Anasayfa
21 Ocak 2024, 3:40

Yaşadığı sırrı anlatan sırrı bir daha yaşayamaz

Yaşadığı sırrı anlatan sırrı bir daha yaşayamaz

Kendinibulanadam
Bir insan Allah’a iman ediyorsa çok sırlı olay ve mucize hadiselere tanık olabilir.Ama bir ibadetten sonra bir sırlı hadiseye tanık olursa yada normal zamanlarda yaşadığı bir sırrı anlatırsa bir kişi,o sırrı kendisi ve kendisinden öğrenen kişi yaşayamaz.Düşünmek ve mantıklı olmak gerekirse, iman eden mutlaka sır görür.Yani kendine özel sırlar yaşar.Bunu başkasına anlatınca, hem kendiniz hem sizden sırrı öğrenen o sırrı yaşayamaz.Pek çok kişi tarafından tecrübe edilmiş bir durumdur.Bir kişinin yapabileceği ibadetler anlatılabilir.Ama ne gibi yararları olduğunu anlatmak aslında çok doğru değildir.Bir sırrına tanık olunursa bu ibadeti gerçekleştirirken,buda anlatılmamalıdır.Amaç zaten dünyada güzel ahlak kazanıp,ebedi saadete ulaşmaktır.İslam dini, iyiliği ve adaleti emreder,kötülüğü ve fenalığı yasaklar.


Yorum: Yaşadığı sırrı anlatan sırrı bir daha yaşayamaz

Kendinibulanadam
Yukarıda yazdıklarıma ilave edeyim.Sadece ibadet konusunda değil.Bir bitkisel ilaç kullansa ve çok farklı bir etki kendisinde yaratsa kendisinde, başkasına anlatınca kendine özel faydasını göremez.Genel anlamda bilinen faydasının dışında bir fayda ise anlatılması sakıncalı olur.Zaten bunu hem kendiniz, hem kendinizden öğrenen yaşayamaz.

Okudunuz mu?  Çarşamba Günü Uğursuz mudur?

Yorum: Yaşadığı sırrı anlatan sırrı bir daha yaşayamaz

vel Fecr
neye dayanarak yazdınız bunları ? ayrıca bu yaşananlar sır’a zahiri örnek gösterirmisiniz ? nasıl bu kadar emin konuşuyorsunuz ?


Yorum: Yaşadığı sırrı anlatan sırrı bir daha yaşayamaz

Kendinibulanadam
Bu çok insan tarafından tecrübe edilmiştir.Sır olan hadise anlatıldığı vakit hem kişinin kendi adına yitirilir hemde karşınızdaki kişi adına yitirilir.Yani sırrı başkasından öğrenen hayatı boyunca o sırrı kendisi yaşayamaz.Çok kez tecrübe edilmiştir.Tavsiyem siz ve okuyan her kez inansın.


Kendinibulanadam
Devamlı olarak yaptığınız ve çok faydasını gördüğünüz bir ibadet yada bir şifa duasının etkisini açık şekilde anlatmayın.Ayrıntılarla sağlığa etkisini anlatmayın.Bunu yaparsanız size ve sizden bu durumu öğrenen kişiye etki etmez.Kendinize yada karşınızdaki kişilere iyilik zannetmeyin bu durumu.Tam aksi kötülük yaparsınız.Çünkü ibadet, Allah rızası dışında menfaat için yapılmış sayılır.

Okudunuz mu?  Müminin ölüme bakışı nasıl olmalıdır? Ölümden korkulur mu? Ümit ve korku arasında olmak ne demektir?

Omer Faruk
Selamün Aleyküm,

Burası İslami bir forum, biz yorumlarımızı yaparken iki şeye çok önem veririz:

1- Kur’an
2- Sahih Hadis veya bu ikisine dayanan kıyas ve diğer hüküm kaynakları.

Bu ikisine dayanmayan hiçbir bilgi yanımızda makbul değildir. Kişilerin kendi yorumları ya da hayalleridir. Bu tür yorumlar maalesef (mucize, keramet, sır vs.) tasavvuf görünümü altında oldukça istismar edilmektedir.

Gizli halleri insanların kendi psikolojik durumları ile ilgilidir. İslam zahire hükmeder. Dolayısıyla bu tür hurafeler İslam’a ve müslümanlara fayda yerine zarar verir.

Kur’an ve Hadis’ten delil ise SARİH (delaleti kat’i subuti kat’i) delil olmalıdır. Yani okunduğunda herkes tarafından aynı şekilde anlaşılan ayet olmalıdır. Mesela "oruç sizlere farz kılındı"! gibi…

Bunun dışında yapılan Kur’an’i yorumlar kişinin kendisini bağlar başkası için delil değildir, vesselam!


Kendinibulanadam
Teşekkür ederiz.Sizede selam.Sözcükler ve ifadeler arasında fark vardır.Şifa veren duaları kabul olan bir hoca olabilir.Birisi sorduğu zaman tavsiyede bulunulabilir.Bir şifa duası birilerine tavsiyede bulunulabilir.Ama kendinin iyileştiğini söylemek veya iyileşen başka kişiler olduğunu söylemek ve ne gibi değişimler oluşturduğunu söylemek doğru olmaz.Yani duanın sırrını ve işe yaradığının delili ortaya koyulmamalıdır.

Okudunuz mu?  CezAllahu anna muhammeden ma hüve ehlüh, ne demektir, böyle bir dua var mıdır?

Omer Faruk
Sana selam olsun güzel kardeşim,

Burada temelleri anlattım zaten. Şifa veren dua olmaz. Yani dualar yalnızca fiili dualar (bedenle alınan tedbirler)dan sonra fayda verir. Allah’ın Rasulü bütün işlerinde en ince ayrıntısına kadar planlar insan olarak yapacağı hiçbir şey kalmayınca dua ederdi.


Kendinibulanadam
İnsanlarda sırlar vardır.Allah insanlara sırlar vermiştir.Bir insan çoğu zaman bunu başka kişilere anlatıyor ve bu sırlı yönünü yitiriyor kendi tahminime göre.Aslında bir bitkisel ilaç yada bir şifa duasının genel anlamdaki faydasının dışında kendine özgü faydası belkide sadece, o insanda görülen bir sır olması söz konusu olabilir.Bir insanda ki sır doğuştan yada daha sonradan kendi çabası ile elde edilebilir.Bir kişi bunu kendi ile övünmek yada başka kişileri etkilemek için söylerse,kendindeki sır kayıp olabilir.Bazı konular da tevekkül etmek gereklidir.Her insan iyi olsun, her insan benim yaşadığım mutluluğu yaşasın demek çok doğru bir anlayış sayılmaz.Vesile ve şartlar çok önemli değildir.Bir insanın zengin yada fakir olması veya sağlıklı yada sağlıksız olması konusunda bir değişim, Allah’ın,"Kün" (Ol) emri ile değişir ve öncekinden farklı bir hale gelir bir kişi.Yani tevekkül çok önemlidir.Her kaşığın kısmeti farklıdır.

Okudunuz mu?  Tövbenin dindeki yeri nedir, nasıl tövbe yapılır?

Omer Faruk
Kardeşim söylediklerinin islami dayanağı yok. İSlami dayanağı olmayan bu yorumların seni bağlar, başkasını bağlamaz.


vel Fecr
yazdıklarınızı ne düşünerek yazdınız bilemem sanki bir sayfadan alıntı yapmış gibi yazmışsınız ama size diyeceğim. Kuran-ı keri m açık bir kitaptır.
Rasulullah efendimiz sav tüm insanlığa gönderilmiştir. islam dini gizlenmeyi değil daveti ve yaymayı yeğler. nebilere birçok mucizeler verilmiştir. hepsi sırdan ziyade insanların imanı içindir. bunları neden anlatıyorum dersen öncelikle burası dini bir forum sitesi. bu sır dediklerinize dini bir yorum getirmek gereği hissettim.
siz tecrübe ile yaşanan bu sırları söylerseniz size daha net cevap verilebilir. birde bu şifa meselesi. şifayı bitki vermez. o sadece bir sebebtir. şifanın sahibi şafi olan Allah tealadır. ben bir bitkide şifa gördüysem bu rabbimdendir. ben bu şifa gördüğüm bitkiyi çevreme yayabilirim burda sakınca yoktur.

Okudunuz mu?  Dua ve zikir sesli mi, yoksa sessiz mi yapılmalıdır?

Kendinibulanadam
Bir kişi sevabına inanarak, Kuran okusa ve bunu, Allah rızası için olmak şartı ile hiç bir çıkarı olmadan yaptığı zaman sizce ne olur?Bu ibadeti yerine getirirse o kişi eskiye göre sağlığı artsa bile bunun gerçekleştirdiği ibadet ile bir bağlantısı olduğunu düşünmez.İbadet zaten, Allah rızası dışında hiç bir çıkar için yapılmaz.Bir insan, Kuran okuyup manasını bilmesi yeterlidir.Okuduğu vakit düzelmesi mümkün olabilir.Ama sağlık üzerinde ve yaşantısına daha farklı etkilerini açıkça dile getirmemelidir.Özellikle tıpta kullanılan isimleri ile dua yada ayet ile rahatsızlıkların iyi olduğunu söylemek doğru olmaz.İyi olan kişilere örnek vermek doğru diyemem.Bir insan, Allah rızası için ibadet etmeli ve dua ve ayetlerin sırlarını açık etmemelidir.

Okudunuz mu?  Hz. Yusuf Neden Hz. Muhammedden Daha Güzeldi?

Hoca
Bilgili kardeş
Paylaşımların çok tuhaf bu konu ve diğer ayet mealleri konuları hiçbir şey anlaşılmaz ve kimseye de pek faydası olmayan konular
Sana tavsiyem sitede konu açacağını ilgini çeken konuları oku yorum yap sır meselesini de bir kenara bırak


Kayıtsız Üye
Bence ilaçların hepsinin farklı özellikleri var ise ve yan etkileri bir birinden farklı ise mutlaka bir sır vardır bir emek vardır.Molekülerden yapılıyor herhalde.İthal ise orjinal molekül olması mümkün olabilir.Türkiyede orjinal molekül yeni üretilmeye başladı.


ixa
Yapılan ibadetin getirdiği bazı olağan üstü durumlar başkalarını teşvik amacıyla anlatılabilir,şimdi ben namaz kılıp karşılığında huzur buluyorsam ya da manevi olarak daha iyi oluyorsam ya da arkadaşımızın dediği gibi bitkisel bir ilaç kullanıp fayda aldıysam bunu detaylandırıp anlatmamda ne gibi sakınca olabilirki..Sırdan kasıt ne acaba ? evet belki rüyanızda gaybi bir şey görebilirsiniz ya da sadece sizin anladığınız size özel bir durumu,bunu anlatmanızda sakınca olabilir..Ancak bunun dışında ilmi saklamak günahtır,eğer insanların faydasına ise bunu söylemek daha doğrudur.

Okudunuz mu?  Eşimin çocuğu olmuyordu ve eşimin babasından tüp bebek yaptırdık. Acaba bu zina mıdır

Kayıtsız Üye
Sırrı anlatan bir daha yaşayamaz derken kasıt edilen kalp gözü ile görülen yada yaşanan durumlar olabilir. Mesaj yazanlar arasında psikolojik ilaçların "Plasebo(sahte)" ilaç olduğunu söyleyen arkadaşda doğru bir saptama yapmış. Sanırsam inanç düzeltiyor.


Kayıtsız Üye
sırrı anlatıp anlatmamak bazen elde olmuyor bazı şeylerin ise üstü bilinçli olarak örtülmek isteniyor böyle düşünüyorum çocukken bizede denilirdi değişik güzel bir şey olursa anlatmayın diye tabi insanın kendine kalmış bende gizli bir kırma ve dövüş tekniği biliyorum insanların çoğu sadece inancı bilir 🙂

Okudunuz mu?  Hz. Ömerin ezanı değiştirdiği doğru mu?

Kendinibulanadam
Bu konuyu iptal edip kaldırın. Sır kalp gözü ile görülür.


Omer Faruk
< Bu konuyu iptal edip kaldırın. Sır kalp gözü ile görülür. >
İslamda sır yoktur. Kur’an’ın en önemli özelliği MÜBİN (apaçık) olmasıdır.

Bakara Suresi, 87. ayet: Andolsun, Biz Musa’ya kitabı verdik ve ardından peş peşe elçiler gönderdik. Meryem oğlu İsa’ya da apaçık belgeler verdik ve onu Ruhu’l-Kudüs’le teyid ettik. Demek, size ne zaman bir elçi nefsinizin hoşlanmayacağı bir şeyle gelse, büyüklük taslayarak bir kısmınız onu yalanlayacak, bir kısmınız da onu öldürecek misiniz?

Maide Suresi, 19. ayet: Ey Kitap Ehli, elçilerin arası kesildiği dönemde: "Bize müjdeci de, bir uyarıcı da gelmedi" demenize (fırsat kalmasın) diye size apaçık anlatan elçimiz geldi. Böylece müjdeci de, uyarıcı da gelmiştir artık. Allah herşeye güç yetirendir.

Okudunuz mu?  Hafız Olup Kur'anı Unutanın Hükmü Nedir?

Tevbe Suresi, 70. ayet: Onlara, kendilerinden öncekilerin; Nuh, Ad, Semud kavminin, İbrahim kavminin, Medyen ahalisinin ve yerle bir olan şehirlerin haberi gelmedi mi? Onlara resulleri apaçık deliller getirmişlerdi. Demek ki Allah, onlara zulmediyor değildi, ama onlar kendi nefislerine zulmediyorlardı.

Ayrıca Kur’an’da Rasulullah dahi tebliği gizlememe ile ilgili çok sert bir şekilde ikaz edilmiştir.

Ra’d Suresi, 40. ayet: Onlara (azap olarak) va’dettiklerimizden bir kısmını sana göstersek de, senin hayatına son versek de, sana düşen yalnızca tebliğdir ve hesap da Bize aittir.

Yasin Suresi, 17. ayet: "Bizim üzerimizde de (sorumluluk ve görev olarak) apaçık bir tebliğden başkası yoktur."

69/HÂKKA-43: O, Alemlerin Rabbi katından indirilmedir.
69/HÂKKA-44: Ve eğer (Peygamber) kısmen dahi, söylemediğimiz sözler uydurarak Bize isnat etseydi,
69/HÂKKA-45: onu sağ kolundan şiddetle yakalar
69/HÂKKA-46: ve şah damarını kesip (başını) koparırdık.
69/HÂKKA-47: da, sizden hiç kimse buna engel olamazdı.

Okudunuz mu?  Kuran okurken tesettür nasıl olmalı. Başı açık okunur mu? emzirirken kuran okumak

Bizim için aslolan Kur’an’ın apaçık sözleridir. Gerisi kişilerin kendi yorumları olup bizi ilgilendirmez. Zaten bunlar din de değildir.

Selametle kardeşim..


Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm Kendini bulan adam.. Kesinlikle sana ve sözlerine katılıyorum bende bir çok kez yaşayıp dersimi aldım. Fakat benim amacım muzdarip olduğum skıntıyı başkasında da gördüğüm ve ben bu duadan yada esmadan çok cabuk fazla faydalandım ki anlattımda faydayı amaç onlarında fayda görmesiydi.. Daha sonra ne kdr okuduysam ilk faydaları görmedim.. Fazla nefes tüketme çünkü sırrı havvası bilmeyen kendinde yaşamayan anlamıyor… Boşuna demiyorlar çok dillendirme anlatma yoksa bidaha olmaz diye.. Vesselam…


sırrı anlatan

Bu kategoride yer alan Süt kardeşler evlenebilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yaşadığı sırrı anlatan sırrı bir daha yaşayamaz Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.