sormuyorlar bile lütfen çözüm önerilerizi yazın ruh halim olarak çok kötü durumdayım.. :(:(:(

Okudunuz mu?  Erkek çocuğunun kaç yaşına kadar emzrilmesi caizdir

Cevap: Asosyal olmak ve çözümü

doganay
merhaba aslımndabu senni içsel sorunun bence skın dediklerimi vaaz olarak gorme … senin gibi bir çok arkadaş var istersen sana yardmcı olabilirim bende konuşkan sevecen hoşgorulu biriyim facebook.com/doganay.kaplan.5 belki buluşamaya biliriz ama arkadaş olabiliriz fıssaarı çık arkadaşlarınla neler yapıyosun nasıl gidiyor diye sorular sor sporla ilgileniyor san onunla ilgili soru sor güler yüzlü ol


Cevap: Asosyal olmak ve çözümü

yasemin
Dönem dönem herkes yaşayabilir aşmakta kolaydır ama .Öncelikle kendine güvenini tazelemen lazım ; insanların içine öyle yada böyle pes etmeden karışman lazım . Yaşamanı bir gözden geçir hani durumlarda geri adım atıyorsun , bunları not et , seni rahatsız eden herşeyi not et , sonra cesaretini topla ve seni rahatsız eden herşeyin üzerine git , Allahın izniyle başarcağına inan , inanırsan çözersin durumu , düşüncelerine bunu atlatabilirim yargısını yerleştirmediğin sürece yerinde sayarsın . İlk önce kendine inanmalısın , başarabilirim , ömrü billah benimle kalacak değil diye kendine telkinler vermelisin , her insan kendisinin doktorudur aslında , tabi düşüncelerimize doğru yönü verebilirsek , bir kaç şey daha ekleyeceğim

Okudunuz mu?  Gribim Ve Öksürüyorum Yinede Cuma Namazına Gitmeli Miyim ?

-kendini sanal ortama çok kaptırma.

-sanal insanlar yerine , reel insanlarla ol.

-ilgini çeken bir kursa git. Futbol klubu yada ilgini çeken başka şeyler varsa onunla ilgili de olabilir .

-çekindiğin bir çok şeyi yavaş yavaş yapmaya başla , mesela yolda saati sormak adres sormak.

Okudunuz mu?  Zina affedilmez mi

-durum rahatsızlık boyutundaysa tabii ki psikolojik destek almanı da tavsiye ederimm


Cevap: Asosyal olmak ve çözümü

yasemin
Konuyu araştırırken ; bir kardeşimizin makalesini buldum , okumanı isterim :

Asosyallikten Nasıl Çıkılır?

Çok zor gibi gözükse de aslında çok kolay.. Bir bakmışsınız çıkıvermişsiniz. Kulaktan dolma bilgilerden ziyade kendim nasıl çıktım onu anlatacağım?

Okudunuz mu?  Çok kötü günler geçiriyorum ?

KARARLI OLUN

Bu yazıyı okurken kafanıza şunu koyun BEN BUNU YAPABİLİRİM.Herkes eşittir kimse kimseden üstün değildir.Herkesin iki kolu iki gözü iki bacağı bir tane beyni bir tane burnu bir tane ağzı vardır.Neden yapamayasın?Niye sende onlar gibi olamayasın?Onlardan uzak kalarak bunu yapamazsınız.Aralarına karışmanız lazım.Korkmayın kendinize güvenin.Sadece kafanızda kararlaştırın BEN BUNU YAPACAĞIM.Tam olarak bunu diyebiliyorsanız ve bir umut varsa içinizde buyrun devam edelim.

Bol bol kitap okuyun. (Ama bunu sesli olarak yapın, konu bulamama-diksiyon gibi sorunlara gerçekten etkisi vardır)

Okudunuz mu?  Çalıştığım iş yerinde darp edildim kimse beni korumadı öteki tarafta hesabını nasıl soracağım

Arkadaşlarınız ile bol bol telefon görüşmesi yapın. (Uzun cümleler kurmaya özen gösterin, saçmalayın, saçmaladığınız şeylerle dalga geçin.)

Kimse kimseden üstün değil, asıl sorun burada. Özgüveniniz yok ve başkalarını mükemmel kendinizi eksik görüyorsunuz. Ama bu düşünce doğru değildir. Olumsuz düşüncelerinizi olumlularla değiştirin.

Sorunlarınızı not edin Ve çürütecek kanıtlar yazın. Böyle bir şey yapmayacaksınız, eminim. Ama yine de belki bir gün aklınıza eser. Psikoterapinin en etkili yöntemidir.. Farkındalık yöntemi. Örnek:

Çok denedim ama başarısız oldum. (Öğrenilmiş çaresizlik)
Çürütecek kanıt: Büyük başarılara imza atan insanlar belki yüzlerce, binlerce denedi. Önceden başarısız olduğum hep başarısız olacağım anlamına gelmez.

Okudunuz mu?  Oyun kurallarını okumamak kul hakkı

Aynı bu şekil..

Ekstra olarak radyo programlarını dinleyin..

Ve unutmayın hiç konuşmamanız susmanızdan daha rezil edici bir durumdur. Her şey sizde bitiyor, belki bu makale hiçbir işinize yaramadı ama bir şeyler denemekten vazgeçmeyin!


yarelerimtuzu
Yasemin hanım şuan 18 yaşındayım hani demişsiniz ya (Dönem dönem herkes yaşayabilir) ben hayatımın her döneminde malesef yaşadım. İnsanlar ilk başta biraz konuşuyorlar sonra onlara hiçbir kötülük yapmama rağmen benle konuşmuyorlar. Kendilerince onlara göre değerli değilim sanırım ondan. Bende bu yüzden artık insanlarla hiç konuşmamaya başladım nasıl olsa onlara hiçbir şey yapmadan benle konuşmayı kesecekleri için. Bilmiyorum eğer bu sorunu aşamazsam naparım. Şuan okulda mesela herkes arkadaşlarıyla muhabbet ediyo ben bir köşede oturuyorum yanlarına gidince kimse benle konuşmuyo zaten benim açtığım konuya da kimse itibar etmiyor bazen sesimi bile duyuramıyorum konuşurken onlara. 🙁 🙁 🙁

Okudunuz mu?  Cuma günü öğle namazı kılınır mı

yasemin
Başkalarının düşünceleri ile kendine ceza verme -"Kendilerince onlara göre değerli değilim sanırım ondan. "-

ortamın nasıl bilmiyorum ama sen değerlisin ,insan olarak yaratılmışsın , mahlukatın en üstünüsün . İnsanlar herşeyi düşünür , önemli olan senin kendine değer vermen ve kendini sevmen . Senin bu ara olan imtihanın belkide onlar . Belkide zararlı insanlar . Sanırım yaşın itibariyle son sınıftasın , belkide çoğusuyla yolun ayrılcak , başkaa başka insanlar girecek hayatına , sana sımsıkı sarılan dostların olcak Allahın izniyle , bir kenara oturup kendini üzmek neden ?

Okudunuz mu?  Ayla ismi ile ilgili

Sen kendindeki eksik ve zayıf yönlerini biliyorsan bulabildiysen onları düzeltmeye çalış , dualarını yap , hayırlı hakikatli dostlar dile , yeni güne yeni yeni umutların olsun , kendin kaldığında en güzel dostunu Rabbini zikret , açamadığın tüm kapılar açılır sen merak etme


Güleryüz
Mrb bende Sessiz çekingen ve özgüven eksikliğim için neler yapabilirim diye araştırma yaparken karşılaştım.27 yaşındayım.üniv lise hep ailemin yanında okudum.arkadaş çevrem 2 kişiyi aşmazdı.ailem kadar sahiplenirdim hatta bana küsmesinler kırılmasınlar diye türlü lüzumsuz şeyler yapıp kendimi saf hissettiğim bile olmuştur.ama bunları canı gönülden yapardım.ama onlar bana bu inceliği yapacaklarını düşünmem.çünkü ben onlara küsemezdim.hep sessiz kalır hiç.itirqs etmez herşeye uyarım derdim.her neyse.şimdi hayalini kurduğum işte çalışmaktayım.ancak arkadaş ortamı o kadar bencilceki.kendimi onlar arasında rahat hissedemiyorum.düşüncelerimi ifadede edemiyorum.konuşacak konuda bulamıyorum.içimden herhangi bir konu hakkında güzel anlaşılır ifade ediyorum ki.ama iş dışa dökün olunca kilitleniyorum.susuyırum dinliyorum.gülğmsüyorum.bu kadar.ne yapmam lazım.sürekli çok sessiz suskun çekingen olarak görülmek istemiyorum.bu yaştan sonra ne yapabilirim.

Okudunuz mu?  Küfre gireni uyarmak

asosyal olmak

Bu kategoride yer alan Vitir Namazı Kaza Edilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Asosyal olmak ve çözümü Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.