Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:56
sizden93
Abone

İçimden namaz kılmak gelmiyor

İçimden namaz kılmak gelmiyor

TisselTassal
Arkadaşlar 2-3 aydır namazda zorluk çekiyorum.İçim namaza yaklaşmamam için direniş hissi var.Sanki haşa direniyor kılmamak için peki bu içimde olan nedir bilmiyorum haşa namaz kılmamak için savaş mı açtı anlamadım


Cevap: İçimden namaz kılmak gelmiyor

#UguR
Şeytan sana vesvese veriyor. Şeytanın vesvesesine aldırış etme ve namazını kıl.

Allah’ın rahmetinden kovulmuş olan şeytandan Allah’a sığınırım.


Cevap: İçimden namaz kılmak gelmiyor

Şema
Nureddin Yıldız Hoca Efendinin NAMAZ MÜCAHİTLERİ adlı sohbeti izle

Okudunuz mu?  Nafile gusul , namaz abdesti yerine geçer mi?

Cevap: İçimden namaz kılmak gelmiyor

TisselTassal
Böyle vesvese mi olur anlamadım kendimde çelişkilendim cevap için teşekkürler durmak yol yola devam elimizden geldiğince


Tunahan
Hepinize merhaba abilerim ablalarim sizlere birkaç sorum olacak cevaplarsaniz çok sevinirim birincisi konu basligindanda belli olduğu gibi içimden namaz kil mak gelmiyor normalde huşu içinde kiliyordum fakat son 1 aydir icimden namaz kilmak gelmiyor zorsunuyorum kildigim namazlarida çok geç saatlere birakiyorum ne yapmaliyim ??

Okudunuz mu?  Namazların sadece farzlarını kılmak yeterli midir?

2 =
Namazlarında hataya düşen, kıldıkları namaza önem vermeyen namaz kılanların vay haline" Ayeti Celilesindeki veyl’in(vay haline) kelime manası ağır azab olmakla beraber, cehennemdeki içinden dünya dağları geçirilse dağları eritecek "veyl vadisi’de" olabileceği bildirilmiştir bu ayette namazlarinda hataya düşen diyor Ben namazlarimda istemsizce hataya dusuyorum bu ayeti kerim de istemli hatalardanmi bahsedilmiş lütfen yardim edin çok huzursuzum


bbgbbg
Birincisi kardeşim sabırla namaza devam et.Allah(azze ve celle) seni sınıyor belkide kulunun vesveselere rağmen kendisine ibadet edip edemiyeceğini sınıyor olabilir.Sabırla devam et inşaAllah eski huzuruna kavuşursun.Birde namazları camide kılmaya özen gösterelim.Camilerimiz boş kalmasın hemde cemaatle namazda daha fazla fazilet vardır.

Okudunuz mu?  Namaz Kılmak eve bereket getirir. peki zengin olup namaz kılmayanlar?

İkinci olarak mealleri iyi araştırmak lazım.Dediğin mealler maun suresinin son ayetlerinde geçer ve aslı şöyledir ;
4. Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki,
5. Onlar namazlarını ciddiye almazlar.
6. Onlar gösteriş yapanlardır,
7. Ve hayra da mâni olurlar.
Yani Elhamı şaşıranyada kaldığı rekatı şaşıran veya başka türlü yanlış yapanlarla alakalı değil bu ayet.Namazı önemsemeyen -ki sen önemsiyorsun elhamdulillah.Önemsemesen neden huşu içinde kılamıyorum diye kafaya takmazdın- kişiler için.
Allah’a(cc) emanet ol kardeşim,Allah(azze ve celle) hepimize ihlaslı ibadet etmeyi nasip etsin.

Okudunuz mu?  Mastürbasyona tövbe

Şem’a
< son 1 aydir icimden namaz kilmak gelmiyor zorsunuyorum >
Bu günahlarımız yüzünden olur bazen soğukluk gelir geçer
Tavsiyem Namaz bilinci ile ilgili bir kitap oku ve Nureddin yıldızın namaz mücahitleri adlı sohbeti izle

< ayette namazlarinda hataya düşen diyor >
Ayetin açıklaması şöyledir (hata yapmak değildir)

Okudunuz mu?  Bunalımdayım intiharı düşünüyorum yardım edin yaşamak için sebebim kalmadı.

4. Bu çirkin sıfatları taşıyarak namaz kılan o münafıklara helak ve azab olsun!
5. Onlar, namazlarından gafil olanlardır. Önemsemedikleri için namazları vakitlerinde kılmazlar.

İbn Abbâs şöyle der: Bu öyle bir namaz kılandır ki, kılarsa ondan bir sevap beklemez. Kılmazsa, bundan dolayı gelecek olan azaptan korkmaz.
Ebu’l-Âliye de şöyle der: Namazları vakitlerinde kılmazlar. Rüku ve secdeleri tam yapmazlar.
Rasulullah (s.a.v)’a bu âyetin mânâsı sorulunca şöyle cevap verdi: "Onlar namazı vaktinde kılmayanlardır.
Tefsirciler şöyle der: Yüce Allah, edatını kullanarak buyurduğu için, bu âyetin münafıklar hakkında olduğu anlaşılıyor. Bunun içindir ki Seleften biri şöyle demiştir: demeyip de diyen Allah’a hamd olsun. Çünkü "namazlarının içinde…" deseydi, bu, mü’minler hakkında olurdu. Oysa bazan mü’min namazında gaflete düşebilir. Bu iki gaflet arasındaki fark açıktır. Çünkü münafığın gafleti, namazı terketme ve onu önemsememe şeklinde bir gaflettir. O namazı hatırlamaz ve onu bırakıp başka şeylerle meşgul olur. Mü’min ise, namazını kılarken gaflete düştüğünde onu hemen düzeltir ve sehiv secdesi ile eksiğini giderir. Böylece her iki gaflet ve sehiv arasındaki fark ortaya çıkmış oldu.

Okudunuz mu?  Uçak bileti zekat sayılırmı..?

Tunahan
Allah ikinizdende razı olsun abim


Kayıtsız Üye
Huşu içinde iken herkes namaz kılar. Önemli olan şeytan başına musallat edilmiş iken senin aklını çelmeye çalışırken namaz kılma diye.

Sen eğer buna direnç gösterebiliyorsan şeytanın etkisine karşı namaza devam edebiliyorsan ki işte gerçek iman budur.

Okudunuz mu?  Dua geri alınabilir mi ve alınırsa günahmıdır

Ve öğrendiğim kadarı ile bu şartlar altında kılınan namaz diğer huşu içinde kılınan namazlardan bin kat daha değerli imiş.

Düşünün ki Eyüp Peygamber vücudunda çıkan yaralardan namaz kılamaycak hale gelmişti ki buna rağmen hiç şikayet etmedi. Artık rahatsızlığının son noktasında Ya Rabbi ! vücudumda ki yaralardan artık sana ibadet edemez hale geldim demiştir. ve buna rağmen şikayet etmemiştir.

Okudunuz mu?  Evlilik hakkında bir soru

Yani özetle zor şartlar altında kılınan namaz en değerli namaz oluyormuş bunu sağlam kaynaklardan öğrendim. O nedenle yılmadan namaz kılmaya devam.


TövbeEdenKul
Kardeşim o his şeytandandır.Sen hiçbir şey olmamış gibi devam et Allah’a sığın ve namazını hiç bırakma.allah-u Teala’ya emanet ol.


Tunahan
Hepinizeden Allah razı olsun selam ve dua ile ..

Bu kategoride yer alan Beni istemeye gelecekler ama annem burnumdan getirdir napmam lazım ??? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İçimden namaz kılmak gelmiyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.