Anasayfa
21 Eylül 2023, 21:37
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada merdiven basamakları Görmek (imam nablusi)

Rüyada merdiven basamakları Görmek (imam nablusi)

İsrâ
MERDİVEN BAS AMAKLARI

Rüyada merdiven basamaklarını görmek, yücelmenin, dünya ve ahirete yönelmenin sebeplerine yorumlanır.

Merdiven basamakları, süre vermeye, hileye ve derece derece bir şeye yaklaşmaya; bazen de merdiven basamakları, yolcunun duraklarına veya zaman zaman konaklayacağı yerlere yorumlanır.

Bir kimse bilinmeyen bir basamağa çıktığını görse, eğer sonuna gelmiş ve kendisi de hasta ise ölür. Yüksek bir çardağın en yukarısına çıktığını gören kimse cennetin en yüksek derecesine ulaşır.

Merdiven basamaklarından indiğini gören kimse yolcu ise yolculuktan döner. Reis ise reislikten ve işinden alınır. Rüyayı gören hasta ise ve merdivenden indiği yer de bilinen bir yer ise yahut ailesinin yanında ise yahut çok saman ve arpa olan ve dünyanın mallarına yorumlanan bir yer olursa, o kimse hastalığından iyileşir.

Eğer basamaklar kerpiçten olursa rüya güzeldir. Kiremit ve tuğla gibi şeylerden olursa rüya çirkindir.

Merdiven basamaklarına çıktığını gören kimse anlayış ve zekaya sahip olur. Bazıları da, merdiven basamağı ibadet eden zahid bir kimsedir. Bundan dolayı ibadet eden ve zahid bir kimseye yaklaştığını gören kimse, yüksekliğe, ibadete sahip olur dediler.

Okudunuz mu?  Rüyada Nasihat görmek (İmam Nablusi)

Rüyada basamaklardan yukarıya çıkmak, azar azar kavuşulacak yükseklik ve cennetteki derecedir.

Sayarak merdiven basamaklarına çıktığını gören kimse o basamakların say ısı kadar hayat sürer.


Cevap: Rüya Tabiri: Rüyada merdiven basamakları Görmek (imam nablusi)

YAZGÜLÜ
Rüyada merdiven görmek yaşam ile ölüm arsında tercih yapmanız istenileceğine kaybetmiş olduğunuz ününüzü başkalarının yardımı sayesinde tekrar kazanacağınıza ve onlardan kuvvet alacağınıza işaret eder.


Yorum: Rüyada merdiven basamakları Görmek (imam nablusi)

Kayıtsız Üye
S.a rüyamda bir okulun 2.katinin merdivenlerini ciktigimi görüyorum (mezun olalı 3.5sene oluyor) merdivenler asagi iner gibi görünüyordu ama yürüdükçe yukari ciktigimi anlıyordum. Son basamak da yüksek ve bozuktu yani son basamagi bir bahcenin duvarina tirmanir gibi cikiyordum. Sonra zemin katta oldugumu goruyorum arkadaşima anlatiyorum bir seyimi unuttugum için 2.katin merdivenlerine ciktim çok değişik merdivenlerdi diye. Yorumlarsanız sevinirim. Teşekkürler


Yorum: Rüyada merdiven basamakları Görmek (imam nablusi)

arifselim
Aleykum selam. İş hayatında çok iyi ve başarılı projelere ve çalışmalara imza atacağına, bu sayede çok saygın bir kişi olarak yüksek bir mevkiye terfi edeceğine ve insanlar tarafından çok takdir edileceğine delalet edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada melekle konuştuğunu görmek tabiri

Kayıtsız Üye
Esselamu aleykum ve rahmatullahi ve .
berekâtuhu….

Bugün öğlen yattım. Uymuşum. Ruyamda Türkiyede bulunan babaevindeyim. Üst kattan dolanarak inen bir merdiven. Basamakları koyu kıvamda pişmiş mercimeklerle kaplı. Basamakları görünmeyecek şekilde. Yukarı çıktığımı ve çıkarken mercimekten yediğimi görüyorum. Vefat etmiş teyzemin , hayatta olan annemin ve yengemin seslerini duyuyorum. Abim basamaklara oturmuş bana birşeyler söylüyor ve ayrıca yukarı çıktığımda birden kucağımda kundaklı yeni doğmuş bir bebek olduğunu görüyorum………

Yorumlarsanız sevinirim……

Hayrolsun inşAllah.

Selam ve dua ile…..


arifselim
Ve aleykumusselam ve rahmatullahi ve berekâtuhu.

Rüyandaki tüm ayrıntılar birbiri ile ilgili olarak yorumlanır. Hayatındaki dağınık olan işleri toparlamaya ve maddi anlamda çözümler üreterek Allah’ın izniyle başarılı olmaya tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda eşimi aradığımı bir binaya girip 6 kat merdiven ciktigimi ama hiç yorulmadan ciktigimi ve 6 kat sonunda eşimin bir evin içinde iş yerine dönüşmüş olan o evde çalıştığını ve benim bundan haberin olmadığını gördüm

Okudunuz mu?  Rüyada Merdiven Görmek (imam nablusi)

arifselim
Bu rüya senin veya eşin için iş hayatında büyük başarılara imza atacağınıza, sorunların üstesinden gelerek ferahlığa kavuşmanıza alamet edilir. Hayırlı ve sevinç duyacağınız gelişmeler manasında tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhaba rüyamda bir apartmana giriyorum orada yaşadığımı söylüyorum ama hangi dairede yasadigimi unutmuşum 20 li bir daire diyorum ama hatırlayamıyorum yanımda sevdiğim kişi var onunla mervenlerden çıkıyoruz evime gitmek için merdivenler çok geniş sonra bir katta bir bebeği kucagima veriyorlar en fazla bir aylık bir bebek sonra sevdiğim kişinin beni beklemeden merdivenlerden çıkmaya devam ettiğini gördüm


arifselim
Merhaba. Bu rüyayı gören kişinin kafasının karışık olduğuna ve önemli bazı konularda bir karar veremediğine işaret eder. Sonu hayırlı ve sevinçli olacak bir yola da gireceğine tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Gull255
Mrb çok çaresiz olduğum bir konuda istireye yattım rüyamda halamla merdiven iniyordum indiğim merdiven basamaklarında iğneler vardı halam o iğnelerin bazılarını toplamam gerektiğini söylüyordu ve bende bir kaçını topluyordum sonrasında merdivenin son basamağında yorgan iğnesi vardı onu alamamı sölüyordu onuda alıyordum.sonra bir bebek ağlama sesi duydum ve o sese doğru yürüyordum önüme bir bebek beşiği içindede bir kız bebeği üstündede mavi bir eşarp vardı sonra yürümeye devam ediyordum bir evin içinde buldum kendimi ve önüme bembeyaz bir kapı çıkıyordu o kapıyı açtığımda insanların önünde beyaz yaş pasta ve bir kutlama vardı.içeri girmemem gerektiği söyleniyordu bana bir tepsi hazırlanmış önüme getiriyorlardı tepside bir tabak beyaz yaş pasta bir tabak aşure ve birtabak çerez vardı. rüyamı yorumlarsanız duacınız olurum Allah yar ve yardımcınız olsun selametle kalın.

Okudunuz mu?  Rüyada mekkeye gitmek

arifselim
Merhaba. Bu rüya hayırlı ve olumlu bir manada tabir edilmez. Eksilmek, hata etmek ve yanlış kararlar vermek gibi anlamlara işarettir. İstiharede ise daima önemli olan işaret kalbine gelen olumlu yada olumsuz olan histir. Bu his sana daha isabetli bir işaret olarak kabul edilir.

Okudunuz mu?  Rüyada mezarlık görmek

Kayıtsız Üye
Bugün göre düğüm rüya eve gidiyormussum eve giderken normal merdivenden çıkarken merdivenin üstünde tamir yapıyorlar ustalar 3 kişi çıktıkça yukarı doğru yaklaştıkça tahta merdivenle çıkıyorum tahta merdiven daralıyor ve yükseklik çok mu diye düşünüyorum ama aşşaya bakmıyorum çok uzun bir verdivendi çıktıktan sonra eve giriyorum ve evin içinde sivri sinek görüyorum ve bu evde önce eniştem kalmışti diye düşünüyorum ….


arifselim
Rüyan güzel ve hayırlıdır. Rüya sahibinin başarılı olacağına yükseleceğine ve kazanacağına işaret eder. Sivrisinek görmen ise, hayatında çok menfaatçi, çıkar ve hile peşinde birinin varlığına tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum, Ruyamda gokyuzune uzanan tahtatan merdiven varmis, kadinin teki soruyor bu ne merdiveni diye bende diyorum cennetin merdivenleri, bunlar kisa merdivendi ben uzattim merdiveni diyorum.kadin ama zor cikilir gecen bir cocuk cikarken dustu diyor..boyle bir ruyaydi ama merdivenlerin oldugu yerin maneviyati sanki kabedeki gibiydi çok etkilendim.. simdiden teşekkürler

Okudunuz mu?  Rüyada namaz kılamamak

arifselim
Aleykum selam. Böyle rüyalar genellikle dünya ile ilgili yorumlansa da bu gördüğün rüya daha çok maneviyatla ilgilidir. Manen yükselmeye ve kişiyi Allah’ın rızasına daha çok yaklaştıracak salih amellerde bulunmaya tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhaba rüyamda üç köpeğin yanından geçtim sonra birden saldırmaya kalktılar bende koşarak bir apartmana girdim demir kapıyı kapattım üstlerine. Sonra apartmandaki merdivenleri koşarak çıkmaya başladım iki kişi çıktı önüme birden yüzleri karanlıktı ama göremedim sonrada irkilerek uyandım


Tohat
Merhaba. Başarılı olup güzel işlerde bulunmana, mutlu bir yaşam sürmene tahammül edemeyen bazı kimselerin önüne köstek olmaya ve başarılarının önünü tıkamaya çalışarak sana sorun teşkil etme olasılıklarına delalet etmektedir. Doğrusunu en iyi bilen bir tek Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Hocam rüyamda bir apartmanın merdiven dairesindeyim çok büyük aydınlık birde merdiven var yukarı katlara çıkan ama korkuluğu yok ve hem dik hem uzun birde duvar dibinde biraz ürküyorum çıkimi çıkmimi diye düşünüyorum bu arada o merdivenden çıkmadan önce bir masa üzerindede bahtaniye var bahtaniyeyi üstüne örtüp öyle çıkıyormuşsun bahtaniyeyi masadan alıp üstüme örtüp öyle merdiven basamaklarını çıkmaya başlıyorum biraz çıktıktan sonra korkup aşağı iniyorum gerçekten uzun ve çok dikti merdiven dairesinin etrafında ne kadar geniş büyük güzel diye düşünerek dolaşıyorum asansörde var ama asansöre binmek istemiyorum bu arada merdiven basamakları fayanstı hocam oradan gitmeye karar karar veriyorum bahtaniyeyi masaya koyacakken çok tatlı yaşlı bir çift görüyorum kendi kendime neyse bahtaniyeyi masaya hemen koyimde yaşlı çift örtsün üstüne diye masaya koyuyorum şimdiden Allah razı olsun hocam yüreğinize elinize sağlık inşAllah yorumlarsınız.

Okudunuz mu?  Rüyada Hz Nuh görmek (İmam Nablusi)

Hocam rüyamda bir apartman dairesindeyim çok güzel geniş aydınlık bir apartman dairesi duvar dibinde merdiven çok dik dar ve uzun korkutucu merdivendenden çıkmaya karar verdim merdivenden çıkmadan önce bir masa üzerinde bahtaniye var merdivendenden çıkacak olan o bahtaniyeyi üzerine örtüyormuş bende üzerime örtüp merdivenden çıkıyorum biraz çıktıktan sonra korktuğum için geri iniyorum merdiven dairesinin etrafında biraz dolaşıyorum asansörde var binmek istemiyorum gitmeye karar verdim bahtaniyeyi üstümden çıkaracakken çok tatlı güzel bir yaşlı çift görüyorum içimden bahtaniyeyi çıkarıp masaya koyim onlarda üstlerine örtücekler merdivenden çıkmak için diye düşünüp bahtaniyeyi masaya koyup gidiyorum inşAllah yorumlarsınız hocam şimdiden Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Rüyada mavi terlik görmek

Tohat
Zorluk yaşatacak bazı sıkıntıları görebilirsin. Nitekim bu durum hem ailede hem de aile içinde gerçekleşebilir. Kararsız duruşun var olan sorunların çözümünü geciktirebilir. Bu nedenle aile cemaatiyle ya da iş ortamındaki sorunları halledebilmek için ortak çözümler sunulup uygulama konulması gerekmektedir. Kararlı duruşun sayesinde aniden çıkacak sorunları dahi bertaraf edebilecek güçlükte olacak. Bu sayede sıkıntısından ve stresinden fazla etkilenmeden halledebileceğine delalet etmektedir. Doğrusunu en iyi bilen Allah’tır.


Ordell
Rüyamda okuldaki çocuklara 6 -7 kişi su satıyoruz. Patronumuz var ve iş bitince bize de bir damacana su ve paramızı veriyorlar. Okuldan çocuklar çıkınca tanıdığım biri benim kokumdan burnunu tuttu ama belli etmek istemedi selam verdi. Her gün başkaları getirirken bir gün zahmet etmesinler diye ben damacana mı almak istedim. Yanımdaki apartmana girdim su sattığım gençlerden biri götürüyor beni sürekli alt kata iniyoruz suyu almak için bir in iki in ben git gide telaşa kapılıyorum geç kalırsam diye ve sanki apartmanın altında bir apartman daha var orda rüyam kötü bir hal aldı daire sahipleri tarafından kovulmaya başlandık, arkadaşımı yolda kaybettim. O gün harçlığım olan damacana suyumu ve paramı alamadım.

Okudunuz mu?  Rüyada misafir gelmesi

Tohat
Azimli, sebatkar bir kimse olup ekmeğini taştan çıkaracak kadar kendi emeğine olan inancın büyük. Helal olmasına gösterdiğin özen kadar insanlara yarım etmek, faydalı olmak, ilmin ile maddi veya manevi olarak insanlara yardımın dokunmasını istediğine bunun yanı sıra güvenebileceğin sadık, sırdaş bir eşe sahip olmaya da delalet etmektedir. Allah en iyisini bilendir tabiki.


Kayıtsız Üye
selam aleyküm
şöyle bir rüya gördüm
bir adam ve kız vardı. adam kızın babası gibiydi. kız ise görme engelli.
kızı bana emanet etti gibi. kızla birlikte ikimiz merdivenlerden inmeye çalıştık. merdiven basamakları çok kötüydü. bazıları yüksek bazıları ince idi. bazı merdiven basamakların eni ise dar idi. kıza zorluk yaşatmamak için onu sırtıma alıp taşımaya başladım ve o şekilde merdivenlerden inmeye başladık. merdivenden inerken kızın durumuna üzüldüğüm için ağlamaya başlıyorum , kızın farketmemesi için sessizce ağlamaya çalışıyordum. sonra merdivenlerden inişimizi tamamladık ve onu yere bıraktım. durumuna üzüldüğüm için onu bıraktıktan sonrada ağlamaya devam ediyordum. bu rüya nasıl yorumlanabilir?

Okudunuz mu?  Rüyada mezarlığa gitmenin anlamı tabiri nedir?

Teşekkürler
Allah razı olsun


Tohat
Ve aleyküm selam. Evli olanlar için eşinin hiç bir şey görüp duymamış gibi sır saklayan biri olduğuna veya etrafında dost ya da bir akrabanın ileride evleneceğin kişinin bu özellikte olması dolayısıyla sırtını dayayabileceğin niteliklere sahip olduğuna işaret etmektedir. Allah en iyisini bilendir tabi.


rüyada merdiven çıkmak imam nablusi, rüyada merdiven çıkmak diyanet, rüyada merdivenden inmek diyanet

Bu kategoride yer alan Rüyada Mısır Tanrısı/Tanrılarını Görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada merdiven basamakları Görmek (imam nablusi) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.