Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:08
sizden4
Abone

Yıllanmış necasetin hükmü nedir, bulaşma vesvesi için ne yapmak gerekir?

Yıllanmış necasetin hükmü nedir, bulaşma vesvesi için ne yapmak gerekir?

horus
Ağır necaset içerdiğini bildiğim bir cisim ile yıllar sonra(yaklaşık 4 yıl) temas kurduğumda necasetin benim elime bulaşma riski var mıdır?

Ve kurumuş olan necasete (dışkı, idrar, meni vb.) temas ile elimize necis bulaşır mı? Bulaşırsa diğer dokunduğumuz nesnelerde necis olup böyle bir döngü yaratır mı?

Okudunuz mu?  Zikir ilahi çalgı aynı anda caiz mi ?

Uzun süredir aklımı kurcalıyan ve vesvese olduğunu bilmeme rağmen destek almadan atlamıycağımı düşündüğüm bir durum bu, şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim… Allah razı olsun 🙂


Yorum: Yıllanmış necasetin hükmü nedir, bulaşma vesvesi için ne yapmak gerekir?

arifselim
Kurumuş olan bir necasete dokunmakla insana bulaşmış olmaz. Ancak necaset ıslak ise o bulaşır ve o ıslaklığın bulaştığı yerlerde necis olur. Bunun dışında kurumuş olan necis şeyi yıkamakla temizlemiş olursun.

Bu kategoride yer alan Harama hizmet etmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yıllanmış necasetin hükmü nedir, bulaşma vesvesi için ne yapmak gerekir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.