Anasayfa
18 Ocak 2024, 9:57
Rüya Yorumu
Yönetici

İstihare namazında karışık rüyalar görmek

İstihare namazında karışık rüyalar görmek

Kayıtsız Üye
Bir niyetim için istihareye yattım bir sürü rüya gördüm renk olarak olumlu ve olumsuz olabilecek renkleri gördüm yanı sıra babamın çok borcuolduğunu ve halamında hasta olduğunu gördüm uyandığımda his olarak olumsuz değildim daha önce de yaptım ancak olumsuz bir şey görmedim ne yapmalıyım


Cevap: İstiharede karışık rüyalar görmek

arifselim
Rüyada gördüğünüz babanızın durumu olumsuz ve halanızın durumu ise hayırlı olarak tabir edilir. Bu tür iç içe geçmiş rüyaları istihare için tabir etmek çok zordur. Eğer içinizde hala bir şüphe var ve içiniz tam olarak rahat değilse istihareyi tekrar edebilirsiniz.


İstiharede karışık rüyalar görmek

Kayıtsız Üye
Merhaba hocam konuşmaya çalıştığım biri var hakkımda hayırlı olup olmadığını öğrenmek için istihareye yattım rüyamda cinsel içerikli şeyler gördüm ardından soba gördüm uyandığımda aklıma ilk kömür geldi daha öncede yapmıştım ve hep farklı farklı rüyalar görüyorum his olarak olumsuz olmadım ancak işin içinden çıkamıyorum bu rüya benim için bir işaret mi?


Cevap: İstiharede karışık rüyalar görmek

arifselim
Merhaba. İstiharede gördüğün rüyalar karışık olabilir o zaman hislerine bakmalısın. Buna rağmen herşey yüzde yüz çıkar diye bir şart yoktur. Bazen bir türlü insan net bir işaret alamayabilir. O zaman istişare yapabilirsin. Yani bilgili, tecrübeli ve güvenilir kimselere danışarak bu işin doğru olup olmadığına dair bilgi isteyebilirsin.


Kayıtsız Üye
Hisse mi önem vermeliyim yoksa rüyaya mı çünkü rüylarım bazen olumlu oluyo bazen olumsuz hangisine inanıcağımı şaşırdımetrafımda da istişare yapabileceğim kimse yok


arifselim
İstiharede şu ana kadar kafan karışmış ise tekrar istihareye yat ve rüyan eğer çok açık ve net olursa bu sana bir işaret olur. Zaten net bir rüya ile insanın içine de o his doğar. Rüya görmesen bile içinize ya istihareyi yaparken veya uykudan uyanınca yine içine bir huzur veya huzursuzluk hissi gelir.


Trabzolu61
Selamun aleykum sevdigim bir kiz var 2 yillik bir arkadaşligimiz oldu fakat gecenlerde benden ayrilmak artik konusmak istemedi seneye evlenmeyi düşünüyorduk ben herseyi denedim fakat bir faydasi olmadi.3 gundur istihareye yatiyorum bu is hayirlimi şermi diye fakat ruyalarda anlam veremedigim kisileri goruyorum en son bugecede sevdigim kızı gördüm ama sadece yuzunu lütfen yardim edermisiniz


arifselim
Aleykum selam. İstihare demek, gelecekle ilgili şu veya bu şey olacak mı diye yapılmaz. Senin bu süreçte de istihare yapmanın bir anlamı yoktur. Ancak evlenmek istersiniz ve buna rağmen kararsız kalırsan işte ancak o zaman istihare yapabilirsin.

Okudunuz mu?  İstihare yaptım ama rüyamın anlamını bilmiyorum

Kayıtsız Üye
merhaba erkek arkadaşımla bir buçuk yıldır beraberdik yanlız o Kürt bende tedirgin oldum ne kadar onu çok sevsemde ilerde kültürlerinin ağır gelip mutsuz olmaktan bundan dolayı çok sevdiğim bir hocanin annesi bizim için istihareye yattı iki gece çok kötü rüya gördüğünü soyledi ama anlatmadi bizde ayrıldık hayirsiz diye aradab alti ay geçti bir birimizi unutamadik tekrar bir araya gelip kendimiz istihareye yatmaya karar verdik o yatti rüyasında bir tarlada olduğunu üzerinde kahverengi asker kiyafeti olduğunu birlerinden su istediğini ve bir kişinin de su vermeye razı geldiğini söyledi elindeki siseninde mavi olduğunu bana söyledi ikinci gece de beyaz bir arabada bir yerden döndüğünü trafik ışıklarının mavi kirmizi olduğunu ve pesinde polislerin olduğunu bir akrabasinin da beyaz elbise giydiğini gördü kalben ferahlık hissettiğini söyledi sizce rüya hayirli mi


arifselim
Merhaba. Evlilikte kültürlere de dikkat etmek önemlidir ama başlı başına bir engel değildir. Eğer ahlakı, dürüstlüğü ve dinine bağlılığı varsa bunlar en önemli olan özelliklerdir. İstihareyi herkes kendisi yapmalıdır sünnette böyledir. Ayrıca istiharede esas önemli olan rüyalar değildir. Önemli olan istihare yapanın kalbine gelen hissinin ne olduğudur.


Kayıtsız Üye
Mrblar istihare namazını kılıp yattım niyetim polis olmanın hayırlı mı değil mi onu öğrenmek istedim.rüyamda aile fertlerini bir aradagördüm amcam cocukları kardeslerim babam ..birde bir baharatcida işe başladığımı gördüm dükkan evli bir çiftindi.cok tatli bir kızları vardı ne anlama geliyor merak ettim yardımcı olur musunuz


arifselim
Merhaba. Böyle iş konularında bilgili ve kişiyi tanıyan durumunu da iyi bilen büyük birine danışmak gerekir. Bu işlere karar vermek istihare ile olmamalıdır. Çünkü ilk önce istişare etmek gerekir. Bu rüyandan da bir mana çıkaramayız. İstiharede önemli olan işaret kalbine gelen hissindir.


Kayıtsız Üye
Ben tanımadığım bir adama aşık oldum sonra yedi gün istihare namazı kıldım benim için hayirlimi diye ilk gün rüya görmedim ama çok huzursuz bir şekilde uyandım diğer beş gün rüyamda hep düğün gördüm son gün rüya görmedim ama huzurlu uyandım acaba ruyamin anlamini söylerseniz


arifselim
Bu şekilde bu durumda istihare yapılamaz. Çünkü ilk önce evlilik adım atılır, araştırılır ve herşeye rağmen evet yada hayır diyemeyen kişi istihare yapabilir. Senin durumunda olan bir kişi istihare yapmasının bir önemi yoktur.


Kayıtsız Üye
Merhaba ailelerin bilgisi altında konuştuğum çocukla ayrıldık dün gece istiareye yattım bnm için hayırlı mı şer mi diye..rüyamda tanımadığım bir çocukla duygusal anlamda Bişeyler yaşadım ve o ayrıldığım çocuğun annesini gördüm ona neden ayrıldığımızı anlatıyordum ama sabah kalktığımda aklıma beyaz renk geldi bu rüyadan ne anlam çıkarmalıyım?

Okudunuz mu?  İstihare Namazından Sonra Rüya Nasıl Yorumlanır

arifselim
Merhaba. Ne rüyandan nede bu şekilde bir his sana yeterli işaret olmaz. Esas önemli olan daima istişareler etmek, danışmak ve uygun bir kimse olup olmadığı hakkında araştırmak olmalıdır. Buna rağmen kararsız kalan kişi istihare yapabilir. İçin rahat etmemişse 7 defaya kadar tekrar edebilirsin.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben istihare rüyamda çorba ve tam hatırlamıyorum ama bulgur pilavına benziyordu ve çorbayla pilavdan yiyordum rabbim hayra cikarsin inşAllah bir diğerindede annemi ve eltimi gördüm ne anlama geliyor bir sorum daha olucak önceden yine istihare ye yattım hep olumlu gördüm beyaz ve yeşil olumlu görüp sonradan olumsuz görülebilir mi niyet ettigimiz

İyi günler istihare ruyasinda kalabalık akrabalarimin yemek yediğini gördüm ne anlama geliyor

İyi günler istihare ruyasinda kalabalık akrabalarimin yemek yediğini gördüm ne anlama geliyor birde eltimin ölmüş babasını gördüm bana kağıt para veriyordu Rabbim hayra çıkarsın inşAllah


Tohat
İstiharenin yedi defa yatılmasının amacı netlik kazanmasıdır. Bazen olumlu bazen olumsuz görünmesinden dolayı. Rüyalarınıza gelince bereketin, rızkın artacağı, mutlu olmaya işarettir. Fakat istihare aslolan renk ve his olduğundan bunu da göz önüne almanız gerekir. Allah daha iyisini bilir.


Kayıtsız Üye
Birbirimizi yaklaşık 8 aydır konuştuğum bir beyin hakkımda hayırlı olup olmadığını anlamak için istihare namazı kıldım. Bi gecede dört rüya gördüm ilkinde iki bebek gördüm biri yeni doğmuş diğeri 7 8 aylık kız mı erkek mi bilmiyorum ama bembeyaz çok sevimli güleryüzlü bir bebek, ikincisinde siyah boğazlı kazak giydiğimi gördüm ama hiç sevmiyodum çıkartmaya çalışıyordum, üçüncüsünde yine iki bebek gördüm biri 7 8 aylık diğeri yeni yeni yürümeye başlamış kardeşlermiş ben bakıyorum ikisinede yürümeye başlayan erkek ama küçük olanın cinsiyetini bilmiyorum.dördüncüsünde de düğün varmış annemden yeşil elbisemi istiyorum. Dört rüyanın da hemen arkasından uyandım geri uyudum her uyanışımda içim de huzur vardı. Rüyalarımın anlamı nedir yolumuz hayırlı mıdır değilimdir cevap verirseniz sevinirim.


Tohat
Bir gecede namazın ve duanın ardından sadece ilk görülen rüyanın istihare için geçerli olduğunu söyleyebiliriz. Diğerleri farklıdır. Rüyanın içeriğinden ziyade uyandıktan sonra içinizdeki güzel hissin olumlu olduğunu söylemeniz açıkça gösteriyor ki ilk istihare rüyanız hayırlı olacak şekilde gösterilmiştir.

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında rüya görmemek

Kararsızkarar
Ben görüştüğüm kişinin hayırlı mı hayırsızmı olduğunu öğrenmek için 3 gece istihareye yattım.Ama bir rüya göremedim.Sonra uzaklaştık birbirimizden.Daha sonra tanıştığım birinden çok hoşlandım.O kişi de benden hoşlandı.Geçen gece istihare falan yapmadığım halde abimin bir duvarı beyaza boyadığını gördüm.Uyanınca bu rüyanın eski erkek arkadaşım için mi yoksa yeni tanıştığım kişi için mi olduğunu kestiremedim.Çünkü yeni arkadaşım için herhangi bir istihare yapmadım.İkilemdeyim ne olur yardımcı olun.


arifselim
– İstiharede rüya görmek şart değildir. İstihare işareti, kalbin olumlu yada olumsuz olarak bir yöne meyletmesi ile anlaşılır.
– İstihare işareti sadece yaptığın esnada yada uyanınca kalbine gelen his ile olur ve süresi biter. Daha sonra artık işaret alınamaz.
– Evlilik için istihare yapabilmek için evlenmeye niyet etmek, o kişiyi iyice araştırmak ve buna rağmen kararsız kalınmış olması gerekiyor ki ancak o zaman istihare yapılabilir.


Kayıtsız Üye
Hocam benim durumun çok karisik ve sikintili iki kisi arasindayim çok yanlis bir şey ama ne yapacagimi inanin bilemedigim için ikisininde zarar gormesini istemedigimden tercih yapamiyorumne zaman istihareye yatsam sadece birini goruyorum ama birinde iyi birinde kotu goruyorrum uyaniyorum bir hayirliymis gibi geliyor bir degilmis gibi bir sefer net rüya goruyorum sonrasinda karisik rüyalar gorup gece uyaniyorum sizce nedir hayir mi ser mi nolur yardim edin


arifselim
Sana tavsiyemiz bu rüyaları da istihareyi de bırak. Güvenilir ve sana gerçekten doğruyu söyleyecek aklı başında birine hemen danışarak bir karar ver. Bu rüyalarında sana zaten bir işaret olamaz ve bu düşüncelerinde yanlıştır. Yapman gereken şey istişaredir ve bir an önce bir karar vermektir.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben sevdiğim cocuk için istihareye yatmıştım ama 4 tane rüya gördüm. İlk rüyamda siyah gördüm, sonrakinde istiharede siyah demek hayirsiz değil güzel anlamina gelir diye bir rüya gördüm, sonrakinde bir adam diğer bir adami öldürmeye çalışıyordu ama sanirim o bendim ve bu ruyayi daha oncede görmüştüm, son ruyami iste hatirlayamiyorum. Ne yapmalıyım?


arifselim
Merhaba. İstihare işareti için rüya görmeye gerek yoktur. Çünkü istihare yaparken ve uyanıncaya kadar kalbine gelen hissin sana bir işaret olur. Rüyalar görülmesi normaldir ama bunlardan bir işaret kabul etmek sünnette yoktur. Eğer nr olumlu nede olumsuz için rahat etmediyse 7 sefere kadar tekrar edebilirsin.


Kayıtsız Üye
Hocam merhabalar. Evlilik için istihareye yattım. Rüya içinde rüya görüp, kendimi 3. gözden izledim. Rüyamda kendimi görüyorum, yatağa yatıp uyuyorum. Rüyada kız arkadaşımı görüyorum sonra etraf bir anda her yer yeşil oluyor. Tamamen yeşil oluyor her yer ve uyanıyorum sonra tüm rüyalardan. Uyandığımda ise herhangi bir olumsuz düşünce veya his yoktu. Huzurlu uyandım. Ayrıca hocam istihareye yatmadan önce çok okudum, gerek yorumlar gerek farklı farklı kaynaklardan nasıl olacağı, sonuçları, renklerin önemi falan. Bilinçaltının etkisi olabilir mi ? Bir anda her yerin yemyeşil olması ardından uyanmam. Daha önce böyle bir yoruma denk gelmedim.

Okudunuz mu?  İstiharede kırmızı gül bahçesi görmek

arifselim
Merhaba. Nerede yazarsa yazsın istiharede renklerin veya rüyaların bir önemi yoktur. Önemli olan senin kalbinin hangi yöne meylettiğidir. Bu sana en isabetli işaret olur. Uyandığında da içine doğan his kabul edilir. Rüya içinde rüya görmek ise o rüyanın sahih olması anlamındadır ve gördüğün rüya hayırlıdır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhabalar ben birini çok seviyorum ama hayatımda her şey karma karışık sevdiğim kişinin hislerinden emin değilim annem ve ben birbirimizden habersiz onun bana hayırlı olup olmayacağı hakkında istihareye yattık. Sonradan öğrendim ki annemin rüyasında masmavi bir denizde o boğulurken ben de onunla gidip boğuluyormuşum. Rüya olumsuz ama rengin olumlu olduğunu araştırdım;açık mavi. Benim rüyam anlam olarak belirsiz ancak ben de açık mavi gördüm. Sizce bunun anlamı nedir?


arifselim
Merhaba. İstiharede rüya değil senin kalbinin huzur bulup bulmadığı önemli bir işaret kabul edilir. ayrıca istihareyi annen olsa bile sen kendin için yapman gerekir. Sünnet bu şekildedir ve böyle yapmanızı tavsiye ederim. Bunun dışında da unutmamak gerekir ki, daima ilk önce istişare gelir ve kararsızlık olursa işte o zaman istihare yapılabilir.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum öncelikle ben bir yıldır kocamla ayrıyız boşanmadık daha ama boşanmak üzereyiz ben babam lardayim eşim tekrar barışmak istiyo ama ben ona güvenmiyorum eşim uyuşturucu kullanıyo söz veriyo tekrar sözünden dönüyor bir oğlum var 1 yaşında aslında ben çocuğum için de olsa barışmak istiyorum ama eşime güvenmiyorum bir gece istihareye yattım rüya gördüm beyaz bir kazak alıyordum kazak alırken oğlum kayboluyordu onu aramaya başladım sonra buldum ondan sonra bir dağın tepesindeyim ben ve annem ve ikimiz de çıplaktik dağdan aşağıya kaymaya başladık toprak çok yumuşak sonra kayarken edep yerlerimi toprakla örtüyordum bunu bana yorumlarmısınız


arifselim
Aleykum selam. Gördüğün rüyanın olumsuz olduğu çok açıktır. yinede esas olan senin kalbinin ne hissettiğidir. Ayrıca böyle bir konuda aile büyükleri ile ve güvenilir kimselere danışarak bir karar alınmasını tavsiye ederiz. Allah yardımcın olsun ve hakkında hayırlısını yapmayı nasip eylesin.

Okudunuz mu?  İstiharede okul ve öğrenci görmek

Kayıtsız Üye
Hocam merhaba bende nişanlım için istihareye yattım o beni çok seviyor bende onu seviyordum ana şimdi o hislerim yok oldu bana yabancı biri gibi geliyor aklım sürekli ilk sevdiğime gidiyor onu özlüyorum. Rüyam da 4 farklı rüya gördüm birinde askeri kıyafet giyen adamlar gördüm birinde ip atladığımı gördüm birinde hastanede olduğumu gördüm birinde öğrenciydim ve okulda olduğumu gördüm anlayamadım. Lütfen yorum yapın lütfen 🙏🏻


Tohat
Merhaba. Evlilik ciddi bir meseledir ve ilk adımı atmış bulunuyorsun. Böyle bir konuda önce istişare tavsiye edilmiştir ki nişan söz konusu olmuşsa yapılmış varsayıyoruz. İstihare için en önemli mesaj histir. Olumlu veya olumsuz bir hissiyata kapılmışsan buna göre hareket etmelisin. Hakkında hayırlısı olsun. En doğrusunu bilen Allahtır.


Kayıtsız Üye
Elimi affetmem benim için hayırlımı diye istihare yaptım.. 4. günün sonunda bir rüya gördüm.. eşim ben ve kendi ailem eski patronumun evinde misafir olmuşuz. Sonra ne oldu bilmiyorum ben lavaboya gitmek için kalktım. Elimde bir kabın içinde yumurtalarla birlikte köyden bir komşumuzun evinin önüne gittim.. ve komşumuz bana yalan söyleyen bir kadının arabasından indiler.. yumurtaları verdim kadınlada hiç bir şey olmamış gibi konuştum.. sonra uyanmak istedim.. lütfen yorumlayın kafam çok karışık


Tohat
Bu rüyanda anlattığın kadarıyla göze çarpan yumurtaların rengidir. Yumurtalar beyaz ise istihare için etmiş olduğun niyet hakkında hayırlıdır diyebiliriz. en doğrusunu bilen Allahtır.


Kayıtsız Üye
Merhabalar ben evli ama eşimden çok çekmiş biriyim umreye gittiğimde bir şey diledim rabbimden Rabbim bu adamla ömrümü geçirmek istemiyorum diye kâbenin önünde yana yana duâlar etmiştim ve o gece istihare yapıp yattım gece rüyamda 80 bin şehit 80 bin sahabe atlı olara geldiler biz artık arkandayım hiçbirşey için üzülme dediler ve başlarında bir komutan vardı bu komutanı hayatımda hiç görmemiştim uyandığımda çok mutlu hissettim umre dönüşü 1 yıl sonra aynı komutanı gerçek hayatımda tanıma fırsatı verdi Rabbim şok oldum tabi takdir edersiniz bir hoca kendisi eşimin eziyetlerinin farkında olan bana yardım eden biri aramızda bir bağ oluştu ve tekrar istihare namazı ve duası yaptım bu defa net göremedim tabi eşimin eziyetlerini hat safada ve beni bırakmıyo yaptığım istiharelerde belirsiz çıkıyo size danışmak istedim şimdiden Allah razı olsun

Okudunuz mu?  İstihare rüyası yorumlama

arifselim
Merhaba. Bir şeyi doğru yapayım düzelteyim derken daha büyük bir yanlışa veya büyük bir günaha girmekten Allah’a sığın. İstihareler ancak bütün araştırmalar, danışmalar ve istişareler yapılmasına rağmen bir türlü ne olumlu nede olumsuz karar verilemediğinde yapılır. Sana tavsiyemiz aile ve çevrende çok güvenilir kimselere danışarak hareket et.


Kayıtsız Üye
Evlilik niyetiyle görüştüğüm kişi için üçüncü görüşmeden sonra istihare yaptım ve çınar ağacı önünde ağlayan bir çocuğa yardım ettiğimi gördüm.görüştüğüm kişide rüyada yanımdaydı ama onun bir yardımı yoktu.
Şimdi aileler tanıştı anlaştı fakat biz sürekli tartışıyoruz bu kişiyle.Nasıl yorumlamalıyım yardımcı olursanız sevinirim.


arifselim
Her ne kadar hayırlı bir rüya görmüş olsan da Bu rüyan sana bir işarettir denemez. Çünkü istiharenin işareti kalbe gelen his ile anlaşılır. Sende ayrıca güvenilir ve tecrübe sahibi kimselere danışarak bir karar ver ve Allah’a tevekkül et.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben astsubaylığa başvurdum mülakata çağrıldım gidip gitmemekte çok kararsızım sonuçta bir kadın olarak asker olmak hiçte kolay değildir ama ben mecburen başvurdum neyse ben iki gece istihareye yattım ilk gece insanlar birbirlerine kırmızı et atıyorlardı ve derisi yüzülmüş köpek balığı gördüm ağzından kanlar akıyordu ikinci gece ise bir kişiyle yemyeşil renkte bir çay içiyorduk ayrıca ben tanımadığım bir bebeği emziriyordum sütüm aktı ve ben gerçek hayatta bekar bir kadınım şimdi ne yapmam gerek kafam çok karışık lütfen yardımcı olur musunuz


Tohat
Merhaba. İstiharedeki rüyalar ile amel edilmez. Bu şekilde olumluya ve olumsuza işaret eden rüyalar görmek muhtemeldir. Bundan dolayıdır ki kalpte ne hissine kapılmışsan hayırlı veya hayırsız olduğunu gösterecektir.


Kayıtsız Üye
Merhabalar ben başkasının ricasıyla o kişi için istihare namazı kıldım rüyamda o kişiyi yanında da önce yeşil renk yandı söndü daha sonra kırmızı içinde yeşil yandı ve daha sonra sarı ve kırmızı yanıp mor olmaya başladı aynı zamanda rüyamda istihare ye yattığımda görmem için dua ettiğimi gördüm ezanda okuyordu rüyamda yatakta yatıyordum çok şiddetli sallandığı mı titreşime girdiğimi hissettim uyandığımda gerçek hayatta olduğunu sandım aynı al basmış gibi oldu gözlerimi açmak istiyordum uyanmak istiyordum fakat olmuyordu uyandıktan bir süre sonra gerçek olmadığını anladım


Tohat
Merhabalar. Kişi kendisi için yatması daha makbul kabul edilir. Yine de ameller niyetlere göredir. Fakat dikkat ettiğin nokta yanlıştır. Rüyada ne görüp hangi rengi gördüğüne değil hislerinin ağır bastığı olumlu veya olumsuz olmasına bakmalısın. En iyisini sadece Allah bilebilir.

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında evlilik teklifi almak

Kayıtsız Üye
Merhaba. Benim 4 yıllık bir ilişkim var ve son bir yıldır bir türlü anlaşamıyoruz. Nedenini anlamadığım bir şekilde sürekli tartışmalarımız oluyor onu çok seviyorum ama çok da yoruldum bu problemlerden. İstihareye yattım ilk defa. Net bir şey göremediğim için 4 kere yattım. İlk gece loş bir ortamda bir düğün gördüm ama mutlu değilim rüyamda. Sonra önüme beyaz iri lokum lar geliyor lokum lar eski olduğu için yemiyorum. İkinci gece karışık bazı olaylar oluyor yanımda tanımadığım bir kaç kişi var ve rüyanın sonunda beyaz battaniyeyle serilmiş bir yatak gördüm. Üçüncü gece pek bir şey görmedim. Dördüncü gece ise yine kalabalık bir ortamdayım bir konferansa yetişecem ama çatıdayım yağmur yağıyor aşağı iniyorum ve ayakkabılarım çamur oluyor eve gidip ayakkabılarımı değiştiriyorum. 4 gece boyunca yattıktan sonra sabah uyandığımda pek bir şey de hissedemedim ne yapacağımı bilmiyorum lütfen yorumlar mısınız.


Tohat
İstihareden önce aslında istişare edilmesi gerekir. Büyüklerin ve bilgili olup aklı selim olan kimselerden yardım istenip kişilerin uygunluğu tartışılmalı ve araştırılmalıdır. Bundan bir netice alamazsan yedi defa olmak üzere istihareye yatmalısın eğer bir şey göremesen tekrar denemelisin. Duanı ve niyetini halis tutup Allah’a samimiyetle itimat etmelisin. İnşAllah emeline ulaşacaksın. En doğrusunu Allah bilebilir.


Kayıtsız Üye
Iyi günler ben bir ay önce bir mülakata girdim sonuçların açıklanmasına 2 ay var bende bu işin olup olmayacağını Gör mek için istihareye yattım tam 7 gün boyunca ama rüyamda hem olumlu hem olumsuz şeyler gördüm kırmızı rengi görüyorum diğer taraftan beyaz rengide görüyorum ve bir anlam veremedim ben ne yapmalıyım acaba


Tohat
Hayırlı günler. Anlattığın nedenlerden dolayı istiharede renklere bakılmaz. Sadece his önem taşır. Bu da uyandıktan sonra belli olur. Eğer güzel hislerle uyanmışsan niyetin olumludur demektir.


Elveda
Selamın aleyküm, hoşlandığım birisi Benin için hayırlı mı değilimi diye istihare ye yattım. Rüyamda kalabalık biryerdeyim bana lazım olacak çamaşırları toparlamaya çalışıyorum o sırada birisi peygamber efendimiz geliyor diyor ve o tarafa doğru koşuyorum koştuğum taraftaki kişiler hep siyah kıyafetli onların olduğu yere peygamber efendimiz siyah kıyafetler içinde geliyor çarşaf giymiş gibi sadece gözleri gözüküyor benim yanımdan geçiyor içimden boyu ne kadar uzunmuş diyorum ve kirpiklerini görüp kirpikleride uzunmuş diyorum oradaki siyah kıyafetliler peygamber efendimizin arkasından gidiyor ve çamaşırlarımın olduğu yere hemen gidip toparlamaya çalışıyorum peygamber efendimizin peşinden gidecekmişim sonra bir adam bana umre yede gittin dedi o sırada uyandım. Rüyamı yorumlarsanız çok sevinirim. Hayırlı günler

Okudunuz mu?  İstihare namazı hakkında bir soru

Tohat
Ve aleyküm selam. Rüyandan sonra kalbinin hangi yöne doğru meyl ettiğine bakarak hakkında hayırlı olup olmadığını öğrenebilirsin. Eğer kalbin huzur içindeyse hayırlıdır. Mutsuz olarak uyandıysan niyetinin hakkında hayırlı olmadığı anlaşılır. Allah en iyisini bilendir.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm hocam. Evlenmeye niyet ettim ve istihareye yattım. Rüyamda gözleri simsiyah içi ise bembeyaz iblis gibi bir şey gördüm ve 2 kere beyaz şimşek çaktı. Önümde 2 kişi oturuyordu ve gülüyordu kendi aralarında onlara tekme atıp uyarmak istedim çünkü beni duymuyorlardı. Ve sonra iblis gibi gördüğüm baya uzun bir dilini çıkardı ve önümde duran 2 kişinin yüzünü yalamaya başladı bunu bir kaç kere yaptı ve ben uyandım. Bu arada her yer karanlıktı.


Tohat
Ve aleyküm selam. Bu rüyanın tabiri ve renk hayırlı olmadığını gösterir. Tabi bunu kesinleştirecek olan uyandığında hissettiğindir. Hayırlı olay ve kişilerle karşılaşmayacak ve üzüleceğini gösterir. Yine de hissin daha kuvvetli olduğunu söylemek gerekir. Allah hakkında hayırlısını etsin. Doğrusunu bir tek Allah bilebilir.


Kayıtsız Üye
Merhaba hocam ben çok karışık rüyalar gördüm Bir Birleriyle bağlantısı olmayan ama sevdiğim adam için yattım istihareye oda asker ve şöyle bir şey gördüm mahallemde şehit haberi alıyorduk ve abim annem ben hazır ola geçip askerlerin yaptığı hazır ol duruşunu yapıyorduk bunu nasıl yorumlarsınız 😑


Tohat
Merhaba. Bu rüyanın normal tabiri de hayırlıdır. İstihare olarak yorumlandığında da hayırlıdır. Eğer güzel hislerle uyanmışsan niyet etmiş olduğun düşüncenin hakkında iyi olduğuna işaret etmektedir. Bu bilinç altı rüyası değilse rüya sahibinin dünya ve ahiretine yaraşır şekilde yaşayıp güzel mertebelere erişeceğine delalet eder. Allah en iyisini bilendir.


Kayıtsız Üye
Merhaba dün gece eşim için istihare ye yattım rüyamda ilk önce bir ötöbüste seyahat ettim bir ara kendimi gemide deniz üzerinde gördüm daha sonra da tekrar otobüsle gerçek hayatta tanıdığım ama rüyamda kardeş olduğum kişilerle çok güzel manzaralı sahile geldim kumsalda çok sevinçliyim daha sonra evleri satılacak tanımadığım bir aileye konuk oldum iki çocukları vardı bir kız bir oglan çok güzel resim yapmışlardı o kişilerin evlerinin satılık olduğunu bir arkadaşım o evi almak için telefonda koşurken duydum. Daha sonra tanımadığım ama kendi yaşadığım evde gördüm kendimi eşimin üzerinde lacivert eşofman vardı bir arkadaşına telefonda iş değiştireceğini işi ayarladığını söylediğini duydum söylemesine kızdım daha sonra uyandım çok temiz renkler gördüm mavi sarı beyaz pembe tek lacivert eşimin üstündeydi

Okudunuz mu?  İstihare namazı sonrası illa renk mi görmeliyiz?

Tohat
Merhaba. Rüyanın tabirine göre hane içinde bolluk ve bereketin hakim olmasına, işteki yükselişe, başarılı geçecek döneme, işlerin istendiği gibi gitmesine ve bol kazanç sağlamaya delalet eder. Gördüğün renkler ve rüyanda hissettiklerin eğer uyandığın zamanda devam etmişse olumlu duygularla uyanmışsan niyetinin hakkınızda hayırlı olduğunun işareti olacaktır. Allah doğrusunu bilendir.


Kayıtsız Üye
Merhaba ev almak istiyoruz bir evim adlı firmadan ev almak için anlaşma yapacağız batar mı bir iş gelir mi başımıza diye endişeliyim
Bunun için istihareye yattım ilk gün beyaz elbiseli bir kadın ve erkek bebeği var onunda üstünde beyaz tulum var banyodaydım her yer bembeyaz ama simsiyah bir çamaşır makinesi gördüm
İkinci gün tekrar yattım
O zamanda asfaltta yürüyorum muhteşem bir hava var yaz günü gök masmavi beyaz bir araba gördüm rüyamın sonunda eşimi karanlık bir odada hasta olarak gördüm . Ne anlama geliyor bu karışık rüyalarım bu arada içimde çok büyük bir sevinç var acaba rüyalarımla mı ilgili yoksa ev alacağımız için mi bu heyecan ve sevinç bilemiyorum


Tohat
Merhaba. İstihare aslında rüyanın içeriğine göre değil hisle yorumlanır. Olumlu hislerin uyandıktan sonra gerçekleşmişse rüyanın hayırlı olduğunu gösterir. Yedi kere yatarak bu hisler devam ediyorsa genel kanının niyetinin olumlu yönde olduğunun göstergesidir. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


Kayıtsız Üye
Rüyamda nişanlımla bir kaç gün görüşmemişiz. Sonra ben nişanlandığını görüyorum resimlerden hatta evlenmiş başka bir kızla gezmeye çıkmış resim atmışlar. Bende umudum vardı pişman olur diyordum en azından nişanlıydı şimdi evlenmiş. Düğüne 5 ay kala yaptığın bak bana bir şey demeden nişanlanmış diyorum. Sonra evdekilere bir şeyler söylüyor. Ben üzülüyorum başkasıyla olmasına sahile iniyorum. Yanımda yaşlı bir teyze ve bir erkek çocuğu vardı teyze evlenmeye acele etmiyoruz dimi dedi kendisi evlenmemiş bende nişanlım düğüne 5 ay kala başkasıyla nişanlandı bir şey demeden dedim hıhh ne kötü dedi kadın uyandım anlamı nedir acaba


Tohat
Hayırlı günler kardeşim. Gördüğün rüya haber almakla ilgilidir. Nişanlı olduğun kişiden bir durum hakkında haber alacağına işaret olup bundan ötesi olmayan bir rüyadır. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


Kayıtsız Üye
Benim martta sözüm olacaktı. Her şey alındı söz ayarlandı sonrasında nişan yeri ayarlandı. Her şey güzel giderken annesinin araya girmesi ve bir kaç lafı ile ayrıldık. Arada ailesi olduğu için geri adım da atamadı ama hala sevdiğini ve yapamayacağını dile getirdi. Bu yüzden istihare namazına yattım. Benim için hayırlı mı ona göre ben de elimden geleni yapayım diye. Rüyamda onun yanına gittiğimi gördüm. Ayağıma kapanıp gitme biz ayrılamayız diye ayaklarımı tutuyordu. Ben gitmek istedim ama bırakmadı. Üzerinde koyu renk füme gibi bir kazak altında siyah bir pantolon vardı. 1 kaç metre ilerimizde de bizi gözleyen bir topluluk vardı. Ama hepsi erkek arkadaşımdı. Birden onların önüne gölgeleri düşmüştü. Ondan yaklaşık bir 30 40 kişi yan yana dizilmiş bize bakıyorlardı. Bir ayağıma kapanana bir karşı tarafa bakıyordum. Sonrasında uyandım. Aslında korkmadım ve uyandığımda içim çok rahattı. Ama siyah gördüğüm için de tereddütte kaldım. Rüyamı yorumlayabilir misiniz ?

Okudunuz mu?  İstihare namazı sonrası görülen renkler

Tohat
Hayırlı günler. Rüyanın içeriğinde olumsuzluk yoktur. Rengin bor önemi de yoktur. Bunlardan daha makbul olanı hissettiğindir. Güzel hislerle uyanmışsan olumludur. Fakat tek bir istihareyle yola çıkılmaz yedinin sonunda hislerinin ağırlığına göre karar vermen gerekmektedir. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


Kayıtsız Üye
Hocam merhabalar ben 3 gündür istihare yatıyorum ilk gece akşam di yolda kazazedeler gördüm sonra kendi akrabalarımı bir sonraki gece yattığımda bir şey görmedim sabah uyanıp uyudugumda tekrar konuştuğum kişinin kiz kardesi annesi bizdeydi anne diye hitap ediyordum bende onun mutlu etmek için sarap ikram etmek istiyordum şarap kadehleri arıyordum bir sonraki gece ise tanımadığım birini görüyordum onunla karakola gittiğimizi çok yakındık kendisi ile seviyordum onu bana yardımcı olur musunuz çok karmaşık ve zor geldi bana nasıl yorumlayayım konuştuğum kişinin annesine anne dediğim için ıyi mi yorumlayayım


Tohat
Merhabalar. He iki rüyanda da mutluluk verici gelişmelere işaret eder. Fakat istiharede dikkat edilen nokta uyandığında hissettiklerindir. Güzel uyanmış ve iyi şeyler hissediyorsan olumluya işaret kabul edilir. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


istiharede karısık rüya görmek, istiharede karışık renkler görmek, istihare

Bu kategoride yer alan İstiharede yeşil görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstihare namazında karışık rüyalar görmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.