Anasayfa
5 Şubat 2023, 12:43
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada Gemi görmek (İmam Nablusi)

Rüyada Gemi görmek (İmam Nablusi)

Ensar2
GEMİ

Rüyada gemi görmek, üzüntü, keder, sıkıntı, hastalık, darlık veya kıtlık içinde bulunan kimse için, kurtuluştur.

Geminin karada görülmesi kurtuluşa yaklaşmaktır. Rüyada gemiyi karaya çeken kimse, namussuz olur ve dinde nifak çıkarır. Salih kimselerle gemiye bindiğini gören kimse kurtuluşa erer ve Allah (C.C.) onu affeder. Gemiden çıksa, o kimse saadete erer ve düşmanından kurtulur.

Bir kimse deniz kenarında olduğunu ve denizde bir geminin gayet hoş ve güzel bir şekilde gittiğini görse, bu rüya bütün insanlar için hayır ve yolculuğa, yolcu olan birisinin de yolculuktan dönmesine yorumlanır. Bazen bu rüya, deniz tarafından gelecek haberlere yorumlanır.

Gemi cehalet ve fitneden kurtaran İslam’a yorumlanır. Bazen de gemi imanlı kimseleri cehennemden kurtaran doğru yola yorumlanır.

Hasta olan bir kimse ölü ile beraber gemiye bindiğini görse, o şahıs dünya fitnelerinden kurtulur. Talebe olan bir şahıs hasta olduğu halde gemiye bindiğini görse, Musa (A.S.)’ın Hızır (A.S.) ile gemiye binmek kıssasına binaen bir alimle sohbet eder ve kendisini cehaletten kurtaracak bir ilmi onda öğrenir.

Borçlu bir kimse bu rüyayı görse, borcu ödenir, üzüntü ve kederi gider. Eğer geçimi dar bir kimse görse, Allah (C.C.) hatırına gelmediği bir yerden ona rızık ihsan eder.

Gemi ağır yükleri taşıyan deveye, güç işlerin kolaylaştırılmasına ve korkudan emin olmaya yorumlanır. Gemi bazen de mescide, halkın toplandığı çarşı ve pazara yorumlanır. Rüyada görülen gemiler, Hz. Peygamberin (S.A.V.) ehli

beytine muhabbet etmeye yorumlanır. Çünkü onlar kurtuluş gemisidirler. Gemi, ayık olarak girip, sarhoş olarak çıkılan meyhaneye de yorumlanır.

Vazifesinden alınmış bir kimse, rüyasında gemiye bindiğini görmüşse, önemli bir devlet görevine atanır ve yeni işinde geminin sağlamlığı ve genişliği kadar güçlü olur. Rüyada görülen geminin karadan uzaklığı, onun görevinden geç alınacağına işarettir. Bu rüyayı memur, olamayacak birisi görmüşse, kurtulacağı bir korku içinde bulunur.

Hayatının sonu gelen bir kimse rüyasında gemiye bindiğini görmüşse, bu onun ömrünü uzatır.

Rüyasında geminin battığını ve bir tahta parçasına tutunarak kurtulduğunu gören kimse, işinde ve görevinde tehlikeler yaşar ve sonra tekrar düzelir.

Rüyasında gemi battığında, tahtalarının dağıldığını gören rüya sahibinin babası, amcası ya da değerli akrabaları hakkında bela ve uğursuzluk vardır. Geminin battığının görülmesi, salimen yapılan yolculuk da sayılabilir.

Rüyada görülen boş gemiz, ticarette kazanç ve fayda demektir.

Rüyasında bir yelkenli ile denizi geçtiğini gören kimse, kendisine üzüntü ve keder isabet edecek tehlikeli bir iş yapar.

Rüyada deniz kenarında olduğunu ve denizde bir geminin güzel bir şekilde gittiğini görmek, her açıdan ve herkes için hayırlıdır.

Okudunuz mu?  Rüyada Eski Hoşlandığın Kişiyi Görmek

Bekar biri rüyasında bir gemi satın aldığını görse, evlenir. Rüyada görülen geminin küreği, onu elinden gören kimse için ilmi ifade eder. Rüyasında havada giden gemiye bindiğini gören kimse ölür. Rüyasında bir gemide öldüğünü gören kimse, ahiret azabı ve dünya korkusundan emin olur.

Hasta olan bir kimse rüyasında ölü ile beraber gemiye bindiğini görse, o kimse dünya fitnelerinden kurtulur. Bir öğrenci, rüyasında hasta olduğu halde gemiye bindiğini görse, bir alimle sohbet eder ve kendisini cehaletten kurtaracak bir ilmi ondan öğrenir.

Bu rüyayı borçlu bir kimse görürse, borcu ödenir, üzüntü ve kederi dağılır. Bir dar gelirli görmüşse, hatırına getirmediği bir yerden ona bir fayda gelir.

Rüyada gemi görmek, ana, baba, hoca, öğretmen, mal, ev, eş ve kadını ifade eder.

Rüyada görülen gemiyi helak olmaktan kurtarmak, yapılan iyi işleri, sanat veya işte elde edilen başarıyı ifade eder.

Gemi görmek, korku ve ümide de işarettir.

Rüyada görülen geminin demirden veya bakırdan olması, geminin ifade ettiği kimsenin ömrünün uzun olmasını veya rahatlığının devam etmesini, bazısının demirden, bazısının da ağaçtan olması ise, geminin ifade ettiği kimsenin şüpheli olmasını ifade eder.

Rüyada Nuh Aleyhisselam’ın gemisini görmek, ferahlık, sevinç ve yağmurun yağmasını ifade eder. Rüyayı gören zalim biri ise kıtlık ve belayı ifade eder.

Rüyada gemi görmek sekiz şekilde tabir edilir. Evlat, baba, eş, binmek, ferah, emniyet, içki, şarkı söylemek. Eğer rüya gören gemiden selametle çıkarsa, bu sekiz şeyin iyi olması ile yorumlanır. Gemiye kaptan olup gemiyi idare ettiğini gören, halk arasında iyi karşılanır ve sözü dinlenir. Eğer dümeni iyi kullanmadığını görse, bu bir rivayete göre, zarar, ziyan ve tehlikeye yorumlanır.

Bir gemide olup karada yürüdüğünü görmek, işinde ayrılık, nikahta haram, faydasız yolculuk veya hastalıktır. Bindiği geminin havada uçtuğunu gören kimse ölüme yaklaşmış demektir. Bir geminin kan içinde olduğunu ve kendisinin de o gemide bulunduğunu gören bir hastalığa tutulur.

Bazılarına göre; geminin çeşidine ve cinsine göre yorumları vardır. Genellikle gemi cesur ve kahraman bir kadın ve bazen büyük bir erkekle kıyaslanır. Büyük gemiler, ticaret ve yolcu gemileri görmek hayırlıdır. Küçük gemiler, eşkıya, yol kesici, savaş ve fitre; yatlar zevk ve eğlence; üç direkli gemiler evlenme; parçalanmış gemiler keder; batık gemiler ise kurtuluş ile yorumlanır.

Rüyada gemiye binmek isteğe kavuşmaktır. Eğer gemi küçük olursa istenilen de küçük; büyük olursa büyük olur. Batan bir gemiden denize düşen bir adamın tahta parçasına sarılarak karaya çıkması, eğer tüccar ise önce zarar edip sonra kazanacağına; memur ise önce işinden ayrılıp sonra yine işine gireceğine; ölüm derecesinde hasta ise iyileşeceğine; zengin ise malını kaybedip sonra tekrar elde edeceğine; fakir ise daha fakir olup sonra yeniden halinin iyileşeceğine delalet eder. Gemide yalnız başına kaldığını gören evlenir.

Okudunuz mu?  Rüyada halı yıkamak

Cevap: Rüyada Gemi görmek (İmam Nablusi)

İLGİN
Rüyada gemi görmek aile içinde yaşanılan üzüntülü olayların olmasından dolayı kederleneceğinize ve sıkıntılar içine gireceğinize yada hastalıklarınız dan kurtulacağınıza ve yaşanılan kötü olayların son bularak yeni güzel mutlu bir hayata başlayacağınıza işaret eder.


Yorum: Rüyada Gemi görmek (İmam Nablusi)

ckn1983
selam rüyamda bir sahil de cadde üzerinde ofisteyim iki kişi ile ofis içinde konuşuyoruz birden bire dışarıdan ses geliyor dışarı baktığımda ticari bir gemi karaya çıkmış, bulunduğumuz yere doğru sürüklendi bizde kaçmak için uğraştık yanımda oğlumda vardı fakat ofisten çıkamadık ve camdan dışarıda olanlara baka kaldık tam gemi binaya çarpacağı sırada durdu ve binadan dışarı oğlumla çıktık rüyamı yorumlarsanız sevinirim.


Yorum: Rüyada Gemi görmek (İmam Nablusi)

arifselim
Aleykum selam. Gemi genellikle hayırla yorumlanan en güzel rüyalardan biridir. Ancak karaya çıkması ve korkutması çevrenizde sizi endişelendiren bazı olaylara yorumlanır. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
hayirli aksamalar.rüyamda bir gemideyiz.gemide balya balya paralar vardi.paralari denize attik.kiyiya yakin olmaliyiz ki kiyida fakir insanlar denizden paralari almak için denize atladilar ve paralari toplamaya başladilar.biz gemiyle onlara aklaştik onlarda korkup kactilar.belki paralari geri almaya belki kiyiya tam hatirlamiyorum bu noktasini.Teşekkurler…


arifselim
Hayırlı günler. Bu rüya rahat ve huzur içerisinde iyilik yapmaya işarettir. Rüya sahibinin birilerinin açığını ya da eksiğini kapatacağına, ona imkanları el verdiği oranda destek sağlayacağına alamet eden güzel bir rüyadır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhaba. Ruyamda küçük bir gemide oldugumuzu goruyorum. Ilk olarak gemi iki evin arasindan akan bir suyun içinde duruyor. Sonra ben dumene geciyorum, dumeni ceviriyorum ve gemiyi surmeye başlıyorum. Sonra bir anda gemiyi suda değil de çok genis bir otoyolun ustunde surdugumu goruyorum. Etrafta bir suru toma ve polisler var bana el hareketiyle gec gec diyorlar. Ben de arabalarin yaninda gemiyi surerek geciyorum. Gecerken yollarda hep toma lar goruyorum. Sonra gemiyi ayni sekilde o gördüğüm suyun ustune ayni sekilde park ediyorum.


arifselim
Merhaba. İş ve aile hayatı gibi önemli konularda sorumluluk almaya ve Allah’ın izniyle çok zor şartlarda da olsa başarılı olmaya tabir edilir. Gemi dümenine geçmek önemli görevler yüklenmek manasındadır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Hayalet görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
Merhaba rüyamda Bodrum da deniz kenarında bir ev-otel deymişim.dışarı baktığımda seyir halinde büyük gezinti gemisi aniden hızlanmaya ve burnu denize batacak şekilde dikleşme ye başlıyor hesapta altta köpek balığı saldırısına uğruyor içlerinden bir adam kıyıya yaklaşmaktayken denize atlıyor yüzerek kurtuluyor ama geminin içinde hala insanlar var ve o kadar darbe alıyor larki ölüyorlar içlerinde hiristiyanlar da varmış bu felaket ten ötürü kıyıdakiler hac işareti yapıolardı gazeteciler geldi ben meğer iş için ordaymışım bir kaç hasta geliyor onlarla ilgileniyorum


arifselim
Merhaba. Bu rüya eğer iş hayatın varsa onunla ilgilidir. Uzun süredir yaşanan sıkıntıların ardından gelecek olan büyük bir kurtuluşa ve rahatlığa tabir edilir. Her ne kadar hoş gibi gelmese de gemi batması görmek bu şekilde yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhaba,

rüyamda büyük bir geminin icerisindeymisiz ailemden bazi kisilerle birlikte. Geminin içine su geliyor gemi batmak üzere, cirpiniyoruz kurtulmaya calisiyoruz. Iceride bizi tehdit eden kötülük etmek isteyen esir almak isteyenlerde var. Sonunda kurtuluyoruz. Disaridayiz bitkin ve elbiselerimiz kirli bir halde. Esir almak isteyenler disaridada pesimizde. Bu rüyanin yorumu nedir acaba?


arifselim
Merhaba. Bu rüya hem iş hemde hayatta çeşitli sıkıntıları yaşamak anlamındadır. Bu zor dönemden sonra başarıya ulaşarak sıkıntılı günleri geride bırakacağına ve rahata kavuşacağına tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben rüyamda deniz kenarında bir yerdeyim önce nehir zannediyorum sonra etrafa baktığımda ucu görünmeyen büyük bir deniz görüyorum ve falezler oluşmuş falez kenarında dalgarın oluşturduğu mağaralar oluşmuş sonra etrafta çalışan yaşlı bir teyze görüyorum maşşAllah teyzeye yaşına göre çok Çalışkan diyorum bu teyze etrafta takdir edilen biriymiş rüyam be anlama geliyor yorum yaparsanız çok sevinirim


arifselim
Merhaba. Bu rüya çok hayırlıdır ve genel olarak rüyayı gören kişinin maddi olarak rahatlamaya ve bereketlenmeye tabir edilir. Gördüğün tüm şeyler hemen hemen aynı manada kabul edilir ve maddi manevi huzura yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Bir savaş gemisiyle karada sokaklarda hızlıca ilerliyordum. Başka bir rüyada karada sokakların evlerin arasında kalmış bir savaş gemisini kalabalık bir ekiple vinç vs flnla onarıp kurtarıp sefere hazırlamaya çalışıyordum.


arifselim
Doğru kararlar vereceğine, işlerinin yoluna gireceğine, başarıları sayesinde düşmanlarını kahredeceğine ve Allah’ın izniyle hedeflerine varacağına tabir edilir. Ayrıca şansın yaver gitmesi ve kararlarını doğru vermesi manasında da kabul edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Hırka-i Şerif Görmek Yorumu Nedir?

Kayıtsız Üye
Selam.Görüyorumki,teyze kızı ile beni,bir erkek (genç) kovalıyor.koşuyoruz.1gemiye biniyoruz.ama gemi karada haraket ediyor.yani yolda.çok hızlı hareket ediyor.ondan iniyoruz eve geliyorum yine o erkek peşimde.yine annem ben,amcamın karısı,amca kızı kaçıyoruz.Və benim yanımda amcakızı kalıyor.bir samanlıkda saklanıyoruz.ordada yakalanıyoruz.ve bitiyor.


arifselim
Aleykum selam. Bu rüyayı gören kişinin gerçek hayatta da çekindiği, korktuğu veya endişe ettiği bazı durumların varlığı anlamındadır. Özellikle de mutluluğu ile kendisi arasına girmesinden korktuğu şeylere işaret olarak yorumlanır. Tamamen psikolojiktir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
selamün aleyküm hocam ilk önce BİLGİLENDİRME VEREYİM SİZE : RÜYAMIN SADECE HATIRLADIĞIMI YAZDIM YADA BU KADARDIR.

Ben rüyamda gemideydim ve gemide bayağa kişi vardı ama ben onların yüzlerinin çoğunu bilmiyorum birde hatırladığım beş kişi galiba insan var fakat onları daha önce hiç görmedim son olarak gemide tek müslüman benim Rüyamda geçeyim:hocam şimdi gemide denizde midir artık okyanustamıdır bilmem yolculuk yaparken arkamızda bizimkinden daha büyük güzel bir gemi bizi takip ediyor bende kimdir bu diye soruyorum onlar köt7 insanlarmış işte amaçları bizi öldürüp gemiyi almak biz kaçıyoruz onlar kovalıyor sonra bu fırtına oluyor arkadan ilde fırtınada batıyor biz kurtuluyoruz ama fırtına hala devam ediyor köpek balıkları falan görüyorum ama yüzleri değişik zorla kaçıyoruz çeşitli zorluklar oluyor geminin arkası az bişi kırılıyo gemi ahşap bu arada içine sular doluyo başlatıyoruz

sonra bir adaya varıyoruz adada insanlar yaşıyo o insanlarda müslüman adamlar bizi güzellikle karşılıyor sofraya oturuyoruz ben diyorum gemidekilere yemek yemek için şehadet gerek diyorum onlarda müslüman oluyor yüzlerini hatırlamıyorum ama neyse bizde günlerdir açız yemekleri yiyoruz ama gemide yukarda BİLGİLENDİRMEDE
SÖYLEDİĞİM O BEŞ KİŞİ FLAN kavga ediyor gemi dede ortü var sesleri geliyor HERKEZ ORAYA BAKIYO sonra gemiden bir kişi dışarı fırlıyor o bişiler diyor ama unuttum sonra bir kişi daha fırlıyor o gemi den suya düşüyo suya düşme suya düşme diyoruz o gemiden ilk düşen adam elinden tutup onu kurtarıyor sonra bir adam daha düşüyor gemiden ama bu adam iri şişko onada suya düşme diyoruz panikle işte sonra o ilk düşen iki kişide o adamı kurtarıyor sonra onlarda müslüman oluyor gelip hep birlikte adada yemek yiyoruz a hocam birde YUKARIDA
RUYAD gemiyi KIYIYA YANAŞTIRAN KIŞİ NAMUSSUZ OLUR DİNDE NİFAK ÇIKARIR YAZIYOR

ben rüyamda gemiyi kullaniyomuydum veya yanaştırdımmı hatırlamıyorum ama içimde bir şüphe vardır ben öyle biri olmaktan korkarım yani hocam bişiler der misiniz bunla ilgili de sevinirim inşAllah rüyam iyidir hayırlıdır…

Okudunuz mu?  Rüyada gökdelenden aşağı inmek

arifselim
Aleykum selam. Rüyada gördüğün tüm ayrıntıları tabir edemem. Genel olarak hayatında oluşan çok önemli sorunlardan, maddi sıkıntılardan veya ailevi tartışmalardan Allah’ın izniyle kurtulacağına ve sonunda selamete ulaşacağına tabir edilir. Önemli olan yorumu budur. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Slm aleyküm ben inş bir rüya gördüm deniz sahilindeydim deniz suyu sakin ve durgundu ve çok açık berrak görünüyordu üzerinde yüz veya yüzyirmi metre uzunluğunda açık mavi renginde çok muazzam güzellikte bir gemi vardı.o gemi yakıtını aldı biraz ilerledi yanında küçük vapurlar vardı sonra büyük gemi aynı deniz altı gibi birden sistematik olarak denizin içine daldı baya derine inmesi rağmen suyun berrakligindan gemiyi yine görebiliyordum. Acaba bunun manası nedir yorumlarsanız çok sevinirim. ALLAH razı olsun.


arifselim
Aleykum selam. Bu şekilde bir gemi görmek iyi ve hayırlıdır. Bu rüya sahibi için sıkıntı ve zorlukla geçen bir dönemden sonra ferahlığa çıkılacağına, mutlu ve huzurlu bir yuvaya sahip olunacağına ve geçmişteki hatalarını bir daha yapmayacağına alamet olarak tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Yunus İ.
Selamın Aleyküm. Rüyamda iş arkadaşlarımla iki katlı ahşap bir tur teknesindeyiz ve alkol kullanıyoruz. Alkoller soğuk kalsın diye poşetsiz şekilde denizde duruyorlar. Biz yeni alkol isteyince geminin kaptanı bize şişeleri getirmek için suya atlıyor. Ve aniden deniz köpürmeye yükselmeye başlıyor. Kaptan tekrar gemiye yetişemeden gemi inanılmaz bir süratle ilerliyor dümende kimse yok. Daha sonra aynı gemi yokuş aşağı sokakları olan bir semtte karada sürükleniyor yine yokuş aşağı. Yolda arkadaşın arabasına çarpıp paramparça ediyor. En son benim arabama hafif sürtüp arabanın yanında duruyor. (Taksiciyim iş arkadaşım dediklerimde taksici bahsettiğim arabalarda bizim taksiler)
Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederim kolay gelsin.


arifselim
Aleykum selam. En isabetli yorumu sana özel yani yüz yüze ve durumuna bakılarak tabir edilmesi ile mümkün olabilir. Bu gene olarak ikilemde kaldığın durumlarının olduğuna ama bunlara kısa bir zamanda çözüm bularak kararsızlıktan kurtulacağına işaret eder. Ayrıca bir diğer görüşe göre ise iş konusunda atılacak adımları çok büyük bir dikkatle atmak gerektiğine tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhaba. Ruyamda is yerinin camindan disari bakiyorum. Disarda deniz varmis. Hava karlı denizin ustu kopuk kopuk ve çok dalgali, mavisi gorunmuyor bile. Baktigimla denizde bulunan buyuk hir gemi kendisine carpan dalgayla bir anda denize batiyo tamamen. Gemi batti diye baya panik oluyorum.


arifselim
Merhaba. Rüya sahibi için çok zor ve sıkıntılı bir dönemden geçtikten sonra Allah’ın izniyle kendisini toparlayacağına ve çok karşı çok olumlu işlere girişeceğine işaret olarak tabir edilir. Allah’a sığın ve ondan hayırlısını dile bu yeterlidir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Hızır (a.s) görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
Merhabalar öncelikle emeğiniz yorumlarınız için sagolun Allah razı olsun..
Rüyamda babam benden para istiyordu ama bende sadece çeyrek altın vardı, o an bozduramadı, kardeşime sordu ondada para yoktu sonra babam bir köşeye oturdu. Bizde kardeşim ve annemle gemi bekliyoruz yurtdışıymıs ama kısa mesafeli ufak bir gezi. Beklerken ben odada oyalanırken kaçırıyorum gemiyi; kardeşimle annem binmiş gitmiş. Ben bir sonraki gemiye biniyorum o anda erkek arkadaşımın ailesiyle biniyoruz. Dönüştede onlara gidip evlerinde duş alıyorum, duşakabinde onlardan kalanlarıda temizleyip çıkıyorum. Babamsa gelmemişti hiç.


arifselim
Merhaba. Aile ile ilgili olarak yorumlanır. İçinde bulunduğun sıkıntıların ve sorunların devam edeceğine ve bu durumdan kurtulmak için çok enerji harcayacağına işaret olarak tabir edilir. Bunun dışında ise ancak sana özel yorumlanmalıdır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
S.a rüyamda ahşap bir gemi iskele liman gibi yere ip bağlamış duruyordu ben de geminin yanında dışında ahşaptan olan yere uzanmştım o sırada biri geldi geminin halatını çözdü bana da bakıp kötü bir şekild e güldü aradan sanki uykudan uyanmş gibi kendimi denizde altımda tahta parçası ile sürükleniyor olarak gördüm gemide denizde oldukça uzaklaşmıştı deniz sularının üstüme geldiğini hissediyordum korkuyordum ama bir yandan da değişik bir ferahlık kurtulma duygusu vardı şimdiden tesekkürler


Tohat
Ve aleyküm selam. Yeniliklere ve değişikliklere açık olduğunuza delalet eder. Denenmemiş olanları denemeye cesur olduğunuz ve bundan korkmadığınız anlamına gelir. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
İyi günler Rüyamda evimizin yakınlarında suları çekilmiş bir deniz varmış karalar kırılmış ve karaya oturmuş tahtadan çok büyük gemiler gemilerin yanından geçiyorum ve kafamı kaldırınca kocaman paraşütler var bir ara içimden geçiriyorum ikinci dünya savaşından kalmalar diye sonra geminin içinde oluyorum bakırdan kaplar ve bir sürü gemici teçhizatları var kardeşim bu bakırlar çok değerli diyor ve bakırları topluyor ben doğru değil diyorum polis isteyince ona teslim ediyorum siyahi bir polis lakin zenci değildi sonra kardeşim beş yaşlarında bir kız görüyor onu da ordan çıkarmak istiyoruz kıza sarılıyoruz şimdiden teşekkür ederim yorumunuza


Tohat
Hayırlı günler. Bu rüya ülkenin durumunu yansıtan bir rüyadır. Ekonomik kriz veya darlık olarak kabul edilmekte olup meydana gelebilecek ekonomik sorunların işaretidir. Doğrusunu bilen Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Hastalık görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm gördüğüm rüya ne çok büyük ne küçük bir geminin içindeyim yanımda bir arkadaşım var gemi sakin suda limana yaklaşırken arkadaşım ve biri denize atlayıp limana çıkıyorlardı bende geminin limana yanaşmasından sonra gemiden iniyorum karşımızda evler var birine girerken 2 siyah köpek havlayarak yanımdan geçiyorlar ve biz eve giriyoruz evde başka arkadaşlarım da var birtanesi benim biraz burda kalmam lazım diyor ve bende diyorum benimde biraz kalmam lazım


Tohat
ve aleyküm selam hayırlara vesile olan bir rüyadır. Şifa bulmaya, sağlık sorunlarını geride bırakmaya, hayatındaki sıkıntıların geride kalacağına başarılarına engel olup balta vurmak isteyenlere rağmen ve huzurlu bir hayat süreceğine delalet etmektedir.


Kayıtsız Üye
Ünlülerle bir gemi partisie katıldım kıyafetlerim kötüydü gece yarısı bisikletle tekrar geminin kalkıcağı iskeleye gittim gemide bir sorun vardı herkes tedirgindi ben hemen geminin dış tarafına çıktım beni bisikletle rahatsız eden insan gemide kileride rahatsız ediyordu onları denize attım ama onlar yüzüp tekrar binmeye çalıştılar dümene geçtim binemesin diye zigzaglar çiziyordum ve su zigzag çizdikçe azaldı en son eski terkedilmiş bir fabrikanın içinde idik 5-6 ünlü kişi ve ben beni rahatsız eden o kişi işe yüz yüze geldik ve beni ilk kolumdan sonra beynimden vurdu ve öldüm gemi dışı metal ticari bie gemiydi silah ise çok eski metal bir silah ile beni öldürünce bende onanda sanki irkilerek uyandım


Tohat
Alacağın bazı kararların yanlış olduğunu fark etmen üzere hatalarını düzeltmeye çalışacağına, döndüğün bu yanlıştan sonra tövbe ederek her anlamda temizleneceğini gösterir. İş ile ilgili bir mevzuda büyüklerin ile istişare ederek hareket edeceğine, eline aldığın işleri büyük bir başarı ile hallederek kazanç sağlayacağına, çevrendeki sana sıkıntı veren kişileri çevrenden uzaklaştıracağına ya da orta yolu bulmaya çalışacağına, genel anlamda hayatındaki her durumun istediğin doğrultuda gitmesine delalet etmektedir. Doğrusunu en iyi bilen Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selâmun Aleyküm hocam,rüyamda karaya yaklaşan bir kaç gemi gördüm bir tanesi tam durmadan gemiye biniyorum yolcu gemisi değil büyükçe bir gemi sonra gemi denize açıldı gemiden inmedim havada karanlıktı biraz endişeliydim yorumlarsaniz memnun olurum şimdiden Allah razı olsun


Tohat
Ve aleyküm selam. Eskiye nazaran daha büyük kararlar almak, bu kararların arkasında durmak ve yola bu istikrarda devam etmek, uzun ömre ve saygın bir büyük olarak geniş bir aile içinde sevileceğine, ticari konuda da büyük adımlar atmaya delalet etmektedir. Hakkıyla bilen bir tek Allah’tır.


mystique
hayırlı günler. rüyada ben annem ve ailemden bir kaç kişi ile uzak bir yere bir gemide okyanusta seyahat ediyoruz. keyfimiz yerinde mutluyuz. bir süre sonra karşıdan farklı görünümlü çok büyük bir gemi savrula savrula yanımızdan geçti.çok hızlıydı. anlam veremedim . sonra arkama dönüp baktığımda geminin çığlıklar eşliğinde alabora olduğunu sanki yavaş yavaş battığını görüyorum. o çığlıklar ve manzara beni çok korkuttu. hemen arkamızdaki gemide dalgalara yenilip alabora olmaya başladı. bu kadar büyük gemilerin batması beni çok korkuttu.bizim gemimiz o kadar büyük deildi. kardeşim herhalde burda öleceğiz dedi. bende sakin bir şekilde sanırım dedim. o an yanımda annem verdı ve ona zarar gelmesinden çok korktum. sonra bir anda kendimi sahilde ablamın yanında buluyorum.ona okyanusta gemide annem var onu geri getirmeliyim bu seyahate çıkmamalıydık bundan sonra asla uzak denizlere seyahate gitmicem diyorum.sanırım sabahın altısı gibi okyanusa açılmaya giderken uyandım. teşekkürler şimdiden

Okudunuz mu?  Rüyada Hanımeli görmek (İmam Nablusi)

Tohat
Hayırlı günler. zorluklar çekilse bile sebat ederek ulaşılacak büyük mükafatlara delalettir. zenginlik, sağlık, aile içi huzur gibi hayatın her alanını ilgilendirecek meselelerin başında olduğuna, bunları elde etmek için çaba sarf edeceğine, plan ve proje içine girerek azmini, hırsını gösterip hayırlı bir yola gireceğine önüne çıkacak engel ve korkulara takılmayacağına ve hedefine nail olacağına delalet etmektedir. Allah doğrusunu bilendir.


hlm
rüyamda çok yüksek bir gemideyim gemi limandaymış kalkmaya hazırlanıyor en üst kattatıym fakat bir vapur gibi arada sadece ince direkler var aşağının yüksekliğini görebiliyorum tahta bir oturakta oturuyorum karşimda siyah giyimli bir anne kız var var gemi tahrana gibiomuş bekliyoruz ben denize bakandeğilde limana bakan kısmını görüyorum ayağımda bir terlik var yere bakınca yerlerin buz tuttuğunu görüyorum bide bakıyorum önümde siyah süet bir bot var altı buzlu gibi terlikleri birakıp hemen giyiyorum ince gibi duryo giyemiyeceğimi bana olmıcanı düşünürken ayağıma hemen girio süet bok bu kadar


Tohat
Hayırlı günler. Senin hakkında hayırlı olabilecek en güzel rüyalardan biridir. Nitekim doğru yol anlamına geldiğinden ahiretin ve dünya için seçeceğim bu doğru yola meyl etmek ve gereğini yapmak olarak tabir edilir. Tövbe etmek, af dilemek için Allah’a sığınıp günahlardan arınacağına işarettir. Bunun yani sıra hayırlı bir yola girmene bu yolda kazançlarının her anlamda çok olacağına delalet eder. Allah doğrusunu bilendir elbette.


Boxwood
Hocam rüyamda cuma namazı kılmak için hoca ile küçük bir tekneye biniyor üst katına çıkıyoruz. Hocam cemaat ne olcak sığamıyoruz diyorum o da limanda saf tutsunlar diyor. Bikaç kişi teknede geri kalan cemaat limanda saf tutuyor. Bir ara tekne hareket ediyor cemaat var diyorum tekrar geri yanasiyoruz ve namazımızı kılıyoruz.
Hocam ben işsizim ve hayirli taktir edilen bir iş kapısı gormek niyetiyle yatmiştım. Tabiriniz için teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  Rüyada görülen yere gitmek

Tohat
Hayırlı günler. Hayatında her ne olursa olsun hak yoldan ayrılmayan imanı kuvvetli, hakka ve hukuku riayet eden, haram yemekten uzak duran, işini ve hayatını Allah’ın rızasını gözeterek yapan bir kimse olduğuna, yapacağın işleri de buna ayak uydurarak gerçekleştireceğine, karşına çıkacak sorunlara rağmen umudunu kesmeyerek halledecek ve feraha çıkmayı başaracağına delalet eder. Allah en iyisini bilendir.


Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm Hocalarım,

Çok ilginç bir rüya gördüm yorumlarsanız çok mutlu olurum. Gece rüyamda yanımda bir arkadaşım vardı ama kimdi ya da gerçekte tanıdığım biri miydi hatırlayamıyorum. Bir de bekarım ama rüyamda 12 -13 yaşlarında 2 tane çok güzel kız çocuğum vardı onlarla birlikte Titanik isimli gemiye binecektik. Deniz buz tutmuştu ve buzları yararak kıyıya yanaşmıştı gemi açıkçası biraz korkmadım değil rüyamda. Geminin içi tamamen el oyması ahşaptan tasarlanmış çok lükstü ama Titanik battığı için ben korkarak biniyordum. Daha sonra rüyam başka bir bölüme geçiyor ben kolumda bir bez çantayla arkadaşımın evine gidiyorum. Çantadan maddi kıymeti olmayan rastgele ipe dizilmiş süslü taşlardan oluşan bir kolye düşüyor yere ve ben alayım derken ipinin koptuğunu ve boncuklarının dağıldığını görüyorum arkadaşın annesi de eğiliyor almak için ama kopup dağıldığını görünce yüzü düşüyor arkadaşıma bakıp "ben hediye etmiştim bu kolyeyi ona" diyor. Çok merak ettiğim bir rüyaydı yorumunuz çok mutlu eder hocalarım. Allah hepinizden razı olsun. İyi çalışmalar diliyorum.


Tohat
Ve aleyküm selam. Yenilik ve değişimlere açık biri olduğun, adım atmaktan korkmadığın, hayatında gerektiğinde bazı şeyleri değiştirmekten imtina etmediğin hayata ve olaylara bu bakış açısıyla bakıyor olman sana bir çok avantajı dokunacağına, sürekli kendini yenileyerek tecrübelerini artıracak, fikirlerine fikir katacak, hayatına yeni yönler verecek ve ufkun genişleyeceği gibi başarıların artacak manasındadır. Allah hepimizden razı olur inşAllah. Doğrusunu bilen bir tek Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm. Rüyamda muazzam büyük bir gemideyim.insanlar güvertede geziyorlar. Çocuklar da var güvertede. Denizin dalgaları ile birlikte su güverteden içeri giriyor ya da geminin güverte kısmı suya çok yakın. Deniz dalgalarında bir tehlike yok. Bu gemi sanki büyük yük gemileri kadar büyük ama yük yok gemide. Bir yere gidiyorum bu gemide ama bisikletle. Gemide bisiklet sürerek bir vakit sanki yokuş çıkar gibi ve yanımda 6 yaşında oğlum da var. Gitmek istediğim yer sanki Risalei nur sohbetlerinin olduğu yer ve burada buluyorum bir anda kendimi. Yaklaşık 500 kadar kişinin namaz kılabileceği büyüklükte bir yer burası ama 10 15 kişi dağınık oturuyoruz ve bulunduğum yerde yuvarlak sütunları var. Risale dersini normal hayatta derslerini dinlediğim ünlü bir prof veriyor ama ders risale dersi mi fıkıh ya da başka bir şey mi hatırlamıyorum. yanımda oğlum yaramazlık yaparken sanki bu prof kızacak gibi bakıyor ama bir şey söylemiyor oğluma ben kızıyorum. Burası ne karanlık ne de aydınlık herkes oturmuş ders veren prof diz üstü oturmuş yerde ve önünde rahleye benzer masası var. Dersten sonra kapıdayım ve buraya bir iki kiloluk tahin bıraktığımı biliyorum. Dikkatimi çeken kapıdayken bu ders yerinin yukarıda yaklaşık 5 6 basamak yukarıda oluşu. Bıraktığım tahini tanıdığım bir abim açık kahverengi ve ahşap gibi olan kapının arkasından alıp büyük salona doğru geçiyor ama hızlı ve bu tahin sanki pekmezli oluyor o esna. Benim getirdiğimi herkesin değil abinin bilmesini istiyorum Allah razı olsun demelerini felan ama hiç bir şey söylemiyor. Dikkatimi çeken geminin büyüklüğü suyun güverteye girip boşalması gemide bisiklet sürüşüm ve risalei nur dershanesine bıraktığım sonradan pekmezli hissettiğim tahin. Ve bu tahini alan abinin beklememe rağmen bana bir şey demeden alarak bir yere koştururcasına belini büküp saklanır gibi eğilip koşan birinin koşması gibi götürmesi. Teşekkürler..

Okudunuz mu?  Rüyada Hıyar görmek (İmam Nablusi)

Tohat
Ve aleyküm selam. Geminin büyük olması hayal bile edemeyeceğin güzel bir hayata nail olabileceğine delalet eder. Mal ile mükafatlandırılacağına ve bu gelir ile yeni ve çok büyük bir eve sahip olabileceğine, bazı kazanımlarda bulunabileceğine, maddi gücünle birlikte daha ferah bir yaşantı sürdüreceğine, buna karşın imtihan dünyasında bazı ufak tefek sorunlar görebilirsin fakat halledilebilecek küçük mevzular olacaktır. Sana yol gösterecek olan bir kimseye veya bir cemaatten daimi suretle faydalanacağına, hayatını yönlendirmeni sağlayacak bilgiler edineceğine, maddi ve manevi olarak alacağın yardımlara ve senin bu yardımlara karşılık cömert bir şekilde cevap vermene delalet eder. Allah’ın sevdiği sıfatları taşıma özelliğine de işaret eden hayırlı bir rüyadır. Allah en iyisini bilendir.


rüyada gemiye binmek, rüyada gemi görmek, rüyada gemi gormek

Bu kategoride yer alan Rüyada Nihat Hatipoğlunu Görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada Gemi görmek (İmam Nablusi) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.