Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:26
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada kıyamet alametlerini görmek

Rüyada kıyamet alametlerini görmek

Kayıtsız Üye
selamünaleyküm. rüyamda Dünya karanlıklar içinde fırtına herkes bir yerlere kaçışıyor korktum ve kıyamet’mi kopuyor diye seslendim yanıma derviş giyinimli bir adam geldi korkma evladım korkma kıyamet kopmuyor kıyamet ne zaman kopacak biliyor musun dedi . insan oğlu öyle bir kağıt icat edecek ki suda ıslanmayacak yanmayacak güneşte solmayacak yırtılmayacak yok olmayacak .ve bu kağıdın üstüne çıplak resimler basacaklar işte o’zaman kork dedi bana çok etkilendim yıllar geçti hala unutmadım kimsede yorum yapmadı.


Cevap: Rüyada kıyamet alametlerini görmek

arifselim
Aleykum selam kardeşim. Rüyan sahih olan ve manası çok açık olan rüyalardandır. Özellikle işaret ettiği mana günahlardan tövbe etmeye ve Allah’ın rızasını aramak gerektiğine yorumlanır. Ayrıntısından ziyade sana işaretinin ne olduğu önemlidir. En doğrusunu elbette ancak Allah bilir.


rüyada kiyamet alametlerinden birini gördüm

Ferdii
Selamun aleykum hocam rüyamda kiyamet alametlerinden birini gördüm galiba arabistanda Müslümanlar birbiryle savasmaya baslamislardi ve karsi taraftan biri çok buyuk bomba gibi bir şey atiyor ve tam benim önümde çok derin kuyu gibi bir yer aciliyordu ve çok karanlik ve derindi ucu gözükmüyordu hatta o esnada rüyamda kiyamet yaklasti ve bu kiyametin alametlerinden biri diyordum hocam

Okudunuz mu?  Rüyada burun kanaması görmek anlamı nedir

Yorum: Rüyada kıyamet alametlerini görmek

arifselim
Aleykum selam. Böyle rüyaların tabir edilmesine bile gerek yoktur. Çünkü verdiği mesaj açıktır ve rüyayı gören kimse için Allah’a karşı olan vazifelerini yerine getirmesi ve dikkat etmesi gerektiğine tabir edilir. Sende bu şekilde bir ders çıkarabilirsin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Börküt
Rüyada zamanın geriye doğru aktığını saatlerin sağ dan sola ilerlediğini yılların ise geriye doğru saydığını gördüm. Sanırım 2089 du. Herkesin koşturduğunu biyerlere kaçtığını ve benimde yanimda bir kaç kişiyle bir yer altı mağarası gibi biyere sürünerek girdiğimi gördüm. Daha sonra bir tepeye çıkıp etrafı izliyodum ki uyanmışım.


Tohat
Sana, dünyana ve ahiretine zarar veren alışkanlıklardan, kötü huy ve davranışlardan, günaha sebebiyet veren durumlardan sakınman ve bu tür ortamlardan uzak durman gerektiğine dair gösterilmiş olan uyarıl niteliği olan bir rüyadır. Doğrusunu bilen bir tek Allah’tır.

Okudunuz mu?  Babam rüyasında beni görmüş

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm hocam rüyamda oynayan bir zenci bebek gördüm sonra etrafımda oturan insanlar vardı birden konuşmaya başladılar işte sonunda oluyor demeye başladılar ve gökyüzünden bomba gibi kırmızı siyah obruk gibi dimdik bir ateş toprağa çarptı ve duman geliyor demeye başladılar birden beyaz bir duman geldi yere düştüm cansız bir şekilde gözlerim açık ve hiç kıprayamıyordum karşımda zenci bir adam vardı gözleri renkli gibiydi sanki çok zor uyandım hocam beyaz dumandan kıyamet aklıma geldi kıyamet esnasında beyaz bir dumanın gelip ruhların alınacağı aklıma geldi hocam sizce nedir bu rüyamın tabiri


Tohat
Ve aleyküm selam. Bu rüyadan ders almak ve var olan hataları düzeltmek, doğruya yönelmek, günahlardan sakınmak ve tövbe etmek, Allah’ın gazabından emin olup Allah’a sığınmak ve onun emirlerine bağlanmak anlamına gelmektedir. Hakkıyla bilen bir tek Allah’tır elbette.


Zeymush
Hocam 35 yaşındayım çocukluğumdan bugüne ahirete ilgili peygamberlerimiz olsun cehennem olsun meleklerin sesleriyle ilgili uyarılar olsun çok fazla bu tarz rüyalar görüyorum çok fazla şeyler tesettürlü değilim namazımı kılıyorum ama çokkk eksiklerimde var tabi ama çoğunu merak ediyorum size nasıl hepsini sorabilirim bilemedim

Okudunuz mu?  Rüyada kol saati görmek

Tohat
Hayırlı günler. Gördüklerin başlıklarından bile çok güzel rüyalar olduğu bellidir. Merak ettiğin konuları farklı başlıklar altında ilgili yere yazabilirsin. Özellikle sahih olan rüyaların tabir edilip hayata geçirilecek mesajları bilmekte fayda vardır. Allah en iyisini bilir.


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm hocam hayırlı günler ben rüyamda ayın ve güneşin bize çok fazla yaklaştığını gördüm ve kıyamet kopacak diye evde herkese söyledikten sonra abdest almaya gidiyordum çok fazla telaşlıydım abdestimi alamadan uyandım. Bir tek ben telaşlıydım evde ve bir kaç sitede sadece rüyayı gören kişiye kıyametin koptuğunu görürse o kişi ölür diyordu doğruluğu nedir hocam lütfen cevabınızı bekliyorum


Tohat
Ve aleyküm selam. Aydınlık ve güzel günlerin habercisi olan hayırlı bir rüyadır. Madden iyileşmeye ve manen de kendini iyi hissetmeye tabir edilir. Tüm bunlar bir olaydan alacağın ders ile daha temkinli davranman sonucunda gerçekleşebilecek durumlar olarak görülmektedir. Allah hakkıyla bilendir elbette.

Okudunuz mu?  Rüyada kıyametin koptuğunu görmek

Kayıtsız Üye
Hocam meraba. Ruyamda kıyametin koptuğunu tüm insanların gemiye bindirildiğini ve okyanus ötesi bir yere gittgimizi gördüm deniz önce güzel berraktı. Orada ailemle yüzdüm ceylanlar vardı yanımızda. Sonra baliklar öldü ceylanlar kayboldu. Su kirlendi tüm atıklar sudaydı. Sonra tum halk gemilerle kıyamete gittik. Herkez kıyametin kopcagını biliyordu önümüzdeki gemiler dalgalara kapıldı sular köpürdü. Bn ve ailem gemide farkli yerlerde otiruyorduk. Annem önümde bense kamaranın arka taraflarındaydım. Babam ve kardeslerim ise alt tarafta. Son kez gokyuzune baktim mukemmel bir uyum vardı gunes mavi ve su. Sonra dalgalar bizede carpti ve suyun siddetini yuzumde hissettim. Boguldum. Gozlerimi actigimda sabah ezanı okunuyordu. Korktum bu benim kıyametimmiydi. Yoksa halk olarak bizi boyle bir kiyamet mi bekliyor bilemedim. Cevaplarsanız sevinirim.


Tohat
Hayırlı günler. Gördüğün rüyayı farklı şekilde yorumlayan alimler vardır. Fakat genel itibari ile kişinin böyle bir rüyadan ders alarak tedbirini alarak ibadetlerine sarılması ve Allah’ın rızası için yaşamaya özen göstermesi yönündedir. Bir başka görüşe göre ise hak üzerinden değerlendirilir. Yaşadığın yer veya ortamda adalete önem verilmediğine haksızlığın vuku bulduğuna rüya sahibinin bu konuda dikkat etmesi gerektiğine işarettir. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.

Okudunuz mu?  Rüyada köpek görmek

Kayıtsız Üye
Merhaba ben rüyamda arabayla akrabalarımla beraber yolculuk ederken bir anda güneşin dünyaya çok Ama çok yakın olduğunu görüyordum ve bunu tam yanımdakilere söylerken bir anda güneş toz gibi dağılıp yok oldu ve dünya karanlığa büründü ve ay çıktı biz bir eve girip korunmaya çalıştık evin kapısını açınca dışarısı öyle soğuktu ki dokunduğumuz yerler anında bu tutuyordu gözlerimizi kamaştıran bir ışık vardı yani gözlerimizi tam açıp dışarıya bakamıyorduk hiç bir şey görünmüyordu aradan 1 2 gün geçiyordu sonra her şey eski haline dönüyordu bizde kıyamet alameti diyorduk bu olaya cevaplarsanız çok sevinirim:)


Tohat
Hayırlı günler. Yapılacak olan bazı hatalı davranışlara ve bu hatalardan alınacak tecrübeler sayesinde daha doğru adımlar atmak hata yapmamaya özen gösterecek şekilde yaşamak manasındadır. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.

Okudunuz mu?  Rüyada kazak görmek

Furkan72
Merhabalar . Ben hastane personeliyim ,Rüyamda 4 kız( ikisi tanıdık ikisi yabancı ) hastanede yanıma gelip beni şarap partisine davet etti . Ben onlara tövbeli olduğumu içki içmediğimi söyledim , onlar gitti ,sonra biranda kendi mi bı zeplinin içinde buldum ,yanımda 3 – 4 tanede adam vardi ,bir çukurda da zorla tutulduğunu sandığım ama kendi isteğiyle orada kalan canavar mi desem yarı insan mı desem bilemedim biri vardı boynu çok fazla uzun kafası boynunun kalınlığındaydı . Bu bir an başındaki muhafıza kızıp çukurdan çıkıp orada bulunan bir iki kisiyi öldürüp savaş başlattı . Sonra bu dünyayı ellerine aldı ,rüyada öyle hissediyordum . Dünyayı eline alıp herkesin yerini belli etti ve savaş bitti herkesi dağıttı ama ben bu adamın yani başındayım sürekli ,sonra bu dönüp benim peşime vermeye başladı ,rüyada kaçarken mekandan mekana geçiyorum sürekli bulunduğum yer değişiyor . Ya çok güzel bir yer yada kötü bir yer oluyordu . En son koşmayı bırakıyordum ve ondan korkmamam gerektiğini hissediyordum , durup arkamı döndüm ve ona baktım oda durdu ,sonra onun koluna girdim ve yürümeye başladık birlikte . Bir anda sanki o zepline geri döndük ama her şey düzelmişti , eşim kaynanam akrabalarım ailem herkes oradaydı keyifliydiler ama ben tedirgindim . Sonra zeplinin büyük bir terası vardı ,benle o koluna girdiğim varlık oraya gidiyorduk ama ben onu sürüklüyordum peşimden o hissiyat vardı ,kaynanamla karımın peşinden gidiyorduk , terasa çıktık bir an saatteki zaman çok az bir şekilde geriye gidip tekrar aynı zamana geldi ,benle bu varlık birbirimize baktık ve bana telaşlı bir şekilde artık her şey için çok geç olduğunu söyledi ve bende o an kıyamet kopacağını artık amel defterlerinin kapandığını anlıyordum ve benle o varlık koşmaya başlıyorduk . Ama ben sevdiklerimin cehenneme gideceğini düşünüp ağlıyordum ,tabi bu ağlama sırasında uzun bir merdivenden iniyorduk onunla ve ben bağırıyordum kıyamet bugündür diye. Kuzenim merdiven başında iki arkadaşıyla bana bakıp gülüyorlardı merdivenler bittiğinde o adam yok oluyordu ,bende karımı bekliyordum , karım hamile(gerçekte de) bir şekilde elinde yastık gibi bir şeyle merdiven kenarından çok keyifli bir şekilde kayarak iniyordu merdiven bitmek üzereyken yürümeye başladı ve karnı bı anda yok oldu sanki bekarlık haline büründü ve sonra tekrar hamile haline geldi ama o bekarlık halindeyken yüzüne Nur inmişti ve sonra yanıma geldi ve ben uyandım . ve kıyamet koptuğunu hissettim . Uyanınca etkisinde kaldım uzun bir süre . Bu ne anlama geliyor detaylı yorumlar misiniz

Okudunuz mu?  İstihare birebir doğru çıkarmı

Tohat
Eğer zor günler geçiriyorsan bu rüyayı buna bağlayabiliriz. Etkilendiğimiz olaylar ve güncel olaylar rüyalarda oldukça etki sahibidir. Yine de bakıldığında duygusal, hassas ve naif bir insan olduğundan herkesten çok gördüğün ve yaşadıklarından etkilenerek üzülüp, kahrolduğuna, başkalarının yaşadıklarını dahi kendine dert ettiğine işaret olup hayatına bunu aksettirebilirsin. Hayatında istediğin gibi gitmeyen bazı durumlar görebilirsin. Her şeyin geçici ve sonu umutlu olacak günler görebileceğine işaret etmektedir. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.

Okudunuz mu?  Rüyada sağ el yüzük parmağının kopması

unsalzehra66
İyi günler bugün rüyamda yolda yürürken biran her şey kayboluyor yollar dağlar ağaçlar hicbir sey kalmıyordu gökyüzü kip kirmizi bulutlarla kapanıyordu ve biran çok şiddetli bir ses yankılandı biz sizi uyardık siz Allah’ı inkar ettiniz denildi her yer karanlık oldu sesler yükseldi ve daha sonra bir deniz belirdi ve denizden nur yüzlü çok uzun iri biri çıktı kucağında da ölü çocuk boğulmuş çocuk vardı ve biz sizleri uyardık uyarıyı dinleyecekler dedi daha sonra her şey eski haline döndü ilk defa böyle bir rüya görüyorum yardımcı olun lütfen hocam

Okudunuz mu?  Rüyada bir şeyin size dokunması ne anlama gelir

Hayırlı günler hocam bugün rüyamda yolda giderken biranda herşey yok oldu yollar dağlar evler herşey yok oldu ve gökyüzünü kıpkırmızı bulutlar kapattı hava karardı biran da çok yüksek Bir ses duyuldu biz sizi uyardık siz Allah’ı inkar ettiniz uyarıya uymadiniz denildi birçok kez denildi bu ve daha sonra bir deniz belirdi ve denizden nur yüzlü çok uzun ve iri bir adam çıktı kucağında da ölü çocuk vardı boğularak olmuş biz sizi uyardık uyarıyı dikkate alacaksınız dedi ve bu denildikten sonra herşey eski düzenini aldı ilk defa böyle bir rüya gördüm yardımcı olun hocam

Okudunuz mu?  Rüyada birinin kuran okuduğunu görmek nedir

Tohat
Hayırlı günler. Gerçekte de hayatınla ilgili uyarı niteliğinde bir ikaz alabilir ve ayağını buna göre atmak gerektiğine, toparlanarak işlerini sağlama alman gerektiğine delalettir. Bu rüyayı ahiretin için de düşünebilir. Görüleni gerçek ikaz olarak kabul edilip ahiretini düşünerek hareket edilebilir. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


rüyada kıyamet alameti görmek, rüyada kıyametin suyla koptuğunu görmek, Rüyada kıyamet alametleri gormek

Bu kategoride yer alan Rüyada kendi içine cin girmesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada kıyamet alametlerini görmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.