Anasayfa
10 Kasım 2023, 13:24
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada azrail ile konuşmak

Rüyada Azrail ile konuşmak

Kayıtsız Üye
Rüyada Azrail ile konuşmak ne anlama gelir Bir kişinin rüyasında Azrail a.s konuşması ne anlama gelmektedir rüya tabirini yapar mısınız ?


Cevap: rüyada Azrail ile konuşmak

fınd
Rüyada Azrail İle Konuştuğunu Görmek yorumu, temiz paraya, yeminine bağlı kalacağına, sıkıntı çekmeden kazanılan ziynete, ikili ilişkilerde muvaffakiyete, kendisini sevenlerle refah içinde geçecek ömre, bereketli yarınlara, sevince erişileceğine, istenilen güç sahibi olmaya, sağlıklı bir ömre, sana sahip olunacağına, hünerli bir kimseye işaret eder


Kayıtsız Üye
gence otobüs çarparken Azrail genci otobüsün yanına çıkıyor başka kaza olmuş kız arabada sıkışmış diğerleri arabadan çıkmışlar Azrail kıza dönüp kusura bakma diyor kız ölecekmiş Azrail gidiyor


arifselim
Bu rüya gören kimse için hayırla tabir edilir. Gözlemci bir kişiliğe sahip olmaya ve olaylardan ders çıkarmaya tabir edilir. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben asansöre biniyordum asansördede bir tane çocukla adam var 2. Kata basıyorum çalışmıyor bozuk mu dedim adam sana 1 e basmanı söylemiştim diyip kalbime vuruyor oluyorum bu ne anlama gelir


arifselim
Merhaba kardeşim. Rüyada olduğunu görmek normal rüyada görülenden çok daha farklı manada tabir edilir. Rüyasında olduğunu gören kişinin ömrünün uzun olacağı anlamına gelir. Rüyasında kişi, her kimin olduğunu görürse bu onun ömrünün uzadığı şeklinde yorumlanır. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Rüyamda Azrail ile konuştum Azraili öldürdüm ve bir tane daha melek geldi o zaman uyandım bu ne anlama gelir


arifselim
Bu rüya uzun ve sağlıklı olacak bir ömre işaret eder. En doğrusunu elbette biz değil ancak Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Rüyamda Azraili görüyorum. Komşumuz akciğer kanseri gerçek hayatta da öyle. Annem kardeşim ve bana gelmesin diye siper ediyor kendini. Azraili engellemeye çalışıyor. Bi süre sonra Azrail yanıma geliyor. Yakın olan benim sonra annem ve kardeşim var. Bana döküyor açık olan koluma sen böyle mi geleceksin dedi. Yorumlarsanız sevinirim


arifselim
Rüyan hayırlıdır. Uzun ve hayırlı ömür manasına ayrıca mutlaka tövbe ederek günahlardan bir an önce uzaklaşma manasına yorumlanır. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Merhabalar ben rüyamda uyurken Azrail gelip beni uyandırıyor ve bende canımı mı almaya geldin diyorum ve bana gülümseyerek Azrail sadece can almaya gelmez dedi ne için gelir die sorduğumda ise bişey dedi ama orada uyandım ve tipi ise kumral yeşil gözlü bir erkekti cevap verirseniz çok sevinirim


arifselim
Merhabalar kardeşim. Bu rüya sana hal ve hareketlerini özellikle ahlakını güzelleştirmen gerektiğine bir işarettir. Ayrıca hayatta herşeyin istediği gibi gitmeyeceğine dair yorumlanır. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Merhabalar bugün uykudan uyanınca (rüyadaki uyku) kasımda Azrail’i gördüm. Daha doğrusu yünü görmedim ama o olduğunu hissettim. Hareket edemiyordum . Ses çıkaramıyordum . Sadece gözlerimi oynatıyordum. Bana bir şeyler söyledi tam olarak hatırlamıyorum. Söylediklerinin için Allah Ademoğlu ve Korkma kelimeleri vardı. Ben ona içimden ne olur şimdi ölmek istemiyorum.Daha çok ibadet yapacağım söz dedim .Ve bana geri geleceğini söyleyip gitti. Ben de anında rüyadan uyandım. Bu neye işarettir ?

Okudunuz mu?  Rüyada Birinin Tesbih Vermesi Nedir?

arifselim
Merhabalar kardeşim. Bu tür rüyaların anlamı açıktır ve aslında yoruma bile gerek yoktur. Dünya hayatında herşey istediğimiz gibi gitmez ve eksikliklerimi gidererek rabbimize karşı olan sorumluluklarımızı yerine getirmemiz gerekir. En doğrusunu bilen ancak Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhaba.. rüyamda Azraili görüyorum . Azrail babama zarar vermiş.babamı hasta görüyorum annem babamı ilaç gibi bir şey yapmış . Ama Azrail.onun canını alacakmış .Sonrda abimin canını alacakmış. Hatta abimin tarihini bile söyledi.Bizde korkup annemle üst komşuya kaçıyorduk. O bizden önce çıkıyordu merdvenleri bzmle. brlkte kapıdaydık . Bunu herkese söylemezsiniz falan diyodu. O sırada uyandım..


arifselim
Merhaba kardeşim. Azraili görmek genellikle insanın hayatındaki herşeyin istediği gitmeyeceğine bazı aksilikler yaşayabileceğine yorumlanır. en doğrusunu ancak Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Rüyamda elimde balta vardı ve Azrail a.s karşımdaydı baltayı ona uzatyordum. Bu rüyamı açıklarsanız sevinirim


arifselim
Değerli kardeşim. Balta görmek hayırlıdır ve korkularından kurtulma anlamına gelir. Azrail aleyhisselami görmek ise hayatta herşeyin dilediğin gibi olmayabileceğine işaret eder. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Merhaba.rüyamda arkadaşımla salonda otururken Azrail a.s. yi gördüm bizden daha büyük ve cüsseliydi bir robot vardı ve Azrail a.s. ye o robotların da mı canını siz alıyorsunuz dedim bizim onlarla işimiz olmaz dedi gülümseyen bir ses tonuyla.açıklarsanız sevinirim


arifselim
Merhaba kardeşim. Azrail aleyhisselam ile konuşmak ve onu görmek hayır anlamında bir ikazdır. Hayatta herşeyin insanın gönlünü göre geçmeyeceğine ve sıkıntıların da olacağı anlamında yorumlanır. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
rüyamda Azrailin yüzünü görmüyorum sadece sesi geliyor 3 ayın var seni göndericem hangi ayda alım seni diyor sen bilirsin nezaman olursa diyorum ne anlama geliyor


arifselim
Bu rüya şu veya bu tarihte ölümünün belli olduğu anlamında yorumlanmaz. Ancak bu rüya insan için hayatın istediği gibi olmayabileceğine tabir edilir. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Merhabalar. Babam rüyasında mezarlıktan olduğunu ve ölümün peşinden gelip onu öldüreceğini söylediğini fakat kendisinin ölmeyi istememesi üzerine, peki sen durduğun için seni öldürmeyeceğim fakat peşinde olacağım deyip serbest bıraktığını görmüş. Yorumlarsanız çok seviniriz.


arifselim
Merhabalar. Genel olarak bu rüya çok hayırlıdır. Rüya sahibinin hayatında meydana gelecek olan güzel gelişmelere ve yüz güldürecek sürpriz olaylara rivayet edilir. En doğrusunu ancak Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Rüyamda kanepede yatarken yoğun beyaz buhar karşı kanepede idi bana benim canımı alacağını söyledi bende yalvardım ölmeyi istemedim sonra elinde hançer vardı ayağımın ucundan çekerek başıma doğru ruhumu bedenimden çıkardı hayırlara vesile olsun

Okudunuz mu?  Rüyada buket çiçek görmek ve anlamı

arifselim
Rüyasında ruhunun çıktığını görmek çok hayırlıdır. Hasta olan için şifaya, dertli olan için kurtulmaya ve sıkıntılarının bitmesine tabir edilmiştir. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Merhaba rüyamda Azraile karşı geldiğimi görüyorum onunla konuşuyorum rüyanın içindede onun korkusunu hissediyorum ve Azraili karanlık bir şekilde gördüm


arifselim
Merhaba kardeşim. Genellikle insana bir ikaz ve hayırlı bir uyarı olarak yorumlanır. En açık yorumu ise, bu hayatta insanın istediği gibi herşeyin olmayabileceğine yorumlanmıştır. Allah’tan hayırlısını dilemek gerekir. Herşeyi hakkıyla bilen ancak Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhaba rüyamda merdivenden yukarıya doğru çıkıyordum Azrail vardı yanında da bir adam vardı beni yanına çağırdı gitmedim sonra sinirlendi bende çıktım sonra konuştuk geri merdivenden aşağıya indim bu ne anlama gelir


arifselim
Merhaba kardeşim. Rüyada Azrail aleyhisselami görmenin yorumu çoğunlukla gören kimse için hayatında her işinin istediği gibi olmayabileceğine ve sabırlı olması gerektiğine dair bir ikaz olarak kabul edilebilir. Elbette hakkıyla ancak Allah bilir.


Kayıtsız Üye
merhaba,
rüyamda annem babaannem ve halamla birlikte bembeyaz ışık dolu bir yerdeydik o sırada bana birazdan öleceksin annene son kez doya doya bak diye biri seslendi ama anneme ben daha bişey diyemeden gözlerim kapandı ve karanlıklar arasında aydınlık bir yer gördüm o anda kardeşimi düşündüm (kardeşim 22 yasında vefat edeli 11 ay oldu) annem ne yapar şimdi bende oluyorum başka çocuğu kalmadı diye. bunun yorumunu yapabilir misiniz?


arifselim
Merhaba kardeşim. Bu rüya insan hayatının akışını ve bu hayat içerisinde zaman zaman meydana gelen ümitsizlikle ve üzüntülere işarettir. Bunların adeta duygusal yoğunluktan dolayı insanın rüyasına bir yansımasından dolayıdır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhaba
Rüyamda uyurken Azrail Başucuma geliyor ve ölümü merak ediyordun hazırmışın diyor bende el işareti ile bir dakka diyorum evuzubesmele ve şahadeti getiriyorum sonra tamam diyorum sonra ölümü hissettiriyor fakat öldürmüyor.


arifselim
Merhaba. Bu hayırla yorumlanır ve hayırlara delalet eder. Rüya sahibinin dünya döndükçe yüzünün solmayacağı şeklinde tabir edilir. Ayrıca hayattan insanın istediği herşeyi elde edemeyebileceğine işarettir. Allah’tan hayırlısını dile. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda Azraille konuşmadan önce öleceğimi biliyordum. 14 gün içinde öleceğimi bir şekilde öğrendim ve ölümüm için hazırlıklar yapmaya başladım. Abdest aldığım sırada Azrail şimdi Allah kerim diye bağırdı ve bende 3 kere Allah kerim diye tekrar ettim ve sonra kelime-i şehadet getirdim.


arifselim
Bu rüya asıl olarak çok hayırlı ve güzel bir rüyadır. Genellikle bir çok insan bu tür rüyalardan dolayı öleceğinden endişe eder halbuki bu rüyalar insana güzel bir ikaz hükmündedir. Hayatın bir imtihan olduğunu ve her şeyi elde etmenin mümkün olmadığına tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Hacet ve istihare namazı sonrası

Kayıtsız Üye
Bundan 1 sene önce çok hastaydım.Rüyamda Azrailin gökten zayıf,uzun boylu,esmer ve kirli sakaldan biraz daha uzun sakallı ve siyah pantolon ve siyah bir tshirtle gördüm. Bana dedi ki canını şimdi alayım mı bende hayır dedim şimdi alma çok eksiğim var gibisinden dedim o da tamam dedi daha sonra tekrar gelicem dedi ve gitti. Bu ne anlama geliyor uzun süredir kafamı kurcalayan bir durum bu. Teşekkürler


arifselim
Bazı rüyaların manası o kadar açık ve nettir ki yoruma gerek yoktur. Bu rüyanın da anlamı çok açıktır. Allah’ın sana ihsan ettiği bir fırsat ve ömür nimetini iyi değerlendirmen ve ahiretin için hazırlıkta bulunman gerektiği manasındadır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
iyi günler ben rüyamda kapının arkasında simsiyah durmuş elinde tırpan gibi gördüm besmele çekip kaçmaya çalışıyordum ama yatakta debeleniyordum dualar okumaya başlıyordum ondan baha hiç bir zarar vermedi boydan görüyordum yüzü falanda yoktu simsiyahtı sonra bir anda kayboldu kendimi masada karşımda arkadaşla oturuyor buldum ve Azrail görünmeden bana birşeyler söylüyordu bende arkadaşa döndüm ve bak Azrail bizle konuşuyor dedim sonra kendimi ölen insanların canlı olduğunu gördüm normalde ölen insanlar sonra kendimi camide gördüm abdest almıştım namaza gittim babamda ordaydı oda ezanı bekliyordu namaz kılmak için


arifselim
İyi günler kardeşim. Böyle rüyalar ürkütücü ve korkutucu olabilir ama endişe açısından bir durum yoktur. Böyle rüyalardan insan kendisine bir ders almalıdır. Hata ve günahlardan pişmanlık duymalı, tövbe etmeli ve halini ıslah etmelidir.


Kayıtsız Üye
Rüyamda yattığım yerde uyanıyorum birden ve bakıyorumki odanın içinde köşede yapraksız bir küçük ağaç ve bir kuş var dalında güvercinden biraz büyüktü bana bakarak sana ateş olurum dedi ve ateş gibi yanıyordu vücudu kör kör olmuştu içi sonra söndü ateş yavaşça uçtu yanıma geldi başucumdaki masaya kondu ve tekrar geri gitti sonra yine dediki sana (ay) ölürüm bildiğimiz ay şeklindeydi vücudu bu seferde ve uyandım… ateş olurum dediğinde korku vermişti bana,sonra ay olurum dedi ve korkumu geçirdi. . . Yorumunuzu bekliorum


arifselim
Bu rüya gerçekten ilginç bir rüyadır. Ama bu rüyanın olumsuz ve hoş olmayan bir manası olmayacağını düşünüyorum. Bunu hayırla ve Allah tarafından hayırlı bir uyarı olarak kabul edebilirsin. Allah’ın insana sunduğu imkanları iyi veya kötü olarak kullanabilmek şeklinde tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen anca Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhaba, ben yeni kalp ameliyatı oldum o yüzden de gördüğüm bu rüyadan çok etkilendim. Güneşli bir günde dışardayım dolaşıyorum ve hep aynı kişiyi görüyorum ve her seferinde gülümseyerek bana bakıyor bu kişi de 14 yaşlarında başı örtülü çok güzel bir kız çocuğu. En sonunda soruyorum sen kimsin her yerde karşıma çıkıyorsun diye, oda bana ben senin ölüm meleğinim diyor sonra da uyandım. Etkisinden kurtulamıyorum cevaplarsanız çok mutlu olurum internette ki yorumlar ölüme hazırlanmam gerektiğini söylüyor

Okudunuz mu?  İstiharede tanımadığın birini görmek

arifselim
Merhaba. Bu rüya ölüm ve Azrail ile hiç bir ilgisi yoktur. Bu rüya geçmişinden ders almayan, ibret almayan ve kendisine çeki düzen vermeyen kimse olması manasında yorumlanır. Bundan bir ders çıkarmalısın. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyada Azraili kadın kılığına girmiş şekilde görmek ve canımı aldığını hissetmek yani ruhumun çıktığını hissetmek neye işarettertir yorumlarsanız çok sevinirim


arifselim
Azrail aleyhisselami bu şekilde bir kadın kılığında görmek hatalarından ders almayan ve aynı hatalara tekrar tekrar düşmesi manasında tabir edilir. Bu rüya kişi için ders alması gerektiğine ve hatalarını gidermesi gerektiğine alamet eder. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda biri tarafından el işareti ve arapça ile çağırıldım. Sonra o ve benim ruhum bir yere gittik bir kadının yanına( çok güçlü bir hissiyatı vardı kadının o yüzden Azrail olduğunu düşündüm) kadın hep gülüyordu ve bana ömrün doldu buraya kadardı hayatın dedi. Bu ne anlama gelir?


arifselim
Bu rüya iki şekilde yorumlanır. Birincisi insanı kötülüğe sürükleyen ve belalı olan kişilere işaret eder. Diğer yorumu ise bu hayat her zaman insanın istediği gibi olmadığına alamet eder. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Hocam merhaba rüyamda elimde bir japon balığı tutuyordum bu balık elimden sekip balkona gidiyordu sonra gökyüzünden Azrail a.s gelip balığımı tırnaklarıyla öldürüp oturma odasına geçmemi istiyordu sonrasında içeriye cenrail a.s geliyordu ve benim sıramın geldiğini söylüyordular bemde kaçıp camiide yıllarca namaz kılıyordum ve başımda bekleyip devam etmemi söylüyordular


arifselim
Merhaba kardeşim. İnsan hayatında herşey istediği gibi gitmediğine ve insanin hayatında inişler ve çıkışlar olabileceğine yorumlanır. Her halükarda Allah’a şükür etmek, sabır etmek ve ahireti unutmamak gerektiğine tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhabalar.Ben 2 defa rüyamda Azraili gördüm.İki defasında da bana hayatımın kısa olduğunu , çok az zamanım kaldığını dedi.5 ay önce falan yine birileri bana hatırlatma yaptı az zamanın kaldı diye.Bunun anlamı ne?Erken mi ölçem???


arifselim
Merhabalar kardeşim. Kimin ne zaman öleceğini sadece Allah bilir. Bu tür rüyalar insana ahireti ve ölümü ve ondan sonraki hayatı hatırlatan önemli rüyalardır. İnsanın kendisine çeki düzen vermesi gerektiğine ve bir ders alması gerektiğine yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada kedi görmek

Kayıtsız Üye
Sa rüyamda telefonla Azraille mesajlaşıyoruz rüyamda babamında Azraille mesajlaştığını görüyorum ve babam bana diyorki bu çok az insanda olan bir şey korkma hayırlı bir şey diyor sonra Azrail telefonla bu yıl öldüreceklerini bana mesaj olarak atıyor listenin sonunda aralık ayında uğur diye çok yakın bir arkadaşım var ölüm nedenine kadar yazıyor bunu yorumlarsanız sevinirim.


arifselim
Aleyküm selam. Öyle bir rüya ölümden ziyade gören kimseye ahireti hatırlamasına ve hesap gününe hazırlık yapmasına dair bir uyarı olarak kabul edilir. İsimlerin ve tarihlerin bir önemi yoktur. Asıl olan bundan ders çıkarılmasıdır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhaba
Rüyamda hemen evimizin aşağısında Azraili gördüm. Siyahtı ve yerde biri yatıyırdu korktum sonra bir anda yanımda belirdi ve çok güzeldi. O siyahlik gitmiş mavili beyazlı bir renkti içimden aman Allahım ne kadar da güzel bir meleksin diye geçirirken uyandım. Yorumlarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.


arifselim
Merhaba kardeşim. Bu rüya gören kimseye ahireti, hesabı ve cennet ile cehennemi hatırlatır. Azrail aleyhisselami görmek dünya hayatında her isteğinin olamayacağına ve ölümü düşünmesi gerektiğine yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhaba, bu sabah ilk kez Azraili rüyamda gördüm. Ben kaçıyorum o gittiğim her köşede beni buluyordu. Sonra yine bir yöne yöneldim karşıma çıktı. Karşı karşıya geldik. Bu bulacaksın beni değil mi gibisinden bir şey söyledim ona fakat içimden o da onayladı yanılmıyorsam. Simsiyahtı, sarkalı ve yüzü yoktu. O Google görsellerinde yer alan hançerli gibi bir şeyi yoktu. Ne anlama geliyor bu sizce? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.


arifselim
Merhaba. Bir resim veya bir şeyden etkilenerek görmüş olabilirsin. Ayrıca Azrail aleyhisselami bu şekilde görmek ise, insana ahiret, kabir ve hesap gününü hatırlaması için bir uyarı olarak tabir edilir. Bundan bir ders çıkarılmalıdır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda düğün gibi bir yerdeyiz konuşuyoruz yanımda oturan bir genç kalkıyor tam kapıdan çıkarken sen meleksin diyorum oda evet ama Azrailim diyo beni mi canımımı alacak sin diyorum yok sana yakın birinin diyo ve gidiyo


arifselim
Diğer yorumlarda olduğu gibi bu şekilde rüyalar görmek, insana bu hayatında herşeyin istediği gibi olmayabileceğine dair bir işaret ve hatırlatma olarak kabul edilebilir. Allah’a havale ederek hayırlısını dilemen en güzelidir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhaba
Ben rüyamda Azrailin önce yatak odama gelip benimle tartıştığını gördüm tartışmanın sebebini hatırlamıyorum sonra birden ortadan kayboldu ve tekrar yanıma odama geldi bu sefer güler yüzlüydü sanki kırk yıllık dostumdu ve bu rüya benim gerçekten tuhafima gitti umarım yorumlarsınız şimdiden teşekkürler.

Okudunuz mu?  İslami rüyada düğün görmek

arifselim
Merhaba. Rüyada Azrail aleyhisselamın görülmesi insanı çok etkileyebilir bu normaldir. Azrail aleyhisselam insana ahireti, cennet ve cehennemi hatırlatır. Rüyanın genel bir yorumu dünya hayatında her şeyin insanın istediği gibi olmayacağına tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm,rüyada birden bire mekan değişiyor ve oluyorum,sanduka tarzında büyük bir tabutun içindeyim.başımda şeyhler var cehenneme mi yoksa Cennete mi gider diye konuşuyorlar,hepsini görüyor ve bağırıyorum ben ölmedim diye,sonra mekan değişiyor kapkaranlık bir duman (cehennem meleği imiş) bana kendi elinden çay bardağında siyah bir su içiriyor.içemiyorum halime üzülüyor acıya acıya içiriyor.Tekrar mekan değişiyor,heryerde insanlar hayvanlar akrabalarım kimsenin kimseye yardımı yok son gelmiş gibi.Bir an kabe de Haremi şerifte görüyorum kendimi yerlerde Kuran’ı kerimler bir tane alıp kucaklıyorum okuyamıyorum çok pişman oluyorum dünyada üstüne düşmediğim için.zar zor rüyadan uyanıyorum ve hıçkıra hıçkıra ağlıyorum.bu rüyayı çok sıkıntılı bir dönemimde gördüm.Sanırım Allahü Teala tarafından uyarıcı bir rüya.Vaktinizi aldım Hakkı’nızı helal edin Allah razı olsun.


arifselim
Aleyküm selam kardeşim. Aslında sen zaten rüyanın manasını anlamışsın ve yorumlamışsın. Bu tür rüyalar insana bir uyarı niteliğinde kabul edilir. Bunlardan insan bir ders ve ibret çıkarmalı ve Allah’tan da hayırlısını dilemelidir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Azrail rüyamda ben yatıyorum teyzem kanapede oturuyor Azrail geldi elinde tırpan vardı bana kalk gidiyoruz dedi bende yatıyorum dedim.m. bana yardımcı olurmuşunuz?


arifselim
Bu rüyalardan ancak bir ders alınabilir. Yani bu dünyanın imtihan yeri olduğunu ve ahiretin unutulmaması gerektiğine dair bir işaret olarak kabul edilir. Allah’tan hayırlısını dilemek gerekir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda insan kılığında Azrail ile araba kullanıyordum üzerime beyaz bir kamyon düşünüyordu ve Azrail birden korkunç bir şekilde canını alicam diyordu bende ben gencim canımı al deyip durdum


arifselim
Diğer tüm rüyalara yaptığımı yorumlar gibi, rüyayı gören kişinin bu dünyada her isteğinin olmayabileceğine ve zaman zaman bazı sorunlar ve engeller yaşayabileceğine dair bir uyarı gibi tabir edilir. Allah’tan hayırlısını işte, herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda bir yerdeydik yanımda asker arkadaşlarımda vardı komutanlarım Azrail geldi bu Azrail dediler sonra sür üflendi ve kıyamet koptu az bir yanlış hatırlamıyorsam Azrail bana ne yaptın sen dedi bu kadarını hatırlıyorum tsk ederim


arifselim
Rüyayı gören kimse için bir hatırlatma ve uyarıdır. İnsanın eksikliklerini gidermesine, ibadetlerini yapmasına, hesap günü, cennet ve cehennemi tefekkür etmesi gerektiğine tabir edilir. Bundan bu şekilde bir ders alınabilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüya tabir ettirmek istiyorum

Kayıtsız Üye
rüyamda Azrailin gelip bana gel seni götüreceğim diyor bende beni cennete götürecekmişin diyorum evet diyor ama ben yenide korkuyorum ve annemin yanına gidip pis varlık geldi diyorum annemde o pis varlık değil diyor. Sizce bu rüyanın anlamı nedir.


arifselim
Bu rüyanın anlamı sana bir hatırlatmadır. Ahireti, ölümü, hesabı, cenneti ve cehennemi düşünmek ve onlar için hazırlıkta bulunmak gerektiğine dair insana bir ikaz gibi kabul edilebilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
rüyamda Azraille telefonda konuşuyordum sanki daha önce de konuşmuştum bana geleceğini söylemişti bende dua etmiştim o da bana biraz zaman vermişti. Son konuşmasında artık geliyorum hazırlan dedi ben yine biraz daha zaman istedim bırak abdest alayım dua edeyim dedim o da kabul etti abdestimi aldım çok da korkuyordum sonra uyandım sizce rüyamin anlamı nedir


arifselim
Rüyanın anlamı çok açıktır. İnsanın şu veya bu vakitte ölmesidir denemez. Ancak bu tür rüyalar insana bir ikaz ve hatırlatmadır. Rüya sahibi kendisine çeki düzen vermelidir ve ibadetlerini yerine getirmelidir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Meraba rüyamda Azrail(a.s) görüyordum bir arabanın içindeyken. çok öfkeli bakıyordu, ben de canımı alacak mısın diye soruyordum. Araba hareket ediyordu uyandım. Ne demektir bu?


arifselim
Merhaba. Azrail aleyhisselami görmek hayırlıdır. İlk olarak insana ahiretini hatırlatır. Daha sonra ise, dünya hayatının geçici olduğuna ve dünyada her şeyin insanın istediği gibi devam etmeyeceğine tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhaba lar rüyamda tren yolu gördüm her taraf yemyeşil sular akıyor sağ tarafımdan demir boru dan şu akıyor sonra sol tarafımda ilerde siyah uzun boylu Azraili görüyorum ben ona gülümserken o bana bakıp kafasını çevirdi nedir bunun anlamı yorularmısınız Allah razı olsun


arifselim
Merhaba. İlk gördüklerin insan hayatının akışını ve dünya yaşamını ifade eder. Azrail aleyhisselami bu şekilde görmek ise, insana bu hayatın geçici olduğuna ve dünyada her istediğini elde edemeyeceğine tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben dün gece gözlerimi kapatır kapatmaz karanlık bir yerde Azraili gördüm üstünde siyah şapkalı bir kıyafet vardı ama yüzü gözükmüyordu korkup hemen gözlerimi açtım bunun anlamı nedir ?


arifselim
Merhaba. Bunun en açık anlamı, gören kişiye ahireti ve ölümü hatırlatmasıdır. Ayrıca dünya hayatının geçiciliğini ve insanin her isteğinin bu dünyada olmayacağına dair bir hatırlatma gibidir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda Azrail Aleyhisselam’a yüzük veriyorum Azrail aleyhisselam da bana onun ruhunu ver diyor yüzüğü bana ver diyor Ben de yüzüğü ona veriyorum altından bir yüzük sonra uyandım


arifselim
Azrail aleyhisselami görmek diğer yorumlarda da olduğu gibi aynıdır. Ona yüzük vermen ve ruhundan bahsetmesi sana ahireti, ölümü, hesabı, cenneti ve cehennemi hatırlatır. Bu manada bir ders çıkarılabilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada kabe imamı görmek

Kayıtsız Üye
Rüyamda bütün gece Azrailden kaçtım bir asansör vardı bor türlü açılmadı sonra açıldı sevindim ama Azrail orda yüzüne beyaz bir örtü kapalıydı sonra ne olduysa bana sarıldı sonra göğsünde küçük madolyonlarda resim olurya resmim vardı şimdi değil daha vakit var dedi o bana sarıldı bende ona başka bir şey hatırlamıyorum yorumu merak ettim umarım hemen ölmem


arifselim
İnsanın gerçek hayattaki korku ve endişelerinin olduğuna işaret eder. Ayrıca bu dünyanın bir imtihan yeri olduğuna, ebedi olmadığına ve dünyadaki herşeyin istediği gibi olamayacağına işaret olarak tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda Azrail’i insan suretinde görüyorum onu tanıyor konuşuyorum annemin canını almaya geldiğini söylüyor ona anneme daha ihtiyaç duyduğumu erken olduğunu söylüyorum 1 sene müsade istiyorum bana 6 ay veriyor.


arifselim
Esasen bu rüyalar hayırlı olarak kabul edilir. İnsana ahireti, hesabı ve dünyanın bir imtihan yeri olduğunu hatırlatır. Bu rüyalar insanın ahiretini de düşünmesi gerektiğine ve imtihanda olduğunu unutmaması gerektiğine tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
rüyamda bir yerde savaşırken nasrettin hocayıda yanımda buluyorum ve nasrettin hoaca bana yardım ediyordu daha sonra Azrail’in geldiğini görünce baktım bizimle sohbet etmeye başladı ve üzüm çıkardı daha sonra dediki benim üzümlerimde boncuk olduğu için kimse yemiyor

Rüyanın tabiri nedir?


arifselim
Bu rüya fırsatlar elde etmeye, öğrenmeye, iyi niyetli olmaya, insanların kendisine saygı göstermesine, dinine yönelmesine ve ibadetlerine olması gereken düşkünlüğe işaret olarak tabir edilir. Güzel bir rüya olarak kabul edilebilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
dün gece rüyamda her zaman okuduğum yaşını elime almıştım ama Yaşın’ın bir sayfasında bir boşluk vardı yanımda da bir arkadaşım aynı zamanda eşimin tarafından akrabamdır o eline aldı ve o sayfaya bakınca ağlamaya başladı ne olduğunu sorunca bana o sayfada Azraili gördüm ama benim Yasin’in o sayfasına baktığımda hiçbisey görmüyodum. cevaplarsanız çok mutlu olurum şimdiden teşekkür ederim


arifselim
Böyle bir rüyayı maalesef biz tabir edemeyiz. Belki yüz yüze tabir ettirme imkanın varsa yorumlanabilir. Esasen her rüyanın bir yorumu olması gerekmez. Allah’a havale ederek hayırlısını dilemek yeterlidir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye

Ben rüyamda bir köprüden suya düşen bir araç gördüm yanımda kapalı bir bayan duruyordu bana sen polisi ara bende ambulansı arayım dedi olay yerine gelen polis bana hepsinin olduğunu söyledi sonra bir oda gibi bir yere giriyorum içeride yine o kadın ve aynı giyinmiş kadınlar vardı bana gülümseyerek ben Azrailim bunlar da benim kardeşlerim diyor. Lütfen cevaplarmısınız

Okudunuz mu?  Rüyada Hz Musayı görmek

Tohat
Allah’ın yasaklamış olduğu bazı şeyleri yaparak günah işlemeye, doğru yoldan ayrılarak hata yapmaya delalet eder. Bu rüyayı ikaz olarak da algılayabilir ve dikkat edebilirsiniz. Yine de Allah hakkıyla bilendir.


Kayıtsız Üye
Rüyamda büyük bir arazi gibi bir yerde iki ayrı inşaat var. Ve 2 tane Azrail geliyor. Siyah uzun kıyafetli siyah başlıklı yüzünü görmüyorum ikisinin de. Bir tanesi biraz daha uzakta, diğeri biraz daha yakın. Bana diyor ki birini göstererek; ya ben bunun canını alacaktım diyor. Sonra o kişinin canını aldı mı almadı mı tam hatırlamıyorum.


Tohat
Rüya sahibinin çevresinde veya yaşadığı toplum içerisinde meydana gelecek ve bir çok insanı olumsuz yönde etkileyecek olayın meydana gelmesi şeklinde tabir olunur. Allah daha iyisini ve doğrusunu bilir.


Kayıtsız Üye
Rüyada dışarıda gezerken bir kadın ile karşılaştım elinde aşa vardı onu aldım başını öne eğmişti ve basını kaldırdı korktum yüzü beyazdı ve bana sarı uzun otdu hali onu verdi al dedi ve bende aldım biraz inceledim sonra görünmez oldu ama elimdeydi hissediyorum sonra uyandım


Tohat
Güvenilir bir kimse olduğunuza delalet eder. İnsanların size karşı itimadı olduğuna ve her konuda onlara güvence verebilecek bir karaktere sahip olduğunuzu gösterir. En iyisini bir tek Allah bilebilir.


Kayıtsız Üye
Rüyamda samimi olduğum iki kız arkadaşımla beraberdik onlardan gizlenip bir evin bahçesine giriyordum . O bahçeye girer girmez ölüm hissine kapılıyorum . Ve Allah a yalvarıp tövbe ediyordum . İki arkadaşım da geliyor ve içimizden biri ölecek diyordum . Evin bahçesinde bulunan bir mağaraya giriyorduk o anda sırtı dönük biri bana dönüyor ve tebessüm ediyor ben o anda onun Azrail olduğunu ve benim öleceğimi düşünüyordum. Beyaz kıyafetli güzel bir kadın suretinde görünüp konuşmaya başlıyor ama hatırlamıyorum sadece ben Azra diyor. Bende kadın sureti de geldiği için bana öyle söyledi diye geçiriyordum içimden . Rüyamı yorumlarsanız sevinirim. Çünkü bu rüya ile birlikte kaç gündür arka arka ya değişik beni düşündüren rüyalar görüyorum. Birinde abdest alıyorum birinde olmuş teyzem elimden tutup bir başka olmuş olan akrabamın ölmediğini bir yerde kapalı kaldığını söylüyor ve ona götürüyor ve çok hızlı yürüyor. Ve ben hayret ediyorum o bu kadar hızlı nasıl yürür hele ki bu taşların üzerinden. Ölmüş olan genç akrabamın yanına geliyoruz ve küçük zayıf bir şekilde görüyorum adeta bir çocuk gibi küçük ve ayakları çürümüş gibi zayıflamıştı. Hakkınızı helal edin çok uzun yazdım .


Tohat
İlk rüyan hayırlı ve güzel bir tabire sahiptir. Uzun ve memnun kalacağın bir ömre işaret ettiği gibi bu ömrünü bereketli, kazançlı, işlerinde yükselmene, başarılar elde etmene işarettir.
İkinci rüyanda ise vefat eden kişi ile alakalı olup onun ahiretteki durumunun çok iyi olduğuna, huzur içinde yattığına delalet eder. Doğrusunu en iyi Allah bilebilir.

Okudunuz mu?  Arkadaşın rüyasında seni görmesi

Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm ben rüyamda yaşıyorum ama bir şekilde cehennemde olan birinin yanında oluyorum. Azrail de güler yüzlü bir tavırla konuşuyor. Ben ; Azraile daha ölmedim diyorum. Azrail; bana kefaret olur bir gün kal diyor . Her hangi bir acı hissetmiyorum , sadece hafif bir sıcaklık bunun bir yorumu varmıdır. Teşekkür ederim


Tohat
Ve aleyküm selam. Musibet, işlerin yoluna girmemesi, istenenin elde edilmemesi gibi anlamlara gelmektedir. Hayatın oyunlar ise çevrili bir alan olduğuna dair başına gelebilecek bir hadiseye işaret etmektedir. Hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda bir ormandayım ödün getireceğim sonra birisi diyor ki sizi burda görmesinler öldürürler diyor sonra ben kaçıyorum bu sandık gibi yere saklanıyorum ablam geliyor üstümü iyice örtüyor herkes oluyor sıra bana geliyor ablam diyor ki saklan sıra sende diyor bende saklanmıyorum Azrail geliyor kulağıma üflüyor canım buğazıma kadar geliyor tarif edilmez bir acı çekiyorum ölmeden son defa anneme sarılım diyorum ve anneme sarılıyorum ve Azrail canımı almıyor seni bağışladım canını almıyorum artık diyor ve gidiyor uyandım sonra


Tohat
Hayatının iyi ve kötü olaylar ile karşılaşabileceğine ve bunun çok normal durumlar olduğuna kendini inandırman gerektiğine işaret eder. Sadece güzellikler ve hoş olan durumlar dışında hoş olmayan durumlarda yaşantının içinde yer aldığını göstermektedir. Doğrusunu en iyi bilen bir tek Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda teröristleri kıstırmış çatışıyoruz. Sonra onları bombayla yerle bir ederken Azrailin onların canını almaya gittiğini görüyorum. Daha sonra Azrailin yanına gidip Azrail ne kadar ömrüm kaldı diyorum. 105 gün diyor. Bana dua et Azrail diyorum. Ediyor. Sarı nedir diyorum 2 kilo altın diyor. Böyleydi.


Tohat
Hayırlı günler. Çevrenden bazı kimselerin omuzların yük olması, sana sürekli sorun çıkartarak canından bezdirmelerinden yorulmuş olman yakanı onlardan tez zamanda kurtarman için girişimde bulunacağına, ömrünün çok uzun olacağına ve sağlıklı olarak ömür geçireceğine delalet eder. Allah en iyisini bilendir tabi.


rüyada Azrail ile konuşmak, rüyada Azrail’le konuşmak, rüyada Azrail görmek ve konuşmak

Bu kategoride yer alan Evlilik istiharesinde köpek görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada azrail ile konuşmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.