Anasayfa
7 Mayıs 2021, 21:00
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada kuran okumak ne demek

Rüyada kuran okumak ne demek

Kayıtsız Üye
Rüyada kuran okumak ne demek rüyamın anlamı nedir bilgi verir misiniz


Cevap: Rüyada kuran okumak ne demek

Fetva Meclisi
Rüyada Kuran okumak Görmek

Rüyasinda Kur an Kerim den bir sure okudugunu, fakat hangi süreyi okudugunu bilmeyen rüya sahibi, eğer hasta ise iyilesir, Üzgün ise üzüntüsü geçer, kisitli ise hür olur. Rüyada Kur an okumak hak ve doğru söylemektir. Ibn i Sirin e göre, rüyasinda Kur an okudugunu gören, büyük bir mevkie çikar. Bir ayet okudugunu görerek, o ayetin delalet ettigi meal i serifi bilen kimse. Allah in (CC) hayrina ve sevabina nail olur. Azabi isaret eden bir ayeti okumak, yine Cenab i Hakk tarafindan okuyanin uyarildigina delildir. Hafiz olmadigi halde, bir hafiz gibi ezbere Kur an okudugunu gören, pek çok hayir ve hasenata nail olur. Kur an okundugunu ve kendisinin de dinledigini gören Kur an in emirlerine uymus olur. Cabir ül Magribi ye göre; Kur an i hatmettigini görmek, bir ilahi lütuftur ki, sevabi büyüktür. Bu kisi dünyadaki bütün isteklerine ulasir. Kur an i doğru okumak, mal ve mülkün artmasina yol açar. Güzel sesle okumak affi ilahiye mazhar olacagina ve ahirette ulu bir dereceye ulasacagina delalet eder. Kur an okunmasi caiz olmayan bir yerde Kur an okudugunu veya okunan Kur an i dinledigini gören kimsenin dininde noksanlik vardir. Tövbe etmesi ve inancini tazelemesi lazimdir. En doğrusunu Yüce olan Allah (CC) bilir…


Rüya

KÜRŞAD
Selamün aleyküm kardeşimim kuranı kerim’i yere koyarak okuduğunu gördüm ve iki askerin namaz kıldığını gördüm sorduğumda şehidin namazını kıldıklarını söylediler bu ne demek teşekkürler

Okudunuz mu?  3 arkadaşım aynı hafta rüyasında beni görmüş

Cevap: Rüyada kuran okumak ne demek

arifselim
Aleykum selam. Rüyanız hayırlı bir rüyadır. Şeref ve nimetlere erişmeye yorumlanır. Bazı hatalarınıza dikkat etmeniz için bir uyarıdır. Ayrıca bu rüya bolluk, bereket, zenginlik, şifa, huzur, esenlik, ferahlık anlamına gelir. En doğrusunu Allah bilir.

Okudunuz mu?  Rüyada kıyamet koptuğunu görmek ne anlama gelir

BlackPearlXV
Selamın Aleyküm. Rüyamda; Yanlış hatırlamıyorsam biz geziyoruz. Yanımda yaklaşık 3-4 senedir tanıdığım arkadaşım var ama gezdiğimiz yeri bilmiyorum. Sonra biz bir mekana giriyoruz kahvaltı etmek için ve kahvaltıda ise benim eski sevdiğim kız var ve onun yanında 2 tane kız arkadaşı var. Neyse, ben ilk başta çekiniyorum ve mekandan çıkıyorum yanlış hatırlamıyorsam. Ondan sonra ise bana ya dedem ya da yanımdaki arkadaşım Kur’an kursuna gideceğimi(zi) söylüyor ve ondan sonra ise bende hemen kahvaltımı yapıp gitmek istiyorum, çünkü Kur’an kursuna geç kalmak istemiyorum ve bu olaylar sabahın erken saatlerinde geçiyor. Neyse, sonra ise mekana tekrar girip, başımı şapka ile örtüyorum ve yer olmadığı için onların hemen önüne, yüz yüze bakacak şekilde oturup kahvaltımı yapmaya başlıyorum. Onlar ise ben ilk dilimi ağzıma attıktan sonra masadan kalkıyorlar ve gidiyorlar. Neyse, kahvaltımı yaptıktan sonra kuran kursuna gidiyoruz, arkadaşım ile birlikte ve o oturduğu gibi kuran okumaya başlıyor ve ben de daha yeni olduğum için hoca bana daha sonra okutacağını söylüyor. Kuran kursunun içinde iki bölüm var. İlk bölüm öğrencilerle dolu iken; ikinci bölümde ise sadece birkaç öğrenci var. Sonra ben ikinci bölüme geçip Kuran’ı okumaya başlıyorum ama hangi suresini bilmiyorum. Sadece açtığım sayfadan okumaya başlıyorum sesli bir şekilde. Sonra abdestsiz olduğumu fark edip kalkıyorum ve kuranı yüksek bir yere bıraktıktan sonra hocadan izin alıp abdest almam gerektiğini çünkü abdestsiz olduğumu söylüyorum. Ben abdest almak için hocadan izin isterken ve tam onun yanından ayrılacakken abdest almak için hoca bana bir şey söylüyor ve söylediği şey şu(Yaklaşık olarak): "Eğer kuran harflerini tek seferde okumayı beceremezsen, senin eğitimine son veririm.(kuran eğitimine)" gibi bir şey diyor ve ben ise onu söyledikten sonra bir heyecan basıyor. Ondan sonra ise ne olduğunu hatırlamıyorum.
(Not_1: Bu rüyayı gördüğüm zaman abdestli yatmamıştım. Çünkü çok yorgundum ve uykusuzdum.)
(Bu rüya sizce ne anlama geliyor olabilir. Açıklarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.)

Okudunuz mu?  Evleneceğin kişiyi rüyada görmek için kılınan namaz

arifselim
Aleykum selam. Gördüğün rüyanı çok net bir şekilde hatırlaman gerçekten çok olağanüstü bir durum. Bunu herkes başaramaz. Bu gördüğün rüyanı maalesef tabir edemiyoruz çünkü ya yanlış hatırlamıyorsam diyorsun yada çok aşırı ayrıntılar olduğu için yorum yapamıyoruz. Allah’tan hayırlısını dile, herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  İstiharede görülen rüyalar

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum
Bugun baya bir morelim bozuktu Esim beni sürekli aldatir ve yine şüphe içindeydim Sonra uyumusum ve bir rüya gördüm. Kuran okuyordum kurandaki sureyi bitirdikten sonra Sayfa sayfa Nisa suresini aramaya başlıyorum Ve orada uyandim Allah hayir etsin Lutfen ruyami yorumlarmisiniz

Okudunuz mu?  Ölen akrabaları rüyada görüp korkmak

arifselim
Aleykum selam. Rüya sahibi için Allah’a sığınmasına ve dua ve dileklerinin kabulü için sabır göstermesine işaret olarak tabir edilir. Bundan başka özel bir şekilde tabir edemeyiz. Allah’tan hayırlısını dile, herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda annemi,babamı,küçük kız kardeşimi ve iki oğlumu ölmüş gördüm.cenazelerini görmedim ama öldüğünü biliyor muşum ve ağlıyorum çok ağlıyorum ama feryat figan değil.çocuklarımın kıyafetini bulmuşum öpüp ağlıyorum.Allahım sana isyan etmiyorum herşey sendendir yarabbi deyip ağlıyorum ve ağlarkan ayetel kürsi okuduğumu gördüm.uyandığımda yataktan kıpırdayamayacak halde kalktım.yorumlarsanız sevinirim

Okudunuz mu?  Rüyada hz. Muhammed s.a.v. görmek

Tohat
Hayata karşı istek ve arzularının körüklenmesine, heyecanını yitirmene neden olacak bir hadisenin başından geçmesine, güven duyduklarından beklentinin karşılığını alamamana tabir edilir. Hakkıyla en iyi bilen Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm, Rüyamda sima olarak tam hatırlamadığım yada tanımadığım iki kişiyle Kur’an okuyordum ama böyle yüksek bir yerde. Benimle birlikte üç kişiydik biraz yüksek bir yerdeydik. Şahsen Kur’an ı ezbere bilmem ama hatırlamadığım ayetleri okuyorduk aklımızdan. Bu konuda tecrübeli birisinin yorumunu merak ediyorum Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Rüyada küs olduğu eşiyle barıştığını görmenin yorumu nedir?

Tohat
Ve aleyküm selam. Allah katında hayırlı bir kimse olacağına, manevi yönden yükseleceğine, Allah’ın rızasını kazanmak adına uğraş verecek hayır işlerinde bulunacak ve günahların için tövbe edeceğine işaret eder. En doğrusunu bilen bir tek Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm, 2,5 sene önce bir arsa almıştım, arsa sahibi bir kişiydi, geçen gün arsayı dolaşmaya gittim, satan adamın kardeşi geldi, bu arsada bizimde hakkımız var dedi, seni mahkemeye vereceğiz dedi, 2 gündür sıkıntılıyım, ilk gün iyi uyuyamadım, bu gece uyudum abdestsizdim ama, sabah namazına kalkarken kuranı kerim okurken uyandım, okuduğum ayette vAlluhu hayrun razıgiin, ayetiydi.

Okudunuz mu?  Rüyada birini akan bir suya kapılmış olarak görmek ve birinin onu kurtarması

arifselim
Aleykum selam. Eğer sen normal bir alış veriş yapmışsan satan kişi sorumludur. Onlar aralarında anlaşmaları gerekir. Gördüğün rüyan ise hayırlı ve güzel bir rüyadır diyebiliriz o kadar. Allah’a havale ederek rüyanın hayrını dile. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Riyakar58
Selamun Aleyküm rüyamda bir odadaydım herkes kuran okuyordu.çok güzel bir ortamdı birisi bana kuran getiriyordu bende okumak istiyordum getiren kişinin sadece elini görebildim önüme kuranı bırakıp bir anda yok oldu.kuranı okuyacakken farkediyorumki farklı harekeler mevcut nasıl okuyacağımı bilmiyordum.bir anda besmele çekiyordum ve kuranı okumaya başlıyordum şaşırmıştım çünkü nasıl okunduğunu bilmediğim harekeleri takılmaksızın okuyordum ve kuran okurken sesimin hep güzel olmasını istemiştim hayat boyu kuranı okumaya devam ettikçe sesimde Güzelleşmeye başlıyordu

Okudunuz mu?  Rüyada Kuran-ı kerim görmek

arifselim
Aleykum selam. Böyle bir rüyanın yorumu açıktır ve yoruma gerek yoktur. Her türlü hayır, iyilik, güzellik, huzur, bereket ve güzel ahlak sahibi olmak gibi manalara işaret olarak tabir edilir. Sende gördüğün rüyanın hayırlısını dile. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm. Halam beni rüyasında görmüş şöyle anlattı; ben namazı kılmaya eşimin iş yerine yani fırınına gidip orada kılmışım sonra eve çıkıp bunu halama söylemişim ve sonra çok güzel bir sesle Kuran okumaya başlamışım. Rüya bu kadar acaba ne anlama geliyor tabir edebilir misiniz

Okudunuz mu?  Rüyada arkadaşla mesajlaştığını görmek

Tohat
Ve aleyküm selam. Bu rüya rüyayı gören kişi için tabir edilir. Kişinin hastalık ve sıkıntı gibi durumlara son vermesi, kendi gibi iyi niyetli kimseler ile karşılaşması ve hayatına günahlarından arınarak tövbe edip temiz bir şekilde ilerlemesine delalettir. Doğrusunu bilen Allah’tır.


rüyada amene resu okumak, rüyada kuran okumak nedir, ruda kuran ı tek tek okumak mı

Bu kategoride yer alan Rüyada 4 büyük melekten birini görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada kuran okumak ne demek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.