Anasayfa
21 Mayıs 2023, 0:05
Rüya Yorumu
Yönetici

Hacet namazını kılıp mürşidini bulanların başından geçenler nelerdir?

Hacet namazını kılıp mürşidini bulanların başından geçenler nelerdir?

YaZaROW
Selamın Aleyküm;

Hacet namazını kılıp mürşidini bulanların başından geçenler nelerdir ?
Bizleri bilgilendirirseniz çok memnun olurum.


Cevap: Hacet namazını kılıp mürşidini bulanların başından geçenler nelerdir?

KaLPNuRu
Hâcet namazı

Suâl: Çeşitli dertlerimiz, dileklerimiz oluyorBunların hâllolması için hâcet namazı kılınıyormuşBu namaz nasıl kılınır?
Cevap: Hâcet namazı birkaç şekilde kılınır:

1- Eshâb-ı kirâmdan Osman bin Huneyf hazretleri anlatır: Gözleri görmeyen bir kimse, gözlerinin açılması için Resûlullaha ricada bulunduPeygamber efendimiz buyurdu ki: (Abdest alıp iki rek’at namaz kıl, sonra şöyle duâ et!: “Allahümme innî es’elüke ve eteveccehü ileyke binebiyyî Muhammedin sallAllahü aleyhi ve sellem nebiyyirrahmeti” Daha sonra gözlerinin açılması için “Yâ Rabbî Resûlünün hürmeti için gözlerimi aç” diye duâ et) [Nesâî]

O kişinin, namaz kılıp duâ ettikten sonra, gözlerinin açıldığını gördük(Tergîb)

2- Hadîs-i şerîfte buyuruldu ki: (Allahtan veya insanlardan bir isteği bulunan kimse, güzelce abdest alıp iki rek’at namaz kılsın! Sonra Allahü teâlâya hamd etsin, Resûlüne salevât getirsin sonra şu duâyı okusun!

(Lâ ilâhe illâllah-ül-halîm-ül-kerîmSübhânAllahi Rabb-il-arş-il-azîmElhamdü lillâhi Rabbil âleminEs’elüke mûcibâti rahmetike ve azâimi mağfiretike vel ganîmete min külli birrin vesselâmete min külli ismin lâ teda’ lî zenben illâ gafertehü velâ hemmen illâ ferrectehü velâ hâceten hiye leke rıdan illâ kadaytehâ yâ erhâmerrâhimîn) [Bu duâyı İslâm harfleriyle yazıp doğru olarak okumak lâzımdır]

Hâcet namazı iki, dört veya oniki rek’at olarak kılınırBirinci rek’atta Fâtiha’dan sonra üç kerre Âyetelkürsî okunur, diğer rek’atlerde Fâtiha ile birer kerre İhlâs ve Muavvizeteyn [yâni iki kul’euzü] okunurYahut her rek’atte Fâtiha, Âyet-el-kürsî ve İhlâs okunur

3- Bir başka hâcet namazı da şöyle:

Yatsı namazını kılıp vitri kılmadan önce, dört rek’at namaz kılınırBirinci rek’atta bir Fâtiha, üç kerre Âyet-el-kürsî okunurİkinci rek’atta Fâtiha’dan sonra üç kerre İhlâs ve Muavvizeteyn [yâni iki kul’euzü] okunurÜçüncü rek’atta ilk rek’atta okunanlar okunur. Dördüncü rek’atta ise ikinci rek’atta okunanlar okunurNamazdan sonra dileğini ister(İmâd-ül-islâm)


Cevap: Hacet namazını kılıp mürşidini bulanların başından geçenler nelerdir?

Kayıtsız Üye
Bende hacet namazı kıldıktan sonra rüyamda iki tane küçük kız çocuğu gördüm. Bunlardan biri oz kuzenim diğeri ise hayatımda hiç görmediğim sarışın harika güzellikte bir bebekti. Bu çocuklar tehlikede olduğu için bana emanet edilmişti. Acaba anlamı nedir ?


arifselim
Selamun aleykum kardeşim. Bu rüyalarınız hayırlıdır ve mutlu olmanıza yorumlanır. Ancak rüya ve hacet namazı arasında bir dini bağlantı yoktur. Hacet namazı kılan rüya görecek diye bir durum yoktur.

Okudunuz mu?  Rüyanın gerçek çıkması şans mıdır?

yeşim
hacet namazında balık gördüm biri hamsiydi kafası kesik avucumun içindeydi iki tane büyük balıkta bir kabın içindeydi suyu az olduğu için cansız duruyordu elimi vurunca kıbırdıyordu ve biri o balığı pişirip önüme getiriyordu ve balığın beyaz etigözüme takılıyordu orada uyandım biraz heyecanda vardı uyandıktan sonra


arifselim
Selamun aleykum kardeşim. Hacet namazı demek, dua etmek ve Allah’tan dilek dileme namazı anlamındadır. Rüya görmek ile ilgisi olmaz. Rüya olarak ise bu rüyalarınız bol kazanç ve berekete yorumlanır.


Kayıtsız Üye
Hacet namazı kıldım eski sevgilimde barışmak için Allah’a yalvardım tek yardım edebilecek kişi son ümidim oydu ama yattıktan sonra rüyamda başka birini gördüm


arifselim
Değerli kardeşim. Hacet namazının anlamı dua etmek ve istemek demektir. Rüya ile hiç bir alakası yoktur. Bu düşünce yanlıştır.


Şiyar erden
Selamun aleyküm. Hacet namazı kıldım ve ilk gecede şu rüyayı gördüm. Yorumu nedir acaba? Ben yeni evlendim eşim acık bir bayan ve ısrar etmeme rağmen kapanmıyor. Ve hacet namazı kılıp uyuduğumda ise eşimin karşımda açık kıyafetle olduğunu fakat birden bire çarşaf giydiğini gördüm. Teşekkürler şimdiden…


arifselim
Aleykum selam. Hacet namazı ile Allah’tan dilek dilenir ve istekler istenir ama hacet namazından sonra rüya görülecek ve bir ilgisi olacak diye bir şey yoktur. Rüyanız ise hayırlı olarak yorumlanır. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
hacet namazı kılmadım istihare kıldım yattım sabah namazından önce efendimizi gördüm uyandıktan sonra abdesti aldım yolda sabah ezanı okundu 30 yaşımda hidayet olacağımı ve ilim alacağımı söyledi hayırlısı ledün ilmi verilecekmiş başlangıcı varda biraz acemiyim hızırla haftada bir görüşüyorum oda 30 yaşımda yanıma gelecekmiş. şuan 29 bekliyoruz .


Kayıtsız Üye
önce İslam’ı iyice öğren sonra kedi olmadan kuş avına çık…


Kayıtsız Üye
Evlilik için hacet namazına yattım. Ama rüyamda tanımadığım iki erkek gördüm bu ne demek oluyor acaba ?


arifselim
Selamun aleykum hanım kardeşim. Hacet namazının anlamı istek istemek dua etmek demektir. Hacet namazı ile rüya görme arasında bir bağlantı yoktur. Dinende bir ilgisi yoktur. Şu kişi ile evlenmem hayırlı mı diye işaret istiyorsanız o zaman istihare namazını kılmalısınız.


Kayıtsız Üye
mürşit istiharesi yapıpta iskender evrenesoğlunu rüyada görenler bilsinki ettiğiniz duadan etrafınızdaki cinlerin haberi olur..onun için iskenderi görürseniz inanmayın o şerfsize.. duanızı siz duymadan içinizden kalbinizden edin..


Kayıtsız Üye
Hacet namazı kıldım eski sevgilim le barışmak için onu gördüm lacivert bir takım elbise vardı üstünde


yasemincmrt
s.s ben sevdigim cocukla barısmak için hacet namazı kıldım ilkın sabah 5 de uyandım babama kahvaltı hazırladım sonra uyudum eski sevgilimi yani sevdigim cocugu gördüm bize gelmiş annem babam kardeslerim oturup konusyoruz gülüyo felan sonra annem tam ona kızıcak susturuyorum annemi sizce ne analama geliyoru

Okudunuz mu?  Rüyada huri görmek

arifselim
Aleykum selam. Öncelikle şunu bilmeniz gerekir, hacet namazı ile rüya birbiri ile bağlantısı yoktur. Rüyanız ise hakkınızda üzüleceğiniz konuşmalar duymanıza tabir edilir. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm. Ben hacet namazı kıldım sevdiğim birinin beni sevmesi için yattım rüyamda iki tane kişi gördüm biri bayan biri erkek ağlıyorlar di bende gülüyordum sonra bir araba veriyorlar bana araba sürmeyi bilmem ama sürüyordum telefonuma mesaj geliyordu çok mutlu oluyordum saat 6 idi uyanmıştım rüyam ne anlama geliyor


arifselim
Aleykum selam. Bu rüyanız sizin için hata ettiğinize yorumlanır. Rüyada gülmek cahillik etmek ve gerçekleri görememek olarak yorumlanmıştır. Araba sürmeniz ise güzel projelerinizin olmasına yorumlanır. En doğrusunu elbette Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Beraat kandilinde ibadet edip birde hacet namazı kilip yattım.rüyamda bir çocuktan hoşlanıyordum ama o öz ablamla ilgileniyordu. Çok üzüldüm ve evden kaçmaya karara verdim yolda pişman olup geri dönecektim ki uyandım.bu arada 3 yıllık evliyim ve Rabbim bize evlat nasip etmedi.duam da isteğimde buydu. Yorumlarsaniz sevinirim şimdiden teşekkürler.


arifselim
Selamun aleykum. Bu rüya tam olarak içinde bulunduğunuz bazı sıkıntılara işarettir. Çok bunaldığınıza yorulduğunuza ve yeni bir düzen istediğinize işaret eder. Sabırlı olmalısınız aksi takdirde hayatınızı adeta sıfırlayarak yeni bir başlangıç yapacağaınız anlamına gelir. En doğrusunu elbette Allah bilir.


Zeyna
Merhaba,
Ayrı olduğum ama hala sevdiğim insanı Allah tan diledim ve bunun için hacet namazı kıldım..ve rüyamda sevdiğim insanla beraberdim ve çok iyiydik. Ama beni asıl şaşırtan ve hatta bir süreliğine şoka girmeme sebep olan şeyse..uzun zamandır görmediğim sevdiğim kişiyle aynı günün içinde karşılaşmak oldu.yani hacet namazını kıldığım gecenin sabahında..ama rüyamdakinin tam tersine karşılaştığımızda soğuk ve uzaktı bana karşı..ama bu durumdan dolayı hala şaşkın ve şoktayım..yani ne düşünmem gerektiğini ve ne yapacağımı bilemedim.


arifselim
Merhaba kardeşim. Hacet namazını kılan kimsenin rüya görmesi ile bir bağlantısı yoktur. Rüyan ise hayırlıdır. Senin için bu rüya yeni nasip ve kısmetlere delalet eder. Rüyan o kimse ile ilgisi yoktur. En doğrusunu ancak Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum Hocam
Bir ruyasi imam hatipte okuyan bir kizim
Ruyasinda rahmetli olan dedesi ben ve Recep tayyip erdoganin birlikte okuluna ziyaretini Gormus
Dedesini Sanki çok itibarli biriymis gibi Gormus
Nasil yorumlarsiniz
Allah a emanet olun
Selamun aleykum


arifselim
Aleykum selam. Rüyada vefat etmiş dedeyi görmek hayırlıdır. Devlet erkanından birisi ile görmek ise deden için mevkisinin yüksek olmasına delalet eder. En doğrusunu elbette ancak Allah bilir. Aleykum selam kardeşim.

Okudunuz mu?  Rüyada kendisini ölü yada komada görmek

Kayıtsız Üye
Kadir gecesi mürşidimi bulma niyetiyle hacet namazımı kılıp uykuya daldım. Beyazıd i Bistami hazretlerinin adını gördüm uyanmadan. 800 lü yıllarda vefat etmiş bir evliya oysaki. Aklımda adı çok olan biri değildi ki beynim benimke oyun oynamış olsun. Durumun içinden çıkamıyorum,ilminiz varsa lütfen bana da bir yol gösterin. Selam ve dua ile


arifselim
Mürşidini bulmak için hacet namazı kılabilirsin elbette ama hacet namazından sonra riya görülecek veya o rüyayla amel edilecek diye dini bir kaide veya emir yoktur. Rüyan ancak hayırlıdır. Kurana, sünnete ve ehli sünnet alimlerinin yoluna uy bu seni inşaAllah rabbinin rızasına ulaştırır.


Kayıtsız Üye
Selâmün aleyküm rüyamda mursidimi bulma ihtimalim var mi nasıl yapabilirim

Hacet namazı kildim ve zikrederken uykuya daldim ve kalbimde carpinti oldu ve kalktim neden acaba

Selamin aleykum hacet namazı kilidim zikretmeye basladim tam uykuya daldigimda gördüğüm seyi bilmiyorum aklima gelmiyo bir anda kalbim carpinti yapti uyandim anlami nedir?

Selamin aleykum hocam hacet namazını kildim zikir cekerek ruyaya daldim tam rüya sirasinda ne gördüm hatirlamiorum bian kalbimde carpinti oldu sicradim kalktim bunun anlami nedir?


arifselim
Aleykum selam kardeşim.

– Mürşidi bulmak için rüyadan bir işaret beklenmez. Senin mürşit olarak kuran ve peygamberin sünneti yetmez mi.

– Hacet namazı ve ettiğin duanın etkisinde kaldığın için öyle olmuş olabilirsin. Bunu başka bir mana ile açıklayamayız.


Okan
Selamun aleyküm hocam hacetin rüyayla alakasi yok demissin ama herkez hacetten sonra rüya görmüş.


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Görülebilir biz görülmez demiyoruz. Ama sünnette yani dinimizde hacet namazından sonra rüya ile bir bağ kurulur diye asla bir kaide yoktur. Ama herhangi bir nedenden dolayı görülebilir bu çok normal bir durumdur.


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm hocam arkadaşımın polisligi için hacet namazı kıldım ve uyudum rüyamda polisligi kazandıgını gördüm ama çok ağlıyordum üzülüyordum onsuz korkutulduğumu gördüm sizce nedir manası

Selamın aleyküm. Hacet namazımı kılıp uyudugumda polisligi kazanmak isteyen arkadaşımın kazandıgını gördüm ama ben çok üzülüp aglıyordum ve beni korkutmak istiyorlardı sizce bunun manası nedir


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Hacet namazı demek dua ve istek namazı demektir. İstihare ise meşru olan bir iş konusunda kararsız kalınınca kılınır. Hacet namazını istihare olarak kılmak yanlıştır. Rüya olarak bu hayırlıdır ve ağlamak ile korkutulmak tersi olarak yorumlanır.


Medmed60
Selamun Aleyküm,
Benim nisanim atildi ve ben birkac kere hacet namazı kildim.
Bir gece rüyamda elma bahcesinde tanimadigim bir kizla barisiyodum baristiktan sonra yine tanimadigim bir bey bana kirmizi bir elma hediye etti. Diger bir gece namazdan sonra yeni ayakkabilarimi gördüm. Tabirlere baktim ve hepsi hayirli tabirlerdi ama güvenemedim. Acaba rüyalarim ne anlama gelir ?

Okudunuz mu?  Rüyada anahtar görmek

Selamun Aleyküm,
Benim üc ay önce nisanim atildi ve ben her seyin hayirlisiyla düzelmesi için bir kaç kere hacet namazı kildim. Bir gece elma bahcesinde önce tanimadigim biriyle baristigimi ve daha sonra bana tanimadigim bir adamdan da elma hediye edildi. Baska bir gece yeni ayakkabilarimi gördüm. Bunlarin anlami varmidir ve tabiri nedir. Bazi sitelerde olumlu tabirler okudum fakat ne kadar doğru yorumlandigini bilemedim Allah rizasi için yardim istiyorum. Simdiden Allah razı olsun


arifselim
Aleykum selam. Bu rüya hayırlıdır ve içinde olduğun sıkıntılı bir şeyden kurtulmak anlamındadır. Rüya sahibi, gerçek hayatında küs olduğu, dargın olduğu birisiyle barışacaktır denmiştir. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm hocam hacet namazını kıldıktan sonra birde istihare namazı kilip kimseyle konusmadan salavat getirerek uyuyakaldim ve gördüğüm rüyada hatirladigim tek bölüm ben evimizin camindan bakiyordum ve yeğenim başın açık bakma camdan diyerek kizdi bana sizin yorumunuz nedir


arifselim
Aleykum selam kardeşim. İstihare rüyası açısından bu olumsuz manada bir ikaz ve işarettir. İstiharede en önemli şey rüya değildir. Önemli olan işaret insanın içine o konuda gelen hissidir. Bu his ona daha açık bir işaret olarak kabul edilir.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm. Bugün rüyamda güya evliymişim bilmediğim bir adamla. Ama sevdiğim insan farklıymış. Ben boşanıp sevdiğim adamla böyle semtimizde bir yolda yürüyorum hatta birlikte bankaya gidiyoruz. Boşanıp ona gidiyormuşum. Hacet namazı dilek istemek demek. Biliyorum yazılarınızı çok okudum. Ancak gecede hacet namazı kılmıştım sevdiğin adamla için bir ayrıntı olut. Rüyamı yorumlarsanız çok sevinirim. Allah razı olsun


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Bu rüyanın tabiri şöyledir: Rüyada eşinden boşanan kişi eğer evli değilse, kısa süre içerisinde evleneceğine ve evliliğinin ilk yıllarında birtakım problemler yaşayacağına delalet eder. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Bir bayanı çok nasibim olsun istiyordum ve sürekli ayrılıp barışıyoruz ben hergün önce Allah için dua ediyorum sonra hayırlısı ile onu diliyorum sonra ayrılık ve hacet namazı kılıp uyudum ve rüyamda direkt olarak müzik dinliyorum volkan konaktan gidiyorum uyandım ve etkilendim açıkcası artık vazgeçip olmuyor diyip vazgeçmelimiyim yoksa Allah çok istedigin bir sey için dua ediyorsan vazgeçmiyorsan vazgeçtirmiyorsa onu verecektir çünkü aynı şey için olucaksa dua ettirmez dediler inanarak duama devam etmek istiyorum onun için ama hayırlı bişey yok rüyalarım da bile onunla ilgili, tavsiye rica ediyorum Allah rızası için

Okudunuz mu?  Rüyanın rahmani olduğunu nasıl anlarız

arifselim
Hacet namazından sonra rüya görülmesi gerekmez eğer görülürse de ayrı olarak yorumlanabilir. Bu rüyan o kimse senin için hayırlıdır anlamı yoktur. En doğrusunu ve en hayırlısını rüyalarla değil, ilk önce bilgili, güvenilir ve sizi tanıyan kimselere danışarak bir karar vermeye çalışmalıdır. İnatla ve zorlayarak hayır olmaz. Sabırla, Allah’a tevekkülle hayır dilenir.


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm. Bende hacet namazı kılıp uyudum. Sevdiğim kişiyi diledim Allah’tan. Bu dua ve namazının rüya ile bir ilgisinin olmadığı anlamış durumdayım. Diğer sayfalarda yorum bulamadım. Bende mezarlıktaydım ve mezarlar derinde, aralarından coşkun bir ırmakla tertemiz buz gibi soğuk su akıyor ve gidiyordu. Biz ise kabir ziyaretine gelmişiz. yorumu nedir? ilgi alanınız ise cevap verirseniz sevinirim. Allah razı olsun, selamet ile..


arifselim
Aleykum selam. Mezarlar görmek gerçekleşmesini istediğin şey için yapmış olduğun fedakarlığa veya verdiğin emeğe işarettir. Temiz ve soğuk su ise rahatlatıcı bir haber almak veya sıkıntılı bir durumun kısa sürede çözüleceği anlamına gelir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Ben Hacet namazı kıldıktan sonra gidip uyudum ve hertaraf yesildi birde uzun bir yol gördüm iki agac vardi birinden buyuk güzel mantarlar vardi digerinde patatesler vardi birde annemi gördüm ama hatirlamiyorum


arifselim
Hacet namazını kıldıktan sonra hacet namazı ile ilgili rüya görülür diye bir kaide veya bir şart diye bir şey yoktur. Onunla ilgili olma ihtimali olabilir sadece. Rüyada görmüş olduğun bu şeyler huzur, mutluluk ve ferah anlamındadır.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum benim evlilik niyetli konustugum biri vardi fakat bir nedenden dolayi uyusmadik ve konusmayi kestik. Kendisi onceden soylemisti istihareye yatmis ve yesil görmüş ben de bir tanidigimi üc gece yatirdim ilk gece bisey gormedi ikinci gece karanlik görmüş fakat çok mutluymus ucuncu gece de çok rahat uyanmis fakat bisey gormemis. Bu kisi benim için hayirli midir ilk sorum bu ikinci sorum ise hacet namazı kiliyorum dilegimin gerceklesmesi için her gece mi kilmaliyim yoksa bir kez kilsam da yeterli oluyor mu ? Simdiden teşekkür ederim


arifselim
Aleykum selam. İstihare için herkesin kendisi yapması gerekir. Sünnet olan budur. Arkadaşının görmüş olduğu rüyalar olumlu gibi olabilir ama senin yapmanı tavsiye ederim. Hacet namazını dilediğin kadar kılmakta serbestsin. Bir defa da kılabilirsin her gecede kılabilirsin.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben 12 rekat hacet namazımı kılıp uyudum hayırlısıyla sevdiğim kişiyle tekrar kavuşmak ve evlenmek için hayatımızı birleştirmek için. Rüyamda Erdek kamplar bölgesine 2 kere gittim otobüsle tatil amaçlı 2 kere de dolu otobüsle gittik. Otobüsün içinde ilkokul arkadaşım vardı erkek tur gibiydi sanki. 2 kerede ayni şekilde deniz gördüm sahil gördüm. Gittiğimiz yerde Erdek’te yani anneannem yaşıyormuş gerçek hayatta böyle değil. Anneanneme sarılıyorum çok sıkı şekilde çok seviniyoruz. 2 rüyada da yaptık böyle. Anneannemle sarılırken arkada yemek yiyen masada oturan bir adam görüyorum o da dedemmiş ama sadece uzaktan merhaba diyoruz birbirimize gülümsüyoruz. Gördüğüm kişi aslında gerçek hayatta babamın ölmüş olan dedesi. Sürekli çizilmiş saatlik program görüyorum 9-12 arası şu yapılacak şeklinde tüm gün planlanmış kardeşim bu planın benim olduğunu söylüyor anneme gösteriyor ablam gibi olmak istiyorum falan diyor Başka bir rüyamda da üniversite öğrencisiyim gerçek hayatta da öyleyim ama okulumda olmayan ilkokul arkadaşlarımı rüyamda sanki onlarda bizim okulda okuyormuş gibi görüyorum 3 erkekler otobüse biniyoruz okula gidiyoruz birlikte bu kadar bunların anlamı nedir acaba cevap verirseniz çok mutlu olurum Allah razı olsun şimdiden.

Okudunuz mu?  Rüyada Kuran okumak ve bebek emzirmek

arifselim
Merhaba. Görmüş olduğun rüyalarının hacet namazı ile veya duaların ile bir bağlantısı olması gerekmez. Zaten güzel rüyalar olsa bile net bir manaları yoktur. Genellikle sevineceğin gelişmeler olması anlamındadır. Allah’tan sadece hayırlısını dile, herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm hocam gece uyumadan önce internetten hacet dilek duaları araştırıyordum “Selamun kavlen min rabbir rahim” esmasını buldum yaklaşık 2 hafta öncesine kadar görüştüğüm biri vardı görüşmemizi iki taraflı istekli olarak sonlandırdık ben kendi açımdan pişman oldum onunda pişman olduğunu hissediyorum bu Esma’yı bulduktan sonra kaç kere okuduğumu hatırlamıyorum bayağı çok kez okudum ve uyuyup kalmışım rüyamda sevdiğim kişiyle tekrar barışmıştık bana hediye aldığını gördüm çok mutluyduk yanyana oturuyorduk hocam rüyamın anlamı nedir bu kişi benim için hayırlı mı Allahu Teala barışmamızı mı istiyor barışacak mıyız ?


arifselim
Aleykum selam. Bu gördüğün rüya ile o kişinin senin için hayırlı olduğu anlamındadır diyemeyiz. Bu rüya sevineceğin şeyleri yaşamak anlamında tabir edilmiştir. Bir dilek dilemek için hacet namazı kılınmalıdır. Hacet namazı ile rüyanın bir bağlantısı olması gerekmez.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm rüyamda annemle mutfakta yemek yerken yengem hakkında kötü konuşuyoruz o sırada evin kapısı açılıyor uzun boylu yeşil giyen kafasıni yeşil bir bezle saran bir adam geliyor ve bize selamün aleyküm ev halkı diyor o sırada ben korkuyorum ve bağırıyorum iki tane kadın da yeşil renk giymis ve kapalı bir şekilde yüzümüze bakmadan evin diğer odalarına doğru hızlıca gidiyor ben de o sırada bağırarak uyanıyorum sizce anlamı nedir

Okudunuz mu?  Rüyada Allah'ın emrini yerine getirmek

arifselim
Aleykum selam. Bu rüya gören kimse için, gıybet ve dedikodu yapanlara karşı uyanık olmak gerektiğine ve bunlardan uzak durulması gerektiğine alamet eder. Bu rüya insana bir ikaz gibidir. Çünkü bu rüya evde ve aile içerisinde bereketsizliğe neden olacak günahlara dair bir işarettir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm. Yaklaşık bir yıldır hayırlı bir evlilik yapabilmek için hacet namazı kılıyorum. Rüyalarımda bu namazla bağlantılı olduğunu düşündüğüm bazı şeyler gördüm. Etkisinde kaldığım üç rüyayı kısaca anlatmak istiyorum.

Birinde bir göl kenarı tarzı bir yerdeyim, elimde bembeyaz bir güvercin var ama sanki ben onun bir balık olduğunu düşünüyorum ama yine de suya bırakmak yerine elimle gölden su veriyorum, biraz yorgun ve sanki Kanadı kırık gibi olduğu için bırakmakta kıyamıyorum. Dediğim gibi Ben rüyamda balık olarak düşünüyorum ama o ama uyandığımda uyandığımda gördüğümü hatırlayınca elimdekinin beyaz güvercin olduğunu anladım. Aynı rüyanın devamında ise hava kararıyor yine bir göl kenarındayım ve suyun üzerinde bir kılıç balığı görüyorum üç karış kadar bir boyu var suyun üzerinde yüzüyor.

Bir başka rüyamda ise hamile bir arkadaşımız Doğum yapacakmış ona ziyarete gitmeyi düşünüyoruz. Biri Doğum beş gün sonra diyor, ben de iyi o zaman beş gün sonra gideriz diyorum. Sonra biri diyor ki oo o bir buçuk iki ayı bulur falan. Bende içimden beş gün sonra ki Doğum nasıl iki ayı bulur ne saçma diyorum. Sonra bu rüya sanki bana zaman için bir işaret gibi geldi ona yordum. Belki de iki aya dilediğim gibi biriyle hayatımı birleştirme yolunda adım atarım diye düşündüm. Tam beş gün sonra bir telefon geldi ve hayırlı bir kısmet olduğundan bahsetti bir tanıdığım nedir ne değildir diye sorunca hayal ettiğim gibi biri değildi. Telefonu kapatınca gözlerim doldu. Ama olumsuz bir cevapta vermedim. Bu iş olmadı. Hala iki ay da dolmadı rüyayı göreli. Ama artık çok da umutlu değilim sanki hayallerimde ki dualarımda ki gibi biri çıkmayacakmış gibi karşıma öyle biri olmazsa da evlilik sanki gözüme hoş görünmüyor.

En son rüyamı ise geçtiğimiz günlerde Berat gecesi gördüm. Berat gecesi bazı ibadetlerimi yaptım. 100 rekatlık namazımı kıldım. Her gece yatsıdan sonra kıldığım gibi hacet namazımı kıldım. Rüyamda umreye birlikte gitmeyi çok istediğim bir arkadaşım vardı o gitti ama ben gidemedim. Onunla birlikte umreye gidiyoruz kendimizi orada görüyorum. Sonra cami gibi bir yerde ben namaz kılıyorum. Dua okuduğumu secdeye rükuya gittiğimi bile hatırlıyorum. Namazdan sonra arkadaşım. Benim içimden geçirdiklerimi normal hayatta istediklerini rüyamda diliyle söylüyor. İçimde ay o da aynı şeyleri istiyor önce bana sonra ona nasip olsun inşAllah diyorum. Baya uzun bir yazı oldu. Biliyorum hacet namazı illa rüyayla alakalı değşl ama sanki bana içlerinde anlam varmış gibi gelen rüyalar bunlar eğer rüya yorumlayabiliyorsanız bana yardımcı olursanız çok memnun olurum. Hayırlı günler.

Okudunuz mu?  Rüyada subhanAllahi ve bihamdihi subhanAllahil azim demek

arifselim
Aleykum selam. Allah rüyalarını mübarek eylesin. Hepsi hayırlı ve güzeldir lakin unutma ki bunlar sonuçta bir rüyadır ve kesin şu manayı işaret eder diyemeyiz. Özellikle de en son görmüş olduğun rüyan istek ve dileklerin kabulü anlamındadır. Beraat gecesi kılınan 100 rekatlık namaz yoktur. Allah’tan hayırlısını dilemek en güzelidir. Bazı şeylerde aşırı ısrar etmeden Allah’ım hakkımda hayırlı ise nasip et demek daha güzel olur.


Kayıtsız Üye
selam aleykum benim bir isteyim var ne zaman dua etsem sanki icimde olmuyucak gibi bir hiss oluyor ve bende umitsizlige kapiliyorum halbuki Allah kabul etmeyecegi duayi ettirmez bunu biliyorum ama acaba olmuyucakmi onu merak ediyorum.


tanrikutrabia
Ben hacet namazı kildim dilegim suydu sevdiğim adamla nisanlanmak sonra uyudum rüyamda köyde iki kola şişesine su dolduruyordum sanki sevdiğim adamla nişanlandıgimi gördüm ama tam emin değilim nisanlandigimi gördüğümden sizce gormusmuyum


Kayıtsız Üye
Bende hacet namazı kiliyorum ama duam kabul olmuyor kılmaya başladıktan sonra iyice duygusal lastim sevdigime kavusamiyorum cikmazdayim


Kayıtsız Üye
Ben de hacet namazı kıldım. Çok darda ve çok sıkıntıda hissediyorum kendimi. Duamın kabul olması için yapmadığım şey kalmadı. Şimdi şunu merak ediyorum hacet namazı kıldım duamın kabul olacağına dair herhangi bir işaret var mıdır?


Serhatkanar
Hocam konuyla alakasi yok ama rüya tabirinden anliyosunuz…ben rüyamda cennette resulullahı (sav) gördüm..bana cennetin guzelliklerini gosteriyodu fakat bir adım arkamdaydi yuzunu goremiyodum..saginda ve solunda bir kisi daha vardi..sonra Allah c.c tecelli etti..sonra ben resulullaha sitem ederek burasi Allahin yeri bırak o anlatsin dedm..bu ne anlama geliyor hocam..sonucta rüya bile olsa resulullaha (sav)sitem etmem çok zoruma gidiyo..lutfen bana tam anlamiyla aciklayabilir misiniz?


arifselim
Bu bir rüyadır sonuçta ve insanın iradesi dışındadır. Her türlü hayırla tabir edilir. Dua, dilek ve isteklerin kabulüne ve Allah’a yakınlaşmaya vesile olacak salih amellerin arttırılmasına işaret olarak yorumlanır. Allah’tan hayırlısını dilemelisin ve bu yeterlidir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Ece seçkin
Hacet namazı dilediğin bişi varsa kılıp Allah’tan istemendir bu istihare namazı değildir kılıp rüya görmek gibi ve o düşünceyle yaptığınız için öyle görüyorsunuz. Selam ve dua ile Allah’a emanet olun.


Kayıtsız Üye
Geceleri sahurdan imsak vaktine kadar olan zaman diliminde hacet namazı kılmak için çaba gösteriyorum fakat namazı bitirip de hacet duasına gectigimde ezan okunmaya başlıyor bu durum namazın sakatlar mı ya da hacet namazımın olmama durumu var mı

Okudunuz mu?  İstiharede umreye gitmek

kastamonu37
Hacet namazı ile görmeyen birinin gözlerinin görmesi için namaz kılıp dua edip gözlerinin açılması gibi bir olay sürekli örnek gösteriliyor. Allah görmeyen birinin gözlerini bile görür kılabiliyorken neden engelli bir vatandaş veya vücudunda bir rahatsızlık bir ameliyat izi vs olan bir insan bunların kaybolması için sağlığına kavuşmak için kolu kopan biri kolum olsun vs diye dua etse çok saçma mı olur bu?

Dinimizle ilgili eskiden rivayet edilen şeylere bakarsak hep dua ile yaşanan olağanüstü şeyler var ama günümüzde hiçbir şekilde böyle şeyler yok ve böyle şeyler isteyene de deli gözüyle bakıyorlar ve böyle istekleri olanların hiçbirinin de duası kabul olmuyor zaten insanların dinden sapma ve herşeye inanamama sebebi de bu oluyor.


mum
< bu durum namazın sakatlar mı ya da hacet namazımın olmama durumu var mı >
Sabah ezanının okunması ile hacet duası arasında nasıl bir bağ kurdunuz?
Alakası yok siz hacetinizi dileyin


Kayıtsız Üye
Ben çocukken bir rüya görmüştüm rüyamda bir erkek arkadaşıma tokat atıyodum üzerinden epey zaman geçtikten sonra bir rüya tabiri kitabında rüyada dövdüğünüz kişiyle ilerde evleniceğiniz yazıyodu tokat atmanın böyle bir tabiri var mıdır acaba


arifselim
Rüyada tokat atmanın evlilikle ilgili bir yorumu olmadığını biliyoruz. Hatta tokat attığın kişi ile ilgili bir anlamı da yoktur. Ancak güçlü kuvvetli olmaya ve istediklerini elde etmeye tabir edilir. En isabetli yorum bilen birisine ve yüz yüze yapılan yorumdur. Yoksa kitaptan okuyarak veya internetten okumakla rüya yorumlanmaz.


Kayıtsız Üye
Merhaben. Hacet namazı kılıp yattım rüyamda sevdiğim adam bana doğru geliyordu. Elimdeki poşetlerden birini ona veriyordum sonra bakışıyorduk o sıra meğer rüyamda rüyaymış. Rüyamdaki rüyamdan uyanınca bakıyorum poşet yok yani rüya ile gerçek iç içe geçmişti bu ne demek acaba. Ve sevdiğim adam gerçekten huzur verici iyi görünüyordu olduğundan daha kilolu ve sakallıydı


arifselim
Merhaba. Rüya içinde rüya görmek o rüyanın daha çok sahih ve manası olduğu anlamında kabul edilir. Bu rüyan o kişiye gönlünü verdiğin anlamındadır. Ancak hacet namazı ile rüya görmek arasında bir ilgi yoktur. Bunu birbirine karıştırmamak gerekir.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben hacet namazımı eskiden evlenmek istediğim bir bey vardı beni aldattı iftira attı tek istediğim pişman olması ve özür dilemesiydi geri döneceğimden değil işte hacet namazını kıldım kıbleye dönerek uyudum rüyamda telefonla beni arıyodu özürler diliyodu pişmandı hani gördüm diye olacak bir şey yok ama sizce manası olarak ihtimal var mıdır ben çok inanırım duaya Rabbime

Okudunuz mu?  İstiharede tanımadığın birini görmek

arifselim
Merhaba. Hacet namazından sonra illa rüya görülecek diye bir kaide yoktur. Gördüğün rüyanın yorumu ise sevineceğin bir haber almak anlamındadır. Diğer ihtimal ise bunun bilinçaltı düşüncelerden dolayı görülmesidir.


Kayıtsız Üye
Rüyaları tabir ettiğinizi gördüm. 5-6 yıl önce gördüğüm ama tabir ettirecek kimse bulamadığım bir rüyam var. Bana da yardımcı olursanız çok sevinirim. (30 yaşında evli ve 3 çocuk annesiyim)

Bu rüyadan çok etkilendim. Rüyamda ailemden uzak tek başıma kalabalık bir yerdeydim. Kıyametin kopacağını biliyordum ama benden başka kimse bilmiyor gibiydi. Çaresizce ve çok üzgün olarak kıyametin kopmasını bekliyor ve sokaklarda yürüyordum. Ayrıca üstünde açık saçık giysiler vardı, çok utanıyordum kendimi gizlemeye çalışıyordum. Sonra yıkık dökük bir camiye geldim ve etrafa bakınırken öğle ezanı okunmaya başladı. Birden cemaat toplandı ve namaza durdular. Bende cemaatin en önünde duruyordum ama namaz kılmıyordum. Namaz kılanların önünde durmamak için hemen bir köşeye çekilip oturdum. Sonra küçük bir pencereden içeri bir köpek atladı ve yere indiğinde şekil değiştirdi. Ne olduğunu bilmediğim ürkütücü bir varlıktı. Işık hüzmesi gibiydi. Vücut olarak insana benziyordu. İnsanlar onunla sohbet etmeye başladılar. Derken başımı sağa çevirdim ve orda başka bir varlık daha vardı. O varlık “Allah’ın dediği olur” diye bağırdı ve bunu söylediği anda bende dahil olmak üzere bütün insanlar sırt üstü yere düşmeye başladılar. Ve yere düştüğümde siren sesine benzeyen çok yüksek bir ses işitmeye başladım. Ruhumun göğüs kafesimden çıkmaya çalıştığını hissettim. O kadar gerçekçi ve etkileyicidi ki. Gözlerimi açtığımda yaşıyor olduğuma inanamadım. Soluk soluğa kalmıştım. Acaba bu rüyanın bir anlamı var mı?


arifselim
Bu öyle berrak bir rüyadır ki yoruma gerek yoktur. Rüya sahibine ahireti, hesap gününü ve cennet ile cehennemi hatırlatan bir uyarı niteliğindedir. Gördüklerin kıyametin bir kopuş sahnesi gibidir ve en makbul olan yorumu tövbe etmek gerektiğine ve ibadetlerine dikkat etmesi gerektiğine tabir edilir. Allah’tan hayırlısını dilemelisin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


hacet namazı kılanlar, hacet namazı kılanların yorumları, hacet namazı kılıp duası kabul olanlar

Bu kategoride yer alan İstihareden uyanıp tekrar uyuyup rüya görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hacet namazını kılıp mürşidini bulanların başından geçenler nelerdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.