Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:28
missa0
Abone

Yabancı bir kadınla cinsel ilişki olmaksızın aynı yatakta yatmak nikaha zarar verir mi?

Yabancı bir kadınla cinsel ilişki olmaksızın aynı yatakta yatmak nikaha zarar verir mi?

Kayıtsız Üye
6 aylık nişanlıyım ve dini nikahımda var.geçenlerde eve bir kız arkadaim geldi.o gece benim yanımda yattı ama aramızda cinsel bir ilişki olmadı.bu nikahımı düşürürmü.ne yapmam lazım lütfen yardım edin


Cevap: Yabancı bir kadınla cinsel ilişki olmaksızın aynı yatakta yatmak nikaha zarar verir mi?

imamhatipli42
Kardeşim nişanlısın hem de nikahın da var da ne diye elin kızı ile beraber yatarsın. Nikahına zarar vermese de çok kötü bir davranış. Zinaya götüren sebeblerden birisini işlemişsin. Nişanlının hakkına tecavüz etmişsin. En önemlisi de Allah (cc)’nun hakkını gözetmemişsin. Aynı şey senin bacının başına yada nişanlının başına gelse razı olur musun. Ben söyleyeyim olmazsın hatta kalkar namus derdine düşersin. Senin namusun var da başkalarının namusu yok mu kardeş.
Men dakka dükka (Çalma kapıyı çalarlar kapını)

Okudunuz mu?  Herşeyden bıktım

Sen şimdi dersin alt tarafı bir soru sorduk bizi neyle suçladılar. Bu islami sitelerde hep böyle yapıyorlar diye ama ne dersen de biz doğru bildiğimizden asla şaşmayacağız. Bu böyle biline…


Yanıt: Yabancı bir kadınla cinsel ilişki olmaksızın aynı yatakta yatmak nikaha zarar verir mi?

rönesans


Soru: Yabancı bir kadınla cinsel ilişki olmaksızın aynı yatakta yatmak nikaha zarar verir mi?

Abdüllatif
Toplumda maalesef kız yaparsa namussuz olur, erkek yaparsa erkektir, erkekliğin şiarındandır gibi ilkel bir mantık kabul görmekte- genel olarak-. Dil ile ikrar edilse de meselenin yanlış olduğu, şahısların erkek evlatlarında gördükleri yanlışa verdikleri tepki ile kız evlatlarına verdikleri tepki arasındaki fark dağlar kadar.Bence bu da samimiyetsizliğin bir gitirişi ne ise..

Okudunuz mu?  18. cüz tam olarak kaçıncı sayfadan başlıyor ?

Asıl altını çizmek istediğim konu ise, anladığım kadarıyla soruyu soran arkadaş yaptığı, hatanın farkında ve pişman olmuş, konunun fikhi hükmünü merak ediyor..Hadi pişman olmamış diyelim, hadi yaptığından hata yaptığının farkında değil diyelim, tatlı-sert bir şekilde bir kişi tarafından uyarıldıktan, yaptığının ne kadar yanlış olduğu anlatıldıktan sonra, üzerine kişinin yanlışını eleştiren yorumların yapılmasını çok uygun bulmuyorum.Gerekli açıklama yapılmış, uyarılarda bulunulmuş ise şahsi kanaatim, fikhi olarak üzerine eklenecek bir husus yoksa yermenin bir anlamı manası kalmıyor..

Okudunuz mu?  Hacı bektaş veli düşüncesinde ibadet ve ahlak

Hüsran
soru soruyorda biliptemi soruyor bilmedenmi bu tip konuları bilmemeli bile ihtimali yok nerde yaşıyorsun yapancı memlekettemi dini bilemicek kadar nerde yaşıyorsunuz

hem nişanlı bide kız arkadaşı var ilginç nişanlınız bu durumu öğlenince nolurdu acaba hadi sana bir konu gönderem de oku bilgilen ihtiyacın var


İsrâ

gerçekden kınıyorum sizi ve nişanlısa acıdım. bu rahatlığı nerden aldınız acaba.

Okudunuz mu?  İslam dini ile temizlik arasında nasıl bir ilişki vardır

Allah akıl fikir versin, doğru yoldan şaşırtmasın.

Sorun nikahın var olup olmayacağı değil asıl sorun bu yaptığın davranışa Allahtan aff dileyip dilememen?!

cevap için Allah razı olsun


Abdüllatif
< bir gün bu davranışından dolayı seninde kapın çalınacaktır unutma bunu >

< bilmemeli bile ihtimali yok nerde yaşıyorsun >

< gerçekden kınıyorum sizi >
Hangimizin günahsızlık sıfatı var?
Hangimiz garanti edebiliriz şeytana uymayacağımızı?
Hangimizin elinde yukardaki durumun ve daha kötüsünün başımıza gelmeyeceğine dair senet var?

imamhatipli42 ağabey’in yazdıkları ve Hüsran’ın arkadaşlık ölçüsü konusunda ki tavsiye konusu dışındakilerin yarardan ziyade zarar getireceğini düşünüyorum..
Dolayısı ile ben bu kardeşimizi kınamak değil, bu kardeşimize dua etmekle yükümlü olduğumu düşünüyorum, Allah affetsin ve bir daha tekerrür etmesini engellesin.
(Konunun kayıtsız üye tarafından açılması hasebiyle, yazdıklarım akıllarda yanlış düşünceler hasıl edebilir, suizandan sakının lütfen)

Okudunuz mu?  Kadın doğumdan kaç gün sonra cinsel ilişkiye girebilir?

@mir
Nişanlınızı geçerli bir sebeple ve geçerli kelimelerle boşamadığınız, ya da kafir olmadığınız sürece nikahınız geçerlidir.
Tabii ki eğer nikahınız geçerli kıyıldı ise.
Allahü Alem.


iliman
eğer bu soruyu kendi kendine düşünüp yorumlayamayacak kadar acizsen şen neden yaşıyorsun kardeşim hatta neden sorunun cevabını merak ediorsunki 🙁

Okudunuz mu?  Sürme sürmek sünnet mi?

vanlu35
vurun taslayın öldürün. Hayret bir şey yav adam yapmış bir hata inşAllah YÜCE ALLAH böyle hatalar bir daha yaptırmaz.kardeş yaptığın dinen sakıncalı.tövbe et .tövbe kapısı her zaman açık.


iliman
< vurun taslayın öldürün. >
🙂
______________________


İsrâ
< Hangimizin günahsızlık sıfatı var?
Hangimiz garanti edebiliriz şeytana uymayacağımızı?
Hangimizin elinde yukardaki durumun ve daha kötüsünün başımıza gelmeyeceğine dair senet var? >

benim cevabımın neresi zarar getirecektir, tekrar söyleyebilirim nişanlıyken bu hatayı yapanı kınıyorum.

garanti olup olmadığını hata etmediğimizi galibi bildiğimi (haşa) dile getirmedim. Aff dilemesinin daha önemli olduğunu söyledim.

Okudunuz mu?  Rızık Nedir? Rızık kader ilişkisi nedir? Ayet ve hadislerle açılaması

vesSelam.


Abdüllatif
“Kınamayınız, kınadığınız şey başınıza gelmedikçe ölmezsiniz”
(Tirmizi, Kıyamet, 53, no: 2507; Beyhaki, Suabu’l-İman, 5/315, no: 2778; Bkz: Keşfu’l-Hafa, 2/265)

Müslümanın kınanması demek, geçmiş zamanda işlediği günahları, hataları, kusurları sebebiyle ayıplanması geçmişinin başına kakılması demektir. Âlimler, müslüman kişi hâlini düzeltmiş ise, eski günahlarından tevbe ettiğinin bilinmesi ile bilinmemesi arasında fark görmezler, her iki halde onların başına kakılmasının çâiz olmayacağını söylerler.
SİE


İsrâ
🙂 kınamayı hoş görmediğim için dedim, ben asla yapmam diyip nefsime güvendiğimden demedim, kalbleri bilen ancak Allahtir bunuda unutma kardeşim.


lamelif
nişanlandığın kıza gerçek anlamda saygı sevgi duysaydın iki cihan bir araya gelse bile böyle bir hataya düşmezdin :ağla:

en çokta neye üzüldüm biliyormusun nasıl bakacaksın o kızcağazın yüzüne hiçmi için sızlamayacak hiçmi vicdanının sessiz çığılıkları kulaklarında çınlamayacak yazık çok yazık insanların duygularıyla böyle oynanması çok yazık:ağla:
evet bağışlaması bol yüce ALLAH,im affeder ama ben senin yerinde olsaydım kendimi asla affetmezdim


çömez
kardeşim yanına karşı cinsten birisi yatıyor ve sende bir şey yapmıyorsun seni tebrik ederim ben şahsen ne böyle bir şeye tevessül ederim nede onu orda sağlam bırakırım bunca yaşıma rağmen……. (Ama böyle bir şeye tevessül etmem)

Okudunuz mu?  Dövme yapmanın veya yaptırmanın hükmü nedir?

Vamık
nikahın düşmeyebilir ama sen bu hallare devam edersen kesin cehenneme bedenin düşer.
senin nişanlının başkasının koynunda olmasını istemiyorsan sende yapma


Kayıtsız Üye
İnsan halidir olmuş bir defa..

Hem tövbe ve istiğfar ne için var..İnsan yaptığı hayırlı şeyler için ”Yarabbi ben pişmanım”

Okudunuz mu?  Az idrar gelmesi abdesti bozar mı

diyecek değil herhalde..Ama hatalarımız için tövbe edeceğiz..

İnşaAllah bir seferle bırakmışsınızdır..


Kayıtsız Üye
Bu arkadaşımız bir arkadaşı ile aynı yatakta yatmış. Bu bir bayan olmasına rağmen aralarında bir ilişki olmamış. Bu şekilde nefsine hakim olmayı başaran bir kul elbette yüce Rabbimiz in sevdiği kulları arasına girmiştir. Bilmezmişiniz ki bu dünya bir sınav alemidir. Bu Allah katında hazırlanan geçilmesi zor bir sınavdir. Allah yolunda yürü sevgili din kardeşim. Allah yar ve yardımcın olsun.

Okudunuz mu?  Gargat ağacı nedir? İslamda yeri nedir?

rüyada bir kadınla aynı yatakta yatmak, yatak ilişkileri yabancı, rüyada aynı yatakta yatmak

Bu kategoride yer alan Peygamberimizin namaza verdiği önem nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yabancı bir kadınla cinsel ilişki olmaksızın aynı yatakta yatmak nikaha zarar verir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.