Anasayfa
2 Kasım 2023, 3:51
sizden2
Abone

Duam neden kabul olmuyor diyenlere!!!

Duam neden kabul olmuyor diyenlere!!!

nur1986
Benim duam neden kabul olmuyor

öncelikle şöle söleyebilirim benim aile sıkıntım çok ve hergün her fırsatta sürekli dua ediyorum hiç yılmadan…duamada il başta etrafımdaki insanların sıkıntılarının giderilmesi için daha sora kendim için Allah’a dua ediyorum…eniştem amelliyat olcaktı ve amelliyatı çok tehlikeliydi yaşama sansı çok az demişlerdi ablam çok üzülüyordu amelliyat gününe kadar eniştemin iyi olması için Allahım onu eşine ve çocuklarına bağışlaması için dualar ettik yüce rabbim kabul etti ve eniştem amelliyattan başarıyla çıktı şuanda durumu çok iyi şükürler olsun:) ikinci ettim duam yengem ve abimdi abim kumar oynar ve eşiyle ayrılcak duruma geldiler sürekli annem babamda haksız yere yengeme kızarlardı abime kızmaları gerekirken hergün duamda onada yer verdim ve abimin kumarı bırakması ve yengeme vakit ayırıp mutlu olmalarını diledim Allahımdan evet abim kumarı bıraktı ve şimdi eşiyle ve çocuklarıyla vakit geçiriyor ve kaveye bile girmiyor Allahın izniyle buda kabul oldu inşAllah tekrar başlamaz umuduyla…kendim için ettiğim dualarım henüz kabul olmadı ama inanıyorum Allahım çok büyük herşeyin zamanı var…umutsuzluğa kapılan kardeşlerime sölüyorum dua ediyoruz bazen olmuyo diye aklımızda geçtiği oluyor sakın bunları yapmayın hiç vazgeçmeyin hep dua edin kabul olsada edin o bile bir imtihandır bunu unutmayın bir dua kitabim var tanıdığım bir hoca getirmiş kaçgündür onu okuyordum bir satır beni çok etkiledi ve her saniye bile dua etmek istiyorum sizlerlede bunu paylamak istiyorum….
YÜCE ALLAH, SEVDİĞİ KULUN KENDİSİNE DUA ETTİĞİNİ GÖRÜNCE: EY CİBRIL! KULUMUN DİLEDİĞİ HACETİNİ YERİNE GETİRMEYİ GECİKTİR: ÇÜNKÜ BEN ONUN SESİNİ DUYMAYI ARZU EDİYORUM. SEVMEDİĞİ VE BUĞZ ETTİĞİ BİR KULUNUN DA DUA ETTİĞİNİ GÖRÜNCE DE; EY CİBRIL! BU KULUMUN İSTEĞİNİ YERİNE GETİR: ÇÜNKÜ BEN ONUN SESİNİ DİNLEMEKTEN HOŞLANMIYORUM. BUYURUR…(kuşeyrı risalesi s.205)

Okudunuz mu?  Gözlerle takip ederek kur'an dinlemek adetli bir kadına haram mıdır?

Yani dua etmekten kabul olsada olmasada hiç vazgeçmeyin….hayırlı günler


Cevap: duam neden kabul olmuyor diyenlere!!!

ordeall
son yazdıgın şey beni çok etkiledi nur kardeşim şimdi ben perşembe gecesi dua ettim cuma geceside ettim bunları abdest alıp gece yarısından sonra yaptım ve kıbleye doğru dönüp dua ettim yüce rabbimizle konuşurmuş dertleşirmiş bir şekilde konuştum bunlar en fazla 5 dk sürmüştür belkide sürmemiştir bir yakınımla nasıl konuşuyorsam öyle konuştum bende ve aradan tam 1 ya da 2 gün geçti rabbimden ne istediysem onlar oldu ve gerçekleri ögrendim rüyamda görmeyi daha çok istemiştim ama olmadı kendisinden herşeyi ögrendim duyunca çok daha üzüldüm ama yapıcak bir şey yok acaba rabbim beni sevmiyormu 2 gün sonra duam kabul oldu öyle bir şey duymuştum önceden duası hemen kabul olan kulu ALLAH sevmezmiş duası kabul olmayan kulunu severmiş:(


Cevap: duam neden kabul olmuyor diyenlere!!!

HAMMADUN
< SEVMEDİĞİ VE BUĞZ ETTİĞİ BİR KULUNUN DA DUA ETTİĞİNİ GÖRÜNCE DE; EY CİBRIL! BU KULUMUN İSTEĞİNİ YERİNE GETİR: ÇÜNKÜ BEN ONUN SESİNİ DİNLEMEKTEN HOŞLANMIYORUM BUYURUR >
Bid’at çok tehlikelidir. Şu yukarıdaki cümlede bu manada her hangi bir ayette geçmiyorsa ki; böyle bir ayet okumadım……

Okudunuz mu?  Dinimizce Resim yapmak günahmı?

Kim, Rab’bi ile Cibriil Emin arasına giripte bu sözü alıp yer yüzüne indirmiştir.

Sonra Rab’binin yarattığı kuluna buğz etmeye ihtiyacı varmıdır. Rab buğz etmez. Zira buğz acziyetin işaretidir. O ol der olur. Zira O Evvel ve Ahir’dir….

allah-u Taala’nın şanından değildirdir ki; Ondan istenileni geri çevirsin. O tüm duvaları kabul eder. Zira O kendinden istenilen ve hak olan tüm duvaların karşılayıcısıdır.

Ama ben duva ettim benim duvam kabul olmadı….????

Ne istemiştin Rab’binden…..????

Para, pul, makam servet vesaire…..

Peki ne yapacaktın O Para, pul, makam ve servet’i…..

Niyetim halisdi. Düşküne, miskine, yolda kalmışa, fakir fukara, garip gureba’ya yardım edecektim.

Peki yardımının karşılığında kimden ne umuyordun….????

Hiç kimseden bişey ummuyordum. Bunu sırf Allah Rızası için yapacaktım.

Peki Rab’bin senin niyetinin tezahürü olan duvalarının karşılığında sana o emtiaya kavuşmuş gibi ve o emtiayı dağıtmış gibi SEVAP YAZDIYSA….

Peki ben bunu nereden bileceğim…..????

Amel defterin açıldığında amacın eğer allah-u Taala’yı kandırmak değilse ve Amel defterinde yapmadığın halde yapmış gibi yazan bir sürü sevap görürsen bilki salih bir amele giden yolun, salih olan niyetinden geçmiştir.

allah-u Taala’nın şanından değildir ki; O kendisinden istenileni asla geri çevirmez.

Allah Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


Cevap: duam neden kabul olmuyor diyenlere!!!

nur1986
duam kabul oldu Allahım beni sevmiyormu düşüncesine asla girmeyelim onu satırları bir dua kitabında yazıyordu ve bende paylaşmak istedim diğer satırlarındada şu yazıryordu bazı insanlar dua eder ve duaları kabul olduğunda dua etmeyi bırakır ve şükretmezler çünkü artık istedikleri olmuştur aslında bu bir imtihandır Allah istediğimizi verir ama eğer şükretmezsek duamızı kesersek sınavı kaybederiz…yani dua edelim kabul olsada olmasada Allahım senin duanı kabul etmiş sana gerçekleri göstermiş ve sen duana devam ediyorsun şükrediyorsun Allahım senide dua ve ibadetini yapan herkesi sever….ben kitapta gördüğüm bu satırı sadece paylaşmak istedim duam neden kabul olmuyor diyenlere umutlarını kesmesinler diye….

Okudunuz mu?  Fotoğraf makinesiyle fotoğraf çekmek günah mı

gulistan-ank
bende payraşmak istiyorum sınavım oglum evlat gecekten çok zor sırtının kamburu dua etmekten iki kat oldum yerdeki böcekten uçan kuşlardan bile dilenci oldum ama yüregimin yarası derindeden kanasa tabibi Rabbime sıgınıp secdemde yakarışlarımın huzurunu hiç biryede bulamam nedenn? demiyorum çünkü ben sevdigine inanıyorum O’dilerse huzuruna getiril böyle mutluluk olurmu ana yüregim ferah olsaydı fani dünyaya dalar giderdim çünki nefsimle acizim

gecen gün kayınvalidemi hastaneye götürdüm genel cekkap baştan aşagı incelendi sonuçlar temizdi yalnız cigerinden şikayeti vardı dahiliye inceledi şüphe üzerine gögüse yolladı gögüs dr.cigerde nödül gördü hiç hoşuma gitmedi dedi hatta yanımda bilgisayardan capını ölçdü hemen tomografi acil yazdı gün atılmadan cekindi ve sıra beklerken kanser hastaları geliyordu başına gelekcek endişesi yaşarken onların duygularını yaşatıklarını derinden düşünerek bir yandan onlarlar o sıra gönülden dualar ettik işlemler bitince sonuç için dr.un kapısında beklerken Rabbime sıgınıp yüreginin yanıklıgla içden dularımı sundum içeriye girdim abdesim vardı bilgisayarda sonuçu incelerken devamlı ayetel kürsi okuyordum Elhamdulillah ciger tertemizdi sevinçle anamla sarıldık anam dedim biliyormusun ”Rabbim bizi 1 saatlik sınava tabir tuttu hastaneye girince normalde hep dua ederiz hastalara ama kanser hastalarını gördük duaya ihtiyaçları varmışki gönülden sunduk artı bedenimiz saglıgı için şükrümüz hamdımız artı vee bir fakirin sevinmeye ihtiyacı varki kurban oldugum Rabbim hiç kimseyi sebebsiz darda bırakmayıp kullarına vesile kılarmış …..
sadece benim duam kabul oldu dedigimizde hikmetlerini sunarken aslında eksik kullugumuzu hatırlatıyor selametle
oglumu dualarınızda unutmama dilegimle selametle kalın

Okudunuz mu?  Rabbena duası

Eşrefoğlu
Dua kabul olunur veya olunmaz, O bizim tasarrufumuzda olan bir şey değil lakin şunuda bilmek lazımki ”Bu dünya bütün arzuların tecelli mekanı değildir”

”Kardeş sen duaya devam et. Kabul olmuş olmamış sana ne”
Hz. Mevlana


nur1986
çok geçmiş olsun dua etmekten hiç vazgeçmeyin olsada olmasada…oğlunla ne sıkıntın varsada Allah yar ve yardımcın olsun aminnn!!!


Kayıtsız Üye
bende yıllardır bir dileğim için dua eder dururum ama kabul olmuyor ne yapalım demekki Allah böyle nasip etmiş bunu münasip görmüş diyecek başka sözüm yok Allah büyük bir bildiği elbette var ama rabbim umarım korktuğumuzdan korur bizi muradımızı verir inşAllah.


Kayıtsız Üye
Litfen benim içinde dua edin sevdigim var ama o beni sevmiyo lütfen bana dua edin duaniza ihtiyacim var.


Kayıtsız Üye
Bak hiç duayi bırakma benimde çok büyük dertlerim var ALLAH a duanı etsen yine ALLAH duanı kabul eder ama senin istekli etmeni ister duanı ALLAH dualarımızı kabul eder hayırlısıyla

Okudunuz mu?  Dua Ederken Hayırlı Değilse Bile İstemek

Kayıtsız Üye
Biz insanlar hep sınavdayız Allah sevdiği kullarına ve isyankar olmayan kullarının sınavını ağır verirmiş sonunda mükafatıda güzel olurmuş…isyan Allah’a şart koşmak olur tövbe edelim Allahatan gelene amenna diyelimki Allah bizlere daha ağır sınavlarda sınamasın Rabbim dertlerimizi unutturmasin….Amin


Kayıtsız Üye
Harika ,, süper açıklama hocam,, tebrikler wallaa ,,,


Kayıtsız Üye
Rabbim duamizi hemen kabul etsin diye beklemek de yanlış benim kanımca. sen duanı et Rabbim en doğru zamanda verir. Kimi dua anında olur, kimi dua sen Unutursun ama Rabbin unutmaz kabul eder, kimisi ise belki ahirette nasip olur. Rabbim elbet ki kabul eder ama doğru zaman bilen yalnızca Yüce Rabbimdir. Ben çok büyük günahkar olduktan sonra Rabbim beni kendine döndürdü, şükürler olsun bizi gören Rabbimiz derdimize derman i da veriyor. Bence kalbinizi ferah tutun. Duadan vazgecmeyin. Sen belki mal mülk isticeksin Rabbine dua ederken yakinlasicaksin Rabbin sana çok çok daha hayirlisi olan Cenneti nasip edecek. Umıt kesmek biz müslümanlara yakişmaz. Rabbim bizi her daim yolundan ayirmasin. Allah gönlünüze gore versin. Dualarinizi kabul etsin. Hepimizi tertemiz eylesin insaAllah


Kayıtsız Üye
Sevgılı kardeslerım. Benım duam bırturlu kabul olmadı………..benım kocam ıckı ıcıyor, kumarı, sıgarası var, kufuru var….abdest yok namaz yok, cumayı bılmez………..senelerdır cekıyorum ıtı……….lutfen duanızı beklıyorum lütfen bı dua edın belkı ıcınızden bırının duası kabul olur. Allahım tez zamanda ıkı kapıdan bırısını versın. Dualarınızı beklıyorum

Okudunuz mu?  Yahudilere acımak günah mı?

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun…bende buna benzer şeyler yazacaktim….Allahin merhameti tüm yarattiklarinadir….Allahin bir kulundan hoşlanmamasi gibi bir sey olamaz….dua kitaplari bir dolu bidat ve hurafelerle dolu.


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar Ben 4 yaşimdayken Babami kaybettim annem beni çok zor şartlarda buyuttu benim için çok uğraşti maddi olsun manevi olsun hep sikintidaydik ama hep Allahin buyurduğu yoldan şaşmamaya çaliştik hayatimizin iyi olacaği umuduyla dualar ettik bekledik Birakin namaz kilmayi kuran okumayi Ben şimdiye kadar birini bilerek kirdiğimi bile hatirlamiyorum ama bilmiyorum neden dualarim kabul olmuyor artik gerçekten yoruldum… Iki yildir her kere sinavimda bir aksilik olup sinava yetişemiyorum… Allah’a yalnizliktan çikmak için dua ediyorum ama her kimle karşilaşirsam sirf evlilik önce arkadaşliği kabul etmiyorum diye geri çekiliyorlar… biri vardi uzaktan seviyordum onunda beni sevdiği kulağima gelmişti birden evlendiğini duydum… bilmiyorum neden başkalarina ettiğim dualar kabul oluyor ama kendim için…


Kayıtsız Üye
güzel kardeşlerim öncelikle RABBİM her duanızıı hayırlısıyla nasip eder inşAllah . her türlü sıkıntınızı giderir . lütfen umutsuzluğa kapılmayın güzel ameller işlemeye bakın RABBİM merhamet sahibidir muhakkak imdatımıza yetişir ELHAMDÜLİLLAH


Kayıtsız Üye
bende 20 seneden beri dua ediyorum namazımı kılıyorum helal lokma aıleme yedırmıyorum helal kazanıyorum ama hergun sukredıyorum ama neden Allahu teala dularımı kabul etmıyorum maddı sıkıntılar yasıyorum 35 yasındayım ve halende sıkıntılar ıcerısınde yasıyorum hasta olan aılem var amalıyat bile ettıremöıyorum doktor bir sene ömrü var dedi ben halen dua edıyorum doktorlar para ıstıyor ıstanbulda bır özel hastaneye gitmemi soyledıler esimle birlikte gittik 40bın tl para karsılıgında amalıyaet ederız dedıler bende bu masrafı kaldıracak gucum kalmadı asgarı ucretle calısan biriyim kredı borcu var kredi kartı borcu var artık ınancımı kaybetmek üzereyım Allah’a sıgındım sureklı dua edıyorum ama artık duların kabul olmadıgını görunce acıkcası dua edesım gelmıyor hacılar hocalar dua edın Allah kabuk eder dıyor ama kabul oldgunu göremıyorum bende

Okudunuz mu?  Cennet ile ilgili soru

emilah
kardesim sen bu msj ni 2016 yazmissin simdi ise 2018 bende ayni senin gibiyim birini çok seviyorum ama o beni sevmiyor çok dua ediyorum merak ediyorum aradan iki sene gecmis sevdigine kavustun mu ne olur cevap ver çok ihtiyacim var belki bana umut olursun


Kayıtsız Üye
Bunlarda. Dert mi ya benim durumumda olsanız bu kadar sakin anlatamazdınız. Herhalde – bütün. Kapılar. Kapalı. Allahım yeni kapılar ac diye etmedigim dua kalmadı. Ama gelmedi ve nasıl zir durumda olduğumu. RABBIM. Neden yardım etmez anlamam NEFES bile alamıyorum bunlar dert mi galibiyet şükür edin yok. Şöyle yok böyle. İntiharın eeşiğindeyim. Tarım tuzum kalmadı ALLAH YARDIM EDER. DIYE umudum var biraz daha sabır edecegım olmazsa elimden gelen bu kadar der. Giderim. Elimden geldiğince diyemiyorum ama olmuyor NOLUR sizde DUA edin

Okudunuz mu?  Kusursuz olan yalnız Allah mıdır?

aliakbaba
selamünaleyküm kardeşim kalpten olsun dilden olsun göz yaşlarımla olsun neden duam kabul olmuyor birine ah ettim Rabbime havale ettim beni para uğruna satıp terk etti ağlamama rağmen hiç acımadı 1 sene boyunca binlerce mesaj yazdım hiç birine aldırmadı birtek olsun cevap vermedi
en son cevap verdi hala gencin birini bul kendine beni unutursun kimler unutulmuyorki zamanla benide unutursun gibi sözler sonra ben hata yapmışsım seninle tanışmaya istemiyorum seni neden hala yazıyorsun bu sevgi değil saplantı yok takıntı yok duygularınla hareket ediyorsun gibi sözlerde sözledi canımı nasıl yaktı saplantılı olsaydım tehdit ederdim evlendiğini adama yazardım hiç birini yapmadım ne acılar cektim hastaneye gittim fayda vermedi hocalara gittim yüreğimden şu kadını unutturacak ayet dua varmı hocam dedim yazdı boynuma astım kağıta yazan ayetide suyun içine koydu 7 gün boyunca içtim hala devam ediyor bu böyle olmuyacak dedim namaza başladım ağla ağlaya dualar ettim sen yazdın bu kulunu kaderime sen nasip ettin Rabbim dedim sök at yüreğimden dedim acısı dinsin dedim şuan sevgi yok içimde nefret kın var hikâyem 2018 yılın ekim ayında bir bayanla tanıştım
benden 9 yaş büyük ınsgram üzerinden detleşiyorduk onun ayrılma sebeplerini soruyordum dert yanıyordu hep iyi bir yuvam olsun diye hayal ediyormuş benimde hayalim hep iyi bir kadın bulmaktı onunla arkadaş sırdaş sevgili kanka yeri gelince anne baba benim hayallerime onuda katıp fikir almak istemiyorsa sebebini sormak ortak noktada bitirmek kısaca empati yaparak evliliği sürdürmek hayalim neyse buna hayallerini soruyordum iğreliye doğru ne gibi hayallerin hep benim hayal ettiğim hayallerdi tamam dedim aradığın kadın bu fiziksel olarak güzel değildi fiziğide güzel değildi yazıf 35 40 kilolarında sorun değil bana kalbi kişiliği önemli dedim zaten zaman geçtikce yaşlanacaz dedim benimle evlenirmisin dedim ilk şaşırdı şakamı yapıyorsun yolda dalgamı geçiyorsun dedi hayır ciddiyim dedim cevap vermeni istiyorum dedim evet cevabım ama birtane kızım var dedi sorun değil dedim ister bizimle kalsın ister annen gilde dedim
birde bunun kız kardeşinin oğlu vardı 21 yaşlarında oda bizde kalsın dedim gerçektenmi dedi evet dedim madem annen gilde kalıyormuş annesi babası ayrıymış dedim kızınla yiyeğine diğer odaları verelim dedim ikisinde genç odası alalım dedim bak güzelim dedim annen abin kardeşlerin akrabaların ister yatılıya gelsinler ister misafirliğe isterlerse 1 ay 3 kalsınlar hiç sorun değil dedim beni hiç bir erkeğe benzetme ben onlara benzemem ben gercekten çok farklıyım kadınlar gözümde cinsel azrularını giderme aracı değil Rabbimin biz erkeklere emaneti olarak hep algıladım onlara mutlu etmek birlikte dua etmek ne bileyim ister yazsam sıgmaz hikaye
uzun buraya sığmaz benim ahım ahirete kalmasın bazen ey Rabbim bakıyorum canımı yakan kulun gayet mutlu sana arz ettiğim dualarım yakarışlarım değersizmi peki Rabbim şu şekilde yalvarıyorum sana dedim
bizlere kendinin varlığını bildirmek için ilk Cebrail aleyhisselama yeryüzünde bulunan kulum elcim Muhammed aleyhisselama in ayetlerimi emirlerimi bildir diye o emir vermenin hattı için o Cebrail aleyhisselamın iki kanatın hatrı için o esnada hızlıca yeryüzüne inişin hatrı için yeryüzüne indiği sıraya ya Muhammed oku Allah’ın adıyla dediğinin sesinin hatrı için Muhammed aleyhisselam bizlere duayı namazı güzelliği iyiliği anlatmanın cehennem cennetin hak olduğunu öldükten sonra tekrar diriliyegimizi hesap vereceğimizin hatırlatmasının hatrı için geceyi gündüzü gündüzü geceye bagladığının hattı için göge yıldızları döşediğinin hatrı için ayı güneşi mekail aleyhisselam a tabiyat olaylarını verip yağmur kar dolu bitkiler nimetlerin yeşermeni ilgilenmesin hatrı için bu kadın dan hakkımı al bela okumuyor diyorumki beni nasıl yaraladı ne acılar cektim aynısını ona göster diyorum ve benden önce cehennemden cıkarda o cennetin kapısından onu beklet ben cehennemden cıkana yakar veya ebediyen cehennemlikse beni beklesin benim rızamı almadan cennete sokma kapıda fıvransın cennete özlem duysun diyorum öyle doluyum ki sormayın

Okudunuz mu?  Namaz kılarken dalıp gitmeyi ve unutup şüpheye düşmeyi engellemenin bir yolu var mıdı

dualarım neden kabul olmuyor, duam neden kabul olmuyor, Allahım neden dualarım kabul olmuyor

Bu kategoride yer alan Bilmeden büyü yapmış olabilirim başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Duam neden kabul olmuyor diyenlere!!! Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.