Anasayfa
21 Mayıs 2023, 0:06
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada kendini öbür alemde görmek

Rüyada kendini öbür alemde görmek

Kayıtsız Üye
rüyamda öbür aleme rahmetli annemin yanindaymisim etrafimda kanatli kugu kuslari havada ucusuyormus anname soruyorum bunlar ne böyle diye annem bana bunlar melekler diyor üzerlerinde sivi var onlari yala diyor ve bende yaliyorum ve annem bundan ötürü çok memnun oluyor


Cevap: Rüyada kendini öbür alemde görmek

Desert Rose
AHİRET
Rüyada kendinizi Ahiret’te görmek, dileklerinizin gerçekleşmesi uğruna harcadığınız gayretlere rağmen bunların ancak bir kısmını elde edeceğinize delalet eder.

Ahiret’ten kovulmak, mal kaybına ve sefalete işarettir.

Ahiret’i seyretmek, ailece iyi ve mutlu bir yaşam sürmeye işarettir.

İmam Nablusi

 


Yorum: Rüyada kendini öbür alemde görmek

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm hocam rüyamda terliklerimin altında 4 veya 5 tane demir parçaları vardı onları tek tek çıkarıp tümsek olan toprağa yerleştiriyordum her yerleştirdiğim demir parçları topraktan yer açılıyordu ordan kocaman uzun bir oda gördüm ve orayı tanıdığımı söyledim toprağı eşeleyip geçecek kadar açtım içeriye girdim ordaki bayana çocuklara sarıldım onlar bana şaşkın şaşkın baktılar odanın yukarısında saçı biraz uzun kulağı küpeli yaşlı adam oturuyordu ve yanında bir kapı gördüm hemen komşumun elinde tutup o kapıyı açtım yemyeşil çiçekler dolu bir dünyaya girdim evler uzun binalar gördüm. Komşuma diyorumki bu dünya bizim dünyamıza benzemiyor başka bir dünya ve orda bayanlar kıyafetler alıyor ama ben kendime uygun elbise bulamıyorum. Biri bana diyorki kumaş al burda 3 liraya diktirirsin dedi.sonra uyandım Hocam rüyamı çok metak ediyorum yorumlarsanız çok sevinirim.Şimdiden Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Erkek çocuk için adak adayıp yerine getirmemek

Yorum: Rüyada kendini öbür alemde görmek

arifselim
Aleykum selam. Bu rüyanın anlamı aslında çok açıktır ve gören kişi dahi bunu hissedebilir. Bu rüya insana ahiretine hazırlık yapması gerektiğine dair bir hatırlatma olarak kabul edilir. Sana iyilikler, ibadetler ve Allah’ın katında seni kurtaracak ameller işlemen gerektiğine dair yorumlanır. Bu şekilde bir ders çıkarabilirsin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada kıyamet koptuğunu görmek ne anlama gelir

Kayıtsız Üye
Merhaba ben rüyamda öldüğümü fakat gene de dunayada olduğumu gördüm ben herkesi görüyordum fakat kimse beni görmüyordu ailemin yanındaydım fakat onlar beni görmüyorlardı ondan sonra bir şey duvar gibi üstüme geldi ve beni hapsetti gibiydi nefes alamıyordum aileme bağırıp duvarlara yumruk atıyordum fakat kimse beni görmüyordu uyandığımda çok kötü hissettim anlamı nedir acaba ?


arifselim
Merhaba. Bu kötü bir rüya değildir. Ancak gören kimse için bu rüya bir ikaz ve uyarıdır. Ahireti, hesabı, cenneti ve cehennemi düşünmek, unutmamak ve ona göre bir hayat yaşamaya çalışmak gerektiğine tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda rahmetli babamla beraber ahiretteyim o kadar şaşırtıcı geliyorki herkese oranıyla ilgili sorular soruyorum .Kimse bir şey bilmediğini söylüyor.Büyük şaşkınlık içinde ortamı anlamaya çaloşoyorum. Olayın ilginç tarafı herşey çok net ve gerçekçi…..Çok etkilendim..

Okudunuz mu?  İstiharede türk bayrağı görmek

arifselim
Ahiret alemini görmek, hakkı görmek, hakka uymak ve maneviyatını düzeltmek anlamında kabul edilir. Bazende bu insan için bir uyarı ve hatırlatma gibi kabul edilebilir. Bu tür rüyalar insana bir ders gibidir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhabalar. Ben rüyamda çok güzel yemyeşil ağaçlı yanında akan bir suyu, suyun içinde de sudan çok koca koca balıkların olduğunu gördüm. Rüyamda tanımadığım bir kızla karşılaştım bana karşı tarafta olduuğumuzu karşımızda da bu dünyaya bir geliş kapısının olduğunu söyledi kapıya yöneldm ve koşmaya başladm yol çok kötüydü birden toprağın birleşip yol olduğunu gördüm sonra bir ses duydum Allah için hiç bir şey zor değildir. Bundan sonra uyandım yardmcı olursanz sevinirim.


arifselim
Merhaba. Bu manevi açıdan yorumlanabilecek bir rüyadır. Rüya sahibine ahireti, hesabı, cennet ve cehennemi hatırlatan bir ikaz gibi kabul edilir. Allah’ın ihsan ettiği nimetlere, kolaylıklara ve İslam dininin nimetinin değerini bilmek gerektiğine yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada birine sarıldığını görmek

Mrs.defne
Merhaba ya ben rüyamda öbür alemde olduğumu biliyordum ama bir evdeydim kendi evime benziyordu hiç bir ses duyamıyordum sağır olmuş gibi konuşamıyordum pencere açtığımda dışarıdaki yağmur damlalarının sesini duydum ondan sonra bir koltuğa oturdum gözlerimi kapadığım an tüm anılarım fotoğraflar halinde gözümün önünden geçti. Evde dolandım biraz tek tık sesi bile yoktu yeniden başka bir koltuğa oturdum sonra erkek arkadaşımla mesajlarımız geçti gözümün önünden özlediğimi hissettim sonra yeniden pencereyi açmaya yöneldim açtım ve dışarı çıktım bide şu koltukta otururken gözlerim kapalı ve ellerim havaya doğru dua eder pozisyondayım o şekilde onları gördüm. Ve dışarıda hafif hafif yağmur var ben yine ellerimi açmış dua ediyordum kimse yoktu ama korkmuyordum sanki Allah’ın beni koruduğunu hissediyordum ve her elimi duaya kaldırdığımda tüm yaşadığım güzel anılar geliyordu gözüme.

Okudunuz mu?  Rüyada kız kardeş görmek

Rüyadan uyandım ama bir anda kulağımda ki tıkaç çıkmış gibi oldum çok tuhaftı sesi hissettim ve istemsiz olarak dakikalarca ağladım şok oldum bu rüyaya lütfen ne anlama geldiğini yorumlar mısınız gerçekten çok tuhaf oldum ne düşünmeliyim?


Tohat
Merhaba. Hakkında hayırlı bir rüyadır. Rüyanı doğru şekilde değerlendirmen senin hakkında ve hayatını, ahiretini şekillendirmen hususunda bir avantaj olabilecek bir rüyadır. Rüyan olduğu gibi kabul edilir. Geçmişini düşünerek yapmak istediğin, yapmaktan pişman olduğun ve asıl olması gerekenleri düşünerek kendine çeki düzen vermeli, tövbe ederek hatalarından feragat etmeli, Allah’a hayırlı bir kul ve ahireti kazanmaya nail olabilecek biri olmaya özen göstermen gerektiğini gösterir. Allah en iyisini bilendir.

Okudunuz mu?  Rüyada arabanın patlaması

Kayıtsız Üye
hocam ben bir evdeymişim bir kadın varmış açık saçlı banyasu varmış abdeshane gibi bir yerden sürekli dengemi kaybedip düşüyormuşum bir ip dolanmış boğazıma ağaca bağlı ip sürekli boğazıma dolanıp sıkıyordu ondan sonra bir hastane 4 katında yatakta yatıyormuşum deprem olmuş herkes kaçışıyormuş bende aşağı indim bir pitbul kolumu kaptı çok korktum kurtaramıyordum sürekli çekiyordu kolumu ben bir odun parçası bulup pitbulun ağzına sokup eni bırakmış rüyamda bir işte çalışmakta olduğumu fakat sürekli nazar dediğdiğimi dengesiz yürüdüğümü yanımda tanıdık amca var dı başka hastaneye git dedi bende gittim zaten orası hastaneymiş herkes yemek gelmiş masalara bana gelmemiş sıraya bende girmişim yemek alıp masaya oturmuşum sonra ordan çıkmışım dışarı küçük bir kız gördüm ayağında yara vardı ona dedim ilaç sürersen geçer dedim ablamı istiyorum dedi dışardan evin odasına girdim ve ablası vardı burnunun altında küçük ben şenklinde küçük tüyler vardı burası neresi dedim cevap vermediler yada verdiler tam hatırlamıyorum ama öbür dünya dedidlier sonra evin 2. katına çıktım orada birileri vardı öldüğümü orda anladım ara sıra bişey istediğim hemen oluveriyordu uzaya çıkıp uzaylılarla uzay gemisinde filan savaşıyormuşum çok güzel bir rüyaydı sonra evde televizyondan dünyayı görüyordum babam öleleli 20 yıl olduğundan köydeki eski evde annem filan herkes ağlıyordu sonra haberleri açıldı haberlerde babamın öldüğü haber vardı gerçektede böyle bir haber vardı a haber benim ilgili haber yapmış konuşup duruyordu zaten sonra recep tayyip erdoğanı gördüm konuşuyordu islamla güzel sözler söylüyordu ben ise ona dünyadayken düşmandım sonra bu günahımdan dolayı pişmandım sonra aşağı indim köydeki akrabalarımı gördüm herkes korkmuştu kaçışıyordu sonra yan odaya girdim annemi gördüm anne ben öldüm dedim annem yere yatmış ağlıyordu öldüğüm için yaptığın günahlar için affetmesini istedim beni kardeşlerim filan görüyordu zorlukla konuşuyordum dilim zor dönüyordu. çok garip hisdi kardeşim nabzıma bak dedim kardeşim nabzın yok dedi dedemi gördüm dedem ben torunun hatırladınmı dedim zar zor hatırladı oda gerçek hayatta ölmüşdü tabi sonra odadan çıkıp mutfaktan su bardağa su doldurup içecekkken uyandım

Okudunuz mu?  Rüyada kına gecesi görmek

Tohat
Hayırlı günler. Bazı plan ve projelerin konusunda umduğunu bulamadığın noktalar olsa bile birinden alacağın büyük bir destek ve yardım sayesinde çaresiz olduğun bir konuyu birlikte halledebileceğiniz, herhangi bir sağlık sorunun varsa şifasını bulacağına, sıhhatine kavuşacağına, ailen ve sosyal hayatında var olan sıkıntıların son bulacağına, dünyalık her türlü olumsuzluklardan uzak rahat ve huzuru hissedercesine yaşama imkanına erişebileceğine, kötü niyetli insanların ve kötü olayların senden uzak olacağına, senin için fırsat olan bu dönem ile birlikte karşına çıkacak bir şansı ve kısmeti en iyi şekilde değerlendirerek işinde başarılı ve kazançlı olabileceğine, ayrıca uzaktan alacağın bir haberin ardından mutluluğuna mutluluk katabileceğine delalet etmektedir. Hakkıyla bilen bir tek Allah’tır elbette.

Okudunuz mu?  Rüyada kına görmek

Kayıtsız Üye
Rüyamda olduğumu ve ahirette olduğumu gördüm. Ahirette gece olmuş üstümde yorgan var Osman isimli birisi yatağıma Fatma isimli bir kadını getirdi bıraktı bu sana emanet dedi ve kendisi bu dünyaya döndü. Ertesi gün oldu bir tane kağıdın üstünde bir satırlık günah yazmışlar bu senin günahın azap göreceksin dediler. öğlenden sonra saat tam 4’te astronot kıyafetli güya melekler ceza vermeye başladılar. Birisi göğsüme dokundu bir acı bir sızı ben o acıyı atmak için tüm şehri dolaştım acımı atamadım. Gece geldim yine yattım yeme içme yok sadece uyku var ertesi günde 4 te yine aynı ceza bu böyle sonuçlanmadan sürdü gitti. Acımı atamadım bir türlü şu anda da çok hastayım çok doktor ve hastane gezmeme rağmen hastalığımın nedenini bulamıyorlar.

Okudunuz mu?  Rüyada engellenmek

Tohat
Hayırlı günler. Kişinin hal durumuna bakılarak tabir edilmeli. Eğer rüya sahibi ibadetlerine, dini gereklerine dikkat ederek yaşanıyorsa günahlarına işaret eder. Dikkat eden birisi ise bundan sonraki günlerini ferahlık görüp huzur içinde yaşamasına yönelik bir rüyadır. Yine de güvenilen birine yüz yüze anlatılması daha doğru olacaktır. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.

Okudunuz mu?  Rüyada akrabayla ilişkiye girmek

rüyada öbür dünyayı görmek, rüyada öteki dünyayı görmek, rüyada öbür dünyaya gitmek

Bu kategoride yer alan Rüyada kimsenin görmediği birini görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada kendini öbür alemde görmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.