Anasayfa
27 Eylül 2023, 11:28
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada kıyametin koptuğunu görmek

Rüyada kıyametin koptuğunu görmek

Desert Rose
KIYAMET

Rüyada kıyamet günün görmek, gören kimseyi kasdettiği çirkin şeylerden korkutmaya ve onu günahtan sakındırmaya yorumlanır.

Kıyamet, mazlumun zalimden intikam almasına işarettir. Rüyada yalnızca kendisi üzerine kıyamet koptuğunu gören kimse ölür.

Haşir yerini görmek, şerefli bir kadına veya çok faydalı ve şerefli bir adama yorumlanır. Sura üfürülmesi, salih kimselerin kurtulmasına işarettir.

Bir kimse rüyada bir şehirde veya bir köyde kıyamet koptuğunu veya güneşin batıdan doğduğunu ya da kıyamet alametlerinden birinin çıktığını, hatta sevap ve azabın ayırt edileceği bir yere gittiğini görse, bu rüya, hayırlı amelde bulunan kimsenin yaptığı hayırlı amellerine sevinmesi için müjde ve bu amellerini daha da artması için teşviktir. Günah işlemiş veya işleme arzusunda bulunan kimseye tövbe etmesi için korkutmaktır.

Bir kimsenin kıyamet görmesi kan dökülmek ve halk arasında fitne, ihtilal, harp, kavga ve çirkin şeylerin meydana gelmesi gibi kıyamet alametlerinden olan bir şeyin zuhur etmesine yorumlanır.

Bir kimse, rüyada kabirlerin yarılıp açıldığını ve ölülerin kabirlerinden çıktığını görse, o yerde adaletin yaygın olduğuna işarettir.

Bir kimse kendisinin hesaba çekildiğini, amellerin teraziye konulduğunu ve sevaplarının günahlarına ağır geldiğini görse, o kimsenin çokça ibadet ve taat yaptığına ve kendisi için Allah (C.C.) katında çokça sevap ve mükafat bulunduğuna yorumlanır. Eğer günahları, sevabına galip gelirse o kimse din ve itikatça eksiktir.

Bir kimse terazinin elinde olduğunu görse, o kimsenin doğru yolda olduğuna işarettir. kendisine bir meleğin bir kitap verdiğini ve ona "amel defterini oku" dediğini görse, o kimsenin hak ve doğru yolda bulunduğuna ve dosdoğru bir dinde olduğuna yorumlanır.
İmam NABLUSİ


Cevap: Rüyada kıyametin koptuğunu görmenin tabiri nedir?

Mürid74
< rüyada kıyametin başladığını ve pişmanlık içinde acı çekmek neye dalalettir >
Insan öldümü kendi kiyameti kopmus demektir, bu rüyada gördügünüz kiyametde buna isaret olabilir, Kiyamet aninda cektiginiz pismanlik ise ölmeden önce tevbe edip kendinizi düzeltmeniz ve Allah´a ( c.c.) teslim olarak insAllah kurtulmaniza isaret olabilir.
En dogrusunu Allah (c.c.) bilir.

Zumer 39/53-54

De ki: "Ey kendilerinin aleyhine aşırı giden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah, bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.”
Azap size gelmeden önce Rabbinize dönün ve O’na teslim olun. Sonra size yardım edilmez.

Allah (c.c.) yardımcımiz olsun!!!


Cevap: Rüyada kıyametin koptuğunu görmenin tabiri nedir?

Kayıtsız Üye
1 – benim Ruyamda kıyamet koptuğunu düşünüyom yıldızla falan düşmedi sadece dünya parçalara ayrıldı

Okudunuz mu?  Rüyada bisiklet sürdüğünü görmek

2 – Benim rüyamda alevler yukardan üstümüze doğru düşüyor biz kaçıyoruz kacarkende kelimei şahadet getiriyorum


arifselim
1- Bu rüya gören kimse için bir ikazdır. Tövbe etmeye ve halini ıslah etmesi gerektiğine tabir edilmiştir. En doğrusunu Allah bilir.

2- Bu rüya yaşadığınız çok zor ve sıkıntılı bir dönemden kurtulacağınıza yorumlanır. Hayırlı rüyalardandır.


5N1K
Kıyametin kopacağını görmek, bütün günahlarınızdan pişman olmak, fakat kıyamet kopmadan uyanmak da aynı tabirle tabirlene bilir mi?


arifselim
Rüyada kıyametin kopacağını görmek, Allah tarafından tövbe etmeye ve günahlardan pişmanlık duymaya bir vesile olması için uyarı olduğuna yorumlanır. Bu tür rüyalar hayırlı rüyalar olup gören kimseler kendilerine çeki düzen vermelidirler.


Kayıtsız Üye
Rüyamda yeryüzü göğe doğru katlaniyordu. İnsanları uyariyordum ama kimse bana inanmadı. Bu son çağrıymış. Sonra denizin katlanan yerinden içine daldık eşimle birlikte ve bir anda karşı tarafa geçtik. Orda da denizden çıktık yeşil mavi berrak bir deniz. Her yer boşluk ama apaydınlıktı. Karsimda yaşlı beyaz kıyafetli gülümseyen bir adam beni selamladı, sonra uyandım. hiç bir anlam veremedim.


arifselim
Rüyada gördükleriniz hayırlıdır çünkü rüyada deniz görmek hayra yorumlanır. Denizin güzel olması o kimsenin kavuşacağı rahat ve huzura yorumlanır. Bu rüya sahibinin atlatacağı sıkıntılara ve zorlukların üzerinden geleceğine yorumlanmıştır. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Benim rüyamda önce yıldızlar düştü, güneş tutulması oldu sonra ben kıyamet olduģunu anladım durmadan ağladım camdan bakıyordum kerkes koşuşuyordu annem çok sakindi güneşin batıdan doğduğunu duydum çok korktum aslında daha ergenlik çağına girmedim ama içimde bir korku vardı daha sonra uyandım
(Uyumadan önce terör bitsin diye dua etmiştim)


arifselim
Selamun aleykum. Bu rüyanın genel bir tabiri Allah tarafından insan için bir uyarıya işaret eder. Bazen ya gören kimse için veya o toplum için çok zor ve sıkıntılı bir sürece yorumlanır . En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Ben Rüyamda okulda sinifta otururken ilk basta yildirimlar cakti çok yakinlara sonra herkez bagirmaya basladi sonra camdan disari baktigimizda gunes gibi bir alev topu bize doğru geliyodu ben çok yalvarip dua ediyordum

Okudunuz mu?  Rüyada kulak kesilmesi

arifselim
Eğer rüyada tek başına şimşek çaktığı görülürse bu çok hayırlıdır ama şimşeğin çakmasıyla birlikte sesler işitilirse bu tersi olarak tabir edilir. Tövbe ederek salih amel işlemeye işarettir. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Ben rüyamda okulaydim ilk basta yildirimlar cakti yakin yerlere sonra boyle dunya tikaniyor gibi oldu garipdi sonra camdan baktigimizida gunes gibi bisey dunyaya geliyordu Allah a dua ettim sen son olarak tabi sinifta tek ben yoktum herkez barisiyordu gunes bize kadar gelmeden uyandim. TESEKKURLER


arifselim
Bu rüyayı gören kimse için uyarı niteliğindedir. Rüya yorumcuları bu rüyayı gören kimsenin salih amel işlemesine ve günahlarından tövbe etmesine tabir etmişlerdir. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Rüyamda kıyametin su ile koptuğunu gördüm böyle su karşıdan geliyordu yukarı doğru çıkıyorduk bu sefer su übür taraftan geliyordu orta tarafta durmaya çalışıyorduk birden kendimi bir odada gördüm , böyle herkes vardı yanımdaki arkadaşımda hepimizde ALLAHA yalvarıyorduk affet bizi kıyamet kopmasın falan dua bittikten sonra fatiha suresini okuyorduk bir anlam veremedm.


arifselim
Selamun aleykum. Su görülmesi çok hayırlıdır. Kıyamet kopmasını görmek sizin için bazı şeylerin farkına varmanız için bir uyarı anlamındadır. Elbette en doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm ben rüyamda kıymetin koltuğunu gördüm sonra bir araba var o araba var içinde bomba var sonra patlıyor ve sonra yerler ayrılıyor ve sonra kıyamet kopuyor ve sonra korktum uyandım


arifselim
Aleykum selam. İşlenen günahlara ve hatalara tabir edilir. Tövbe ederek Allah’a dönüş yapmak gerektiği ve kendine çeki düzen vermen gerektiği manasına işarettir. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Rüyamda gece branda her yer aydinlaniyor. Sanki aksam güneş doğuyor. Herkes bunu bekliyormuş gibi emin oluyorlar. Daha sonra tüm insanlar sokaklara dökülüyor. Hepsi kıyametin kopmasını bekliyor sanki.


arifselim
Günahlarından tövbe etmen gerektiğine ve hataları terketmene delalet eder. Bu rüyalar insan için en açık uyarılardır. En doğrusunu elbette ancak Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm. Rüyamda kıyamet kopuyordu. Ben bir yandan Allahın vaadi gerçek oldu diye seviniyordum bir yandan da ağlayıp kelimei şehadet getiriyordum. Sonra bir yerde toplandık iyi bir yerdi. Bizim okuldan bir kız da vardı orda. Şaşırmıştım bu nasıl geldi buraya diye. Tabirlerde ecelin geldiği yazıyor ve korkuyorum ben. Yalnız bana koptu kıyamet. Nedir bunun hikmeti ?

Okudunuz mu?  Rüyada azraili görüp konuşmak

arifselim
Aleykum selam. Ecelin geldiği manasına yorumlanmaz. Senin için Allah tarafından hayırlı bir ikaz manasınadır. Hataların ve günahların varsa tövbe etmen gerektiğine delalettir. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Rüyamda sur sesiyle kiyamet kopuyor şehadet getiriyorum sonra bir kaç tanıdıkla sıraya geçiyoruz ben korkuyorum ama içimden de diyorum ki namazımı kıldım namazımı kıldım rahat olmalıyım yanımdaki ben kilmiyorum diye ağlıyordu sonra bir kadın geliyor bana bir yer gösterecek ben oraya gelmeyeyim korkuyorum diyorum tamam diyor sonra annemle birlikte aslında kiyamet kopmamis ama bunların olacağını anlatmak için herşey düzeliyor biz o namaz kılmaktadır korkan kadına kiyamet kopunca bunlar olacak diyoruz o sırada iki mezarlık bozuluyor .bu kadar çok korkuyorum


arifselim
Bu rüya genellikle işlenen günahlardan tövbe edilmesi gerektiğine, kendine çeki düzen vererek helal ve harama dikkat edilmesi gerektiğine işaret eder. Bu rüya sana Allah’ın hayırlı ve güzel bir işaretidir denilebilir. Sende kendine mutlaka bir ders çıkarmalısın. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Rüyamda annemle gezerken gökyüzüne bakıyoruz.bir anda bembeyaz bulutlar birbirinden ayrılıyor ve simsiyah bir gökyüzü görünüyor.ama heryer aydinlik.normalde sıcak olan hava bir anda soguyo rüzgar esiyo anneme sıkı sıkı sarılıyorum anne kıyamet koptu diyorum beni duyuyomusun diyorum duymuyo kendi kendimize bir yere gidiyoduk istemsiz.giderken Allahım kardesimi babami koru diyorum ve sonra gene içimden kıyamet kopmaz diye sevap işleyemedim.gunahlarıma tövbe edemedim ben napıcam cehenneme gidicem kesin diye icimden geciriyorum.


arifselim
Bu rüya günahlarının farkına varmaya ve kendine gelmesi gerektiğine işarettir. Dini inançlarını gözden geçirmeli ve daha dikkatli olmalıdır. Her zaman adaletin olduğunu ve bir gün hesapların kapanacağına işaret eder. En doğrusunu Allah bilir.


Aslanibrahim
Rüyamda 5 defa kıyamet kopuyomus gibi gördüm ikide bir görüyorum birdefasinda gökyüzünde tuhaf gezegenler gemiler geciyo gördüm ama çok korkutucu bu hatirladiğim hatirlayamadiklarimda var

Okudunuz mu?  Rüyada Allah yazılı kolye görmek

arifselim
Bu şekilde görülen rüyalar gören kimse için Allah tarafından bir uyarıdır. Günahlarından tövbe etmeye ve ibadetlerini mutlaka yerine getirmeye tabir edilir. En doğrusunu ancak Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Bismillahirrahmanirrahim.
Rüyamda akşam vakti odamdaki yatağımda uzanıyorum. Yataktan kalkıyorum, pencereden ufka doğru kafamı çevirip baktığım anda akşam ezanının ilk kelimeleri okunuyor ve tam o sırada bir patlama sesiyle birlikte ilahi bir ses ‘inlâ’ diyor ve bu ses bir kez de yankılanıyor. O anda ben "Allah" diyerek yere düşüyorum. Kıyametin koptuğunu anlıyorum. Gözlerimin önünden yaşadığım 19 yıl geçiyor. Bir yandan seviniyorum " Gerçek işte, kıldığımız namazlar boşa değildi" diye. Bir yandanda üzülüyorum "Keşke daha fazla sevap işleseydim, daha fazla namaz kılsaydım" diye.
Rüya bitiyor ve uyanıyorum.Şunu da ekliyeyim. Rüyamda yalnızca kendimin öldüğünü gördüm. Başka kimse yoktu.
Sadece rüyanın başında bu olaylar olmadan önce annem benimle ısrarla konuşmak istiyordu ama ben işim var diyerek onu odadan yolladım. Sonrasıda yukarıda anlattığım gibi.
Bu rüyayı hakkıyla yorumlar mısınız?


arifselim
Değerli kardeşim. Rüyada kıyametin koptuğunu görmenin çok önemli iki yorumu olur. Birincisi insana bir ikaz anlamındadır bir diğer manası ise rüyayı gören kimsenin günahlarına işaret eder ve tövbe etmesi manasında yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhabalar hocam. Sabah 4ten sonra gördm bu rüyayı uyandığımda ise ezan okunuyrdu. Rüyamda evde otururken annem gelip kapıyı açtı ve gitti. Dışarıda havaya baktığmda kapkaranlktı bulutlar vardı ve hortum vardı gökyüzünde bulutlarn bazılarını içine çekti babama bakması için ısrar ettm ama bakmadı ben gördüm sadesadşimşekler çakıyordu. Sonra babamla ayağa kalkıp kapıya yöneldik. Ve gökyüzüne baktık bulutkardan biri baya büyüktü ama pamuk gibiydi bembeyazdı zaten öyle olur ama normalnden daha farklıydı hocam güzeldi. Bir an yere düşüverdi biz babamla birbirimize baktık babama kıyamet dedim bir anda kulaklarm çınlamaya başladı yere düştüm bilincim kapandı dilim tutuldu sanki ağzmı kıpırdatamadm. Allahım affet bizi diyebildm aklmdan. Uyandğmda da Allahm affet bizi diyordum. Çok etkileyiciydi gerçek gbydi uyandğmdada kulaklarm çınlyrdu


arifselim
Merhabalar. Her ne kadar kıyametin kopmasını ve bu şekilde olayları görmek olumlu değilse de en sonunda edilen dua bütün rüyanın seyrini yani yorumunu değiştirir. Bu rüya kişinin başına gelecek uğursuzluktan ve şanssızlıktan son anda Allah’ın izni ve yardımı ile kurtulacağına alamet eder. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada süt dişinin düşmesi, çıktığını görmek

Kayıtsız Üye
Rüyada gökyüzüne bakiyorum daha sonra dünyanin dunya gibi sma daha buyuk bir gezegen tarafindan yutuldugunu goruyorum. Once gunes isigi çok fazlslasiyor kisa bir sureligine sonra yagmur bulutu geliyor ve hava hafif karariyor. Kiyamet gelcegini snliyorum gkt daha baya zmn varmis. Aileme hep beraber bir odada oturmaliyiz diyorum. Markete iniyorum bir seyler aliyorum erzsk olarak. Param yetmeyince alma demiyor fkt hak gecmemesi için paketi azaltiyorum. Bir temiz 20 tl kagit vermisim bir de cebimden ustu yazili bir 5 tl cikiyor hhhafif eski onu veriyorum. Bu arada market sahibi ailecek konusmadigimiz fakat arada dusmanlik bulunmayan 65 yaslarinda bir kadin tanidigimiz. Eski oturduğumuz binadan…


arifselim
Kıyamet ve benzeri rüyalar hemen hemen aynı şekilde tabir edilirler. Kıyamet demek, insanın günahları olmasına ve mutlaka tövbe istiğfar etmesi gerektiğine alamettir. Artık kişi kendi durumuna göre bu rüyadan bir ders çıkarmalıdır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
rüyamda kıyameti gördüm…rüyada ateş üstümüze yagıyor ama biz hiç acıyı filan hisetmiyoruz sadece sıcaglıgı hisediyoruz kıyamet koptuktan sonra aynı bizim eve benzeyen hata bizim evden daha güzel bir ev gidiyor yaşadıgımızı gördüm bu ne anlama gelir efendim


arifselim
Bu rüya bir çok anlamlara işaret eder. En doğru yorum kişiye özel olacak olan yorumdur. Gören kişi için bu rüya sahibinin bazı şeylerin farkına varması için bir uyarı olarak kabul edilir. Bir ders alarak kendisine çeki düzen vermesine yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda kıyametin kopacağı söyleniyor insanlar arasında bu laf dolaşıyor. Ve gece oluyor o sırada güneş doğuyor.Tam hatırlayamıyorum ama selalarda okunmuştu sanırım. Sonra ben ve arkadaşım yerdeyiz kıyametin koptuğunu anlıyoruz. Bismillahirrahmanirrahim deyip kelime-i şehadet getiriyoruz sonra kalbimden tık diye ses geliyor ve durduğunu hissediyorum.Ama nefes alıyormuşum. Sevdiklerimi,kabir hayatımı falan düşünüyormuşum o sırada uyandım. Bu rüyayı hayra yorumlarsanız çok sevinirim

Rüyamda kıyametin kopacağı söyleniyor insanlar arasında bu laf dolaşıyor. Ve gece oluyor o sırada güneş doğuyor.Tam hatırlayamıyorum ama selalarda okunmuştu sanırım. Sonra ben ve arkadaşım yerdeyiz kıyametin koptuğunu anlıyoruz. Bismillahirrahmanirrahim deyip kelimeyi şehadet getiriyoruz ve kalbimizden tık diye ses geliyor ve duruyormuş. O sırada kabir hayatımı, geride bıraktığım sevdiklerimi düşünüyorum.Kalbimin o kaygı ve endişesini hissediyorum. Kalbim durmuş ama ben nefes alıp veriyordum ama bu süreçte hiç gözlerimi açmamışım bu rüyayı hayıra yorumlarsanız çok sevinirim beni bayağı etkilemişti bu rüya

Okudunuz mu?  Rüyada kendi içine cin girmesi

arifselim
Selamun aleykum. Rüyada kıyametin kopmasının ilk yorumu günahkar olan bir kimse için günahlarından tövbe etmesi gerektiğine dair kendisine bir uyarıdır. Ölümü, ahireti ve hesap gününü hatırlatmasına ve kendisine çeki düzen vermesine tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Tümay
Selamın aleyküm.. bekar bir kadınım. Bu gece rüyamda sol göğüsümden süt geldiğini gördüm sütün dolmasını hissettim süt akmadan önce bir Bebek emdi erkek mi kız mı hatırlamıyorum ondan sonra süt akmaya başladı bembeyazdı. Birazda acıdığını hissettim rüyamda … Rüya yorumunu okudum evliliğe işaretmiş fakat biliyorum ki rüyanın içeriğine ve şahsa göre de değişiyor yorumlar. Rüyamın anlamı nedir hocam aydınlatırsanız beni sevinirim .. Şimdiden teşekkür ederim Hakkı’nızı helal edin.


Kayıtsız Üye
Rüyamda kıyamet koptuğunu görüyorumm. Gökyüzü alev topu gibi kıpkırmızı oluyor ve bir sallanti hissediyorum. 3 kardesim var. 2 tanesine sarılıyorum korkuyoruz. Ve bir akrabamizin mezarını goruyorum o sirada. Acaba yorumu nedir


arifselim
Bu şekilde kıyamet ve benzeri korku veren rüyalar gören kimse için günahlarından tövbe etmesi ve ibadetlerini işlemesi için bir uyarı gibi kabul edilmelidir. İnsan bu rüyalardan olumlu dersler alabilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Ben rüyamda yıldızların kayıp suların ısındığını ve tekrar soğuduğunu gördüm tanıdık insanlar vardı bir yere gider gibi hazırlık yaptık her kesimi bir arada iken uyandım


arifselim
Bu tür rüyalar genellikle içinde yaşadığın toplumla ilgilidir. Toplumun Allah’a asi olmasına, günahların çokça işlenmesine ve sapkınlıkların yaygınlaşmasına işarettir. Bu tür rüyalar herkes için birer ders gibi kabul edilebilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
rüyamda çok büyük bir deprem oluyordu ve bütün dağlar taşlar binalar komple devriliyordu ve bütün dünya dümdüz oluyordu. sonra bütün insanlık mekkede toplanıyordu. meydan gibi bir yerde milyonlarda belkide milyarlarca insan vardı. sonra meydanda insanların büyük çoğunluğu ikiye ayrıldı. bir tarafta zombi gibi vampir gibi insanlar, diğer tarafta da temiz ve beyaz giyimli insanlar vardı ve büyük bir savaşa tutuştular. o hengameden eşimle birlikte sıyrılıp yine düz ve simsiyah zemini olan bir yerde yaklaşık üçyüz beşyüz kadar insanın bulunduğu yere geldiğimizi ve orada zeminden çıkan küçük bir ateşin etrafında ısındığımızı gördüm. yalnız buradaki insanlar sanki her ülkeden veya medeniyetten üçer beşer gelmiş gibiydi. arabı, türkü, sarı benizlisi, zencisi, hindusu, çekik gözlüsü vardı. neler olduğunu düşünmeye çalışıyordum ama kafamçalışmıyordu ve hiçbir yorum yapamıyordum. sonra tekrardan büyük bir depremin olduğunu ve dümdüz olan zeminin kırılmaya ve katlanmaya başladığını gördükten sonra uyandım. halen rüyanın etkisindeyim. yorumlarsanız sevinirim.

Okudunuz mu?  Kaza orucu tutarken rüyada eşi ile ilişkiye girerken görmek orucu bozar mı

arifselim
Aslında bu rüya o kadar açık ve berraktır ki hiç tabire bile gerek yoktur. Çünkü bu rüya insana ahireti, ölümü, hesabı, cenneti ve cehennemi hatırlattığı çok açıktır. İnsan bu tür rüyalardan bir ders almalıdır. Tövbe istiğfar ederek Allah’ın rızasına yaklaşmanın yollarına bakmak gerektiğine işaret eder. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Ben 15 yaşımdan peri hemen hemen hergun kiyametin koptugunu görüyorum hep dunyanin sular altinda kaldigini görüyordüm ama bu sefer çok farkli gördum buyuk alametlerin oldugunu goruyordum ve hz isa daha gelmemişti ve birilerine soruyordum hz isa nerde diye birileri 40 yıl sonra gelecek diyordu bende daha tövbe etmedim pişmanım diyordum agliyordum bana diyordular 40 yil var bir ömür al sana fırsat tövbe et yani ilk defa böyle detaylı gördüm rabbim hayır eylesin insAllah


arifselim
Aynen rüyanda sana söylendiği gibi, bu tür rüyalar insana verilen fırsata işaret eder. Hayatın geçici olmasına ve ahireti hatırlatmasına tabir edilir. Eğer insan bir ders alacaksa bu açıdan bir ders almalıdır. Sende Allah’tan hayırlısını dilemelisin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Ruyamda kiyamet kopuyor her yeri sular basiyor küçük oglum bir anda buyuyor sasirdim adamin biri bana kiyamet gunu herkes ayni olacak diyor sonra sular cekiliyor herşey normale donuyor.


arifselim
Rüyada kıyametin kopmasını görmek genellikle birbirine yakın manalarda yorumlanır. İnsanın günahlarından tövbe etmesi gerektiğine ve ahiretini hesap ederek bir hayat yaşaması gerektiğine alamet olarak tabir edilir. Bu şekilde bir ders çıkarılabilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada kesilmiş ve yüzülmüş koyun ve parçalara ayrılmış etini görmenin tabiri nedir?

Kayıtsız Üye
rüyamda kıyameti görüyordum batıdan tusunami doğudan tusunami gibi yangın üstümüze geliyordu eşim oğlum annemin evindeydik üç defa su ve yangının arasında kalıyorduk ve insanla kaçışıyordu ilk seferinde ben eşim ve oğlum ve birkaç kişi daha kurtuluyduk biraz zaman geçtiğinde ikinci sefer yine aynısı oldu ve yine kurtulduktan üçüncü kez yine su ve yangın üstümüze geldiğinde ben ve oğlum yangında ölmeye karar verdik çünkü oradaki bir çoğu yangın ı seçiyordu yangının içine girdiğimizde oğlumla canımız yanmıyordu hemen orda ruhumuzu teslim ediyorduk


arifselim
Bu rüya diğer benzeri rüyaların yorumunda olduğu gibi bir ikaz, hatırlatma ve uyarı gibi kabul edilir. Günahlardan vazgeçmeye, tövbe etmeye ve Allah’a daha çok yakınlaştıracak salih amellerde bulunmaya tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
İyi akşamlar rüyamda ablam araba kullanıyordu bende yaninda oturuyordum.Günes karşımızda ve ateş gibi kırmızıydı.Hava çok garipti.Ablam bana Ankara ile ilgili bir şarkı vardı o neydo diye soruyor bende ablama sarkiyi söylüyorum.Daha sonra Ankaranın en tepesine geliyoruz bir anda.Her yer beyaz mermerle kaplı günes bu sefer arkamızda ve yine kipkirmizi.Bulundugumuz yerden biraz daha yüksekte duran yanyana olan 3 mermer daha var.Ben o mermerin ortasinda sekerek ablama soyledigim sarkiyi soyluyorum.Ablamda asagida yanimdan geliyor.Bana irem eğer o mermer yikilirsa bilki ankarada yikilir diyor.Ben yurümeye devam ediyorum.Ablam ama eğer o kenarda iki mermer yikilirsa bilki kiyamet kopar irem diyor ve o zaman ben mermerin sonuna gelmis oluyorum.Kenarda iki mermer ortadaki mermerden ayriliyor o anda.Geldigimiz yerde kare bir çukur var ve ici kare dikdortgen betonlarla bolunmus.Orasi insanların dikey gomuldugu mezarmis.Herkes dua ediyor yalvariyor cocuklar aileler.Bizde ablamla dua ediyoruz ve ayaklarimiz yere basmaz sekilde mezarin ustunde durabiliyoruz.Bende yan yana kare ve dikdortgen olan mezari gosterip oraya gidelim diyorum ablama.Kareye sen dikdortgene ben girerim diyorum.Çok etkilendim bu rüyadan yorumlayabilir misiniz?


arifselim
Böyle rüyalar insana ahireti, ölümü, cenneti, cehennemi ve hesap gününü hatırlatır. Bu rüyalar ancak ders alınmak içindir özel bir yorum için değildir. Tövbe ederek, ibadetlerini yerine getirerek insanın kendisine çeki düzen vermesi gerektiğine tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Ezanı rüyasında gören ilk sahabi

arifselim
Aleykum selam. Bekar evli olmayan bir bayan için evlenmesine veya kısmetinin açık olmasına işaret eder. ayrı bir anlamı ise bolluk, bereket, kazanç ve huzur anlamlarında tabir edilir. Elbette daha isabetli yorum için kişiye özel ve yüz yüze yapılması ile olabilir. Rüyanın hayrını dilemek de yeterlidir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


calen
Hocalarım merhaba,

Dün gece beni çok etkileyen bir rüya gördüm. Arkadaşlarım ve annem ile bir manzara gören bir evdeyiz,akşam. Ay Hilal şeklinde ve yanında bir yıldız var (bayrağımızı andıran bir şekilde), tam manzaraya bakarken birden ay ve yıldız hızlı bir şekilde batmaya başlıyor. Sonra etrafı inanılmaz bir gürültü sarıyor. Hiçbir rüyamda bu kadar inandırıcı ve yüksek bir ses duymamıştım. Kulakları sağır edecek uğultumsu bir gürültü ve ardından bir rüzgar değil ama bir dalgalanma başlıyor, gözlerimizi açmamıza engel olan bir ışık var ve olduğumuz yere yapışıyoruz, annemin elini tutmak için yerde sürünmeye çalışıyorum. Açıkçası pek korkmuyorum, ama kimse hazır değildi, buraya kadarmış diyorum içimden hep.

Birkaç sitede günahlardan uzak durmak için uyarı diyor, ama şahsım adına zaten çok ya da kastı günah işleyen biri değilim, bu nedenle tam anlayamadım. Bunun anlamı sizce nedir? Teşekkürler.


arifselim
Merhaba. Seninde dediğin gibi bu tür rüyalar insana bir uyarı niteliğinde kabul edilir. Tövbe etmek ve manevi açıdan kendisine çeki düzen vermeye işaret olarak yorumlanır. Kendine bu şekilde manevi açıdan bir ders çıkarabilirsin. Rüyanın hayrını dilemek yeterlidir ve en doğrusudur. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


fotocuadam007
Selamün Aleyküm ben rüyamda Rüya vaktinde sabah 4-6 arası gibi kıyametin hemen sabah olacagını görüyorum biliyorum ve bağırmaya baslıyorum kıyamet geliyor cenabet gitmemeliyim hemen boy abdesti almalıyım diye hızla duşa girmeye çalışıyorum bağırarak çığlık çığlığa çok dert etmiş oluyorum kendi kendime illa abdest almalıyım diye. bu rüyanın anlamı nedir dini açıdan tabiri nedir yorumlayabilirmisiniz lütfen. :/


Tohat
Ve aleyküm selam. Böyle rüyaların tabiri birbirine benzer yakınlıkta olur. Ahiretini düşünerek hareket etme, hak yoldan ayrılmamak, her daim tövbe istiğfarda bulunmak ve ahiretin yakın olduğunu hatırda tutmak anlamlarına gelmektedir. Doğrusunu en iyi bilen bir tek Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada düşmanın olan birini görmenin yorumu nedir?

nemsiz
Selamün aleyküm. Önce bir markete gidiyorum beni orada çok bekletiyorlar (hizmet açısından) bana sahte para veriyorlar bunun için market sahibiyle tartıştıktan sonra sokakta yürürken bir an da çığlık gibi bir ses duyuldu mavi parlak bir şey gördüm ama gözümü aldı herkes kulağını kapattı evler gitti her yer sarı toprakla oldu ne oldu diye etrafıma bakarken dağların yürüdüğünü gördüm. Korkuyla koşmaya başladım sonra bir ev buldum bu sırada dağların yürümesi durdu oraya girdim orada ortaokuldan arkadaşlarım var (şuan yaşım 22) acıktık diyorum yemek yok diyorlar yani kıtlık olmuş daha sonra oradan çıkıp yine bir tarlaya gidiyoruz her yer yeşil ama üçü bucağı gözükmüyor nereye gittiğimizi bilmiyorum ama hızlı hızlı o tarlalardan geçtik . Daha sonra bir tepeyi aştık o tepenin ardında 4 tane erkek vardı (ben bayanım ) bize doğru yaklaştılar bize zarar verecekler diye korktuk o sırada ben Yasin Suresini okumaya başlıyorum. Ben okurken bize yaklaşan erkekler geri çekildiler 4 tane kuyu vardı hepsi sırayla kuyulara girdiler onlar kuyuya girince kapak kendiliğinden kapandı. Daha sonra nasıl olduğunu bilmiyorum ama her şey düzene bindi yani eski haline döndü gibi anneme anlatıyorum olanları bana sadece gülümsüyor sonra uyandım. Yorumlarsanız sevinirim


Tohat
Vealeyküm selam. Önüne çıkan kötü niyetli insanların işlerine engel olması olarak tabir edilmektedir. İş hayatında yapacağın atılımların önüne geçmek ve engel olmak maksadıyla girişimlerine işaret eder. Bunun yanı sıra farklı açıdan tabir edenlere göre ise ahiretine de dünyan kadar önem verip gereğini yerine getirmen ve Allah’ın buyruklarını tatbik etmen gerektiğini vurgularlar. Doğrusunu en iyi bilen bir tek Allah’tır.


rüyada kıyamet kopması, rüyada kıyametin koptuğunu görmek, rüyada kıyametin kopması

Bu kategoride yer alan Rüyada küs olduğu eşiyle barıştığını görmenin yorumu nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada kıyametin koptuğunu görmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.