Anasayfa
3 Şubat 2024, 14:32
Rüya Yorumu
Yönetici

Boşanmanın hayırlı mı değilmi diye istihareye yatılır mı

Boşanmanın hayırlı mı değilmi diye istihareye yatılır mı

Hera
5 aylık evliyim Eşim boşanma davası açtı henüz dilekçe aşamasında. Ayrılmak istemiyorum ama belli bir süre içinde cevap vermem gerekiyor. Boşanmayı kabul etmezsem bana daha da sinirlenebilir kabul etsem herşey biter. Boşanmayı kabul etmemek hayırlı mı değil mi diye istihareye yatabilir miyim?


Yorum: Boşanmanın hayırlı mı değilmi diye istihareye yatılır mı

Şem’a
Cinsiyetinizi öğrenmemiz açısından eşim yerine KOCAM veya KARIM diye yazarsanız daha münasip olur.

Allahın en sevmediği helal boşanmadır hadisini dumuşsunuz.
En iyisi boşanmamaktır ama siz istihare yapın öyle karar verin.


Yorum: Boşanmanın hayırlı mı değilmi diye istihareye yatılır mı

Hera
Ben bayanım, yani ayrılmak isteyen kocam


Yorum: Boşanmanın hayırlı mı değilmi diye istihareye yatılır mı

Şem’a
Boşama nedeni bilmiyoruz ama imkan Boşanmamaya çalışın
İstihare yaptınız mı


Kayıtsız Üye
20yıllık evliyim kocam boşanmak istiyor.bana kötü davranıyor.fiziksel değil ama psikolojik. ben kararsızım boşanma konusunda 2 oğlum var.3aydır hiç konuşmuyoruz istihareye yatsam mı?


mum
Size tavsiyem boaşanacaksanız aile büyüklerin haberi olsun araya girsinler boşama çok kolay ama boşandıktan sonra siz kocanız ve özelikle çocuklarınız manen çok kötü olacaksınız
son çare istiharedir

Okudunuz mu?  Rüyada Hz. Osman görmek

Kayıtsız Üye
1 yıllık evliyim.kocam çok ilgisiz.benle bebegimle ilgilenmiyor.gece geç geliyor.tv önünde uyuyor.dışarı çıkmamı kabul etmiyor.ailesilede samimi degiliz .ilgisizligi yüzünden kavga ettik ben buyum ilgi göstermiyorum dedi. beni bebegi kapi önüne atti.hiç aramadi haftalardır.boşanmak istiyorum.istihareye yatmalı mıyım.


Zorunluyolcu
Neden ilgilenmediği için sordunuz’mu? Madem ilgilenmeyecek neden evlendi üstüne üstlük çocuk yaptı?

Bence karı koca psikoloğa gidin sorununuzu açın size yardımcı olsun çünkü boşanmak hiç iyi bir şey değil İnşAllah sorununuz çözülür mutlu şekilde yaşarsınız.


mum
4. seneye kadar sabredin alışma döneminde bu gibi durumlar yaşanır. 1 yılda kim huzur bulmuş ki


Kayıtsız Üye
8 yıllık evliyim 6 yasında kızım var kocamla aramızda birebir problemmımız yok fakat ailesi sebebiyle huzurumuz yok ikimizde boşanmayı düşünüyoruz çünkü evdeki huzursuzluk ve kargaşa sebebiyle kızımız kotu etkılenıyor esımde bende kesin karar veremiyoruz ama mutsuzuz ben kocanın bizi sahıplenmemesi sebebiyle boşanmak istiyor kocaman anne ve babası bizi sevmediği için boşanmak istiyor …istiareye yatmalımıyım kararsızım


imam
Selamun Aleykum. İstihareye elbette her zaman yatabilirsiniz. Ancak evlilikte kocanın sorumlulukları ve evlilikte kaynana/kayınbaba’nın yeri ve aile bilinci hususunu tekrar oturup konuşmalısınız. Evde yaşanılan durumu tam olarak bilemiyoruz. Bundan dolayı size tavsiyemiz eşinize sahip çıkmanız. Eşinizin yuvasını tam olarak sahiplenebilmesi için eşinize karşı elinizden gelen bütün çabayı göstermelisiniz. Allah yardımcınız olsun.

Okudunuz mu?  İstiharede polis ve hamile görmek

Kayıtsız Üye
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim Allah razı olsun kocam banada kızımıza da maddi manevi sıkıntı yasatmadı Allah ondan razı olsun ama annesi susmayan bir kadın ben üçüncü gelinim kaynımın ilk eşini aynı bana yaptıgı gibi oğlunu doldura doldura ayırmış daha sonra kaynım tekrar evlenmiş ve ikinci hanımı kesinlikle gorusmuyor onlarla birde brçen varım 8 senedir iftira attı hakaret etti kızım 3 yaşındayken ölsün gebersın diye bağırdı en son ocakta ikiz bebeklerin karnımda öldü kürtaj oldum basınsagolsun demeyi bırak üstüne bı ton iftira atıp hakaret etti onlar beni sevmedikleri için esımı huzursuz ediyorlar esımde mutsuz olunca evde huzurumuz kalmıyo


Kayıtsız Üye
Hocam hayırlı günler.15 yıllık evliyim.kocamla problemlerimiz var hep oğlum için sabrettim ama artık sabredecek gücüm kalmadı. Boşanmamın hayırlı olup olmadığını bilmek için istihareye yattım.rüyamda kocamla bir labirentde oğlumu arıyoduk.böyle bulamayız.gittiğimiz yerlere işaret koyalım dedim kalem aradım.kalemi bulduğum odada bir amca vardı bana kalem yok dedi ama masada bir kalem vardı bende onu aldım adamda la ilahe illah dedi.daha sonra bir yemek masasında oğlumu bekliyordum geldiğinde elinde biraz ketçap vardı onu temizlemek için peçete ararken oğlum eşime dönüştü elinde kırmızı ketçap lekeleri vardı bende düzenli ve temiz çokça beyaz peçete alıp ellerini sildim.Allah rızası için bu rüyamı yorumlarsanız çok mutlu olurum.

Okudunuz mu?  Rüyada kendi içine cin girmesi

Tohat
Hayırlı günler. Aklının karışık olduğu rüyandan belli. çaresiz ve duygusal açıdan yorgunluğunu gösterir. Rüyandaki işaret hayırlı olduğuna işaret etse de kalbe düşen his daha önemli ve kesinlik oluşturur. Buna dikkat etmen gerekir. Allah yar ve yardımcın olsun.


Kayıtsız Üye
Hocam 8 yıllık evliyim ve 8 yasında oğlum var şiddet ve ihanet nedeniyle boşanma davası açtım çocuğum çok etkilendiği için çok üzgünüm ve bir yakınımı istiareye yatırdım boşanmak açtığım dava hayırlısı değil mi diye dizlerinin üstüne beyaz çarşaf atmışlar fakat üstünde fındık kadar leke varmış bana yorumlaya bilir misiniz rüyayı


Tohat
Allah yar ve yardımcınız olsun. Zor bir durum dolayısıyla sadece istihareyle olması mümkün değil. Aklı selim kimselerle istişare etme ardından istihareye kendin yatmalısın. Yedi defa olmak üzere niyetini ederek bunun sonucunda kalbin neye yakınsa onun doğru olduğunu göreceksin. Hakkıyla bilen Allah’tır.


Kayıtsız Üye
14 yıllık evliyim eşimi çok seviyorum işsizlik yüzünden çok sıkıntı çektim ama hiç boşanmayı düşünmedim ve son 1 yıldır eşim soguk ve bir yabancı kadın musallat oldu kurtulamadık ve güvenemiyorum o ne kadar yok desede 3 aydır da ayrıyız boşanmak istiyorum yanlışmı düşünüyorum bilemiyorum 3 çocugum var eşim ayrılmak istemiyor istihare yapsam mı acaba

Okudunuz mu?  Sabah uyandığımda kolumda yazı yazması

Tohat
İstiharenin yapılmasında bir beis yoktur. Yapman hayırlı olur hatta. Fakat boşanma için bu kadar erken karar vermemelisin. Dış etkenler bir yana eşinle konuşarak devam edip edemeyeceğinizi görüşmelisiniz. Doğrusunu bilen Allah’tır.


Omer Faruk
Selamün Aleyküm kardeşim,

< 14 yıllık evliyim eşimi çok seviyorum işsizlik yüzünden çok sıkıntı çektim ama hiç boşanmayı düşünmedim ve son 1 yıldır eşim soguk ve bir yabancı kadın musallat oldu kurtulamadık ve güvenemiyorum o ne kadar yok desede 3 aydır da ayrıyız boşanmak istiyorum yanlışmı düşünüyorum bilemiyorum 3 çocugum var eşim ayrılmak istemiyor istihare yapsam mı acaba >
Sana ve istihareyi soran diğer kardeşlerime cevap olsun diye söyleyeyim: "İSTİŞARE, İSTİHAREDEN EVLADIR" diye bir kaide vardır. Ne demek? Bir konuda karar verirken bütün önlemleri istişareleri yaparsınız, bunlar bittikten sonra istihareye yatarsınız. Ama yine de istişare ettiğiniz ehil insanların görüşü İSTİHARENİZDEN daha önemlidir. İstihareniz, istişare ettiğiniz insanların görüşüne ters ise istişare sonucuna uymanız daha hayırlıdır.

Okudunuz mu?  Rüyada anneanne görmek

Özellikle evlilik konusunda istişare edilecek birinci HALKA, anne babadır, ikinci HALKA istişareye ehil yakın akrabadır, üçüncü HALKA istişareye ehil yakın komşudur, dördüncü HALKA ilçe müftülüklerinde bulunan aile danışmanlarıdır. Bunlarla şuurlu ve mantıklı bir şekilde istişare edilmeli sonra bismillah deyip karar alınmalıdır.

Unutmayınız bazen bir evliliği sürdürmek Allah’ın rızasına uygun olmayabilir. Biz genellikle boşanmamayı öneririz ama siz belirttiğim halkalarla tam ve yetkin şekilde istişare ederek son kararınızı buna göre vermelisiniz.

Allah’a güvenin, Allah bütün dertlerin çaresidir.


Kayıtsız Üye
ben 5 aylık evliyim. şuanda ailemin evindeyim.boşanmayı düşünüyorum fakat bir yandan da içim rahat değil.korkuyorum bende istihareye yattım. Rabbim benim için hayırlı hayırsız mı bana göster. Rüyamda eşimi çağırıyorum. tam olarak bir şey için çağırıyorum.sonra karanlık. ben yataktayım yanımda da bir koltuk var.gece kalkarken eşim başka bir kızla yatıyor.hemen yataktan kalkıyor.ayağını falan diğer yöne çeviriyorum.eşime bir tokat atıyorum ki uykudan uyansın diye uyanııyor napiyorsun diyor bende yok uyan diye yaptım diiyorum.kızda tanıdık biri eşimin çalıştığı iş yerinin farklı bir yerde çalışıyor. kaldırıyorum ikisini.eşime diyorum sence doğrumu bor kadınla yatman diye seninle yapamıyoruz diyor artık istemiyorum diyor. ben ağlıyorum sarılıyorum. sonra kızı çağırıyorum. kıza diyorum sana soruyorum bibirbirinizle yatmak doğrumu diye soruyorum. sen e li bir kadınsın ben onun karısıyım diyorum.sonra eşim lavoboya gidiyor peşini bırakmıyorum.ardın o kadın geliyor tuvalet sırasını eşim o kadına veriyor banyo gibi bir yere biriyor. kapalı düş gibi eşimin üstü yarı açık benimde üzerimde banyo havlusu var. birden her yer erkek ler geliyor utanıyorum eşime sesleniyorum eşim gelmiyor. ordan bir oğlan sesleniyor şimdi kamera çekilecek eşiniz gözükecek isterseniz eşinizin önüne geçin diyor kalkıp önümde duruyor sonra klip gibi bir şey çekiliyor motorun üzerinde bir sürü insanlar. kadınlar eĺirinde fotoğraf makinası sonra rüyadan uyanıyorum.

Okudunuz mu?  Rüyada kevser suresini okumak ne demektir?

hocam ben istihareye yattım. eşimle 2 haftadır ayrıyız.boşanmak üzereyiz. rüyamda kocamın yanında bir kadın yatıyordu. gördüm eşime tokat atıp kaldırdım.bana sen hep böylesin artık yoruldum yapamıyorum dedi. sonra bu normalmı dedim yaptığın diye söyledim. sonra kızı çağırdım ona da sordum. hiç cevab bile vermedi sanki ben suçluymuşum gibi.ardından tuvalete gitti kocam arkasından gittim yine o kız geldi ben girecem dedi buyur sen gir dedi kocam. bonyo ile tuvalet birleşikti kocam banyoya girdi.bende girdim. sonra birden üzerimde banyo havlusu yarı çıplak bir şekilde oldum eşimde öyle utandım.insanlar çoğaldı birden eşime seslendim duymuyordu beni biri eşiniz gözükecek kameradan önüne geçin dedi.geçeyim dedi.birden fotoğraf makinasıyla bir reklam çekiliyordu onu izlerken uyanmışım

Okudunuz mu?  Rüyada düşmek, rüyada eşyaların düşmesi

arifselim
Böylesi önemli konularda mutlaka danışmak, düşünmek ve güvenilir büyüklerin fikirlerini alarak hareket etmek gerekir. Bir yuvanın yıkılması çok kolay olsa da bir yuvayı kurmak kolay değildir. Bu gördüğün rüyan hayırlı olarak yorumlanmaz ama yinede istihare için önemli olan işaret senin kalbine gelen olumlu yada olumsuz olan hissindir. Bu his sana daha isabetli bir işaret olur.


Kayıtsız Üye
Sevgili hocam ben bayanım 18 yıllık evliyim eşim sürekli başka bayanlarla şimdi aramız yine açık ayrı yatıyor benden sizden rüya mı yorumlamanızı rica ediyorum rüyamda 2 yabancı el vücudum da dolaşıyordu ben korkudan salavat çekiyorum ve ardından yağmur yağıyor ve bir brandanın altına girdim şeffaf nolur yorumlayın


Tohat
Rüyan hakkında hayırlı olabilecek gelişmelere gebe olduğunun bir göstergesidir. Endişelerden, üzüntülerden uzaklaşacağına, ferahlığa ereceğine, her türlü dilediğine nail olacağın bir hayat sürdürmene işarettir. Rüyada salavat çekmek buna delildir. Her zorlukla birlikte bir kolaylık vardır buyurmuş Allah’u teala. İmtihanın zor fakat duanı eksik etme. Doğrusunu bilen Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada saçının başkası tarafından kesildiğini görmek

Kayıtsız Üye
Rüyada da ayrılıyoruz ben eşyalarımı toplamaya gidiyorum bir bekliyorum evimiz yıkılmış eşyaları bir yere toplamışlar evin içince komşulara emanet edilmiş ben yıkılmış evi görünce çokta üzülmüyorum içimden iyi ki yıkılmış bu ev sebep oldu aramızın açılmasına bu sebeple başka bir eve taşınırız diyorum bir bakıyorum misafirimiz var eşim onları geçiriyor eşime bende gelebilir miyim diyorum bana seni sonra götüreceğim diyor benimle konuştuğu için çok seviniyorum sonra tırnaklarımı kesiyorum ama çok kesiyorum çok Kestim kesin acıyacak diyorum komşularıma oya örnekleri veriyorum sonra bakıyorum denizin üzerindeyim bir tahtanın üstünde ayaklarımı ellerimi denize daldırıyorum deniz çok güzel temiz sabah uyandığımda çok rahattı içim evimizin yıkılmış olmasına rağmen bu rüyadan bir hafta sonra eşim boşanma davası açtı tebligat hala gelmedi


Tohat
Hayırlı günler. Evin yıkılması hayatındaki bazı olayların değişebileceğine, üzüntülü günler geçirebilir fakat tevekkül eden, Allah’a yakın olma gibi bir özelliğe sahip olduğundan atlatmakta kolaylık yaşayacağına, ufkunun geniş olması sebebiyle şansın ve kısmetin her zaman açık olacak demektir. Rüyanın tabiri bu şekildedir. İstihare olduğundan hislerin daha önemlidir ne yönde niyet etmişsen senin için o hayırlıdır. Hakkında hayırlısı olur inşAllah. Allah en iyisini bilir.

Okudunuz mu?  Rüyada kustuğunu görmek

Kayıtsız Üye
Selâmün aleyküm biz 6 senelik evliyiz 2 tane 6 ve 4 yaşında oğullarımız var. Bizim şiddetli şekilde geçimsizlik sorunumuz var. 3 gün iyi oluyorsak sonraki gün muhakkak kavga ediyoruz. Kocam aşırı sinirli bir insan ve sinirlendiğinde gözü dönüyor öfke kontrolü hiç yok. Ve kavga ettiğimizde beni dövüyor evlendik evleneli sürekli şiddet görüyorum ama barıştığımızda unutuyorum üstüne sünger çekiyorum. Boşanmayı çok kez düşündüm ve Kocam da bunu çoğu kez dile getirdi ama 2 oğlum için kabul etmedim hep onlar için evliliği devam ettirmek istedim sabrettim dua ettim ama Kocama dualarım geçmiyor düzeldiği yok bana vurmasından aşağılamasından çok yoruldum sinirlerim yıprandı artık tahammülüm kalmadı. Boşanmaktan korkmamın da en çok sebebi ALLAH’u Teâla nın en sevmediği helal olan şey olduğu için istemedim. Ama geçinemiyoruz düşüncelerimiz uyuşmuyor Kocamın bana karşı aşırı derece de ön yargısı var nefreti var.. İsterdim ki beni sevsin bana vurmayı değil dokunmaya kıyamasın ama öyle değil dua ediyorum ama imtihanım mıdır nedir huzur olmuyor.. Boşanmak hiç kolay bir şey değil çocuklarıma yazık olacak onlara hiç kıyamıyorum yüreğim parçalanıyor.. Ne yapacağımı bilmiyorum istihare namazına yatmayı düşünüyorum inşالله RABBİM hayırlısı ne ise gösterir…

Okudunuz mu?  Rüyada Abdülkadir Geylani hazretlerini görmek

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm. 3 yıldır evliyim 1 yaşında bir oğlum var. Evlendiğinizden beri kocamdan basit sebeplerden hem fiziksel hem psikolojik şiddet görüyorum. Hamileyken de dövdü bebeğim kucağımdayken de. Boşanmak istiyorum ama o istemiyor. Boşanma için istihare namazı kılıp uyudum rüyamda kocam ve oğlum evimizin koridorunda yürüyorlardı kocamın elinde diz üstü bilgisayar vardı ve flaşı açıktı ışığın şiddeti çok yüksekti beyaz bir ışık sonra sadece tuvalet kağıdı görüp uyandım. Uyandığım zaman sadece bir rahatlama hissettim üstümden bir yük kalkmış gibi. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum ama boşanmayı çok istiyorum çünkü dayanacak gücüm kalmadı


bosanma için istihareye yatılır mı, boşanma için istihare uygun mu, boşanmak için istihareye yatmak

Bu kategoride yer alan Sabah namazından sonra görülen rüya başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Boşanmanın hayırlı mı değilmi diye istihareye yatılır mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.