Anasayfa
30 Ağustos 2023, 18:53
sizden2
Abone

İçinde Küfür Bulunan Şarkıları Dinlemek

İçinde Küfür Bulunan Şarkıları Dinlemek

qwert12380
İçinde küfür bulunan şarkıları dinlemek insanı dinden çıkarır mı?


Cevap: İçinde Küfür Bulunan Şarkıları Dinlemek

arifselim
İçerisinde küfür veya şirk bulunan bir şarkıyı yada şiiri dinlemek kesinlikle haramdır. Eğer dinlerken buna iman etme gibi bir durum oluyor veya dini hafife alma söz konusu oluyorsa Allah korusun bu dinden çıkarmaya sebep olabilir çok tehlikelidir. Müslüman iman konusunda ciddi olmak ve dikkatli davranmak zorundadır.

Okudunuz mu?  Zalimlere Beddua Etmek

Cevap: İçinde Küfür Bulunan Şarkıları Dinlemek

qwert12380
Dinlediğim şarkıların sözleriyle ilgilenmiyorum. Kulağa gelen müzik hoşuma gidiyor. Ayrıca cd, kaset alaran onlara destek de olmuyorum. Youtubeden dinliyorum ya da indirerek. Yine de günah mı işlemiş oluyorum?


Yorum: İçinde Küfür Bulunan Şarkıları Dinlemek

Kayıtsız Üye
Merhabalar… az önce annemin telefonunda orhan gencebay’ın kaderime yazıklar olsun isimli şarkısı çıktı… annem dinledi. Anneme şirke götürebilir dedim ama sanki beni pek takmadı annemin imanı gitmiş midir?

Okudunuz mu?  Kedi Kovmak Günah Mı

Sabır
Saçmalama kardeşim bir şarkı dinlemeyle niye annenin imanı gitsin.


cvallkzs67
Selamun aleyküm bu konuyu biraz araştırdım ancak merak ediyorum eğer bu şirk veya küfür içeren sözleri içimizden kabul etmezsek neresi günah olur ? tabi şirk içeren şarkılardan kaçınıyorum ancak merak ettim
Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Ağzın içindeki etleri koparmak ve dudaklarımızı yalamak oruç bozar mı ?

Uğur5
Ben senin yanına gelsem bir şarkıcı olarak desemki kardeş bu benim yeni parçam sende dinle yorum yap başlasam

Böyle kaderin ben ta… böyle hayatın ben beni neden yarattın sensiz cennete giriceğime cehennemin dibi daha iyi yahut sen benim taptığım kadınımsın gibi sözler söylesem veya dine imana sövsem gelip beni dinlermisin yoksa sen ne diyorsun kardeşim deyip ya dayak yada tebliğ mi yaparsın günahtır böyle şeyleri dinlemek imana zarar verir

Okudunuz mu?  Benim yaklaşık 10 yıllık namaz borcum var ne yapmalıyım

ACİLSERVİS
cvallkzs67 şirk/küfür vesveseleri için konu/mesaj yazmaman için seni uyarıyorum. Forum kurallarını oku.


Kayıtsız Üye
Derdim olsun şarkı sözleri
Selâmün aleyküm hocam.
Şimdi böyle lanet bir şarkı çıktı ve sözleri inanılır gibi değil. Haberiniz vardır her yerde paylaşılıyor. Nereye baksam nereye gitsem şu lanet şarkı çalıyor. Ben elimden geldiğince söyleyenleri veya dinleyenleri uyarmaya çalışıyorum fakat o sözler benim de kulağıma gelebiliyor bazen ister istemez. Daha yeni yanlışlıkla o şarkıda geçen bir sözü söyledim.. "Tanrı vurdu saza" dedim bilinçsizce, hemen çok pişman oldum ve estağfirullah dedim. Bu beni günahkar yapar mı veya daha da kötüsü dinden çıkarır mı ?
Diğer sorum ise başkaları yanımda bu şarkıyı dinlerken benim de kulağıma gelse günaha girer miyim ?

Okudunuz mu?  Rızka kısmete mani olma

arifselim
Aleykum selam. Allah’a dil uzatacak veya bir saygısızlıkta bulunulacak bir ifade kullanmak insanı dinden çıkarır. Gayri ihtiyari yani istemeden dilinden küfür bir söz çıkması halinde dinden çıkarmasa da hemen tövbe istiğfar edilmelidir ve dikkat edilmelidir.


Kayıtsız Üye
Hocam lütfen biraz daha açık olun. Yani bu şarkıyı söyleyenler dinden mi çıkar ? İçinde bayağı buna benzer ifade var. Lütfen bakıp söyleyin bize de.

Okudunuz mu?  Zorla kredi çektiriyorlar

İkincisi de bu şarkı kulağımıza gelse yine mi dinden çıkarız ?

Bu şarkıyı çıkaran kişi yüzünden kaç kişi dinden çıkmıştır şimdiye kadar bilemiyorum, milyonlarca kez izlenmiş bir şarkı 🙁 Gerçekten çok kötü bir durum, bu insanlar için yapılacak bir şey yok mu ?

Okudunuz mu?  Tesbih nasıl çekilir , ne taraftan başlanır ?

Benim bile istemeden ağzımdan şu lanet söz çıktı ama hemen pişman oldum. Tekrar dine dönmek için sehadet getirmek yeterli midir böyle durumlarda ?


ACİLSERVİS
Böyle ifadelerle şarkı söylemek dinden çıkarır.
Etrafta çalınan şarkılardan kulağına gelen sesle dinden çıkmazsın.
İkisi aynı şey değildir.

Okudunuz mu?  Bu dünyada insan için en önemli şey nedir?

Kayıtsız Üye
Merhaba, içeriğinde ümitsizliği, bıkmışlığı, yılgınlığı barındıran şarkılar dinlendiğinde kişi dinden çıkar mı? Sözlerinde bu kavramlar seziliyor lakin Allah’a, kadere herhangi bir isyan açıkça yok. Açıkça cevaplarsanız sevinirim, teşekkür ederim.


Ensar
Müzik içerisinde Allah’a isyan barındıran hertürlü müziği dinlemek caiz değildir. Evet hüzünlü ve kederli şarkılar dinler siniz ancak isyankar cümle ve sözler barındırıyorsa kesinlikle dinlenmemesi gerekir.Bıkmışlık ve ümitsizliği içeren şarkıları dinleseniz dinden çıkarmaz, dediğim gibi Allah’a isyan içeren şarkıları dinlemek Allah korusun bilerek dinlenildiği takdirde dinden çıkarır.

Okudunuz mu?  Yapmadığımı düşündüğüm bir şeyi yapmış gibi hissediyorum

küfür olan şarkılar , içinde dine aykiri sozler olan sarkiyi dinlemek sirke girer mi, Allaha isyan dinlemek

Bu kategoride yer alan Öğrenmek amaçlı cinsel içerikli şeyler izlemek günah mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İçinde Küfür Bulunan Şarkıları Dinlemek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.