Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:04

Kul hakkı affedilir mi?

Kul hakkı affedilir mi?

mum
Affedilmeyecek bir günah yoktur. Yeter ki gereği yapılsın.
Kul hakkı, hak sahibinden helallik alınır ve helal olur. Hakkını istiyorsa verilir. Hakkını istediği halde verme gücüne sahip değilse ve o şekilde ölürse Allah onun yerine o hakkı öder.
Kullar yeter ki Rabbleri ile samimi olsunlar gerisi kolaydır.


Cevap: Kul hakkı affedilir mi?

ZİREGÜL
kul hakkı kullar arasında olan bir şeydir ve Allah kul hakkı ile kullarının yanına gelmesini istememektedir bunun için helalleşmek ve tövbe ederek bu günahtan kurtulup Allahın huzuruna çıkmak en doğrusudur

Okudunuz mu?  Bir şeyi yoktan var etmeye ne denir

Kul hakkı affedilir mi?

sultan_147
Hocam selam olsun. Ben çok pişmanım üzerimde kul hakları var. Dedikodu gibi internetten bişeyler indiriyordum ama ben bilmiyordum günah olduğunu, birde bilmeden aklıma gelmeyen şeyler oluyordu. Hocam tövbem kabul olur mu onu soracaktım küfrediyordum dedikodu bilmeden de nifak işledim bunun affı var mıdır? Kul hakkı affolmazmış bilmeden işledim ama affolur mu? Şuurumu çok yitirmiştim ne yaptığımı bilmiyordum bu durumda bir daha tekrarlamasam Allahım affeder mi?


Yorum: Kul hakkı affedilir mi?

ACİLSERVİS
Kul hakkı için tevbe yetmez. Hakkına girdiğin kişilerden helallik alman gerekir. Helallikler alındıktan sonra tevbeni edebilirsin.

Okudunuz mu?  Morgda bekletilen ceset nasıl kabir azabı görecektir? Kabir azabı var mıdır, varsa bu

sultan_147
Bilmeden işlemiştim çok şuurdan çıkmıştım bilinç kaybı yaşadım. Bu kişiler arasında tanıdık tanımadık herkes var bir ayet düşüyor gönlüme bilmiyorum şeytanın aldatmacası mı? Şu ayet Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin ayeti yanlış mıyım? Ben gerçekten pişmanım kardeşim bilmeden işlediklerinden mesul müyüm? Annem babam ile imtihan oluyorum sevdiklerimle imtihan oluyorum benim de onlar üzerinde haklarım var onlarında benim üzerinde karşılıklı bir şey ben helal ettim herkese ama onlar benden bazıları razı değil hep kötülüyorlar beni.


Omer Faruk
Sen elinden geleni yap, mevlam neyler neylerse güzel eyler. Allah’ın rahmeti geniştir. İşin anahtarı samimiyettir. Samimiyetini bozma ve iyi olmaya devam et. Allah herşeyi gören ve bilendir.

Okudunuz mu?  Adam öldüren cennete girer mi

zorunluyolcu7
Kul hakkı affedilmez affedilmemeli, şimdi biri gelip bir kedinin köpeğin bacaklarını kesiyorsa gözlerini oyuyorsa tecavüz ediyorsa, biri bir çocuğa kadına tecavüz ediyorsa, biri bir insana iftira atıyorsa biri bir insanı öldürüyorsa veya yaşarken öldürüyorsa bunun affı olmaz, olmamalı.

Kul hakkı basit bir günah değil, içkiye kumara benzemez.

Benim çocukluk arkadaşlarım tarafından çok büyük şekilde hakkım yendi, ben hakkımı helal etmiyorum bana yaptıklarını yaşamadan ölmesinler, hatta bu işin öldükten sonrasında var hem bu dünyada hem ahirette.

Okudunuz mu?  Yemin ve tövbeyi ardarda bozmak dinen nasıl telafi edilir?

Allah her günahı affetmez bazı günahlar varki ebediyeten cehennemde kaldırır.

O yüzden biri birine zarar vermeden hayvan veya insan bunu yapmadan iyi düşünsün en önemlisi empati kursun.

Burada sanırım hiçbirinizin hakkı yenemedi, bunu bilmeyen kul hakkı affedilir mi yorumu yapmasın.

Birine zarar verdin mi, o zararı görmeden kimse ölmez böyle bilin.

İçkidir kumardır bunu Allah affeder tövbe edersin yine içersin bunuda affeder, ama kul hakkı böyle değil, kul hakkının kefareti bu kadar basit değil, birini incittim tövbe ettim affedildi diye bir şey yok.

Okudunuz mu?  Müslümana gavur demek

xyzs42
Helalleşmek en güzeli. Örneğin hakkına girdiğin kişiler mahşerde hesaplarını verdi cenneti garantilediler diyelim. Sende hesap vermede gerilerdesin. Öyle bir gün ki en başta hesap verenle en son hesap verenler arasında yüzlerce yıl var. Cenneti garantileyen adam sadece hakkını helal etmediği için son sıralardaki helallik alacağı adamı yüzlerce yıl bekleyecek 🙂 ne gerek var buna….

Ayrıca affetmek merhamet etmektir, erdemdir. Birbirine kolaylık gösterene Allah’ta kolaylık gösterir. O yüzden herkese hakkınızı helal ediniz. Çok zorunuza giden durumlar olabilir. Allah’a havale ediniz. En temizi ve hoşa gideni helalleşmektir, affetmektir.

Okudunuz mu?  Daha 13 yaşındayım ancak meni, mezi her şey geliyor

sultan_147
Ben küçüklüğümden beri maneviyat öğretilmedi bana kardeşim önyargılı olma bence sonradan öğrendim bazı şeyleri zararım olmadı kimseye benim kendimden başka kul hakkı adam öldürmek tecavüz etmek malına göz dikmektir. Ben kimsenin canına kast etmedim ırzına da geçmedim bundan eminim bir günahımın olmadığına eminim. Önyargılı olma bir kuzenim vardı ölümünü dilemiştim ama sonra eve gidince ben onun arkasından dua ettim onu damatlıkla hayal ettim. Allah merhametlidir. Bilir neyin ne olduğunu ancak Allah bilir.

Okudunuz mu?  Hz. Yusuf aleyhisselam mı, yoksa hz. muhammed aleyhisselam mı daha güzeldi?

zorunluyolcu7
sultan_147
Ben küçüklüğümden beri maneviyat öğretilmedi bana kardeşim önyargılı olma bence sonradan öğrendim bazı şeyleri zararım olmadı kimseye benim kendimden başka kul hakkı adam öldürmek tecavüz etmek malına göz dikmektir. Ben kimsenin canına kast etmedim ırzına da geçmedim bundan eminim bir günahımın olmadığına eminim. Önyargılı olma bir kuzenim vardı ölümünü dilemiştim ama sonra eve gidince ben onun arkasından dua ettim onu damatlıkla hayal ettim. Allah merhametlidir. Bilir neyin ne olduğunu ancak Allah bilir.

İyide sana demedim ki ben.

Okudunuz mu?  Ya Allah ya Muhammed ya Ali ne demek

Bilmediğin şeyler var öyle hak yemeler iftiralar pislikler var’ki?

Benimde bilmediğim var, bir takımın yada iki kişinin arasında yaşanan şeyi bilemezsin.

Şahsına demiyorum altını çizerim, Allah herşeyi affeder demek bir insanın, işlediği günah ve yediği hak hakkında kendisini avutması rahatlatmasıdır bide gerçek var, kimse kimsenin gerçeğini bilmiyor.

Benim hakkım öyle bir yendiki aklının almayacağı şekilde, affedilir cinsten bir hak yeme değil, Allah benim hakkımda benim yaşadığım sıkıntıyı o kişilere yaşamadan canlarını almayacak buna eminim.

Hiçbiriniz yaşadığım sıkıntıyı bilmiyor, o yüzden af olur demeyin.

Okudunuz mu?  Seferi namazı kaç rekat kılınır kaç gün kılınır

Af olması demek Allah’ın adaletinden şüphe uyandırırki, misilleme olarak 8-10 kişinin ve onların ailelerinin canını çok acı şekilde alırım sonrasında ben derim Allah’ım beni affet veya affedersin diye.

O yüzden affedilir günah var affedilmeyecek günah var.

Örneklendireyim;

Sen sürekli alkol uyuşturucu alırsın bu senin günahın tövbe edersin Allah affeder sonra yine içersin sonra yine tövbe edersin Allah yine affeder.

Ama içtiğinde bir insan yada hayvana zarar verirsen affetmez.

İnsanlar zaten günahları, sürekli Allah nasıl olsa affeder diye işliyor.

Bazı günahlarda tövbe çözüm değil.

O yüzden insanlar, bir insana yada hayvana zarar verirken önce empati yapsın sonra Allah’tan korksun.

Okudunuz mu?  Kıyametin kopuşunu müslümanlar görecek mi?

Ben bugün Allah’ın her günahı affeder diye işe başlarsam, kendimde ne empati bırakırım ne Allah korkusu.

Bu kadar basit değil her günah.


sultan_147, çocukken işlenen günahlar, GIYBET

Bu kategoride yer alan Ölüler için namaz kılınır mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kul hakkı affedilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.