Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:06
sizden4
Abone

Dua ettikçe başıma kötü şeylerin gelmesi

Dua ettikçe başıma kötü şeylerin gelmesi

Elif1981
Allah’ım beni affetsin. İsyanda değil meraktayım. Neyi yanlış yaptığımı ya da ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Şeytana uymaktan, dilimden dua düşmesinden çok korkuyorum.

Allah’ım daha kötüsünden korusun tabi ama Sorunum dua ettikçe başıma bir şeylerin gelmesi. İşimin ters gitmesi falan değil. Direkt birşeylerin gelmesi.

Bakın örnekleyeyim kısaca. 1 ay önce. Hava biraz karanlık. Markete gitmem gerekti. Ayetel kürsü okuyarak yürüyorum. Bir düştüm ki marazları hala geçmedi. Demek ki başıma daha kötü bir şey gelecekmiş dedim. Şükür dedim.

Okudunuz mu?  Kötü İnsanları Öldürmek haksız yere mi adam öldürmeye giriyor?

Annemlerin yazlık evi var. Fare girmiş. Zehirler koydular. Ölmezse yapışkan koyacaklar. Fare de olsa Allah’ın yarattığı hiçbir can böyle ölmemeli dedim. 100 km yol geliyorum her haftasonu. Kapanla yakalayayım da salayım ormana diye. Hem yol boyunca hem burada sürekli dilimde dua, zikir. Her biri yüzlerce, binlerce. 1 aydır her hafta sonu mu bir şeyler gelir başıma veya üzüleceğim bir şeye tanık olurum. Oluyorum. Fare de yakalanmadı zaten. Başkası olsa ilk 2 haftada pes ederdi. Yok dedim ısrarla geldim.

Okudunuz mu?  Cünüpken oruç tutulur mu? Cünüplüğün oruca zararı var mı?

Geçen hafta dönerken yol boyu ayetel kürsü okudum. Eve gidene kadar. 100 km yol diyorum. Siz hesaplayın. Bunları da bir hacet için okumuyorum. Yani tabi iyilik sağlık bereket dileğimiz ama bir beklenti değil Allah rızası için okuyorum. Eskiden adak adardım. Belki eksiğim vardır diyorum. Dağ tepe aştım eve geldim. Ayağımı burktum.

Her duaya başlarken başıma bir şey gelir mi diye düşünmeye başladım. İmanımın zayıflamasından korkuyorum.

Nasıl yardım istenir bilmiyorum ama belki bana söyleyecek bir kaç şeyiniz bana edecek duanız vardır.

Okudunuz mu?  Allaha küfür eden tövbe ederse affolur mu?

Allah şimdiden razı olsun.


Yorum: Dua ettikçe başıma kötü şeylerin gelmesi

Uğur5
Bu haller banada çok olurdu bana mesela felak nas okuduğum halde vesvese gelirdi bak işe yaramıyor hasa boşuna okuma diye geliyordu bende belkide Allah daha az vesvese göndertiyodur bunada şükür diyordum sanada farklı şekilde yaklasmıs bu melun şeytan sanada ulan o kadar okuyosun sakatlanıyosun işte gibi . Mesela ben bazen bunalırdım öyle bunalırdımki vesveselerden artık canım çıkar gibi olurdu sonra bir ferahlık gelirdi hemen derdimki Ey kalpleri halden hale çeviren Allah’ım benim kalbimi dinin üzerine getirdin sana hamdolsun derdim 20 dk sonra yine kabz olurdum sonra yine bu duayı ederdim yine şükrederdim işte banada ulan salak dua edince yine kabz geliyor etme derdi ben yine ederdim unutma başına gelen Her Musibet kaza günahlarına kefarettir bacağın kopsada kefaret ayakkabının bacığı kopsada kefarettir . Bunlar musibet kapsamındadır . Vesselam bu çelişkiler şeytandandır belkide bu soruyu sordun diye sana yine vesvese veriyodur günaha girdin sabredemedin sen işte öylesin böylesin belkide yazarken günaha girmiş gibi hissettin kendini bundan sonra kafan kırılsa derki o mesajı attın ya ondan oldu 🙂

Okudunuz mu?  Allah Lafzı nasıl okunur

Yorum: Dua ettikçe başıma kötü şeylerin gelmesi

Uğur5
Allah seni deniyor bakalım yüzmü çevirecek yoksa devam mı edecek unutma şeytan melunu seni ümitsiz eder korku , ehvam ve bos kuruntularla korkutur deki benim başıma ne gelirse Allah’tandır oku ne okuycaksan kafanıda takma devam ölsemde Allah’tan düşsemde mutlu olsamda fakir olsamda zelil perişan olsamda de . Duanı et sen böyle düşündükce acaba bu sefer nolucak diye tetikte beklersen hersey olur sen kafana takma bişeyi

Okudunuz mu?  Sadece Abdest Aldıktan Sonra Oluşan Gaz Sıkıştırması

Yorum: Dua ettikçe başıma kötü şeylerin gelmesi

Alettin ve
Şeytan bize Allah’ın dinini anlamamamız için öyle bir misyon çizmiş ki akıllara ziyan!

Namaz+ dua + bol zikir.

Sonuç= Paronoyaklık. Yani kuruntular ve vesvese. Bu haliyle insan bir pskiyatriste gitse ve durumu anlatsa doktor bile dinin saçma ve uyduruk olduğunu söyler.

Okudunuz mu?  Adam öldüreni öldürmek günah mı

Peki, din bu mu arkadaşlar?

Yani din kişisel ritüeller, adaklar, dualar ve bunlar ile hedeflere ( arzulara ve korkulara) cevap alma yolu mudur?

Din, ferten başlayıp aileyi, toplumu ve devleti yönetme sistemidir.

Peygamberimizin yaptığı şey bu idi.

Din, Adalet, adil gelir dağılımı; küfre ve kafire karşı güç toplamaktı. Allah’ın getirdiği esenliği ve huzuru,; barışı hem yaşayarak, hem de anlatarak insanlara duyurmaktı. Allah’ ın sisteminden başka sistemleri çürütmekti. Hakkı batılın üzerine salmaktı.

Okudunuz mu?  İçinden istemeyerek tövbe haşa Allah a kötü söz söylemek

Lakin bu sistem ( adaletin ve tüketimin eşitlenmesi) güç ve para düşkünü zengin kesimin işine gelmedi. Lüks yaşamın devamı ve gücün tekeli için Allah ın ayetlerini anlamsızca neshettirdiler.

Kime mi? " Az bir dünyalık için Allah’ın ayetlerini satanlar" a. ( Bakara suresi)

Okudunuz mu?  Allah'ın sopası yok mu ve kiliseye girmek küfürdür demek?

Ferdin, ailenin, toplumun ve devletin sorununu çözmek için kullanılması gereken kaynaklar; iktidarların, sermayanin ve bel’am’ların tekelinde kalınca toplum çaresiz kaldı.

Toplum tekrar hakkını kendilerinden istemesin diye de bazı ibadetler ve ritüeller uyduruldu.

"Şu duayı, şu zaman da, şu kadar okursan; şu şu şu derde"

"Şu sadakayı şu zamanda verirsen şu şu derde"

"Şu ibadete devam eden kötülüklerden garantiye alınır"

vs. vs. vs.

Şimdi bu din anlayışı iman kurtarır mı?

Vicdanınıza seslenin?

Okudunuz mu?  Sınav Günü Oruç Tutmayıp, Kaza Etsem Olur Mu ?

atilcesur
Arkadaşlar, öncelikle hepinize Selamun Aleyküm.Biz kullar, Allah’a olan kulluk borcumuzu yerine getirmek ve sınav üstüne sınav a tabi tutularak ona tevekkül ederek bir hayat yaşarız. Ayrıca, şeytan insanı yoldan çıkarmak ile mükelleftir. Fakat Allah ın izni olmadan da hiç kimseye zarar veremez, bu da kesindir. İnsan hayatı veya ruhların hayatı veya diğer yaratılan herşeyin Allah tarafından yazılmış bir kaderi mevcuttur. Buna inanın ve bu şekilde sabr gösterin. Denilir ki, ağaçlar yapraklar otlar sürekli olarak Allah ı zikreder. Eğer bizdeki kulak perdesi olmasa ve o sesleri duyabilsek, insan yaşayamazdı. Şükretmek, hamd etmek bizim yapabileceğimiz tek şeydir. Allah emanet olun..

Okudunuz mu?  Boy abdestinde üçten fazla ağza ve burna su çekmek

dualar işe yaramıyo

Bu kategoride yer alan Namazda kılık kıyafet başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dua ettikçe başıma kötü şeylerin gelmesi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.