Anasayfa
5 Haziran 2023, 8:15
sizden3
Abone

Zina affedilir mi ?

Zina affedilir mi ?

aras36
ZİNA AFFEDİLİR Mİ ?
Zina yapan insanı rabbim nasıl affeder ? Ne yapması gerekir ? Gerçekten rabbim bağışlar mı ? Şüphesiz rabbim bağışlayan ve esirgeyendir ama zina büyük günahlardan olduğu için affedilme olasılığı ne kadar ?


Cevap: Zina affedilir mi ?

m.deniz
Zinanın cezası
Zina bütün semavî dinlerde haram kılınmış ve çok kötü bir fiil olarak kabul edilmiştir. İslâm’da zina büyük günahlardan olup, ırz, namus ve neseplere yönelik olduğu için, cezası da hadlerin en şiddetlisidir.
Zinanın cezası, fiili işleyenin evli veya bekâr oluşuna, İslâmî emir ve yasaklarla yükümlü bulunup bulunmamasına göre kısımlara ayrılır. Dayak, taşla öldürme, sürgün ve İslâm devleti’nin koyacağı ta’zir cezası bunlar arasındadır.
Yüz Değnek Cezası
Bekâr erkekle bekâr kadının zina etmesi halinde, ceza her birine yüz değnek vurulmasıdır. Allah Teâlâ şöyle buyurur: “Zina eden kadın ve erkekten her birine yüz değnek vurun” (en-Nûr, 34/2).

Resulullah (s.a.s) şöyle buyurmuştur: “Zinanın hükmünü benden öğrenin. Allah o kadınlara bir çıkar yol gösterdi. Bekârla bekâr zina ederse yüz değnek ve bir yıl sürgün; evli ile evliye yüz değnek ve recm vardır” (İbn Mâce, Hudûd, 7; Müslim, Hudûd, 12).
Ancak bu uygulama Nûr Suresi’nin inmesinden önceye aittir. Bu sure inince bekârlar için yalnız değnek, evli olanlar için sünnetle recm cezası belirlenmiştir (es-Serahsî, el-Mebsût, Beyrut 1398/ 1978, IX, 36 vd.).

Recm Cezası
Hz. Peygamber’in evli olarak zina edene recm cezası uyguladığı, tevatüre ulaşan hadislerle sabittir. Temelde kıyasa göre evlilere de yüz değnek (celde) cezası uygulanması gerekirken, bu konudaki hadislerle amel edilerek recm cezası öngörülmüştür.

(zinayı yapan kadın veya erkek durumu değiştirmez)


klav
zina günahı affedilir mi

Zinanın hükmü İslam Dininde açıktır. Suçunu Hakim’in huzurunda dört defa ayrı ayrı itiraf ederek cezanın verilmesini isteyen veya dört şahidi bulunan birisi hakkında karar verilir. Şayet bu insan evli ise recm cezası, yoksa bekar bir insan için verilecek karar recm değildir, yüz değnek sopa vurulur.

Fakat suçunu itiraf etmeyen veya yaptığı bu fiili kimse görüp şikayet etmemiş ise bu insanın yapacağı tek şey günahından dolayı pişmanlık gösterip bir daha yapmamak üzere tövbe etmektir.

Ayrıca böyle bir suç işleyen kimse suçunu itiraf etse bile şu anda bunun cezasını uygulayacak bir merci yoktur.Geriye iki şey kalıyor. Biri kul hakkıdır. Varsa helalleşmek gerekir. Diğeri de Allah hakkı için tövbe, istiğfar etmek ve bir daha o günaha girmemektir.

İnsan hem iyilik hem de kötülük yapmaya uygun yaratılmıştır. Onun için zaman zaman isteyerek veya istemeyerek günahlara girebiliyor. Bu konuda Kur’anı Kerim de, Allah, kendisine şirk koşulmasının dışındaki istediği kimselerin bütün günahlarını bağışlar.(Nisa Süresi,48;116) buyurarak hangi günah olursa olsun affedebileceğini bildirmektedir.

Kitaplarımız da canı gönülden yapılan tövbenin Allah tarafından kabul edileceği ifade edilir. Nitekim Allah’u Teala, Ey iman edenler, nasuh tövbe ile tövbe edin ki Allah da sizin kabahatlerinizi affetsin ve altlarından ırmaklar akan cennetlerine koysun. (Tahrim Suresi,8) buyurarak yapılan tövbelerin kabul edileceğini beyan eder. Ayette geçen nasuh tövbe ise şöyledir:

1-Allah’a karşı günah işlediğini bilerek, bu günahtan dolayı Allah’a sığınmak ve pişman olmak.
2-Bu suçu işlediği için üzülmek, Yaratıcıya karşı böyle bir günah işlediğinden dolayı vicdanen rahatsız olmak.
3-Bir daha böyle bir suça dönmeyeceğine dair bir karar içerisinde olmak.
4-Kul hakkını ilgilendiriyorsa onunla helalleşmek.

Bir hadiste Peygamberimiz şöyle buyurmuş. Nasuh tövbe şudur:
-Günahlara pişmanlık.
-Farz ibadetleri yapmak.
-Zulüm ve düşmanlık yapmamak.
-Kırgın ve küskünlerle barışmak.
-Bir daha o günaha dönmemek üzere karar vermek.

İnşAllah bu şartları yerine getirirsek Allah’ın tövbelerimizi kabul edeceğinden ümitli oluruz.

Ancak insan her zaman korku ve ümit içerisinde olmalı. Ne ibadetlerimize güvenip övünebiliriz. Ne de günahlarımızdan ümitsizliğe düşebiliriz. Ben çok iyiyim, bu işi hallettim demek ne kadar yanlışsa; ben bittim, beni Allah kabul etmez demek de o kadar yanlıştır. Ayrıca, suçunu anlayıp tövbe edip, Allah’a sığınmak da büyük bir ibadettir.


Cevap: Zina affedilir mi ?

aras36
Allah razı olsun yazıklarınız için ama helalleşmek için nasıl insan eşine ben seni başka bir insanla birlikte olarak aldattım hakkını helal et diyebilir hangi kadın yada erkek bunu affedip hakkını helal edebilir ve aynı nikah altında bulunur Başka bir yolla helallik istense ve oda helallik verse kabul olur mu ?

Okudunuz mu?  Ekmek üzerine yemin etmek?

islamyolu

Kardeşim zina gibi yapılan suçları Dışarı vurmayacaksın.. Allah ile kul arasında kalacak. Allah affeder kul Affetmez. Şeriat kanunlarına göre. zina yapan erkek veya kadın Evli ise recm vardır. M. Deniz arkadaş çok güzel bir şekilde anlatmış.. hatta hadisi şeriflerde Bir kadın zina yapıp Rasullullahın(SAV) yanına gelince. ben zina yaptım diyor. Peygamber efendimizde gönderiyor sen yapmazsın diyip. yani orda demek istedigi. bu konuyu açma. Allahtan Affını dile. Ama Kadın temizlenmek istedigi için. hamile olarak geliyor. sonra git çocugu dogur öyle gel diyor. çocuk doguyor. sonra çocugu emzir öyle gel. emzirmeyide halledince. Daha Peygamber efendimiz (SAV) recm yapmaya mecbur kalıyor.

buradada anlaşılacagı gibi. kalsın senin içinde hiç bir arkadaşınada söyleme. kimseyede bildirme. Allahtan Affını dile Allah inşAllah Affeder..


aras36
Allah sizden de razı olsun demek istediğim helalik eşden nasıl ona anlatmadan alınır normal bir helalikte helal ediyo buda ona girer mi ?


arifselim
Zina olsun veya başka bir günah olsun onu açıklamamak ve bundan tövbe etmek gerekir. Eşine bu konuyu açmamalıdır. Kendisininde eşininde rabbi olan Allah’a sağlam bir tövbe ile dönüş yapmalıdır.


Çağatay
bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. gecenin bu yarısında çok iyi şekilde aydınlandım. Ama ben başka cinsle değil, tv ya da internet üzerinden bu günahları işledim.. film vb…

ALLAH CC günahlarımızı affetsin…


Kayıtsız Üye
abi ben küçükken erkekle zina ertim ama şimdi çok pişmanım vicdanım sızlıyor sürekli ağladığım üzüldüğüm oluyor birdaha yapmamak için yemin ettim ama çok rahatsız oluyorum rahatlamak için ne yapmalıyım


arifselim
Bu sizin için en güzel tövbedir. Çünkü tövbe demek pişmanlık demektir. Pişman olmak, uzak durmak ve kesinlikle tekrar etmemekle tövbe etmiş olursunuz. Allah’a dua edin.


Kayıtsız Üye
Slm arkadaşlar bende de aynı durum var namz kılıyorum ama biri bana musalat olmuş bu defa tamm diyorum birdaha yapmayacağım diyorum 10 hün geçiyor yine aynı durumla karşılaşıyorum ve birini öldürmüş gibi pişman oluyorum kendime beddua ediyorum bekarım o da bekar lütfen yargılamadan biri aydınlatsın Allah hepinizden razı olsun


arifselim
Bu konuda Allah’tan korkmalısın. Allah’ın hesabı ve azabı çok şiddetlidir. Nefsini dizginle tövbe et ve hemen ilk fırsatta evlen. Allah katında en büyük günahlardan bir tanesi zinadır.


Kayıtsız Üye
Hocam ben evliyim fakat su face de çok cirkin seyler gördüm ve zina oldu .. ben çok küçük yastan beri kuran okur namaz kilarım hatta umrede nasip oldu vd annem ben dogdugumdan beri bana ilenip beddua ediyor.

Tevbe ettim çok pismanim ama vijdanim rahat vermiyor kuran kursu ogretmeni olmak uzun yilladir gonullu yapiyorum ilahiyat ogrencisiyim ..ve simdi hayalime kavusmaya yuzum yok kimseye anlatmadim ama vijdanim rahat vermiyor …yardim edin ne yapmliyim Allah razı olsun simdiden dua ile.


arifselim
Değerli kardeşim. Allah’a şükret ki hatanın farkındasın ama buna rağmen devam edersen belkide günahın kat kat daha büyük olabilir. Tövbe etmelisin ve ilk fırsatta evlenmelisin. Samimiyetle pişman olanları Allah affeder ama seninde gayret etmen ve nefisini ıslah etmek için gayret etmen gerekir.


@hmet
Şükret adlı üye
Sen alim yeğenisin ama şeytan yeğeni gibi yazmışsın.
Dini nikaha gerek yokmuş muş!!
İslamda nikah vardır ve kitap ve sünnetle sabittir.
İslamın en büyük alimleri ve milyarlarca Müslüman yanlış yapıyor da sen gibi bir cahil mi doğru söylüyor.!!

Okudunuz mu?  Salih, Şeyh, Evliyai Ulema, Alim, Arif, Abid aralarındaki farklar nelerdir

Zina, nikahsız bir birlikteliktir.
Nikahsız her birliktelik Zinadır.


Kayıtsız Üye
kardeşim soru sorduğun hoca değilim ama sana alim yeğeni olarak birkaç söyleyim kimimiz kuran okur ezberler ama onu anlamaz kalp gözü kapalıdır bazı müslümanlar işi çok abartıya alırlar ibadet işini abartırlar fakat gereği gibi yaşayandan öte gidemezler 2 kısımda aynı iyilikte kişiler ise ibadetten dolayı farklı cennete gitmezler neyse geleyim senin soruna nasıl yaklaşımla geleceğimi bak kardeşim bilmem ki bilirmisin dini nikah diye bir şey dinimizde mecbur değildir birisini seversin ve dersin ki bu kişiyle gönül bağımız var ve bunu yaklaşık 3 5 kişi bilir o zaman yapılan ilişki zina değildir fakat o kişi bekar sen bekar ve % 100 gönül bağı sevgi varsa bunun icrası kişinin içinde ve rabbinin katında olur bak şimdi bunu çoğu alimler bilir ama insanlar bunu yanlış şeylere kullanır diye araya nikah işini sokmuşlardır yoksa düşünsene bekarsın zina evlisin zina değil Allah sence bu kadar noksan mı tövbe haşa o yüzden sana kısaca bir daha diyorum o kişi sevdiğin sevgilin gibi bir şey ise ve o kişi ve sen bekar iseniz bunda zina yoktur eğer tek gecelik bir şey değil ise tek gecelik birşeyse Allah’a sığın derim bütün amellerin düşmüstür şeytan galip gelmiştir not: alim yeğeniyim (rehberim kuran özgürüm huzurluyum rahatım)


Kayıtsız Üye
Ben gaflette bulunup çok yakın bir arkadaşıma söyledim şimdi ne olacak ama ondan başka kimse bilmiyor. Kimseye söylemedim vicdanen rahatsızım bu konudan ötürü tövbe ediyorum Rabbime ne olur yardım edin. Allah razı olsun


arifselim
Artık söz ağızdan çıktıktan sonra yapabilecek bir şey yoktur tövbeden başka. Çirkin günahların arasında ilk sırada gelen haram zinadır. Tövbe edin ve Allah’a sığının


Kayıtsız Üye
Selamunaleyküm arkadaşlar lütfen ama lütfen benim bu soruma cevap verin çok vicdan azabı çekiyorum ben 9 ila 15 yaşları arasında resmen sapıtmış gibiydim erkeklerle ilişkiye girdim yanlış anlaşıkmasın gay falan değildim şimdi o zamanları hatırlayınca kendimi cehennemlik gibi hissediyorum hocalar cehennemden bahsederken kendimide sanki o azap gören kişinin yerine koyuyorum bu yüzden bile namaza veremiyorum ne olur bir yardım edin kardeşinize ne yapmam lazım


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Allah pişman olanları bağışlayandır. Tövbe zaten pişmanlık demektir. Samimi bir tövbe ve tekrar edilmeyen bir etmemek üzere halini ıslah edenlere Allah’ın merhameti sonsuzdur. İçiniz rahat olsun. Allah’a emanet olun.


Kayıtsız Üye
pekı zınayı yaptık tan sunra dövbe etmışse ve bır daha zına yapmış onun günahı ne olur ve o günahı nsl özerınden kaldıra bılır


yasemin
Tövbe ederek ve yaptığından uzaklasarak devamlı affolunmak için dua ederek


Kayıtsız Üye
Bekarken yaptıpıp 100 degnek harici başka günahı affetirme veya tövbe etme yolları varmı ? Yardımcı olun lütfen ?


arifselim
Zina cezasının dünyada uygulanabilmesi için gerekli şartlar yerine geldikten sonra ancak şeriat yani islami bir devlet yönetimi uygulayabilir. Bunun dışında yapmanız gereken şey tövbe etmek ve o pisliklerden uzak durmaktır.


Kayıtsız Üye
Bir çok defa Zina yaptım çok pişmanım her gece üzülüp ağlıyorum.Çok korkuyor ve üzülüyorum ve bundan sonrakı işlerimin ters gitmesindende korkuyorum.içimi nasıl rahatlatmalıyım…


mum
zina yapmak affedilirmi
< içimi nasıl rahatlatmalıyım… >
Zina yapan kişi, Allah’a yalvarıp tevbe eden ve bir daha yapmayacağına söz verirse içi rahat olsun inşAllah bağışlanır çünkü Allahın sözü var.


Kayıtsız Üye
Hocam ben evli adamla ilişki yaşadım bundan çok büyük pişmanlık duyuyorum tevbe ettim yapmayacağım diye ama üstümde kul hakkı var onun karısını başka bir şekilde ağlattım kocası yüzünden çok pişmanım nasıl helallik alabilirim kadına hiç bir şey anlatamam ama hakkına girdim ne yapmalıyım…


arifselim
Bu durumda işlediğiniz bu büyük günahtan dolayı ancak tövbe edebilirsiniz. O kimsenin eşinden helallik alamazsınız bu durumu daha iyi yapmaz. Tövbe edin Allah’a ne cevap vereceğinizi hesap edin. Cehennem azabının ne kadar korkunç olduğunu unutmayın. Tövbe edenin tövbesini Allah kabul eder.

Okudunuz mu?  Sinirli ve üzgünken ölmek istiyorum demek

Kayıtsız Üye
çok teşekkürler beni aydınlattıniz az daha birine anlatıyordum ama Allah ile benim aramda kalmali bunu öğrendim tekrar sağol


Kayıtsız Üye
İçim rahatladı ya birazda olsa. Ama istemeyerek oluyor hep nefsimize yenik düşüyoruz. Zaten ne geldiyse başıma hep bu lanet olasıca zina yuzunden geldi.


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar,salak mısınız? Tövbe yolu her daim açıktır. Tövbe edin ve bir daha yapmayın. Yazık değil mi tertemiz kalplerinize? Allah bol bağışlayıcı ve affedicidir..


Kayıtsız Üye
Ben zina yaptım ve anlattım bir kaç kişiye ama kötü niyetle değil bu okuduklarimdan sonra pisman oldum anlattığım için ve zina yaptığım için aylardır Allah’tan af diliyorum çok pişmanım Allah affeder İnşAllah


Şema
< Allah’tan af diliyorum çok pişmanım Allah affeder İnşAllah >
Günah anlatılmaz bu temel kuraldır ama Samimi tevbe ettikten sonra 100 kişi bilse bile Allah affeder.


Kayıtsız Üye
Zina eden nasi afolur temizlenir evliyse


Kayıtsız Üye
Ben hayatım boyunca iffetim için canımı bile seve seve verecek biriydim ta ki geçen haftaya kadar evlenmeyi düşündüğüm biriyle zina yaptım şimdide ayrıyiz çok pismanim kendimi iğrenç hissediyorum nasıl nasuh tövbesi edebilirim yardım edebilirmisiniz


Şema
< nasıl nasuh tövbesi edebilirim >
Allah’a söz ver bir daha yapmayacağına Allah affeder.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum ben sözluyum sözlumle zina yaptim birlikte olmadim ama zina yaptim ve sevmiyorum sözlumu onunla evlenmek istemiyorum sözu atacam çok pismanim onunla yasadiklarim için baska birini seviyorum ne yapmaliyim lütfen bisey soyleyin…


arifselim
Artık evlenmişsin ve çocukların olmuş daha da önemlisi güzel bir tövbe etmişsin. Tövbene samimiyetle devam et ve eşine sakın bu konuyu açma. Bunu kendinle mezara götürmelisin. O geçmişinde olan kimselerden olabildiğince uzak durmaya çalış.

Sözlüsüyle birlikte olmak ise her ne şekilde olursa bile yinede bir çeşit zina gibidir. Hemen bu haramdan uzaklaş ve ya hemen evlen veya hemen bu ilişkiyi bitirmelisin.


hokucu
zina da kul hakkının olduğunu ilk defa duydum. çünkü zina da iki tarafta bu günaha girmeye istekli. yani her iki tarafta razı. bu durumda kul hakkı olacaksa da iki tarafa da olmalıdır.


Kayıtsız Üye
Hocam ya evlenin yada ilişkiyi bitirin demissiniz evlenemem sevmiyorum zorla o yûzûğû parmağima koydular bende hata yaptim sõzlumle yaşadiklarim için pismanim ama evlenemem sevmiyorum baskasini seviyorum ailem sõzu bozmuyorlar sadece babam benden yana ve sõzun bozulmasi biraz zaman alacak ama sõzlumle aylardir konusmuyorum gõrmuyorum onunla sõzluyum diye gunahim bûyuyormu lütfen bisy soyleyin hocam cunki her gecen gun kendimden nefret eder oluyorum lütfen bisey soyleyin…


Şema
< bu durumda kul hakkı olacaksa da iki tarafa da olmalıdır. >
Kul hakkıdır evet çünkü kadın/kız birilerinin namusu onun için kadın razı olsa bile kocası veya babası razı olmaz
< onunla sõzluyum diye gunahim bûyuyormu lütfen bisy soyleyin >
Kendinden nefret etmen normal çünkü büyük bir hata yapıyorsun.
Peygamberimiz (sav) biri bir kıza talip olduğunda vaz geçmediği sürece başkası talip olmasın buyuruyor.


Kayıtsız Üye
Hocam sòzû bozarsam sõzlu olduğûm adamın ahını almış olurmuyum yada gunahina girermiyim sonucta onunla biseyler yasadim istemeyerek ve sôzû bozdûğumda başkasiyla evlensem onunda gunahini alirmiyim bõyle biseyi yasadigimi soylemesem…


arifselim
Böyle iki arada kalamazsın. Mecbursun bir karar vermeye. Aranızda henüz dini nikah yokken bu ilişkiyi ya hemen düzeltmeli veya bitirmelisin. Bu şekilde devam etmen senin için en büyük hatadır. Bu ah almaktan daha çirkin değil midir?


Kayıtsız Üye
Allah razı olsun sizden hocam en kısa zamanda bitirecem… ama korkum şuki ahını alırsam sevdiğim adamda aynısını gôrursem oda beni sevmezse başkasina yar olursa…


Kayıtsız Üye
Selam.bir bayan gecmisinde, biseyler yasamis oldugu,ama yasadigi kisilerle şuan nerdeler bilinmiyor ise,yani bagi olmamasi halinde nasıl helallik alinir

Okudunuz mu?  Gusül abdesti aldıktan sonra tırnak, et kopması

arifselim
Helallik alınacak bir durum yoktur bunun için. Sadece tövbe etmen gerekir. Hatta haram ilişkileri yaşadığın kimselerden tamamen uzak durman gerekir.


Kayıtsız Üye
Tövbe edin ve Allahtan bağışlanmayı dileyin madem sorumsuz bir eşiniz var boşanma yolunu seçin zina yolu daha kötü


Kayıtsız Üye
öncelikle çok utanıyorum ama artık dayanamıyorum ben erkek arkadaşımla zina yaptım birlikte olduk. Kendisi defalarca terketti beni her türlü hakareti etti. Ben tövbe ettim çok pişmanım nasıl bir günah işlediğimin farkında bile değilmişim ama artık çok ağır geliyor rabbimden af diledim inşAllah kabul eder inşAllah bağışlar beni. Sorum şu bende onu aklımdan hayatımdan tamamen çıkarmalımıyım? Yarın hayatıma yeni biri girerse bu yaşadıklarımı anlatmalımıyım? Ama şunu çok iyi biliyorum artık anlatırsam her kim olursa olsun asla kabul etmez. Ama söylemezsem doğru olur mu? Yazacağınız iki satır cevap benim için o kadar önemli ki şimdiden Allah razı olsun. Dayanamıyorum artık yaptıklarım aklıma geldikçe ağlıyorum tövbe etmeye devam edeceğim çok pişmanım. Ne olur sorularıma cevap verin çok ihtiyacım var buna..


Şem’a
Samimi olup Tövbe edersen Allah günahını affeder, sende günahını gizle seninle Rabbin arasında kalsın kimseye anlatma


Kayıtsız Üye
Öncelikle çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için Allah razı olsun. Bilmiyorum böyle sormakta ne kadar doğrudur ama inanın çok çaresizim ve çıkmazdayım nefes alamayacak konuma geliyorum aklıma geldikçe. Evet yarın öbür gün evlilik yoluna girersem bir başkasıyla anlatmamalıyım diyorum ama vicdanım yiyip bitiriyor beni. kandırmış olucaksın ne kadar doğru olur diyorum bu daha büyük günah olur mu?. Ahiret hayatımı düşündükçe daha da kahroluyorum. İçimdeki vicdani rahatsızlık beni günden güne eritiyor yok ediyor. Ben tekrardan çok teşekkür ederim derdimi dinleyip zaman ayırıp cevap verdiğiniz için.

 


arifselim
Aleykum selam. Evine ve ailene bulaşacaksa söylemekle günah olmuş olmaz. Siz ıslah olması içinde elinizden geleni yapın ama eğer sizi dinlemiyorsa siz ondan uzaklaşın.


Kayıtsız Üye
S.A. Zina dışında elele tutuşma öpüşme gibi yakınlaşmalarla ilgili bir hadis var mı acaba. Zinanın çeşitleri var sanırım. Bunlar da zina günahına dahil olur mu. Zina için tam birleşme şart mı…


arifselim
Aleykum selam. Kuranı kerimde sadece zina haram kılınmamıştır. Zİnaya yaklaşmayın buyrularak zinaya giden bütün yollarda haram kılınmıştır. Bakarak, dokunarak, konuşarak gibi olsun hepsi haramdır.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben eş ler gibi olmasa da karşımdaki kişinin mahrem olan bazı yerleri mi görmesine temasta bulunmasına izin verdim bunu kimse bilmiyor zina ya girer mi çok pişmanım günah denilince ilk aklima bu geliyor tövbe etmek istiyorum ama yüzüm yok


Kayıtsız Üye
selamun aleyküm, bende nişanlıyken bir gaflete düşüp bu günaha battım ve sonra aldatılıp ayrıldım. çok pişmanım, çok tövbeler ettim ve hala ediyorum. Rabbim affeder inşAllah. fakat ben şimdi yeni birisiyle evlenmek gibi bir düşüncem var fakat karsımdaki insanı kandırmak istemiyorum ne yapmalıyım bu konuda söylenmemesi mi gerekiyor. yoksa buda bir kul hakkına mı giriyor. vicdanen hiç rahat değilim. kendime bir çıkış yolu arıyorum.Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.


arifselim
Aleykum selam. Eğer evleneceğin kişi bunu şart koşar ve söylemeni isterse o zaman ya ayrılırsın yada söylersin. Ama öyle bir isteği olmadığı sürece söylemen gerekmez. Samimi tövbe et.


Kayıtsız Üye
Ben 14 yaşındayım ve bir kız arkadaşım var ilerde evleneceğiz inşAllah bu zinaya girermi ,evlenirsek affolurmu


arifselim
Samimiyetle edilen tövbeleri Allah mutlaka kabul eder. Ümitsiz olma düşüncesini insana şeytan verir sakın Allah’ın affından ümitsiz olmayın. bu şeytanın bir tuzağıdır. Samimi olun ve zinaya giden kapıları sonuna kadar kapatın. Allah kullarına karşı merhametli ve affedicidir.


Kayıtsız Üye
Ben evli bir adamla grs yorum yuvani yıkmak istemiyorum diyorum senle alakası yok ben ayrılmak istiyorum diyor

Okudunuz mu?  Oruçluyken lazerli epilasyon yaptırılabilir mi

Kayıtsız Üye
Ben evli biriyle defalarça zina yaptım onunla geçici olarak dini nikah yapmak istiyorum günahım af olurmu bu
yapacağım dogrumu


klav
Geçici nikah diye bir şey yoktur. Öyle bir nikah geçersizdir. Affeden Allahtır. Bu işi bırakıp af dilemilisin yani tevbe etmelisin.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum. Biri bana yardım etsn. Ben bundan dört ay önce telefnla zina yaptm hiç görüşmedim ama sonuçta telefnda olsa yaptım. Sonrasnda çok büyük pismanlik vicdan azabi duydum. O gün bugün dür namaz kiliyorum tövbe ediyorum Allah’a beni affetmesi için yalvarıyorum ağlıyorum gerçekten çok ama çok pişmanım. Ve zinayi yaptığım kişi bnm peşimi bırakmıyor bnmle konuşmaya devam et yoksa seni bitiririm diyor. Eşime söyleyeceğini söylüyor ama ben ısrarla hayır diyorum. Şimdiyse ödüm kopuyor eşim duyacak diye hergün yalvariyoum rabbime yardım et diye affet diye. Sizce beni de affedermi yardım edermi ne yapmalıyım bu durumda bir yol gösterin.


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Sen tövbende sadık ol ve kesinlikle o kimseye yüz verme. Bırak köpek gibi havlasın ve Allah’tan cezasını bulsun. Cesur ol ve Allah’tan başka kimseden de korkma. Bu cesaretini o kişi de hissetsin. Zillet ile yaşamaktansa insan izzeti ve şerefi ile sıkıntı ile de olsa yaşamayı tercih etmesi lazım. Sen samimi oldukça Allah sana yardım edecektir bundan asla şüphe etme.


Kayıtsız Üye
Allah razı olsun gerçekten birazda olsa içim rahatladı. Ama yinede korkuyorum. Emin olun hergün tövbe edip yalvarıyorum. Eşim duyarsa diye çok korkuyorum bir tane cocugumuz var ikincisinede hamileyim çok korkuyorum eşime söyler diye. Allah’a hergün yalvarıyorum bu sirrimi ahirete kadar saklaması için. Ama dua ettikcede rahatliyorum. Yardım eder demi abi sıkıntılı gunlerim son bulur demi 🙁 Öyle pişmanım ki nasıl yaptım anlamadim. Şuan bu şekilde davranmam doğru mu yoksa ne yapmam gerektiği hakkında yardımcı olabilirsiniz


Kayıtsız Üye
selamun aleyküm.. sitenizde bu konuyla alakalı bütün yorumları verdiğiniz bütün cevapları tek tek okudum.. bende çok pis bir günaha battım çok büyük cahillik ettim ve şuan çok pişmanım çok huzursuzum her gün tövbe ediyorum Allah’a yalvarıyorum ki beni affetsin diye.. benim durumumda olan malesef bir çok insan var ve yarın evlenme gibi bir durum olursa ne yapması gerektiğini sormuş ve bazı cevaplar gizle rabinle aranda kalsın, bazı yorumlarda söylemelisin yalan da büyük günahtır herşeyin berrak olması lazım kandırılmaması gerektiği söylenmiş haklı olunarak.. çok büyük çıkmazdayım ve napacağımı bilmiyorum.. ben yarın bir gün evlenirsem kız olmadığımı söyleyemem söylersem karşıdaki kişi asla kabul etmez ama söylemezsem de içimdeki vicdan beni kemirir.. Allah’a karşı böylesi boynum bükükken vereceğim hesap iki katına çıkacak.. taşıyamıyorum artık bu yükü çok ağır geliyor lütfen bir yol gösterin ne yapmam gerektiğini düşünemeyecek kadar acizleştim.. şimdiden çok teşekkür ediyorum vereceğiniz cevap için..


arifselim
Aleykum selam. Bu günahların tövbenin kabul olmasına ve iki kat daha çok günahlardan sakınmana vesile olsun. Güçlü ve azimli ol. Bundan sonra haramlara zerre kadar dahi en ufak bir yol bırakma. Eğer sen samimi olursa Allah edilen tövbeleri kabul eder ve seni tertemiz eder. Günahları anlatmak konusu ise seninde araştırdığın gibidir. Samimiyetle ömür boyu sürecek bir tövbe et ve anlatma. Allah yardımcın olsun.


Kayıtsız Üye
öncelikle Allah razı olsun.. son bir şey daha sormak istiyorum. peki ahirette bu günahlarımızı tanıdığımız veya tanımadığımız herkes görecek mi, vakıf olacak mı? çok bilgisizim bu konuda kusura bakmayın lütfen.


arifselim
Estağfurullah kardeşim. Affedilen günah örtülen ve hesabı kapatılan günah demektir. O tövbe üzerinde ölen kulunu Allah asla mahcup etmez utandırmaz. Önemli olan sözünde durmaktır. Allah kullarının günahlarını örten ve tövbe edenleri affedendir. Tövbe et ve bizlere de dua et kardeşim.

Okudunuz mu?  Cennet ile ilgili soru

Kayıtsız Üye
Selamunaleyküm hocam ben çok kötüyüm çok pişmanım rabbim inşAllah beni afveder ben evlenmeden önce birini seviyordum sonra ben görücü usulü sözlensim ve ayrıldım nişanlandıktan sonra telefonla konuşmalarımız oldu sevdiğim Adamla pişman oldum konuşmayı bıraktım sonra evlendim 6 yıldır evliyim o sevdiğim Ada’m şimdi kız kardeşimle evli eniştem oldu artık bir gün Nasıl yaptıysam mesaj attık konuşmaya başladık çok utanıyorum ama zor durumdayım yakınlaşma olmadı ama telefon da konuştuk zina sayılıyormu bunu evliyken iki kez yapmış bulundum pis nefsime yedik düştüm şeytana uydum çok pişmanım hocam eşimi aldatdığım için çok pişmanım ve kardeşime bınu yaptığım için pişmanım hocam bu yaptığım zina sayılıyormu lütfen bana yardımcı olun tövbe etsem rabbim kabul edermi her gece ağlıyorum hocam lütfen beni aydınlatın Allahım afvedermi beni


arifselim
Aleykum selam. Bu yaptığın kesinlikle bir çeşit zinadır ve çok büyük bir günahtır. Bundan hemen şimdi kesin bir şekilde tövbe et ve asla o kimse ile hiç bir şekilde yakınlaşmaya izin verme. Allah tövbe edenlerin tövbesini kabul eder.


Kayıtsız Üye
Hocam Selamün aleyküm. Benim derdim çok büyük bana vereceğin cevap çok önemli benim için. Ben 3 senedir erkeklerle yani travestilerle ilişkiye giriyorum. Tövbe ettim, artik yapmiyor, ibadetimi de aksatmadan yapıyorum. Hatta bu durum için her duamda aklıma getiriyor pişmanlık duyup sürekli tevbe ediyorum. Yalnız benim ilişki yaşadığım erkekler yani travestilerle helalleşmem gerekiyor mu? Bazılarının oturdukları yeri biliyorum bazılarının bilmiyorum. Çünkü onların günahlarını artirmalarina sebep oldum. Belki birisi vazgeçecekti ama benim ilişkimden tad aldığı için devam etti bilmiyorum. Ben kul hakkına girdim mi? Yarın mahserde bu travestiler benden davacı olabilir mi? Yani bunlarla tek tek helalleşmem mi gerekiyor çok pismanim ve korkuyorum gunahim affolmayacak diye. Çünkü kul hakkı meselesi var kadın olsa tamam ama erkek. Ben ne yapmalıyım hocam?


arifselim
Aleykum selam. Eğer bir tecavüz ve zorlama ile bu çirkin ve iğrenç fiil işlenmiş ise o zaman kul hakkı olur ve helallik alınmalıdır. Ama iki tarafın rızası ile olduğu için kul hakkı olmaz. Tam tersine o kimselerden şiddetle uzaklaş. Her türlü irtibatını sil at. Tövbende samimi ol ve bu harama asla açık kapı bırakma. Allah edilen tövbeleri kabul eder.


Kayıtsız Üye
Anladım hocam. içimi bir nebze de olsa rahatlattınız. Allah sizden razı olsun.


Kayıtsız Üye
Merhaba hocam, benim ruh sağlığım bozuk. Yeni yeni duzeldim. Yaptığım hatalar çok çabuk pişman oluyorum. Ben sevilmek için tanıştığım bir çok farklı insanlarla birlikte oldum. Pişman olup her seferinde tövbe ettim ama yine yaptım birlikte olmayı istedigim den değil de Sevdiğim den yapıyorum bu değişen ruh halim ve isteklerim karşısında ne yapmalıyım Allah’in sevdiği bir kulu olmak istiyrm çok tövbe ediyrm ama gaflet buluyor uzak durmak nasıl mümkün olacak ömrüm boyunca bu azapla mi yaşayacağım? ?


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar beni yargilamadan düzgün cevap verir misiniz ben erkek arkadaşlarımla öpüşme gibi göğüslerimi elleme gibi durunları oldu ve göğüslerimi gördü ama daha ilerisi olmadı psikolojik olarak çok kötüyüm ve üstüne bana sen basit bir kizsın orospusun gibi laflar etti çok büyük pismanligim var Allah’a sığınmak istiyorum ama korkuyorum

Merhaba hocam ben sürekli sevgili değiştiriyorum ve aramda onlarla internet üzerindende olsa konusmalar öpüsmeler ve fotoğraflar geçti ama hiç biriyle iliskiye girmedim o kadar pismanim ki anlatamam her gün ağlıyorum Allah beni nasıl affeder vicdanım nasıl rahatlar çok kötüyüm tekrar olsun istemiyorum ama gaflete düşüyorum nolur bana yardımcı olun


arifselim
– Günahlardan dolayı yargılayacak olanda affedecek olanda ancak Allah’tır. 100 insanı öldüren insanın tövbesini kabul eden Allah’ımız var çok şükür. İçini ferah tut ve asla ümitsizliğe düşme. Sen yeter ki Allah’ım ne olur beni affet de. Bak göreceksin Allah seni tertemiz edecektir.

Okudunuz mu?  Takıntı ve Beddua

– Merhaba kardeşim. Sen rabbine dön ve Allah’ım beni bağışla demeyi bil. Tövbe eden hiç günah işlememiş gibidir hadisi asla unutma. Tövbe günahları siler yıkar ve insanı tertemiz eder. Tövbe et ve bu haram kapısını kapat ve asla açılmasına izin verme kardeşim.


bayan
Peki eşime itiraf etsem o da beni öldürse ki kesin öldürür.cezamı bu dünya da çekmiş olur muyum?çünkü ben kaldıramıyorum artık


arifselim
Eşine itiraf etmekle doğru bir şey yapmış olmayacaksın. Yapman gereken şey Allah’a öyle bir tövbe etmelisin ki bu tövbe sana bütün günahlarına yetsin. 100 insanı öldüren kimsenin bile tövbesini kabul eden Allah’tır. Ümitsiz olma ve yuvanı yıkma. Elbette çok büyük bir günah işlemişsin ama bunun çözümü eşine itiraf etmek değildir bu aksine başka büyük günahların işlenmesine sebep olmak olabilir. Bunun çözümü tövbedir, istiğfardır ve ibadetlerini ihmal etmemektir. Allah yardımcın olsun.


Kayıtsız Üye
Bir defe zina edip pesman olan agliyarax toyve etmisem bagislanma istemisem bu qeder boyuk bir gunah oldugunu bilmirdim toyve etmisem Allah nagislayarmi


arifselim
Allah gerçek bir tövbe ile tövbe edenin günahını bağışlar. Sen yeter ki samimi ol ve sözünde dur. Seni zinaya götüren her şeyden ve herkesten uzak durarak tövbenin gereğini yerine getirmelisin.


Ümmet06
Allah kuranda bir çok surede gafurur rahim çok bagislayicidir diyor ve sirk uzere olmek haric bütün gunahlari affederim buyuruyor.


yusufcekici
Gül Kardeşim Şu Ayete Bir Bak. Ne Buyurmuş Yaradan?

De ki: Ey Kendilerinin Aleyhine Aşırı Giden (Büyük Günahlar İşleyen) Kullarım! ALLAH’ın Rahmetinden Ümidinizi Kesmeyin. Şüphesiz ALLAH, Bütün Günahları Affeder. Çünkü O, Çok Bağışlayandır, Çok Merhamet Edendir.

Yeter Ki İnsan Tevbede Israrcı Olsun ve O Günaha Birdaha Dönmesin. Ve Bu Tür Günahları İnsan Kimseyle Ama Kimseyle Paylaşmamalı İşledim Diye İşlediyse Bile Bir Başkası İşlemiş Diye Anlatmalı Ancak Ki ALLAH Celle Celaluh Günahından Korkan ve Onu Yaymayanın Günahını Affeder.
Velhamdulillehi Rabbil Alemin.


yusufcekici
Şüphesiz Sağlam Bir Tevbeyle ALLAH’a Döneni ALLAH Mağfiretle ve Afla Karşılar.


Kayıtsız Üye
Ben çok büyük bir günah işleyip zina yaptım erkek arkadaşımla birlikte olduk ve hayatımı kararttım ama ben günahımın büyüklüğünün farkına varıp tövbe ettim, ediyorum. Erkek arkadaşımdan ayrıldım kendimi o yoldan tamamen uzaklaştırdım sadece dua ediyorum Allah beni affetsin bir daha böyle bir günaha düşmeyeyim diye. Erkek arkadaşım beni sürekli arayıp rahatsız ediyor herkese, aileme bütün çevreme söylemekle beni tehdit ediyor hayatını başına yıkacağım diyor. Ne olur yardım edin benim ne yapmam gerekiyor o kadar çaresizim ki. Ben hayatımı bir şekilde düzene koyup günahlarından arınmaya çalışırken tekrar yerle bir oldum ben ne yapacağım ondan nasıl kurtulacağım. Gerçekten tehdit ediyor ve tek çare ölmem galiba. Ben ilk zamanlar çok düşindüm ölümü ama daha büyük günahla Rabbimin karşısına çıkamam dedim fakat şimdi gerçekten başka çarem kalmadı tehdit ediyor ne olur bir yorum yazın bşy söyleyin Allah rızası için yardımcı olun ne yapacağım benden uzak durması için.


arifselim
Allah tövbeleri kabul edendir ve Allah günahını bağışlasın kardeşim.

Şunu unutma ve sakın aklından çıkarma! sakın ama sakın o kimseye bir fırsat daha verme veya en ufak bir şekilde yumuşak davranma. Böyle olmaz inşaAllah ama bütün dünyaya rezil olmak Allah’a rezil olmaktan çok daha basittir. Eğer sen iradeli, güçlü ve kararlı olursan Allah onun şerrinden seni koruyacaktır. Kararlı ol ve sakın boyun eğme, pes etme.

Allah her daim seninle olsun ve sıkıntılarını gidersin.


Kayıtsız Üye
Öncelikle çok teşekkür ederim yorumunuzla hayata tutunmam gerektiğini gösterdiniz. Dediklerinizi yapacağım inşAllah Rabbim yardımcım olur. Gerçekten çok iyi şeylere vesile oluyosunuz Rabbim her daim yanınızda olsun inşAllah dualarım sizinle. Sizde bana dua edin lütfen Rabbim beni bağışlasın, affetsin o insanı benden uzak tutsun inşAllah.


Kayıtsız Üye
İyi günler dilerim hocam. Benimde kocam beni senelerce aldatmış ama ben ona güvendiğim için olanak vermemistim öyle bir şeye. Ama bana kendisi söyledi yaptığını. Psikolojim bozuldu alt üst oldum. Esime hakkımı helal etmiyorum. Oda pişmanım bir daha yapmayacağım dedi ama yine yapıyor. Ben ne yapmalıyım acaba Esime karşı bakıs acım değişti. Onu görünce aklıma geliyor bana yaptığı ihanet sinirleniyorum ne yapmalıyım.?

Okudunuz mu?  Evliliğim bitiyor ne yapmalıyım

Kayıtsız Üye
Karımın telefonuna tesadüfen bir mesaj yakalamam ile takip etmeye başladım. İnanmak istemedim de beni aldattığını öğrendim. İlk önce inkar etti. Ama karşılaştığım bir mesajlaşmayı görünce itiraf etti. İki oğlumuz var. Küçük oğlunu alıp gideceğini söyledi. Fakat çocuklarımın psikolojisi bozulmasın diye boşanmak istemedim. Bu olayın ortaya çıkması daha büyük sorunlara yol açacak. Ne yapacağını bilmiyorum. Sanırım eşimde bilmiyor. Zaman herşeyin ilacıdır diyerek çocuklarımızı büyütmek anne baba ayrı acısını çekmelerini istemiyorum. Ne yapmalıyım.


Kayıtsız Üye
Ewli biriyim zinanin ne kadar gunah oldgunu bilmeme ragmen kendime engel olamiyorum birisi var asla yok diyemedigim her zaman dua ediyorum allhim sen onu aklimdan cijar bn kendime engel olamiyorum sen yardim et kurtar beni bir durumdan diye ama olmuyo bir turlu kendimden yzak tutmyom ama çok pisman oluyom bu drmda napmam gerekir


Kayıtsız Üye
Hz Ömer’in bir hükmü var…
Kızının kız olmadığını müstakbel düğürüne söylemek isteyen bir baba ile…”Şakın söyleme kızının hakkını çiğnersin-“gibi bir şey, .yapılan günahlar söylenmez…


Kayıtsız Üye
Bağışlanma dile ve tevbe et birde istesemde yapamıyorum uzaklasamiyorum demişsin Allah kuluna kaldiramıyacağı yükü yüklemez Mademki emir zinaya yaklaşma o zaman sen zinadan kendini uzak tutacak güce sahipsin .bi de oruç tutmak kardeşim oruç tut .


zeynepppppp
Ben de büyük günahlardan isleyenlerdenim universtede kendimi taniyamaz oldum bende zina gunahina bulastim şimdi evliyim bir cocugum var fakat yasicak dermanim kalmadı vicdan azabından oluyorum yaşayan oluden farkim yok eşim bekaretimin olmadığımı bilmiyor sakladım yalan söyledim şimdi dunyadacehennem yasiyor gibiyim çok kilo verdim unutkanlık başladı ve artık gülmeyi unuttum geçmişim beynimde benimle her yerde bir an aklımdan çıkmıyor o kadar pismanimki eşime söylesem her şey bitecek yaşama ümidim kalmadı ne yapmalıyım Allah rızası için yardım


arifselim
Artık bu saatten sonra zaten eşine söylemen doğru değildir. Yapman gereken şey Allah’a karşı çok sağlam bir tövbe ile tövbe ederek pişmanlığını Allah’a sunmaktır. Unutma, Allah samimi olan bütün kullarını affeder. Sen yeter ki Ya rabbi demeyi bil ve sakın ümitsiz olma.


Kayıtsız Üye
Merhaba. Evli bir kadınım. Eşim yıllardır kocalık görevini yerine getiremiyor.Bu yıl bekarken arkadaşlık yaptığım kişiyle sosyal medyada karşılaştık. Eski duygularımız alevlendi. Yüzyüze hiç gelmedik, ama telefonla görüşüyoruz. Vicdanım çok huzursuz olmasına rağmen, sevgi ve ilgiden vazgeçemiyorum. Zina sayılırmı, kul hakkına girermi.


alice
Mesajın başına kocanın ilgisizliğini yazman kendini haklı çıkarmaya çalıştığını gösterir. Kocanla aranızda bir sıkıntı varsa ve olmuyorsa boşanırsınız. Şuan tek gerçek olan sen nikahı altında olan kocanın namususun. Bu durumda ne yaptığını gözden geçirip bir isim ver.


Kayıtsız Üye
Hayırlı günler eşimi aldattım bir çocuğumuz var bu günahımdan çok pişmanım tevbeler ediyorum yaşayan bir ölüyüm uzun zamandır eşim ikinci çocuk istiyor vicdanım bunu kabul etmiyor ne yapmalıyım eşimi çocuk konusunda kırmak zorunda kalıyorum ama benim gibi bir insandan çocuğu olması ne kadar doğru çıkmazdayım hocam ne yapmalıyım


mum
< benim gibi bir insandan çocuğu olması ne kadar doğru çıkmazdayım hocam ne yapmalıyım >
Tövbe edin ve normal hayatınıza dönün ve imkan dahilinde zina ettiğiniz kişiden uzak bir yere taşının


Kayıtsız Üye
Biz 21 yıllık evliyken bundan bir yıl önce eşimin yazışmalarını yakaladım bir kaç bayanla konuşmalarını. sonra resmi olarak ayrıldık sonra dini nikah kıydık tekrar beraber yaşıyoruz aynı evde. 2 tane çocuğumuz var. Ben anladımki o bayanlarla bir şeyler yaşamış. Ben ona bu işleri bıraktığın sürece seninle birlikteyim dedim. yoksa bitiririm bu beraberliği dedim. Fakat yine tahmin ediyorum bu yine birileriyle gizli görüşmeler yapıyo fakat derecesini bilemiyorum. yakalayamıyorum. çok dikkatli davranıyo . Bana yol gösterin ne yapayım. sorduğum zaman yalan söylüyor biliyorum. samimi değil bana. Eve gelince telefon temizlenmiş gibi. Görünürde hiç bir şey yok.Bana ne önerirsiniz.Ailem bu konudan dolayı bana tepkili. kabul ettiğim için.Şimdi onların içine
çıkaramıyorum. Çok tepkililer çünkü. bu da ailemin bildiğini bilmiyo. ne yapacağımı bilemiyorum.

Okudunuz mu?  Çocukken yaptığım yaramazlıklardan ötürü, annemin bedduası tutar mı?

Tevbe
Size verebileceğim tek tavsiye eşiniz ile birlikte bir aile terapistine gidip destek almanız. Faydasını fazlasıyla göreceksiniz.


Kayıtsız Üye
Bence evleneceğin kişiye samimi olunca anlat. Çünkü yalan olarak onu yıllarca aldatman daha vahim. Allah affetsin hepimizi. Düşünsene kocan seni kız olarak aldı ( evlenmeden önce sende doktora gittin diktirdin) hiç bir zaman öğrenmedi.huzuru mahşerde öğrenmeyecek mi.


Kayıtsız Üye
İyi günler arkadaşlar
Ben nasıl diyeceğim bilmiyorum eşimden bazı sebeplerden iki yıldır ayrıyım o yurt dışında yaşıyor ve birkaç yıl daha gelemeyecek…evliyiz hala ve aramızda hiç sorun yok
Ama ben bir günah işledim ve çok pişmanım..birkaç kez sanal alemde biri ile bir şeyler yaşadım foto da paylaşım uygunsuz …O kadar pişmanım ki…eşimden uzak olmanın boşluğu:(((tövbe ediyorum ama yüreğim yangın yeri..eşimin yüzüne nasıl bakarım bilmiyorum namaz kılarken bile utanıyorum Rabbimden..lütfen yardım edin sanal ortam dışında asla hiçbir erkle hiç bir şey olmadı olmaz ama:((dua edin ve aydınların beni


Kayıtsız Üye
Ben zina yaptım tövbe de ettim gene yaparsam ne olur


ACİLSERVİS
Tövbe öyle bir şey değil işte. Pişman olup bir daha yapmamak üzere tövbe edilir. Senin zaten niyetin varsa sen kendi kendini kandırmışsın.


Oso21
Slm ben bekarken kaç defa genelevinde dayanamayıp zina yaptım evlendikten sonra kesinlikle hiç yapmadım artık evliyken tevbe ettim Allah’ım affeder mi beni çok pişmanım ama sadece bekarken zina yaptım evliyken bulaştırmadım artık kendimi zinaya


ACİLSERVİS
Siz samimi tevbe edip tövbenize sadık kalın. Allahın ipine sarılıp emirlerini yerine getirin. Allah merhametlidir.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm ,benim bir senelik bir ilişkim var.6.ayda ayrılmıştık ve ben eniştemin tavsiyesiyle biriyle tanıştım. O kişi ile ailemde tanıştı söz olacaktı aramızda zinaya yakın şeyler oldu 3 kez,ben olmaz dedikçe nasılsa nişanlanıyoruz demişti neyse bazı nedenlerden dolayı 1 ay olmadan ayrıldım istekleri üzerine ama o peşimi hiç bırakmadı kaç kez helallik aldım başkasıyla evlenmesini söyledim ailem ile aram bozuldu kimseye de açıklayamadım durumu.Sonra (suanki) yani o ayrıldığım kişi ile bu ailevi sıkıntılı dönemlerimde ve diğeriyle ayrıldıktan 1 ay sonra tekrar barıştık .Evlilik düşünüyoruz fakat diğeri sürekli annemi arayarak unutamadığını kötü olduğunu herşeye rağmen evlenmek istediğini söylemiş bende kabul etmedim annem de bana eğer eskisine döndüysen sana sütümü de hakkımıda helal etmem evlatlıktan redderim dedi.Ne yapacağımı bilmiyorum sevdiğim ve harama bulaştım insanla durumum ne olur? Annemi ikna etme umuduyla devam ediyorum sorun olurmu?


zorunluyolcu7
Aleyküm Selam hangisi gerçekse onunla evlen, evlenip burada başka yerde evliyim ama aklım diğerinde ne yapçam vs konu açma.

Çünkü bunu yaparsan bu günahın haramın ta kendisi.

O kızda seni seviyorsa aklı sende kaldıysa bir zahmet ömür boyu evlenmesin kimseyi yalanı yapmasın.

Bunlar nasıl şeyler ben anlamıyorum gerçekten anlamıyorum.


Kayıtsız Üye
Neden yaptı ve sonra ne yaptı bilinirse faydalı olur ama afetmeyi çok seven rabbim diler aff eder, diler etmez hiç kimse onun adına kesin bir şey diyemez. Kul neden zina yaptı? İnsan neslinin devam etmesi için Allah insanların içine bazı ağır arzular koydu. Bunu bilen şeytan bunu çokça kullandı. Kişi kandırıldığını fark etmez, anlayınca da çok yıkılarak gerçekten Allah a yalvarıp aff edilmesini dilerse bağışlamayı çok seven Rabbim kulunu bağışlamayı çok sever. Ama öyleleri vardır ki şeytan onu kandırmaya gerek görmez, kişi, umrumda değil, cezası neyse çekerim, af da dilemem derse, keyfime bakarım derse, Allah da onun aklına tövbe kelimesini bile getirmez. Şunu önce bilin Allahın affı, mağfireti tüm günahlardan yücedir. Önce Allah ın yüceliğini bir idrak edin. Ve onun aff etmeyi ne kadar çok sevdiğini aklınızdan çıkartmayın. Her fırsatta aff dileyin.

Okudunuz mu?  Elleri yıkarken su sıçraması

Kayıtsız Üye
Evli bir kadın günaha düşşe ve çok pişman sa eşine anlatmış helallik almş eşi af etmiş sürekli tövbe halinde namazında insanlara iyilik yapmaya devam ederse Allah da af eder mii . Eşinin Allah için af etmiş olması sevap mı


Omer Faruk
< Evli bir kadın günaha düşşe ve çok pişman sa eşine anlatmış helallik almş eşi af etmiş sürekli tövbe halinde namazında insanlara iyilik yapmaya devam ederse Allah da af eder mii . Eşinin Allah için af etmiş olması sevap mı >
Eğer kişi tövbesinde samimi ise Allah’ın merhamet sıfatı her türlü günahın bağışlanmasını kapsar. Yeter ki kişi şirk dahil yaşarken günahından dönsün. Eşinin affetmesi ise gerçekten büyük bir merhamet örneği. Elbette sevabı çok büyük dilerim bağışlanan bu affa layık olur. Rabbim bizi böyle günahlardan esirgesin…


Kayıtsız Üye
Zina ile ilgili soru soranlara sizler yuvaları yıkın yıkın zevklerinizin uğruna dökülen gözyaşlarının alınan ahların hesabını nasıl vereceksiniz. Tövbe edin Allah kabul eder etmez. Bilinmez. Kuluz hata yapabiliriz. Önemli olan hataların farkına varıp bir daha yapmamaktır. Doğrusu budur. Fakat tövbeyle kendi vicdanınızı rahatlatıyorsunuz da yukarıda belirttiğim gibi zevk uğruna yıkılan yuvalar dökülen göz yaşları kalan küçük çocuklar e bunlar ne olacak. Açılan yaralar. Sevgisiz büyüyen çocuklar….. yazık ki ne yazık Allah hidayete erdirsin. Böyle yapan insanların sonu hüsranla bitiyor. Allah bu dünyada göstermezse öbür dünyada mutlaka hesabını sorar. Allah’tan korkun utanmazlar. Ben gibi kaç kişinin yuvası zina yüzünden yıkıldı. Daha yeni arkadaşımın çocuğu olmuyordu. Adamın işi yok. Hanımı çalışıyordu. 10 kusur sene sonra tüp bebek yoluyla be bekleri oldu. Adam bebek doğduktan bir ay sonra hanımıyla boşandı. Sebep çalışmayan adam evde eli boşluktan telefonlarla karısını aldatıyor. Bu pisliği yapacaktın niçin çocuk olması için uğraştın
Yazık ki vah özellikle çocuğa yazık oldu . Sevgi ve şefkatten mahrum büyüyecek. Sözüm sadece erkeklere değil bayanlara da. Peki adam karısını şenle aldattı. Seni aldatmayacağına nasıl güveniyorsun
Evli olup ta zina yapanların kadın erkek fark etmez Allah bildiği gibi yapsın


Kayıtsız Üye
Keskin konuşmayalım yine de . Herkesin başına gelebilir . Yuvasını kurtarmak için 1 kez şans verebilirdi eşine hemen boşanma yoluna gitmeyebilirdi. Tabi adam gerçekten pişman sa kesin bir tövbe etmişse kadın önce eşini ıslah yoluna gitmeliydi . Hemen yuvayı dagıtmamalydı. Rabbimiz nasuh tövbeleri kabul edendir


Kayıtsız Üye
Merhabalar peki böyle bir şeyi bilmiyorsak yani kimseye söylemememiz gerektiğini bilmiyorsak ondan önce birine anlatmış olsak. Kimseye söylememek gerektiğini ve sadece Allahtan af dilemek gerektiğini öğrendikten sonra. Allahtan af dilemek olur mu


misafir1
güzel kardeşim Allah bir saniyede affeder de yeter ki biz dalga geçer gibi iş yapmayalım. bu günahı anlatmakda insanın halen yaptığı işin yanlışlığının farkında olmamasından, bunların gönlünde yer tutmasından, çirkinliklerin yayılmasından ve bunun hayat tarzı haline gelmesinden veya zihinleri ve kalbleri ifsad etmesinden kaynaklanmaktadır. onun için tevbeni et geç ümitsizliğe düşme. tevbende nasuh olsun ki, kararlı dirayetli ciddi olasın.


zina affedilir mi, zina günahı affedilir mi, zina yapmak affedilirmi

Bu kategoride yer alan Namazı kıldığını sanmak hakkında başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zina affedilir mi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.