Anasayfa
8 Ağustos 2021, 1:06
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada Okulun Son Gününü Görmek

Rüyada Okulun Son Gününü Görmek

BlackPearlXV
Selamın Aleyküm. Rüyamda; Okulun son günü ve herkes sıraya giriyor, İstiklal Marşı sırasına. Ben de sıralarda yer bulamama bahanesi ile mezun olacakların sırasına giriyorum ve orada eski sınıf arkadaşlarımla karşılaşıyorum ve boyları benden uzamış bayağı bir şekilde, onlarla sohbet ediyorum, şakalaşıyoruz ve sonra istiklal marşı için herkes 1 dakikalık saygı duruşunda dururken ben konuşuyorum, çünkü beni konuşturan bir kişi var ama hatırlamıyorum.

Sonra saygısızlık yaptığımın farkına varıp utanıyorum ve bende dururken saygı duruşunda, o sırada saygı duruşu bitiyor ve mezun olacaklar sıraya giriyor tekrar öğretmenlere veda etmek için. Ben de onların sırasındayım ve eski sınıf arkadaşlarım bana bakıyorlar, arıyorlar sonra beni onların sırasında görüyorlar ve bana gülüyorlar esprisel olarak, dalga geçmek amacıyla olmayan bir gülüşle ve o sırada benim mezun olan yine bir arkadaşım da bana "Oğlum sen nabıyonlan burda." diyor yine gülerek. Ben de gülüyorum ve sonra eski sınıf arkadaşlarımın yanına gidiyorum. Bu arada mezun olanları almaya gelen büyük otobüslerden bir tane geliyor ve mezun olanlar artık otobüse biniyorlar yavaş yavaş ve ben de gidiyorum o sırada artık. Yolda giderken yanımdan birisi geçiyor tanımıyorum ama mezun olanların yanına gidiyor sanırım.

Okudunuz mu?  Rüyada ölü bebek görmek nasıl yorumlanır?

Sonra biraz daha yürüdükten sonra sevdiğim kızı görüyorum, sanırım o da mezun olanların yanına gidiyor ama sevdiğim kız ile mezun olanların hiçbirisinin bir tanışma hikayesi yok gerçekte.

Sonra sevdiğim kızın annesi araba ile geçip gidiyor sevdiğim kızın arkasından ve araba kullanırken de gülüyor, yani sevinçli. Neyse, bende hemen araba plakasını alıyorum. Hatta araba plakası "17 NH 209". Araba plakasını alma sebebim, artık etrafımdaki arabalara bakarak yorulamamak. Çünkü sevdiğim kızı başka arabalarda da hayal ediyorum ve etrafta değişik birisiymiş gibi algılanıyorum sanırım. Bu arada araba eski tip bir araba.

Neyse sonra, karşı karşıya gelen bir motor ve bir minyatür ama giden, ışıkları yanan ve içinde birisi olan bir araba görüyorum. Motor az kalsın o arabayı eziyordu ama durmuşlardı ve motorla olan orta yaşlı adam ise minyatür arabayı süren kişiye söylendi. Sonra ikisi de gitmek istedikleri yönlere doğru gittiler.

Okudunuz mu?  Rüyada Önünün Kesilmesi

Ondan sonrasını ise hatırlamıyorum, büyük ihtimalle rüya o aralarda bitti. Bu arada hava kapalı, bayağı kapalı ama yağmur yağmıyordu, aksine birde herkes mutluydu o kapalı havaya karşı.
(Sizce bu rüya ne anlama geliyor olabilir? Açıklarsanız minnettar kalırım, şimdiden teşekkürler.)

Rüyanın bir kısmında tanımadığım birsinin yanımdan geçtiğini söylemiştim hani. İşte o kişide benim eski sınıf arkadaşım ve o da bizim okulun hemen çapraz tarafında kalan okulda okuyordu ve o da mezun oluyordu. Beni görünce direkt olarak başını eğdi ama ben selam verdim ve ona iyi şanslar dedim ve o da sağol sanada dedi.


Yorum: Rüyada Okulun Son Gününü Görmek

arifselim
Aleykum selam. Dost ve arkadaşlardan gelen iyi haberlere, uzun sürecek olan dostluklara ve yeni bir döneme girilmesine işaret olarak tabir edilir. Esasen bu tür rüyalar gören kimsenin hayal dünyasının ne kadar güçlü olduğunun işaretidir. Diğer ayrıntıları ise tabir edemiyorum. Allah’a havale ederek ondan hayırlısını dilemek yeterlidir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Ölmüş Amcayı Görmek

Yorum: Rüyada Okulun Son Gününü Görmek

BlackPearlXV
Selamın Aleyküm. Rüyamda; Okuldayım ve sanırım okulun artık son günlerine yaklaşıyoruz ama okulsa benim her zaman ki gittiğim okul değil; gittiğim yer babaannemlerin eski evine benzetiyorum ve sınıf arkadaşlarımın bazıları da aynı değil, bazıları aynı, bazıları eski sınıf arkadaşlarımdan ve bazıları ise bu YouTube platformunda ün salmış birkaç kişi. Neyse, orada ders işliyoruz, dersimize ise kadın ve tanıdığım, gerçek hayatta sohbetimizin iyi olduğu bilgisayar öğretmeni giriyor.

O gerçek hayatta kitaplarla çok içli dışlıdır ve bende öyleyimdir, o yüzden en çok benle ilgilenmeye çalışır, ki benle ilgilenmese bile yine de sıcakkanlı birisidir başkalarına karşı da. Neyse, bana yine kitap veriyor yaklaşık 4-5 tane. Ben ilk başta bakıyorum ve ilgileniyorum o kitaplara falan ve sonra pencereye çıkıyorum ve oturuyorum, ayaklarımı aşağıya doğru sarkıtmış bir şekilde ve kitaplara bakıyorum.

Okudunuz mu?  Rüyada ölen birisini görmek

Sonra matematik hocası var, 1 yıl önce dersimize giren erkek bir matematik hocası. Biz de bu arada 1. kattayız ve yine bu arada bir tane daha öğretmen var ve o da edebiyat öğretmeni, kadın. Neyse, benim ayaklarımda da ayakkabılar yok ve matematik hocası bir espri yapıyor, edebiyatçıya ve bana ve bizde hafif hafif gülüyoruz ve matematik hocası bir şey daha deyip, esprisel olarak, benim çorabımı çıkartmaya çalışıyor ama başaramıyorum, çünkü tam çorabımı çıkartıcakken, ayağımı geri çekiyorum ve sonra o gidiyor. Edebiyatçı kitaplara bakmak istiyor ve kitapları veriyorum ve o da inceliyor, bakıyor içeriklerine. (Rüyanın daha devamı var ama buralarını hatırlamıyorum.

O yüzden biraz daha sonra taraflarını anlatacağım.) Rüyanın sonlarına doğru, artık ders biticek ve herkes toparlanıyor, hazırlanıyor falan ve başta bahsettiğim bilgisayar öğretmeni kitapları istiyor ve ben de düşünüyorum acaba kitapları nereye koydum diye ve her yere bakıyorum. Sıraların altına, çantama falan bakıyorum ama bulamıyorum ve daha sonra hatırlıyorum ki ben o kitapları edebiyat öğretmenine verdiğimi.

Okudunuz mu?  Rüyada Oruçun bozulduğunu görmek

Sonra bilgisayar öğretmenine: "Hocam sizin kitapları edebiyat öğretmenine verdim, onda." diyorum edebiyat öğretmeninin adını da söyleyerek.

Sonra ders bitiyor artık ve herkes çıkmaya çıkıyor, sadece bir kaç kişi hariç, çünkü hala toparlanıyorlar ve ben de bunlardan biriyim. Neyse, toparlanırken rüyanın başında bahsettiğim kadın YouTuberlar (3 kişi ve arkadaş bunlar) bir tane kızı dövüyor, ilk başta bakıyorum, hani dövülen kız kendini yine de savunur diye ama savunamıyor. O 3 zorbanın ikisi kadının sağ ve sol elinde tutmuş diğeri de (diğeri ise patron, yani herşeyin başı.) kızın münasip ön tarafına tekmeyle vuruyor.

Sonra ben dövülen kızın savunamayacağını anladım ve elime 2 tane kitap aldım, üst üste koydum ve o patronun kafasına vurdum bir tane ve o da geriye doğru yalpalandı, sonra diğer 2 kölesinden birisi benim üstüme yürürken bir tane de ona vurdum. O da geriye gitti ama bunlar durmuyor hala geliyorlar,

sonra bunlar bana artistlik yapmaya başlıyorlar, bense bunları kolumla sertçe geriye ittirmeye başlıyorum. Kitaplarla sert vuramıyorum çünkü ya ayıplanırsam diye, hani normalde kıza el kalkmazya o yüzden. Neyse, bu arada o kız dövülürken ve ben henüz bir şey yapmazken öğretmen yardım çağırıyor ve ben o kızlara vururken de kızın arkadaşları geliyor ve kızlara "yapmayın ne yapıyorsunuz siz?, böyle olur mu?" tarzı bir şeyler söylüyor kızlara. Kızlar da, o dövülen kızı bırakıyorlar ve o erkek arkadaşlarının (sevgilisi değil) gelmesiyle gidiyorlar onlarla birlikte, tabi ben de o kızları dövdükten sonra, daha doğrusu ben döverken alıp götürüyorlar kızları ve sonra ise rüya bitiyor.

Okudunuz mu?  Rüyada ölmüş birinin ölmediğini söylemesi

(Sizce bu rüya ne anlama geliyor olabilir? Açıklarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.)


Yorum: Rüyada Okulun Son Gününü Görmek

arifselim
Aleykum selam. Rüya sahibinin gerçek hayatta yaşadığı ortamlardan ve çevresinden oldukça etkilenen, hayal dünyası geniş ve güçlü bir kimse olduğunun işaretidir. Bu rüyaya ve ayrıntılarına özel bir yorum yapamayız çünkü bir çok farklı ve karışık şeyleri içermektedir. Sen yinede Allah’a havale ederek hayırlısını dilemelisin. bu en doğrusudur. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada orgazm oldum ama meni gelmedi ne yapmam lazım ?

BlackPearlXV
Selamın Aleyküm. Rüyamda; Okulda, sınıfımdayım ve hoca ders işliyor, sanırım fizik ya da matematikti, tam emin değilim. Bu arada ders işlenen sınıfta dershaneden birkaç çocukta orada.

Neyse, ders işleniyor ama derse ilgisini veren çok fazla kişi yok yanlış hatırlamıyorsam. Ben en önde oturuyorum ve kapıya en yakın şekilde, dersi dinliyorum yanımdaki kişi ile birlikte.

Sonra elime bir broşür gibi bir şey geçiyor. Hani olur ya dominos broşürleri gibi yani bir yiyecek broşürü gibi sanki.

Neyse, elime geçiyor ve buruşturuyorum ve elimde tutuyorum. Dersi dinlerken dershaneden çocuğun teki bana laf atıyor ama bu çok içime doğru oturuyor ve ben de sinirden elimdeki buruşturduğum broşürü atıyorum ona doğru ve o ilk başta şaşırdı ve

sonra bana: "sen 12m sınıfına gel ben sana orada göstericem." dediydi ve

neyse teneffüs oldu. Ben ilk başta sınıftan çıkmadım ve Barış diye bir sınıf arkadaşımla konuştuk. Olum ne yaptın çok sert attın ya dediydi ve ben de sinirlendirdi beni dedimdi ve biraz daha konuştuktan

Okudunuz mu?  Rüyada ölen babamın beni öldürmeye çalıştığını görmek ne anlama geliyor?

sonra Barış’a ben gidiyim de şunun yanına dedimdi.

Neyse, 12m sınıfını aramaya başladım koridorlarda ve ararken güzel bir hoca gördümdü.

Neyse, ders zili çalmıştı ve o hoca hadi içeri girin diyordu bizim sınıfa.

Neyse, ben üst kata çıkma kararı aldım ve üst kata çıktım, tam 12m sınıfını ararken bana laf atan çocuk ve yanında birkaç çocukla sınıfa doğru gidiyordu. Yanına bir sinirle gittim ve

sonra hadi geldim, bana neden laf attın dedim ve omuzlarından tuttum ve o da beni duvara doğru sürükledi, yani o da omuzlarımdan tuttu ve beni arkamdaki sütuna doğru yavaş yavaş götürdü, sırtım sütuna dayanana kadar ama ben onun beni sütuna sırtıma dayattığının farkında değildim.

Sonra bana ben sana öyle demek istememiştim dedi ve devam etti, ben dün akşam ders çalışmamıştım ve sadece rezil olmamak için sana laf attım dediydi bana ve ben de ona yumuşadım ve biraz ve ona, bu yaptığın hoş değil, bir daha olursa aramız gerçekten bozulur dedim. Tabi bunları ona derken, kolumu onun omzuna atmıştım yani bir nevi ona sarılmıştım ve öyle sınıfa gitmiştik. Hoca sınıfa girmişti ve kimya dersiydi.

Okudunuz mu?  Rüyada örümcek karınca ve kedi görmek

Neyse, girdik sınıfa ve oturduk yerlerimize ve

sonra bizim sınıf arkadaşlarından 3 en iyi arkadaş aralarında şaka yapıyordu ve ben de gülüyordum ama öyle böyle değil bu gülme. Katıla katıla ama sesli bir şekilde değil, tam sessiz bir şekilde de değil. Gülmekten gözümden yaşlar geldi artık o kadar.

Sonra bir ara ama rüyanın hangi tarafında bilmiyorum ama bana çerez gibi bir şey verildiğini ve benim de o çerezi sıranın altına koyduğumu hatırlıyorum. Dediğim gibi rüyanın hangi tarafında bilmiyorum.

Neyse, rüyayı buraya kadar hatırlıyorum.

NOT-1: Normalde okuldaki sınıflar 12m gibi değildir. Bu dershane sınıflarında olan bir şeydir çoğunlukla. Normalde okuldaki sınıflar şöyle belirtilir. İlk önce hangi türden olduğu yazılır,

Okudunuz mu?  Rüyada ölmüş anneanneden para almak

sonra kaçıncı sınıf olduğu ve

sonra hangi bölüm olduğunun kısaltılmış bir şekli yazılır. Örnek olarak şöyle: ATP-12-B. Yani anlayacağınız okuldaki yazan sınıf numaraları dershaneye aitti ama dershane değildi, yani bildiğin okuldu benim okuduğum.

(Sizce bu rüya ne anlama geliyor olabilir? Açıklarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.)


arifselim
Aleykum selam. En makbul olan açıklaması aslında bu rüyanın tamamen bir bilinçaltı rüya olduğudur ve yorumu da yapılmaz. Diğer görüşe göre ise, rüya sahibinin eğitim hayatında hedefleri olduğuna, eğitimine devam edeceğine ve bu uğurda emek vereceğine tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Bu kategoride yer alan Rüyada ölünün ineğe dönüşmesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada Okulun Son Gününü Görmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.