Anasayfa
2 Şubat 2023, 14:19
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada Nur görmek (İmam Nablusi)

Rüyada Nur görmek (İmam Nablusi)

Ensar2
Nur tabiri
Rüyada nur görmek, hidayete delalet eder. Kafir olan birisi rüyada zulmetten nura ve karanlıktan aydınlığa çıktığını görse, Allah (C.C.) onu İslam ve imanla şereflendirir. Ve o kimse dünya ve ahirette manen Allah (C.C.)”a yaklaşır. Nurdan ve aydınlıktan hidayete, isyandan sonra tevbeye ve körlükten sonra basirete nail olmaya delalet eder. Bunların aksi yani insanın nurdan zulmete çıkması, zenginlikten sonra fakirliğe, izzetten sonra zillete, hidayetten sonra sapıklığa ve kör olmasına delalet eder. Nur, salih amellere, ilme, Kur”an”a, salih bir evlada ve alime delalet eder.Nurdan bir elbiseye büründüğünü veya nurdan bir gömlek giydiğini gören kimse, faydalanacağı bir ilim elde eder. Yahut Allah (C. C.)”a ibadet etmeye yönelir.Rüyada tenasül uzvundan veya bazı azalarından nur çıktığını gören kimsenin, — ilmiyie veya duasıyla faydalanılan bilgili — bir çocuğu olur.

Okudunuz mu?  Rüyada Makas görmek (İmam Nablusi)

Cevap: Rüyada Nur görmek (İmam Nablusi)

YAZGÜLÜ
Rüyada nur görmek kalbinize ve ruhunuza güzelliklerin doğacağına ve üzerine Allah’ın rahmeti ve nurunun doğacağına ve Allah katında af edilerek sağlıklı mutlu ve kazancınızın yerinde olacağına işaret eder.


Rüyada Nur Görmek

birdost55
Selamın aleyküm.Daha demin bir rüya gördüm şuanda sabah namazına kalktım.Rüyamda koca bir saraydayım sanki.Rüyamda biri bana sesleniyordu.Sonra o sarayın kocaman gökyüzü görünen camdan oluşmuş bir tavanı vardı.Gökyüzünü bir nur kaplamaya başladı.O an anladım ki Allahın nuruydu bu.Korktum gökyüzü nur dolmuştu bembeyazdı Allahı görecektim sanki (Mümkün değil Haşa) o nur beni korkuttu ve hemen secdeye kapandım.Rabbüs semavati nuran vel ard diye bir ayet okumaya başladım sanki demeye La İlahe İllAllah zikrini okumaya başladım.Sonra kafamı kaldırıp bakmak istediğimde baygın düştüm.Yere düşüp baygın ve sarhoş gibi yere yığıldım.Sonra ayağa kalktım bir baktım ki Medinedeyim Allah Rasulunun doğduğu yerdeyim o daha doğmamış.Kabeyi gördüm hemen karşı da ancak daha tamamı yapılmamıştı.Rüyadan uyanmak istemedim (bunu rüyamda hissettim uyanmak istemediğimi) hemen Allah Rasulunu görmek için evine gittim.Hz Amineyi gördüm hamileydi.Allah rasulune hamileydi.Müşrikler dışarda bebeklerini havaya kaldırıyordu.Allah rasulunu göremediğim için çok üzüldüm.Hz Aminenin yanına koştum.Uyuyordu.Hz.Aminenin karnına dokundum.Ağlamaya başladım.Ey Allahın Rasulu diye ağlıyordum.Hz.Amine uyandı ilk korktu ve bana amca sen miydin dedi?
Sonra kulağına eğildim onunu.Bu çocuk doğacak ve çok salih bir evlat olacak dedim ve rüyadan uyandım…
Yazarken bile tüylerim diken diken oldu Allah için nedir bu rüya ?

Okudunuz mu?  Rüyada Mısır Tanrısı/Tanrılarını Görmek

Selamın aleyküm 2.kez yazıyorum nolur bu rüyamı yorumlayın…
Rüyamda koca bir saray köşk gibi bir yerdeyim.Üstü tavanı tamamen cam olan bir köşk rüyamda Allahı nurunu gördüm.Yani Allahı görecektim (Haşa) şu manada gökyüzüne bakıyordum o saraydan ve bir anda gökyüzünü bir nur bir beyazlık kaplamaya başladı.Anladım ki Allahın nuru Allah oraya tecelli ediyordu.Nur gittikçe büyüyor ve içimdeki korku o derece artıyor.Allahın haşyetini hissedince hemen o nur etrafı kaplayınca secdeye kapandım ve şu ayeti okudum galiba Rabbüs semavati nuran vel ard tarzı bir şey dedim ve ağlayarak secdede La İlahe İllAllah dedim çok kez.Sonra kafamı kaldırıp görmek istediğimde bayıldım yere yığıldım bir an fena bir sarhoş oldum ve yere düştüm.Kalkıp dışarı çıktım ki Medinedeyim 571 senesi olduğu çok belli oluyordu nerden mi anlaşılıyor.Rüyamda hala kabe inşaat ediliyordu kabeyi gördüm ancak biraz yarım gibiydi sanki ancak kabeyi gördüm.Müşrikler doğan bebeklerini havaya kaldırmış etrafta dolaşıyordu.Ben de fırsat bu fırsat Allah Rasulunu göreyim diye evine koşuyorum ama bulamıyorum heryere bakıyorum ve anlıyorum ki o gün Allah Rasulunun doğacağı günmüş.Hz.Amineyi görüyorum hamileydi.Allah rasulune hamileydi.Uyuyordu Hz Aminenin yanına yaklaştım.Ve karnına dokundum ve ağlamaya başladım ve o kadar çok ağladım ki onu göremediğim için ancak orda dokunduğum içinde çok mutluydum ağlamam üzerine Hz.Amine uyanıyor ve ilk başta korkuyor ve sonra Sen miydin Amca diyor? Bende ağlayarak kulağına eğiliyorum ve şunu diyorum.Bu çocuk doğduğunda çok salih bir kul olacak diyorum ve rüya orda bitiyor uyanıyorum…

Okudunuz mu?  Rüyada Merdiven Görmek (imam nablusi)

Yorum: Rüyada Nur görmek (İmam Nablusi)

Tohat
Ve aleyküm selam. Çokça okunup bilinen ve peygamber efendimizin doğacağı günlerin durumlarına neredeyse vakıf olduğumuz olayları hemen hemen olduğu gibi görmüşsün. Allah hayra çıkarsın. Rüyanın güzelliği kadar hayırlı olduğu olduğu da bir gerçek. görüdğün nur kalbine dolacak olan Allah sevgisi ve gerçek anlamda da nurla dolmasıdır. Tövbe ederek temizlenmen, Allah’ın sevdiği kulları arasına girmen, hac veya umre yapma nasibine kavuşacağına, işlerinin rast gideceğine, hakkında hayırlı olan dileklerinin gerçekleşmesi anlamı taşımaktadır. Allah en iyisini bilendir.

Okudunuz mu?  Rüyada müezzinlik yapmak

birdost55
İnşaAllah bu olur ve gerçekleşir.Hac ve umre diyince gözlerim doldu.Allah nasip etsin ecmain…


SofiyeAyşe
Selamun Aleyküm. Bu sabah namazına kalkmadan rüyamda namaz kıldığımı gördüm. Namaz kılarken bir anda sol tarafım baştan ayağa tamamen uyuştu hafif titremeye başladım ve yine sol tarafımda yerde ayaklarımın dibinde gölgem gibi yemyeşil nurdann yeşil bir ışık hatta kapı gibi bir şey oluştu. Ben namazımı bozmadım. Ama hayretten devam edip dua da okuyamadım ruküde kalakaldım. Kendimi telkin ediyordum sakın ilgilenme ne görürsen gör namazına devam et diye. Rüyamda eşimde benim bu yaşadıklarına şahit oluyordu. Tabir ederseniz çok sevinirim. Uyandığımda sabah ezanı yeni okunmuştu. Önce Gerçek gibi etkisinden çıkamadım daha sonra sol tarafımdan olması beni tedirgin etti. Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Rüyada Melek görmek (İmam Nablusi)

Tohat
Ve aleyküm selam. Kişinin durumuna bakılır. Eğer kişi dini gereklerini yerine getirmiyor veya aksatıyorsa bu ihmalkarlığını düzene koyarak Allah’ın rızasına, şefkatine sığınır. Eğer dini gerekleri yerine getiren biriyse o zaman böyle bir rüya kalbinin temizliğinin yansıması, Allah’ın merhamet ve hikmetinin tecellisi olduğuna işaret etmektedir. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.

Okudunuz mu?  Rüyada Melekle Konuşmak

rüyada nur görmek, rüyada nur ışığı görmek, rüyada Allahın nurunu görmek

Bu kategoride yer alan Rüyada merdiven basamakları Görmek (imam nablusi) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada Nur görmek (İmam Nablusi) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.