Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:28
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada Allah’ı görmek

Rüyada Allah c.c görmek

emrah94
Selyam aleyküm,benim büyük annem geçen gece bir rüya görmüş,rüyasında Allah c.c bir insan şeklinde görmüş beyaz giysilerle büyük annemin karşısında duruyormuş ve ona üzülmesin demiş ona benim hakkımda konuşmaya başlamış demiş : "Emrah bana inanır ve kulluk eder,ben onu hiç bırakmayacağım ona babalık ben yapıyorum,o çok kısmetli birisi.Ve sonra büyük anneme demiş sende sıkılma artık yakında düzeleceksin ayağa kalkacaksın ve kızın da çok yakında iyileşecek (annem cin musallatı geçirdi büyü sebebiyle ve cin onun dolayında 1-yıldır duruyor onu rahatsız ediyor) ve büyük annem Allah’a sen ne güzel sin Allah’ım demiş ve onu оkşamış. Bu rüyanın tabiri nedir sizce ?

Okudunuz mu?  İstihareden sonra rüyada görülen krem rengi hayırlı mıdır ?

Cevap: Rüyada Allah c.c gormek

BeyazGuvercin
Kardeşim hayırlı bir rüya görmüşsün, herkese nasip olmaz. Annene Yüce Allah şifa versin, musallat olanlardan kurtarsın. Ailece hayırlı ve güzel günler görün inş.


Cevap: Rüyada Allah c.c görmek

Fikir
Kardeşim üstü kapalı bir şekilde açıklamaya çalışacağım bir kimseye başka bir boyuttan varlık musallat olursa göreceği rüyalar belki ömür boyu ondan olur.Salih rüya gördüm sanır ama bir bilen yorumladımı şeytani olduğu anlaşılır.Sadece şu cümleye dikkat edeceğim pek karışmak istemiyorum :

Okudunuz mu?  Tevbe süresini okumak ve rüyada görmek.. anlamı nedir?

"Ben ona babalık yapıyorum"


Cevap: Rüyada Allah c.c görmek

OkanÇolak
Allah c.c bir insan sheklinde gormush beyaz giysilerle büyükannemin karshisinda duruyormush ve ona uzulmesin demish ona benim hakimda konushmaya bashlamis demish : "Emrah bana inanir ve kuluk edir,ben onu hiç birakmayacim ona babalik ben yapiyorum,o çok kismetli birisi.Ve sonra büyükanneme demish sende sikilma artik yakinda duzeleceksin aya kalkacaksin ve kizin da çok yakinda ileshicek (annem cin musalati gecirdi buyu sebebiyle ve cin onun dolayinda 1-yil dir duruyor onu rahatsiz ediyor) ve büyükannem Allah’a sen ne güzel sin Allahim demish ve onu оkşamiş. Bu ruyanin tabiri nedir sizce ?

Okudunuz mu?  Rüyada kesik baş görmek

Allah Teala insan şeklinde gözükmez."Ona babalık ben yapıyorum" Hiç mantıklı değil.
Kardeşim seni tanımıyorum ama ortada iki adet seçenek var
1: Bu rüya şeytani bir rüyadır. İtibar etmeyin…
2: Sen yalan söylüyorsun.
Umarım 1.seçenektir. neden rahmani olma olasılıgı yok. Allah teala hiçbir yaratılmışa benzemez bu yüzden insan şeklinde görünmez. Bu olasılık dışıdır
Ayrıca Allah’ı rüyada görme ihtimali var mıdır bu da tartışmalı konudur.
Rabbimi en güzel surette gördüm. (bk. Tirmizî, tefsir, 39).
Bir kısım alimler bu hadisi açıklamaktan çekinmiştir.bunun aklımızın idrakinden âciz kaldığı müteşabih / manası kapalı bir hadis olduğunu söylemişlerdir.
Uzun lafın kısasına geleyim.Bu rüyaya itibar etmeyin.tekrar öyle bir şey olursa bildiği surelerden (özellikle nas felak) okusun.

Okudunuz mu?  Rüya ile ilgili hadisi şerifler

ELHAMDULİLLAH
Burada iki ve ek bir husus var.

Birincisi babaannenize sorunuz. Gördüğü şekil sabitmiydi. Yani tek bir insan suretindemi gördü.

Değilse;

Suret değişimleri arasında kaybolup gelmelermi vardı. Yoksa kaybolmadan şekilden şekilemi giriyordu.

Son bir husus ben İLAH’ım mı dedi. Ben ALLAH’ım mı dedi.

Okudunuz mu?  Rüyada azap meleğini görmek

Kayıtsız Üye
forum üyeleri inanmıycaksınız ama rüyamda Allahı gördüm.

yemin ederim doğru sölüyorum.

2 tane sureti var.

birisi bulut şeklinde bir yüz ama bu gerçek sureti değil.

gerçek sureti 28 29 yaşlarında iri gözlü hafif sakallı yakışıklı bir adamdır.

yemin ederim Allahı gördüm benimle konusuyor…

Okudunuz mu?  İstihareden sonra görülen rüya

arifselim
Selamun aleykum kardeşim. Allah yaratılmış olan hiç bir varlığa benzemez. Rüyada Allah’ın görülmesi bildiğimiz bir varlığa benzemiyorsa bu hayırla tabir edilir ve çok kıymetli bir rüyadır. Ama bir şeye mesela bir insan suretinde görülmesi ise kişi için hemen nasuh tövbe etmeye ve salih amelleri arttırması gerektiğine yorumlanır. En doğrusunu Allah bilir.

Okudunuz mu?  Rüyada kurşun kalem görmek

Kayıtsız Üye
Merhaba rüyamda 30-35 yaşlarında kel melez insan bedeninde Allahı gördüğümü hissini yaşadım ve hiç konuşma vb. Birşey olmadı sadece yüzünü net şekilde gördüm anlık birşeydi 1-2 saniye gibi gördüğüm gibi içimde korku heyecan karışık duygular oldu zaten uyandım belli süre devam etti hemen internetten Allahı insan bedeninde görme ile ilgili rüyaları okudum hep kötü olumsuz şeyler çıktı ayrıca göreli rüyayı 2 hafta falan olmuştur birinle paylaşmayı düşündüm lakin ya unuttum yada paylaşmanın yanlış olcağı hissine kapıldım ve burayı görünce anonim şekilde yazdım bilgilendirirseniz sevinirim…

Okudunuz mu?  Rüyada hz.Muhammedi beyaz sakallı görmek

Son olarakta bu rüyayı görmeden önce bir süredir Yaradana karşı inançlarımı yitirmeye başlamış herşeyi sorguluyan biri haliydeydim ve böyle devam etmekte halen…


Tohat
Merhaba. Böyle rüyaların tabiri kişinin hal durumuna bakarak açıklanmalıdır. Görmüş olduğun rüyanın tabiri her ne kadar olumsuz olsa da rüyaların hakkımızda hayırlı olduğu gerçeğini unutmamak gerekir. Dinin konusundaki düşüncelerini tekrar gözden geçirmek için Allah’ın sana sunduğu bir uyarı olarak adledebilirsin. Allahu teala ve dinimize karşı sorguların elbetteki olacak bilgiye ve doğruya olan ihtiyacından kaynaklıdır. Doğru kişilerden ve doğru yerlerden araştırman ve imanını sağlamlaştırman için bir fırsattır. Sorularını değerlendir şeytana fırsat verme. Allah hakkıyla bilir.

Okudunuz mu?  İstediğin şeyi rüyada görmek için ayet

rüyada Allahi gormek

Bu kategoride yer alan Rüyada kızının düştüğünü görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada Allah’ı görmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.