Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:20
sizden09
Abone

Allah Korkusu ile ilgili Kısaca Bilgi

Allah Korkusu ile ilgili Kısaca Bilgi

Enfal
Arkadaşlar ben 14 yaşındayım bazen kendimi tuhaf hissediyorum.Peygamber Efendimiz’in davranışlarına bakıyorum duaları okuyorum.(5 vakit namazımı kılmıyorum bana yardım edin .)4-5 sınıf gibiyken bir keresinde Peygamber Efendimiz’i rüyamda görmüştüm o zaman çok iyiydi ama artık böyle değil sürekli içimde vesvese var sürekli sürekli sürekli!Allah yok tanrı var gibi şeyler diyecek oluyorum ve bunları dememek için de Allah yok tanrı var demedim falan diyorum ve bundan dolayı sık sık kelime-i tevhid getiriyorum ama artık beni sıkıyor bunlar.Bunalıyorum yani arada bir içime korku geliyor kimse Allah’a karşı gelemez ya cennet yoksa illa cehenneme gidiyorsak gibi…Sonra Allah neden öyle bir şey yapsın ki falan diyorum ama şeytan sanki sürekli yanımda dua okuyorum ama artık dualar kalbimden değil soğuk dudaklarımdan ezebere dökülüyor hiç bir maneviyat yok.Kuran okuyup ağlayan insanlara Peygamberimiz dönemindeki insanlara özeniyorum ne diyeyim kıskanıyorum mü’min mü’mini kıskanır mı?Evet oluyor işte Kuran’da okusam ne yapsam içimden ağlama ve ya bir şey yapma isteği gelmiyor.O insanlar ne güzel Allah korkusundan ağlıyor mutlu oluyor bense üzülüyorum hep üzgünüm hep üzgünüm hep üzgünüm çünkü artık sadece şeytan var yanımda sanki melekler terk etti yanımı.Bazen namazlarımı kılıyorum ama galiba 2 kez istemeden kafir oldum yeter artık!Bir keresinde rüyamda Cebrail ile Azrail’i beraber gördüm Azrail bana öfkeyle bakıyordu.Namaz kılarken bile sürekli aklıma başka başka şeyler geliyor sanki bende iman nuru yok gibi.Namaz kılmak istiyorum namaz vakti geldiğinde ise tabiri caizse sinir oluyorum .Şeytan beni rahat bırakmıyor artık öyle kötü durumdayım ki şeytanı görsem bile ibadete başlayacağım.Ben Allah korkusu istiyorum bende o maneviyatı yaşamak istiyorum ama olmuyor işte belki şimdi ölsem melekler yüzüme tükürür bilemiyorum .

Okudunuz mu?  Fatiha dan önce ne okunur?

Bana yardım edin…


Cevap: Allah Korkusu

Hicret_74
Selamun Aleykum ;

İlk olarak Efendimiz (s.a.v) rüya’da görmek gibi aklıma ve kalbime hitap eden bu güzel olayı yaşabilmişsin ne güzel 🙁 keşke bana ve bize’de nasip olsa …

___

” Vesvese bir rahatsızlıktır,kuruntu halidir.Bu rahatsızlıkta,kişinin kafasına garip,mantık dışı fikirler gelir.Bu fikirler irade dışıdır.
Kişiye yabancı olan fikirlerden rahatsızlık duyulur.Bu fikirler atılmak istenir,ancak başarılı olunmaz Kendisini zorladıkça fikirler hem artar hem çeşitlenir.
Kişi mantığıyla ve aklıyla bu fikirleri değerlendiğinde daima saçma ve mantıksız olduğunun farkındadır.
Bir kimsenin kalbine gelen Allah’ı ve ahireti inkar,küfre müteallik sözler gibi düşünceler de vesvesedir.İşin garip yanı vesvese imanı kuvvetli kişilerde olur.İmansızlar bu şekilde vesveselere tutulmazlar.Yani vesvese,bir iman işaretidir.”

Okudunuz mu?  Evli çiftlerin yatak odası duvarında ayeti kerime yazılı panolar

Neden olmaz > bir kişide namaz yok,oruç yok , amel işleme için sebeb olsa’da yapıyım gibi düşünceler ile aklında beyin fırtınaları yapmadığından veya olmadığı için bu kişinin yoldan kaydırılmaya ihtiyacı yok … çünkü neden > olan olmuş o kişi için … zaten cümlenin başında dikkat edersen bir kişi dedim yani müslüman bir kişi demedim …

Okudunuz mu?  Sevgilim var fakat evlenene kadar hiç konuşmasam olur mu?

___

Güzel Bölüm :

” VESVESE KONUSUNDA HADİS-İ ŞERİFLER

Vesvesenin günahı yoktur.Kişi kendisine gelen vesveselerden dolayı dinen mesul sayılmaz.Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.)şu hadis-i şerifleri açıktır.
Vesvese imanın ta kendisidir.
Namazda vesvese dindar ve sarih imandandır
Ağızla söylemedikçe,buna uygun hareket edilmedikçe,Allahü Teala ümmetimin içinde olan vesveseleri affeder.
Vesvese şeytandandır.Abdest alırken,guslederken ve necaset temizlerken şeytanın vesveselerinden sakının!
İşlerin hayırlısı vasat olanıdır.
Allahü Teala’nın size verdiği kolaylıklardan,ruhsatlardan istifade edin!
Allahü Teala,azimetle hareket edilmesini de sever.
Bir zaman gelecek ki,insan temizlikte fazla titiz hareket edecek,(vesveseye düşerek)dinde haddi aşacaklardır.
İnsan kalben ve fikren hakaik-ı ilahiyeye bakıp düşündüğü zaman,bilhassa namaz ve ibadet esnasında,gerek şeytan tarafından,gerekse nefsi tarafından pek fena,pis ve çirkin vesveseler,hatıralar,sinekler gibi kalbe,akla hucüm ederler.Bu gibi hevai,vehmi ve çirkin şeylerin defiyle uğraşan adam,o vesveselere mağlup olur.Ancak onları mağlup edip kaçırmak çaresi müdafaayı terk edip onlar ile uğraşmamaktadır.Evet,arılar ile uğraşıldıkça onlar hücumlarını arttırırlar.Onlara karışılmadığı takdirde,insanı terkeder,giderler.Hem o vesveselerin ne hakaik-i İlahiyye nede senin kalbine bir mazarratı (zararı)yoktur.Evet,pis bir menzilin deliklerinden semanın güneş ve yıldızlarına cennetin gül ve çiçeklerine bakılırsa o deliklerdeki pislik ne bakana ve ne de bakılana bulaşmaz.Ve fena bir tesir etmez.
(Haşiye):O çirkin sözler senin senin kalbinin sözleri değil.Çünkü senin kalbin ondan müteessir ve müteessifdir.Belki kalbe yakın olan lümme-i şeytaniden geliyor.Mesela,aynanın içindeki yılanın timsali ısırmaz.Ateşin misali yakmaz.Ve necasetin görünmesi ayineyi telvis etmez.
(Bediüzzaman Said Nursi Vesvese Risalesi) ”

Okudunuz mu?  Pkk lılar Müslümanmı Askere Gittiğimde Çatışcağım pkklı Müslümansa hüküm?

Vesvesenin üzerinde durulmaması ve dert haline getirilmemesi gerekir.Vesvese,büyütülmemeli,aksine küçümsenmelidir.Nasıl Yani ? Aklına herhangi bir kötü vesvese geldi .. euzu besmele > kelime-i şehadet > içinden değil dışından senin duyucağın ses tonunda içimdeki bir vesvese seni kabul etmiyor yanlız Allah güveniyorum ve onun yolu tek doğru yol dersen güzel olabilir 🙂 [ Tekrarla Sürekli 🙂 ]
Ağır Bölüm :

Okudunuz mu?  Jöle sürmek gusül abdesti ve normal abdesti bozarmı

Kardeşim İman’lı bir kişi olarak Hak kitabımız’dan şu ayetler sana uygun :

Allah hiç kimseye gücünün yettiğinden fazlasını yüklemez (Bakara suresi, 286. ayet)

Ey kendi nefisleri aleyhinde israf edip, haddi aşan kullarım, Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyiniz! Çünkü, şüphesiz ki Allah, bütün günahları bağışlar, muhakkak ki O, çok bağışlayan ve çok esirgeyendir (Zümer süresi 53. ayet)

Okudunuz mu?  Sevgilimle İlişkiye Girdik Ama Beni Sözlerle İnandırdı

” Bu vesveseye yakalanan kişi, hayal etme ile akıl etmeyi birbirine karıştırmaktadır. Yani hayale gelen bir vesvese ve şüpheyi, akla girmiş zannederek, inancına ve itikadına zarar geldiğini zanneder. Hayalinde şekillendirdiği bu şüpheyi, imana zarar veren, aklının tasdik ettiği ve doğruladığı bir şüphe kabul eder. Halbuki bu şüphe ne akıldadır, ne aklın tasdik ettiği bir şeydir, nede onun imanına ve inancına zarar verebilir. Bu şüphe, şeytanın hayale attığı bir vesvesedir.

Okudunuz mu?  Çöp Adam Çizmek Günahmıdır?

Sonuç :

1- İman hakikatleri hakkındaki vesvese ve şüpheler imanımıza ve itikadımıza asla zarar veremez.

2- küfrü gerektiren şeyleri hayal etmek insanı dinden çıkarmaz. Küfür tevehhüm etme yani inkarı farzetme ve vehmetme kişinin imanına zarar vermez. Küfrü zihnen düşünme ve olasılığını ölçmek için tefekkür etme kişiyi kafir yapmaz. Çünkü hem hayal etme, hem vehmetme, hem tasvir etme, hem de tefekkür etme, aklın tasdikinden ve kalbin kabulünden ayrı ve farklı şeylerdir.

Okudunuz mu?  Birine Allah'ın oğlu demek

3- Bu vesveseler kalbin tasdiki ve aklın kabulü değil, bir derece serbest ve söz dinlemeyen hayalin, vehmin, tasvirin ve tefekkürün meyvesidir.

4-Unutmamak gerekir ki; aynadaki yılanın sureti ısırmaz, ateşin misali yakmaz ve pis bir şeyin aksi aynayı kirletmez. Öylede, hayal ve fikir aynasında, küfrün ve şirkin akisleri, dalaletin gölgeleri ve küfre benzer çirkin sözlerin hayalleri itikadı bozmaz, imanı zarar vermez ve hürmetli edebi kırmaz.

Okudunuz mu?  Adet döneminin bitişi ancak beyaz akıntı geldiğinde mi anlaşılır ?

Allah Yardımcın ve Yardımcımz Olsun … Umarım Rüya’da Efendimiz’i görebilirim .. Selametle Kardeşim ;


Cevap: Allah Korkusu

Enfal
Aleyküm Selam.Teşekkür ederim rahatlatıcı bir yazı olmuş :).

Bu kategoride yer alan Kelime-i Tevhidi 70 bin defa okuyan kişinin cennetle müjdeleneceği rivayet başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah Korkusu ile ilgili Kısaca Bilgi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.